noua lege a educatiei si clasa pregatitoare
Raspunsuri - Pagina 12
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CamiSol Acum , chiar nu stiu daca e o lege scrisa, ca un copil trebuie sa treaca prin toti anii de gradinita, dar nici sa spune-ti despre o mamica care vrea sa isi dea copilul la scoala de la 7,5ani sau chiar mai mult ca fenteaza legea... Cami si Luca-Ionut (25.09.2006) Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith "When God was giving out talent, He gave all of it to Michael Jackson." Babyface |
Doar grupa pregatitoare este obligatorie, prin lege.
Exista gradinite particulare ce incep grupa mica de la 2 ani si exista gradinite de stat ce pot intr-un an scolar sa NU organizeze grupa mica( neexistand fie spatiu, fie cerere) asa cum s-a intamplat la fiul meu cel mare astfel inca sa fie incadrat la grupa mijlocie, la 3 ani iar la 5 sa ajunga la pregatitoare, la 6 la scoala.
Tisina spune:
citat din mesajul lui claujro Daca vei consulta programa de pe edu.ro vei vedea ce ar fi trebuit sa invete in clasa I. Ca invatatoarea a depasit programa e evident in cazul vostru si e alta discutie. Edit: ortogramele (marea lor majoritate s-a/sa, l-a/la, i-a/ia si restul) se fac in clasa a III-a. |
Nu e vorba de invatatoarea noastra. Intra pe topicul "suntem in clasa a II-a" si vezi ce spun si ceilalti parinti. Si, repet, nu ceea ce fac este suparator (copilul meu a mers de la 6 ani la scoala, este cel mai mic din clasa, insa nu a avut nici o problema cu asimilarea de cunostinte) ci faptul ca nu prea mai au timp liber.
Ortogramele de care pomenesti le stapanesc deja (acum, la final de clasa a II-a, le stiu deja pe toate). Periodic au cate un test fulger cu compunere de propozitii in care sa faca diferenta intre sa/s-a, la/l-a ... si se descurca de minune. A, si asta au avut in manual, care e conform cu programa. E adevarat ca ei lucreaza mult si din culegeri, insa nu fac materie in plus fata de manual (ca nivel, vreau sa spun).
CamiSol spune:
Astea sunt exceptii, nu reguli.
La gradinita baiatului meu sunt doua grupe mici formate in anul in care l-am inscris, impartiti pe varste, una cu copiii de varsta mai mica, si cealalta cu cei mai maricei. Noi suntem in grupa cu cei mititei si stiti cati sunt mai mici ca Luca ? Doar 4 , din 22! Nu stiu cum e prin alte parti, eu vorbesc strict din ce vad aici.
Edit: raspunsul e pt Claujro si pt Lala_D.
Cami si Luca-Ionut (25.09.2006)
Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith
Inaf78 spune:
Catre
Inspectoratele Scolare ale sectoarelor 1 - 6
in atentia
Inspectorilor pentru implementarea descentralizarii institutionale
Inspectorilor pentru invatamant preScolar
Directorilor gradinilelor din Municipiul BucureSti
NOTA
Legea nr.l/20ll- Legea Educatiei Nationale prevede la art.361, alin.(3) ca masura introducerii clasei pregatitoare in invatamantul primar intra in vigoare incepind cu anul scolar 2012-2013.
In anul scolar 20ll-2012, copiii de 6 ani vor putea fi inscrisi atat in grupa pregatitoare, cit si in clasa I, in conformitate cu normele metodologice aflate in vigoare.
Precizam urmatoarele:
. Copiii de 6 ani care, in anul gcolar 20ll-2012, vor fi inscrisi la gradinita,in grupa mare, vor fi inscrisi, in anul scolar 2012-2013, in clasa I
. Copiii de 5 ani care, in anul scolar 20ll-2012, vor fi inscrigi la gradinita, in grupa mare, vor fi inscrisi, in anul scolar 2012-2013, in clasa pregatitoare
. in anul scolar 2011-2012 toti copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 3l decembrie 20ll pot fi inscrisi fie la scoala, fie la gradinita.
Va rugam ca aceste precizari sa fie comunicate parintilor.
http://www.ismb6.edu.ro/noutati/360/Adresa%20ISMB%20nr.%203271%20din%2004.03.2011%20precizari%20inscrieri%20gradinite.PDF
----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------
http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103
http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250
http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116
Dorsilia spune:
citat din mesajul lui Inaf78 . Copiii de 5 ani care, in anul scolar 20ll-2012, vor fi inscrigi la gradinita, in grupa mare, vor fi inscrisi, in anul scolar 2012-2013, in clasa pregatitoare |
- Aceasta lege este deja aprobata, votata, tot-tot?
- s-a stabilit deja daca scolile (care scoli anume) au spatii potrivite pt organizarea claselor pregatitoare?
unde scrie ca in prezent grupa pregatitoare este obligatorie? am vb saptamana trecuta cu o invatatoare si a spus ca NU o intereseaza daca copiii inscrisi la ea in clasa I au fost sau nu inscrisi la gradinita, daca au frecventat-o sau nu, ca nu citeste caracterizarile educatoarelor oricum, pt ca este datoria ei sa-si intocmeasca propriile fise fara prejudecati, sa isi cunoaca elevii dupa ce-i evalueaza imediat ce-i ia in primire
Dorsilia spune:
citat din mesajul lui Dorsilia [quote]citat din mesajul lui Inaf78 . Copiii de 5 ani care, in anul scolar 20ll-2012, vor fi inscrigi la gradinita, in grupa mare, vor fi inscrisi, in anul scolar 2012-2013, in clasa pregatitoare |
- Aceasta lege este deja aprobata, votata, tot-tot?
- s-a stabilit deja daca scolile (care scoli anume) au spatii potrivite pt organizarea claselor pregatitoare? este vb de clasa zero? sau de grupa/clasa pregatitoare care se organizeaza in gradinite? nu inteleg exact....
- deci fiica mea care va implini 6 ani in decembrie 2012 va trebui inscrisa in continuare in grupa pregatitoare din gradinita unde e acum inscrisa sau in clasa zero dintr-o scoala considerata ca are spatii proprii pt organizarea cursurilor premergatoare clasei I
unde scrie ca in prezent grupa pregatitoare este obligatorie? am vb saptamana trecuta cu o invatatoare si a spus ca NU o intereseaza daca copiii inscrisi la ea in clasa I au fost sau nu inscrisi la vreo gradinita (desi ar fi fost spre binele lor, totusi scoala nu le va refuza cererea de inscriere in clasa I, scoala fiind obligatorie, este dreptul la educatie al oricarui copil care a frecventat sau nu anterior o gradinita), daca au frecventat-o sau nu, ca nu citeste caracterizarile educatoarelor oricum, pt ca este datoria ei sa-si intocmeasca propriile fise fara prejudecati, sa isi cunoaca elevii dupa ce-i evalueaza imediat ce-i ia in primire, apoi pe parcursul intregilor ani cat se ocupa de ei
Lala_D spune:
Legea este votata, aprobata, publicata in monitorul oficial inca din februarie 2011.
Prin aceasta lege grupa pregatitoare este mentionata expres ca fiind obligatorie.
Fiica ta fiind nascuta in decembrie, nu va avea 6 ani impliniti la 15 septembrie 2012 deci nu va fi inscrisa in grupa prgatitoare decat daca faci tu cerere in acest sens.
Dorsilia spune:
ok, multumesc, atunci totusi ce optiuni am ?
sa o inscriu direct in clasa I in anul scolar urmator?
Lala_D spune:
citat din mesajul lui Dorsilia ok, multumesc, atunci totusi ce optiuni am ? sa o inscriu direct in clasa I in anul scolar urmator? |
Nu. Va fi inscrisa in grupa pregatitoare in anul scolar urmator deoarece 2013 nu va fi an de tranzitie ca 2012, se va intra pe fagas normal intai pregatitoare, apoi clasa I.
Doar in 2012 vor fi in acelasi timp si pregatitoare si clasa I.
In 2013 doar cei care in 2012 au facut pregatitoarea in regim obligatoriu conform legii ( in scoala sau gradinite dupa cum se va dispune - vom afla la toamna sau in ianuarie) vor trece in clasa I.
Dorsilia spune:
citat din mesajul lui Lala_D Legea este votata, aprobata, publicata in monitorul oficial inca din februarie 2011. Prin aceasta lege grupa pregatitoare este mentionata expres ca fiind obligatorie. |
si copiii care implinesc in 2011 deja 7 ani insa au fost crescuti in varf de munte la bunici, nu mai au dreptul sa vina la oras sa devina elevi, sa se inscrie intr-o scoala in clasa I ?