noua lege a educatiei si clasa pregatitoare
Buna ziua,
cred ca sunt multe mame mai mult sau mai putin ingrijorate de schimbarile aduse de noua lege a educatiei (cea din ianuarie 2011).
Una din ele este legata de virsta pe care ar trebui sa o aiba micutii atunci cind intra in ciclul primar, cu alte cuvinte cind incep acea clasa pregatitoare.
Conform unui paragraf din stufoasa lege, copiii incep clasa pregatitoare la 6 ani impliniti (adica trebuie sa aiba 6 ani- cel putin -la data inceperii scolii- a ciclului primar).
Din alte surse (neoficiale) mi s-a spus ca nu, copilul tb sa aiba cel putin 5 ani ceea ce schimba datele problemei pt ca un copil, fie el si de 5 ani di 9 luni cit va avea baietelul meu la data de 15 septembrie 2012 mi separe imatur din toate punctele de vedere pt a incepe scoala, fie ea si clasa pregatitoare.
Nu mai pun la socoteala diferentele de infrastructura dintre o clasa de scoala si una de gradinita, wc-urile care ar trebui sa fie micute-micute si insecuritatea unor pici de 5-6 ani intr-o scoala unde pe coridoare alearga pusti de 10-12 ani ...
Site cineva detalii?
Multumesc
Raspunsuri
Darria spune:
6 ani pana la inceperea anului scolar
La cererea parintilor daca implineste 6 ani pana la sf. anului calendaristic si doar daca este dezvoltat corespunzator.
ank999 spune:
Si eu ma tot intreb...
Dar la 6 ani si 9 luni in clasa o...o sa aiba aproape 8 in clasa intai, deci cam mare.
Ce bine era sa se faca clasa asta in gradinite (punctul meu de vedere), deoarece ambientul era altul.
Sa vedem ce o fi
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
bulinuta27 spune:
cand ar trebuii sa inceapa clasa o o sa aiba 6 ani si o luna, eu nu sunt de acord cu pregatitoarea la scoala
intrebare: cum o sa ma oblige sa il duc la 6 ani si o luna la scoala? stie cineva legal ce se poate intampla?
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
anya spune:
Probabil ca nu se va intampla nimic, cel mult o declarartie. Mai rau o sa fie ca la 7 ani si 1 luna, cand vei fi de acord sa il dai la scoala, il vor inscrie in clasa pregatitoare de la scoala si va fi mult mai mare (nu neaparat fizic) decat colegii lui de 6 ani.
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bulinuta27 cand ar trebuii sa inceapa clasa o o sa aiba 6 ani si o luna, eu nu sunt de acord cu pregatitoarea la scoala intrebare: cum o sa ma oblige sa il duc la 6 ani si o luna la scoala? stie cineva legal ce se poate intampla? bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37) Poze noi www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica Poze |
Si vei fi de acord sa il inscrii in clasa pregatitoare la 7 ani si 1 luna si in clasa I la 8 ani? Crezi ca e mai bine asa?
Lala_D spune:
Varianta mai urata ar fi ca gradinitele sa refuze imatricularea, din nou, in grupa mare a copiilor de 6 ani impliniti. Deoarece s-ar repeta grupa si in mod sigur vor primi astfel de indicatii de la inspectorat.
anya spune:
Adunand ce au zis fetele ar insemna ca:
-la 5 ani si 1 luna sa inceapa grupa mare la gradinita
-apoi sa stea acasa 1 an de la 6 la 7 ani
-la 7 ani si 1 luna sa inceapa pregatitoarea la scoala
-la 8 ani si 1 luna sa inceapa clasa 1
Ti se pare ok?
bulinuta27 spune:
cred ca prefer sa intre clasa 1 la 8 ani decat la 6 ani la scoala...ca pregatitoarea aia...tot scoala e...tot in bancile alea tampite trbeuie sa stea 4 ore...asta e parerea mea
iar cu gradi...exista particulare, nu au cum sa nu ti-l primeasca la 6 ani.
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bulinuta27 cred ca prefer sa intre clasa 1 la 8 ani decat la 6 ani la scoala...ca pregatitoarea aia...tot scoala e...tot in bancile alea tampite trbeuie sa stea 4 ore...asta e parerea mea iar cu gradi...exista particulare, nu au cum sa nu ti-l primeasca la 6 ani. bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37) Poze noi www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica Poze |
Preferi sa termine liceul la 20 ani????????