noua lege a educatiei si clasa pregatitoare
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
eu raman la conceptia mea cum ca daca scoala e grea pt un copil, atunci e exclusiv vina profesorului, care nu are metoda in a explica cum trebuie. daca copilul isi face temele in 3 ore si nu intr-o jumatate de ora, iar e vina profesorului, care n-a stiut sa-i explice lucrurile asa cum trebuie. iar parintii, in ideea de a-si ajuta copilul la teme- trebuie sa puna mana pe manual, sa citeasca - sa (nu) inteleaga, sa se enerveze - ca doar numai de asta n-au chef dupa 12 ore de munca - si apoi sa concluzioneze: "e greu, dom'le, ce de teme au copiii astia. si sunt doar cls intai!"
se pare ca eu am avut noroc de o invatatoare buna, cred. desi atunci mi se parea o acritura depasita si inumana. dar din moment ce ai mei nu m-au asistat niciodata la teme si scoala mi s-a parut floare la ureche, e imposibil sa fi fost altfel decat foarte buna.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
a, si mai vroiam sa zic un lucru: ma cam inspaimanta ca tocmai persoanele care sunt cadre didactice spun ca scoala e grea. pai cum vine asta? nu e menirea lor sa faca totul sa para usor si atractiv?
mie mi se pare aiurea sa afirmi "noi facem ce putem, dar daca copilul nu vrea...". e dezarmant total, e expresia neputintei si a esecului profesional.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claujro/claujro.jpg)
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bee Claujro, ecuatii/probleme cu o necunoscuta, ufff. Nici nu te uiti pe ce face copilul tau, recunoaste! Casutele goale, care era si pe vremea noastra? Cred ca de astea era vorba. Si probleme cu veverite si alune si rezolvari de probleme cu segmente......Mi-au mancat zilele copil fiind. De fapt am fost frustrata ca mergand la tata sa ma ajute, mi-a rezolvat treaba rapid cu o ecuatie, pe care n-aveam voie sa o folosesc (ca deh: casute, segmente). Cat despre tot ceea ce enumera Tisina, se faceau cu siguranta toate si pe vremea mea. Imi aduc eu aminte ce placut era sa fac o compunere. |
Desigur ca se fac toate din ce spui tu, dar nu toate in clasa I ci de-a lungul anilor! Compunerile si ortogramele in clasa a III-a. Problemele cu segmente (metoda grafica) in clasa a IV-a. Scoala nu e un bau-bau daca iei lucrurile firesc, logic, cursiv si inveti/ predai- dupa caz- cu placere.
Eu despre asta vorbeam in postul anterior.
Dar asa cum unii incearca sa fenteze legea inscriindu-si copiii mai tarziu la scoala, tot asa altii fenteaza programa scolara. De-aia prescolarii scriu si citesc si scolarii de clasa I fac analize gramaticale. Iar aici vina este si a parintilor care fac presiuni asupra cadrelor didactice si le considera minunate si extraordinare pe cele care fac muuuuult peste programa si dau nenumarate teme din "n" culegeri.
Si uite asa ne invartim intr-un cerc vicios in care nimeni nu e de vina dar toti dau vina pe "celalat" sau pe sistem ca e mai ambiguu si mai greu d eidentificat vinovatul.
![](icon_smile_big.gif)
PS. Fac lectii zilnic cu copilul meu si crede-ma ca stiu ce face.
![](icon_smile.gif)
![](images/user_woman.png)
damam spune:
Am intrat rar pe acest site, dar tot cautand niste pareri am citit si topicul acesta. Vai, cata infumurare! Draga, dar voi cred ca va pupati si in oglinda cand va vedeti, ca de destepte, vad ca nu mai incape vorba! Erati cele mai grozave la scoala, premiantele, cele mai cele.....(vivela, claujo) Vrajeli de doi lei! In realitate, nu ati deschis un manual alternativ ca sa vedeti ce sunt obligatii copiii nostri sa studieze in gimnaziu si in liceu, cine a elaborat acele manuale si ce mai e pe la scoala. Mi-e SILA! Habar nu aveti ce ii asteapta pe copii dupa clasa a III-a si aberati cu nonsalanta! Cata desteptaciune nedescoperita!
Lichele de altadata acum vin si se bat cu pumnul in piept ca prin scoala se trece cu usurica, ca au invatat, ca au fost notiuni banale pentru ele. Le cred si eu...la cat au frecventat!! Adevaratii elevi studiosi si azi sunt prudenti si cugeta de doua ori pana a lua o decizie pentru viitorul copiilor.
Mizerii!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui Vivela eu raman la conceptia mea cum ca daca scoala e grea pt un copil, atunci e exclusiv vina profesorului, care nu are metoda in a explica cum trebuie. daca copilul isi face temele in 3 ore si nu intr-o jumatate de ora, iar e vina profesorului, care n-a stiut sa-i explice lucrurile asa cum trebuie. iar parintii, in ideea de a-si ajuta copilul la teme- trebuie sa puna mana pe manual, sa citeasca - sa (nu) inteleaga, sa se enerveze - ca doar numai de asta n-au chef dupa 12 ore de munca - si apoi sa concluzioneze: "e greu, dom'le, ce de teme au copiii astia. si sunt doar cls intai!" se pare ca eu am avut noroc de o invatatoare buna, cred. desi atunci mi se parea o acritura depasita si inumana. dar din moment ce ai mei nu m-au asistat niciodata la teme si scoala mi s-a parut floare la ureche, e imposibil sa fi fost altfel decat foarte buna. Traiesc in Orasul Alandala Juridic@ |
Saracu' invatator/profesor... (Parteneriatul 50/50 nu mai e in vigoare?)
Munca unui cadru didactic nu se opreste dupa cele 4-6 ore de program. Nu, cadrele didactice dedicate muncesc mult mai mult decat atat.
Dar parintii nu stiu asta/nu ii intereseaza sa stie.
Scrisesem la un alt subiect, mama mea, profesoara de engleza, extrem de dedicata, care nu merge pe "favoritisme", are aproape 30 de ani de cariera. S-a trezit odata cu geamul spart de un bolovan, nush care elev se suparase si asta a fost modalitatea de razbunare. Politia nu a aflat niciodata cine a fost. Se intampla demuuult, cand violenta in scoli era aproape inexistenta. Un alt elev, suparat pe o nota primita, l-a calcat pe fratele meu (avea numai 2 sau 3 ani, deci prin '91, asa), cu bicicleta.
Eu am predat engleza, la cererea parintilor, la scoala. Unele clase nu faceau engleza, doar franceza. Clasa a IV-a era... de nestapanit, am ramas... fara metode. Una dintre fetitele mai rasarite a venit si mi-a pus batul in mana.
![](bang.gif)
E usor sa vorbesti cand locuiesti intr-un oras mare si stii doar realitatea de acolo.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui bird70 Selene, poate pentru tine liceul a fost dificil dar nu generaliza. Eu am fost la cel mai bun liceu din Timisoara, sotul meu olimpic cu premii nationale, am avut colegi cu premii internationale si nimeni nu invata cum descri tu, nici macar in perioadele de examene. Ocebine are dreptate, daca sistemul e atat de prost si distruge copilaria copiilor vostri, de ce nu protestati? de ce nu il schimbati? Altfel intrati intr-un cerc vicios, stricati altceva ca sa faca fata copilul la scoala. Dar e viata copiilor vostri, faceti ce vreti. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Foarte bine!
Eu la ora 1 noaptea citeam... nu mai stiu ce, aia cu prorocul Tiresias. Rudele la care stateam erau de nationalitate maghiara, asa ca imprumutam carti de la biblioteca. Uneori, cand mergeam eu sa le iau, toate exemplarele erau deja imprumutate. A naibii faza, fix pe mine m-a ascultat a doua zi profesoara de romana.
![](icon_smile_big.gif)
Iar la romana, in clasa a VIII-a, scriam comentarii peste comentarii. Si venea micutul meu fratior pe la spatele meu si imi turna apa pe caiet... Si, cum nu era voie sa scriem cu pixul, ca sa nu ne deformam scrisul, doar cu cerneala, iti dai seama cum "curgeau" comentariile mele...
Selene_Bunny spune:
Cator dintre voi le-a pretins un profesor sau altul sa stie "pe de rost" "n" poezii de Eminescu, Goga, Cosbuc, Bacovia si altii? Tin minte ca subiectul unei teze de la romana a fost ceva de genul "Sentimentul de "plumb" (sau de "moarte"?) in opera lui Bacovia". No, baga, frate, citate din toate poeziile memorate, leaga-le frumos intre ele, comenteaza. Sau venea profesoara si spunea: "scoateti o foaie de hartie, test fulger de gramatica romana". Odata a scazut 1 punct pentru fiecare virgula gresita.
Subiect de teza la istorie pentru clasa a X-a: "Care este legatura dintre boieri si iobagi?"
Eu am fost la uman, engleza intensiv, miercurea aveam 4 ore de engleza una dupa alta, doua de literatura si doua de gramatica. In total, aveam 9 ore de engleza pe saptamana. Aveam si profesori din UK sau SUA. Paradoxal, in liceu am fost mai buna la FR decat la EN. Si la olimpiada tot la FR am fost. Ca-mi era draga profesoara.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
citat din mesajul lui damam Am intrat rar pe acest site, dar tot cautand niste pareri am citit si topicul acesta. Vai, cata infumurare! Draga, dar voi cred ca va pupati si in oglinda cand va vedeti, ca de destepte, vad ca nu mai incape vorba! Erati cele mai grozave la scoala, premiantele, cele mai cele.....(vivela, claujo) Vrajeli de doi lei! In realitate, nu ati deschis un manual alternativ ca sa vedeti ce sunt obligatii copiii nostri sa studieze in gimnaziu si in liceu, cine a elaborat acele manuale si ce mai e pe la scoala. Mi-e SILA! Habar nu aveti ce ii asteapta pe copii dupa clasa a III-a si aberati cu nonsalanta! Cata desteptaciune nedescoperita! Lichele de altadata acum vin si se bat cu pumnul in piept ca prin scoala se trece cu usurica, ca au invatat, ca au fost notiuni banale pentru ele. Le cred si eu...la cat au frecventat!! Adevaratii elevi studiosi si azi sunt prudenti si cugeta de doua ori pana a lua o decizie pentru viitorul copiilor. Mizerii!!! |
Pe acest forum NU se discuta in acest stil. Daca ai ceva de spus , te rog sa o faci pe un ton civilizat, dezbatand cu argumente, nu aruncand jigniri. Mai citeste te rog odata regulamentul forumului, mai uita-te pe alte subiecte ca sa vezi care este modul in care se discuta aici. Mahalaua nu are ce cauta pe acest forum. Multumesc!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CamiSol/CamiSol.jpg)
CamiSol spune:
citat din mesajul lui claujro Dar asa cum unii incearca sa fenteze legea inscriindu-si copiii mai tarziu la scoala, tot asa altii fenteaza programa scolara. |
Eu cred, ca cei care vor sa-si dea copiii mai devreme la scoala, sunt cei care incearca sa fenteze legea.
Am mai spus si intr-un post anterior, din moment ce la gradinita se intra de la 3+ ani la grupa mica( sunt f rare sau chiar deloc gradinitele de stat care primesc copii sub trei ani ) , copiii vor avea la pregatitoare (sau clasa 0) deja 6+ ani, iar in clasa intai, 7+ ani.
Acum , chiar nu stiu daca e o lege scrisa, ca un copil trebuie sa treaca prin toti anii de gradinita, dar nici sa spune-ti despre o mamica care vrea sa isi dea copilul la scoala de la 7,5ani sau chiar mai mult ca fenteaza legea...
Selene_Bunny spune:
CamiSol, eu am inscris-o pe Daria la 3 gradinite de stat. Mi-au acceptat dosarul la toate 3, cu toate ca Daria va avea, in septembrie, doar 2 ani si 9 luni.
Conditia 1: sa nu mai poarte pampers.
Conditia 2: sa faca fatza.