Iepurasi coconasi de mar-apr 2010(2)
Raspunsuri - Pagina 4
bluekidoo spune:
La multi ani cu intarziere tuturor copiilor si Hristos a Inviat!
Noi nu am putut sarbatori ziua copilului din cauza maselutelor de jos ce o chinuie pe Tanya
, maselute ce provoaca pe langa durere si febra, iar azi-noapte si dimineata, febra si voma
.. binenteles ca nu am reusit sa mai ajung azi la munca, pentru ca Sorin s-a panicat cand a vazut-o vomitand. Febra a facut si pe parcursul zilei, de mancat nu prea a mancat...
.. Sper sa iasa mai repede maselutele ca mi se rupe sufletul cand o vad suferind 
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010
Erina spune:
Sensibila si noi am fost la Cocor, mi-ar fi placut sa ne recunoastem.
Sanatate bolnaviorilor sau uiutilor suferinzi de dureri de dintisori!
Numai bine tuturor!!!
-------------------------------
mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara quando ne ho piu bisogno.
nafi spune:
Buna seara fete dragi!
Nu am mai reusit sa intru de mult timp. cred ca de dinainte de a merge in RO. ne-am si intors de vreo cateva saptamani bune si am reintrat ( cu bucurie) in rutina cuibusorului nostru de aici.
Iesim in parc de 2 ori pe zi de cand e vremea calda si frumoasa asa ca nu reusesc sa intru prea mult pe net.
In tara am stat vreo 17 zile si m-am intors f obosita ptr ca de data asta nu am mai avut patutz ptr Ricky ( fratele meu doar ce il facuse cadou gandindu-se ca acum Ricky e mare si poate dormi cu mine in pat!) si uite asa a trebuit sa dormim amandoi. el neobisnuit sa doarma cu cineva sarea prin pat toata noaptea cautand coltul lui intim, numai de nenumarate ori a fost la un pas sa cada din pat si uite asa eu dormeam maxim 4 ore pe noapte, restul il pazeam pe musiu sa nu-si rupa gatul!
In Bucuresti am stat 3 zile , planul fiind sa vina si sotul meu ca sa ne mai aducem aminte de vremurile cand eram doar noi doi , sa iesim cu prietenii, la un film etc..si Ricky sa stea cu mama.
Problema e ca Ricky a facut o viroza si a tinut-o in febra 39-41 de grade (in funduletz) de a trebuit sa mergem cu el la spital. mama ma innebunea sa-i dau antibiotic...a fost un cosmar ce sa mai zic...
Pediatra sefa de la Municipal mi-a zis ca are rosu in gat si sa-i dau panadol ca in 3 zile se duce febra.
Am plecat cu el pe avion si pe drum i s-a ridicat iar febra la 40 , tremura tot, in Munich avionul sper Verona a avut 2 ore intarziere...am ajuns acasa seara la 7 varza toti 3. am zis Doamne-ajuta ca am ajuns si ce bine e sa fii in casa ta cu toate cele trebuincioase si fara pisalogi panicati pe cap
Exact cum a zis pediatra din RO a treia zi seara febra a disparut. am mers si la pediatra lui ricky de aici si ne-a zis ca e ok acum si sa-l mai supraveghem vreo 2-3 zile sa nu revina febra. deci se poate si fara antibiotic!![]()
Trimit si revin
nafi spune:
Acum sa va mai povestesc despre noi...
Ricky nu prea a mai luat in greutate, cred ca a si scazut cand cu viroza asa ca se mentine in jur de 12-12.3 kg. Ca inaltime are cam 84 cm.
Dintisorii tot 6. am ramas cu cei din ianuarie, 4 sus si 2 jos...asa ca ne asteapta o vara fierbinte!
De cateva zile a prins in sfarsit curaj si a inceput sa mearga fara sustinere, la inceput 2-3 pasi , a doua zi 5-6 si azi a 4 a zi , deja merge din sufragerie pana in bucatarie fara sa cada.
E simpatic foc...merge ca un robotel cu mainile in sus... cateodata mai pierde echilibrul si zici ca-i cetateanul turmentat
Cu siguranta toate cunoasteti deja tabloul
In parc si-a facut deja prieteni de varsta lui si se joaca toti in cerc asezati dand cu lopatelele si greblele de pamant, fiecare jucandu-se cu jucarelele altui copil..ca de' ale celuilalt sunt intotdeauna mai frumoase ![]()
Ricky are un caracter frumos zic eu..nu se ia la harta , nu ia jucariile din mana altor copii ci doar daca sunt pe acolo fara stapan , iar daca un copil ii ia lui jucaria din mana nu face urat dar are grija ca data viitoare, cand se mai apropie acel copil de el, sa isi ia jucaria si sa fuga la mami![]()
De la 1 septembrie va merge la camin cu program doar dimineata , adica pana la 13.30 . Abia asteptam sa ne mai castigam si noi un pic de libertate si desigur va fi bine si ptr Ricky care va invata multe lucruri noi la mami poate nu se pricepe..ca na' doar nu putem sa le stim chiar pe toate
Eu chem bona din ce in ce mai rar ptr ca deja ma organizez mult mai bine iar Ricky e deja mult mai independent si reusesc sa fac multe treburi cand sunt singura cu el.
De vreo 3 luni am inceput sa iau pilule anticonceptionale si m-am trezit cu un pic de celulita care m-a enervat tare rau caci nu aveam deloc inainte.
Am inceput sa-mi fac masaj seara si dimineata si parca deja se vede mai putin. doar ca sunt plina de vanatai de la cat ma masez!
Pentru moment am renuntat sa-mi caut de lucru ptr ca am decis cu sotul sa mai astept pana la anul ca sa ne putem bucura impreuna de diminetile libere pe care le vom avea din septembrie cand Ricky merge la camin.
Vara asta nu avem planuri de vacanta...doar cateva zile pe ici pe colo si abia la sfarsitul lui septembrie vom pleca pe undeva dar inca nu am decis unde. tatonam terenul si pana acum ne place idee unei croaziere spre insulele grecesti. nu stiu cat de buna e ideea avnd in vedere ca mergem cu Ricky...Voi ce credeti? aveti vreo experienta de genul asta?
In rest...nu stiu ce sa va mai spun...Ricky e un copil f dulce, ma imbratiseaza si ma pupa f mult , se urca pe canapea si vine prin spatele meu si ma imbartiseaza , ma cuprinde cu manutele de gat si se lipeste de mine...ma topesc de dragul lui
Desigur are si momente cand ma scoate din sarite( spre ex... nu suporta bavetica la gat si se trage de ea de se sugruma si urla si arunca cu mancarea
) dar cred ca asta se intampla tuturor.
Am renuntat la lapte praf de cateva saptamani si acum bea lapte proaspat de vacuta in formula 210 ml lapte + 40 ml apa
Meniul
8.00 - 200 ml lapte cu cereale si biscuit ( 4 + 4 lingurite)
13.00 - legume cu carnita sau alte combinatii cu ou...sau ce.mi mai tuna prin cap
17.00 - gustare , fructe sau iaurt si fructe
20.00 - cina ...paste cu sos de rosii, cu carnita sau cu legume
la 20.30-21 max doarme, se mai trezeste de 2 chiar 3 ori (dar asta mai rar) pe noapte. de multe ori doar ii schimb pozitia in pat sau ii dau suzeta ...si se trezeste dimineata la 7.00-7.30 uneori chiar 8.30 dar mai rar.
Sper sa reusesc sa pun cateva poze proaspete.
Va imbratisez cu drag si incerc sa recuperez un pic din urma.
sanzi spune:
Buna!
Stefimic, problema cu dintisorii o avem si noi, vad ca iepurasii de pe aici au si masele, iar Mara are doar 4 dintisori.
Am intrebat dr la vaccinul de saptamana trecuta si mi-a spus sa nu ma ingrijorez, sa nu-i dau calciu si nici sa nu maresc doza de D3 (pe care oricum eu uit sa i-o dau 
).
Daca ai timp, sa ne spui ce ti-a zis tie, m-ar interesa o alta parere.
Nafi, felicitari pentru primii pasi ai lui Ricky! 
Bluekidoo, sanatate Tanyei!
Yaia, bravo Alexei pentru primul cuvant in finlandeza! Super! 
Stanucel, ma bucur ca Adelina e ok. Ce frumos ca ati avut unde sa petreceti de 1 iunie! In orasul meu nu ai unde sa mergi. parca e un sat.
Sensibila, pupici Giei,e o dulce, cum se suparase ea pe tine!
Si Mara recunoaste persoanele cunoscute pe strada (pe mine, pe tati, pe buni si o matusa, adica doar cei mai apropiati) si arata cu degetul spre ele. Sta asa cu degetul intins pana ne intalnim.
Noi suntem bine, Mara a inceput sa prinda curaj si merge din ce in ce mai mult singura, in schimb eu sunt foarte speriata, a cazut o data cu capul de gresie, alta data de parchet. Nu stiu cum sa fac, stiu ca e normal sa cada, dar mi-e teama de loviturile astea la cap. Afara o tin cu ham, nu o ajut la mers, dar o prind in caz ca se impiedica. Mi-au zis niste mamici ca o tin ca pe catel...
Asta e, ea sa fie sanatoasa.
Va pup 
castelanaC spune:
Buna fete dragi, buna frumoaselor,
noi suntem bine, mami euforica, asta pentru ca am iesit la cateva receptii si ma sinteam zana zanelor, de doi ani nu mai iesisem in lume, dar sincer in sufletul meu eram trista, ca o mama care-si abandona copilul.
alte mamici au ras de mine, au zis ca asa e la primul, la al doilea e simplu, apoi vine natural, he he he, sa speram ca vine si nr 2, nr 3, cati vin, mama ii asteapta!![]()
castelan mic si frumos l-am lasat ( la insistentele sotului) cu o prietena ( romanca), deci asa intelea limba, etc, eu m-am simtit mai linistita. A fost bine, copilul meu cand am venit acasa nici macar nu mi-a sarit de gat, m-a vazut si s-a intors la jocariile sale.
Ca tot venii vb de ajutoare in casa si munci, eu am de cand sunt in partile astea femeie care-mi vine 2-3 ori pe saptamana la curatenie.
Mancare fac eu, de copil vad eu, deocamdata nu am vrut sa iau pentru el pe nimeni, daca tot am posibilitatea sa stau acasa vreau sa "castig" primii ani, sa nu pierd nici-o zi de a fi impreuna. Apoi cum aici nu pot munci (polologhie lunga de explicat)ce sa fac? sa las copilul ca sa ma duc la suete, am fost ani de zile inainte sa se nasca, stiu cum e...
Imi este suficient ajutorul la calcat + curatenie.
Oricum iesirile astea la receptii mi-au facut bine la psihic (chiat daca mai am de pierdut 6 kg, pas=rca slabesti cand auzi: uau cum t-ai revenit, fantastic...stiu ca e de complezenta de multe ori, dar uneori face bine sa auzi si minciunele
)
Asa ca "sotus adoratus" (merci Yaia) a facut bine ca a insistat sa mai ies si eu( de o luna lucreaza la ideea asta si bine a facut)
Azi mamcam in oras, m-a invitat la pranz, zici ca suntem ca la inceput ( imi zice dimineata: azi te rog la pranz sa nu-ti iei nici-o intalnire, esti invitata mea, am ras cu pofta, intalnire cu cine...cu fii-miu) mergem intr-un loc unde copilul il las la locul de joaca al restaurantului si tu stai relaxat, uf e greu sa te relaxezi dar incercam.
In alta ordine de idei ies cu Castelen mic la piscina aproape in fiecare zi, mai profitam si noi de condo unde stam ( majoritatea au piscina, sala cu aparate- dar nu lucreaza singure, mama lor...-mini parculet), este fericit la mazim cand il duc, eu cand vad ca-s alti copii il duc si pe el, plecam cu plansete uneori din apa.
In zilele cand nu mergem la piscina mergem la locuri de joaca de la mall, uneori cand e nor si afara ( dar e umed fetele peste 100% si e tare inconfortabil), incerc si eu sa-l fac sa stea cat mai des cu alti copii, ii adora, rade si bate din picioare, tipa de bucurie cand ii vede!
Nafi tu intrebai de croasiere. Nu am experienta cu copilul, am fost de cateva ori inainte sa nasc, fantasca experiente, ceva fara cuvinte, un lux absolut, te simti printesa, crede-ma.
De fiecare data erau cupluri cu copii de toate varstele ( in croasiera pe Nil erau 3 cupluri cu copii sub un an)
De obicei organizatorii au sectiuni pt copii, te aseaza la masa cu cupluri de aceeasi factura ( cei in voiaj de nunta impreuna, cei cu copii, cei mai in varsta, etc) exista multe activitati la bord pentru copii, animatori, locuri unde parintii isi lasau copii si cateva ore se bucurau de soare, de ce voiau ei fara copii.
Este adevarat ca nu am fost prea atenta ce puteau face copii de un an si jumatate... cand nu ai copii nu e ca observi aceste lucruri in amanunt.
Dar era frumos sa ne trezim in fiecare zi in alta parte, oras, coboram la tarm si ne plimban toata ziua, dupa-amiaza-seara ne intorceam in luxoasa nava, urma cina eleganta, spectacole, dans, disco, plimbari pe punte, etc ( fiecare ce voia evident)
Daca aveti in program insulele grecesti, ca parere personala ar fi mai bine in septembrie sa mergeti pentru ca nu mai este asa fierbinte aerul, poti sa te plimbi pe zi in voie, sa stai la soare, nu mai este plin de turisti, etc ... scuze daca m-am intins cu sfaturile, asta e parerea mea bazata pe experiente personale![]()
acum depinde si cand sunt programate croasierele...
sper sa aveti o vacanta de vis in trei!!!!!!!!!!!!!
Dragelor, scuze ca nu pot sa va scriu la fiecare, la mine un mesaj il scriu in cateva ore ( cauze de castelan, telefon, alte interferente, sa le numim asa).
va pup si sanatate la iepurasi si voua!!!!!!!!!!!!!!

castelana mami fericita
freedelia spune:
Salutari de peste mari si tari... nu am mai scris de mult, am citit cand am avut timp, dar de scris nici nu am avut timp nici tragere de inima...
Mi-am tot spus ca am sa scriu cand reusesc sa incarc poze... ei bine, azi am reusit... doua ore mi-a luat sa ajung la zi, dar am reusit, asa ca ma tin de cuvant si va scriu.
Noi suntem bine, foarte bine, ii multumesc lui Dumnezeu pentru familia minunata pe care mi-a dat-o, ma bucur de fiecare moment cu copiii, cu Coleman... planuim sa venim in Europa la vara, bineinteles si in Romania, asa ca sper sa va cunosc pe cat mai multe dintre voi in persoana.
Va pup si va las link-ul cu ultimele noastre poze, primavara 2011.
http://s882.photobucket.com/albums/ac27/delia_forum/6%20--%20Spring%202011/
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
castelanaC spune:
http://sorisomail.com/partilha/95862.html
am uitat sa va urez wk-end placut!!!!
pupici
castelana mami fericita
LAlexandra spune:
Neata,
Sanzi, si noi avem inca doar 6 dinti, 4 sus si 2 jos, de 3 luni nu a mai iesit niciunul, insa nu ma stresez, e timp sa iasa incet-incet.
Inca pediatra nu mi-a zis nimic ca e bai, daca ne zice ceva cand mai mergem iti spun
.
Va las, ma organizez repede sa iesim putin pe afara
_
printisorului Alessandro
sensibila spune:
Erina – imi pare tare rau ca nu ne-am vazut, oricum la cata lume era, era greu sa ne vedem si daca ne cunosteam.
Noi am ajuns pe la ora 19 si cred ca am stat 1 ora. A dansat cand a fost momentul cu ratele si a fost incantata. In rest am vizitat magazinele de pe acolo s avedem daca gasim ceva pt finut dar toate scumpe cu toate reducerile si nu am luat nimic.
Nu era loc unde sa misune Gia si asa ca am plecat la aer.
nafi – bine ai revenit, sanatate mult lui Ricky s anu se mai intample. Oricum bine ca si-a revenit, dar cred ca fost criminal cu el pe drum cu febra.
Noi avem doar 8 dintisori. De ceva luni
sanzi – multumesc de aprecieri. Acum sunt mari si recunosc multe. Cred ca ii cam subestimam, cateodata.
Daca pt tine e confort psihic s ao tii in ham, tine-o asa. Iar ce zic alte mamici mai ales din parc pe mine ma lasa rece.
castelanaC - cred ca ti-a fost greu s ail lasi acasa. Si si mai greu ca nu ti-a sarit de gat, dar asta e si bine pe de o parte pt ca independent si stii ca nu plange nu stiu cat timp dup ace pleci de langa el, deci mi poti iesi fara mustrari de constiinta
Vai cat radeam la clipul asta cand eram insarcinta. Mor dupa el
freedelia - frumoase poze si iti urez vacant placuta
de Steluta Norocoasa
Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
"Copii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti." N. Iorga
"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucuri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste"