noua lege a educatiei si clasa pregatitoare
Raspunsuri - Pagina 13
claujro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dorsilia ok, multumesc, atunci totusi ce optiuni am ? sa o inscriu direct in clasa I in anul scolar urmator? |
Anul urmator nu se mai poate inscrie nimeni in clasa I direct. Scoala si invatamantul obligatoriu incepe cu clasa pregatitoare fara de care nu poti accede in clasa I cu sau fara gradinita facuta.
claujro spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Dorsilia
si copiii care implinesc in 2011 deja 7 ani insa au fost crescuti in varf de munte la bunici, nu mai au dreptul sa vina la oras sa devina elevi, sa se inscrie intr-o scoala in clasa I ? |
Copiii care implinesc anul acesta 7 ani se inscriu in toamna in clasa I.
Dorsilia spune:
| citat din mesajul lui Lala_D Nu. Va fi inscrisa in grupa pregatitoare in anul scolar urmator deoarece 2013 nu va fi an de tranzitie ca 2012, se va intra pe fagas normal intai pregatitoare, apoi clasa I. Doar in 2012 vor fi in acelasi timp si pregatitoare si clasa I. In 2013 doar cei care in 2012 au facut pregatitoarea in regim obligatoriu conform legii ( in scoala sau gradinite dupa cum se va dispune - vom afla la toamna sau in ianuarie) vor trece in clasa I. |
bun, deci acum in 2011/2012 va merge in grupa mare, apoi va intra in pregatitoare OBLIGATORIU dupa cum se va dispune - in gradinita in continuare sau in scoala, si dupa aceea in clasa I, da? am inteles bine?
multumesc mult de tot pt specificatii
lia
Dorsilia spune:
| citat din mesajul lui claujro Copiii care implinesc anul acesta 7 ani se inscriu in toamna in clasa I. |
da. cu sau fara gradinita anterioara
Lala_D spune:
si copiii care implinesc in 2011 deja 7 ani insa au fost crescuti in varf de munte la bunici, nu mai au dreptul sa vina la oras sa devina elevi, sa se inscrie intr-o scoala in clasa I ? |
Dorsila citeste cu atentie ce a scris Inaf !
2011 adica in aceasta toamna se inscriu copii la scoala de 6 sau 7 ani in clasa I.
Sau la gradinita cei de 5-6 ani in an pregatitor deoarece este ultimul an scolar cand exista grupa pregatitoare la gradinita ( pana la noi dispozitii daca cumva vor alege din lipsa de spatiu ca vor folosi spatiul de la gradi si nu numai de la scoli)
Din 2012 la gradinita, oficial, vor fi doar grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare.
Grupa pregatitoare trece in ciclul primar, NU prescolar ( cum e acum) si va intra in regimul acestuia.
Lala_D spune:
bun, deci acum in 2011/2012 va merge in grupa mare, apoi va intra in pregatitoare OBLIGATORIU dupa cum se va dispune - in gradinita in continuare sau in scoala, si dupa aceea in clasa I, da? am inteles bine? multumesc mult de tot pt specificatii lia |
Concret deoarece copila ta e in regim special fiind nascuta in decembrie ca si al meu si se merge in regim de cerere .
15 septembrie 2012 - 6 ani neimpliniti : poti face cerere sa mearga in grupa pregatitoare la scoala SAU ramane in gradinita grupa mare.
15 septembrie 2013 daca ai facut cerere si a terminat grupa pregatitoare la scoala trece in clasa I la 7 ani neimpliniti
Daca ai optat pentru ramanerea in gradinita in aceasta toamna 2013 va intra in grupa pregatitoare la 6 ani si 9 luni, iar in toamna 2014 la 8 ani neimpliniti, in clasa I
In aceiasi situatie sunt eu cu cel mic doar ca la un an dupa tine, el are 3 ani si 5 luni acum.
Dorsilia spune:
da, am inteles cum e cu anul acesta pt ca deja l-am inscris in clasa I (an scolar 2011-2012) pe baietelul meu care acum e in grupa pregatitoare la gradi
si da, acum am inteles ca din 2013 vor putea fi inscrisi in clasa I doar cei ce in 2012 au fost inscrisi in grupa pregatitoare va deveni obligatorie fiind asimilata invatamantului scolar nu prescolar cum e acum
deci in cazul fetitei mele care acum, in 2011 e in grupa mijlocie, va avea 4 ani si 9 luni in septembrie, teoretic abia in anul scolar 2013-2014, la 6 ani si 9 luni va trebui obligatoriu inscrisa in invatamantul scolar pregatitor si in 2014-2015, la 7 ani si 9 luni, in clasa I.
Asta inseamna ca un an va sta acasa, daca gradinita nu o va primi sa "repete" grupa mare
Dorsilia spune:
Lala, scriam mesajul meu deodata cu tine :)
Tu cum optezi cu copilasul tau? optezi sa faci cerere pt inscriere in grupa pregatitoare inainte de a avea 6 ani impliniti sau nu?
merci
lia
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui Dorsilia Lala, scriam mesajul meu deodata cu tine :) Tu cum optezi cu copilasul tau? optezi sa faci cerere pt inscriere in grupa pregatitoare inainte de a avea 6 ani impliniti sau nu? merci lia |
Da, voi face cerere in mod sigur.
Eu am experiente extrem de pozitive cu cel mare la scoala, cel mic e genul independent , a terminat un an de gradi deja, va face grupa mijlocie si mare in continuare apoi cerere pentru pregatitoare.
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui Dorsilia Asta inseamna ca un an va sta acasa, daca gradinita nu o va primi sa "repete" grupa mare |
Cazul copiilor ce nu au 6 ani impliniti in septembrie este special, fiind exceptie la lege.
Pentru ei NU va exista posibilitatea sa iti refuze reinscrierea in grupa mare deoarece tu ai un temei perfect legal: nu avea 6 ani impliniti, nu era eligibila conform legii.
Asa incat nu iti face probleme, nu va sta acasa