noua lege a educatiei si clasa pregatitoare

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

mirela, dar e pagubos sa ma gandesc ca copiii mei vor avea profesori slab pregatiti si ca ii va obosi scoala! la ce ma ajuta gandul asta? poate ei vor fi isteti si vor prinde totul din zbor, asa cum am facut-o si eu si marea majoritate a celorlalti.
eu nu pot sa ma gandesc ca exceptia (ce zici tu, adica e posibil sa il oboseasca scoala, ca va adormi cu capul pe banca, etc.) i se va aplica. nu pot sa gandesc asa. prefer sa ma gandesc ca daca va intampina dificultati - de orice natura - il voi ajuta cu toate fortele mele sa treaca peste ele.

decat sa-l tin departe de posibilitatea de a avea dificultati (posibilitate inventata, ca nici eu si nici tu nu avem certitudinea ca copiii nostri nu-s destul de isteti sa n-aiba niciun fel de probleme), mai bine il confrunt cu ele si-l ajut sa le depaseasca, daca e cazul.

si cred ca e gresit sa faci comparatii intre copii luand in considerare clasa in care se afla. eu cel mult iau in considerare varsta: am un copil de 9 ani (de ex.) si il compar cu un alt copil de 9 ani, nu ma gandesc ca al meu e clasa a 3-a si celalalt a 2-a.

eu recomand cu caldura o carte (oricare) de maria montessori, care a lucrat mult cu copiii, observandu-i. printre altele, a constatat ca invatarea scrisului si cititului se petrec spontan in jurul varstei de 4 ani si jumatate. numai noi ii infranam si ii obligam sa invete aceste lucruri la 7 ani, cand deja au pierdut momentul. la 7 ani trebuie sa faca un regres enorm si sa depuna eforturi foarte mari pentru a invata ceva ce ar fi putut sa faca fara niciun efort cu 3 ani in urma.
copilul meu - si multi altii - la 3 ani si jumatate stie toate literele si cifrele. i-am dat ocazia sa le invete (adica i-am luat litere si cifre magnetice si i-am raspuns la intrebari), nu am stat nici macar 5 minute sa-l invat eu. dupa ce el va stii sa scrie si sa citeasca, mi se pare dubios sa se apuce sa faca bastonase la 7 ani tocmai pentru a invata sa scrie.

materia scoalara nu e multa. e doar prost structurata si momentele din viata copiilor cand le invata sunt gresit alese. la 4 ani al meu stie de pentagon, hexagon, i-am povestit de unghiuri, mediana, bisectoare si altele. deci notiuni "grele" de matematica se pot prinde din zbor, in joaca, la varsta potrivita. da, la 9-10 ani e greu, ai pierdut deja trenul!

si nu e al meu copil vreun geniu. toti sau marea majoritate sunt curiosi sa afle cat mai curand informatii din toate domeniile "scolare" - geografie, botanica, istorie, muzica, etc. numai noi ii infantilizam si le punem in brate o papusa sau o masinuta s-o plimbe tamp pe covor ca "sa-si traiasca copilaria". ii obligam sa se maimutareasca la o serbare la gradinita cand recita o poezie imbracati ca niste clovni, considerand acest lucru ca fiind expresia suprema a copilariei. si evident, ne suparam daca refuza.

asta e parerea mea subiectiva, desigur, ma raportez la proprii copii si la observatiile asupra celorlalti, cand am avut ocazia. atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Vivela, si al meu stia la 3 ani literele si cifrele iar acum la 5 ani stie sa numere pana la 100 si stie adunarea si inmultirea cu 1 , dar cu toate acestea nu stiu daca la anul, cand va face 6 ani, il voi da la scoala. N-am zis ca nu ci ca nu stiu.
Ce voiam sa subliniez este ca nu vad o tragedie in faptul ca un copil incepe scoala la 7 ani cum nu vad nicio tragedie ca incepe la 6. Atat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Vivela, si al meu stia la 3 ani literele si cifrele iar acum la 5 ani stie sa numere pana la 100 si stie adunarea si inmultirea cu 1 , dar cu toate acestea nu stiu daca la anul, cand va face 6 ani, il voi da la scoala. N-am zis ca nu ci ca nu stiu.
Ce voiam sa subliniez este ca nu vad o tragedie in faptul ca un copil incepe scoala la 7 ani cum nu vad nicio tragedie ca incepe la 6. Atat.

nu e o tragedie, dar incepe sa devina daca varsta e spre 8...

al meu e nascut in septembrie, la inceput. ma intristeaza rau ca dupa noua lege va incepe clasa 1 la 7 ani (si cateva zile) si nu la 6 ani. si momentan nu vad nicio portita sa fac asa cum cred eu ca e mai bine: cls. intai la 6 ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui CamiSol

Eu cred ca voi nu intelegeti totusi ceva.
La acest subiect nu e vorba neaparat la cati ani se incepe scoala. Ci despre faptul ca grupa pregatitoare se transforma in clasa 0, materia ramane aceeasi, doar ca in loc de o educatoare , le va preda o invatatoare in scoala.

Cam asa inteleg si eu legea asta ... Ce nu inteleg exact este cum se va desfasura ora, pentru ca in gradinita presupun ca aveau un alt ritm de a face "lectiile", cu pauze de joaca, cu alternanta de activitati, cu jocuri ... Nu stiu exact nici cum se desfasurau orele in gradinita, dar presupun ca nu stateau toti la masute 4 ore ...

La scoala de langa gradinita noastra am vazut ca au facut un loc de joaca in incinta / curtea scolii, cu tobogane si leagane, exact ca in parc / gradinita ! Deci presupun ca se pregatesc pt piticii din grupa pregatitoare

Asteptam sa vedem ce-o sa fie, oricum pana la toamna lui 2012 se mai pot schimba normele .

Irina (2006) si 30+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca e la inceput de septembrie, cred ca poti.
Eu am doi baieti. Cel mare e de ianuarie si a inceput clasa 1 la 6 ani si 8 luni. Cel mic e de octombrie si nu am cum sa-l dau la 6 fara. Va trebui sa aiba 7 fara la inceperea clasei 1. Culmea e ca acum, la 5 ani si 8 luni mi se pare mai pregatit de scoal adecat fratele lui la 6 ani si 8 luni. Poate unde e al doilea copil si sunt si eu mai relaxata sau ca a vazut cum e cu scoala si ii va fi mai usor sa se adapteze...sau firea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela
toti sau marea majoritate sunt curiosi sa afle cat mai curand informatii din toate domeniile "scolare" - geografie, botanica, istorie, muzica, etc. numai noi ii infantilizam si le punem in brate o papusa sau o masinuta s-o plimbe tamp pe covor ca "sa-si traiasca copilaria". ii obligam sa se maimutareasca la o serbare la gradinita cand recita o poezie imbracati ca niste clovni, considerand acest lucru ca fiind expresia suprema a copilariei. si evident, ne suparam daca refuza.

Ce mare dreptate ai. Imi amintesc prima saptamana de pre-school a piticei (4,5 ani) ce incantata era. Si noi ne faceam probleme ca ii va fi greu sa mearga la scoala 5 zile pe saptamana, de la 8 la 15. Ea a mai mers la gradi cate 1-2 zile pe saptamana pana atunci dar nimic asa structurat si serios. Si sambata dimineata da buzna in dormitorul nostru disperata ca e traziu si intarzie la scoala si ce dezamagita a fost cand i-am spus ca nu merge la scoala in weekend.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Citat:
citat din mesajul lui bulinuta27

probabil eu eram retardata si de aia nu m-a inscris la 6 ani...
deci intre copilul meu si cel al lui Camisol e o diferenta de 2 luni...pentru ea e ok sa il inscrie la scoala la 7 ani si 11 luni dar ptr al meu la 8 ani si o luna nu e...am inteles...

si nu e diferenata aia de la 6 la 8 e de la 7 la 8 ani!!!

bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Chiar vorbesti serios ca vrei sa-ti dai copilul la scoala la 8 ani si o luna???? Pe bune???? Motivul fiind? Tu iti dai seama ca ii negi copilului tau dreptul la educatie, socializare si ca il vei face sa se simta total nelalocul lui intr-o clasa cu copii intre 6 si 7 ani?

Nu vreau sa fiu rautacioasa dar fiu-miu are aproape 10 ani (deci cu doi ani mai mare ca al tau) si are deja 5 ani de scoala plus clasa pregatitoare.

Poate nu o fi bine nici ca aici sa incepi scoala la 4 ani, dar la 8 ani??? pe bune, mai bine dati-i la 10 ani la scoala sa fie suma rotunda.

Al meu a fost cel mai mic din clasa si e cel mai bun din clasa lui. Nu a contat un an diferenta. Insa acum concureaza la concursuri matematice cu copii de 11 ani cand el n-are inca 10. Si da scoala l-a invatat multe, nu e bau-bau, acolo a invatat pe langa materiile normale, sa manance singur, sa-si poarte singur de grija, sa se joace, sa convietuiasca cu alti 29 copii etc.

Si daca al meu (si copiii de aici) pot la 4-5 ani, pot si ai vostri la 6 ani.

tu citesti ceva din ce scriu eu?...cum sa fie cu copii de 6 ani la scoala in clasa 1?...cum? din moment ce clasa 0 va fi la 6 ani?

a douaintrebare imi rapsunzi si mie la care e diferenta dintre copilul meu si cel al lui camisol...chiar sunt curioasa

bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

bulinuta, dar tu citesti ce scriu eu? anume ca eu vreau sa-mi dau copilul la 6 ani in CLASA INTAI? si ca studiez legea si incerc s-o interpretez in favoarea mea, astfel incat sa-mi ating acest scop?
si ca mine vor face multi.
deci, in cls 1 e foarte probabil sa apara multi copii de 6 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

bulinuta, dar tu citesti ce scriu eu? anume ca eu vreau sa-mi dau copilul la 6 ani in CLASA INTAI? si ca studiez legea si incerc s-o interpretez in favoarea mea, astfel incat sa-mi ating acest scop?
si ca mine vor face multi.
deci, in cls 1 e foarte probabil sa apara multi copii de 6 ani.

Traiesc in Orasul Alandala

Juridic@

Va fi posibil in 2011 si 2012.
Din 2013 nu se va putea decat la pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Bulinuta, copilul meu a inceput gradinita, grupa mica, la 3 ani fara 10 zile, si va incepe scoala, adica clasa intai la 7 ani fara 10 zile, in nici un caz la 7 ani si 11 luni.

Dar eu tot insist la fatul ca grupa pregatitoare se transforma in clasa 0, iar asta nu are nici o legatura cu varsta. Ambele sunt obligatorii, la ambele cred ca o sa se faca aceeasi materie, singura diferenta este locul in care se vor desfasura activitatile.

Si vreau sa mai precizez ca in ziua de azi nu se mai fac bastonase in clasa intai. Copilul meu care e la grupa mijlocie deja e satul de liniute si bastonase ...

Mergi la inceput