Mamici din Grecia (8)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Buna fetelor!! Am citit undeva pe net, ca daca esti casatorit cu actele in regula, si ai copil, poti obtine cetatenia in 3 ani. Am fost si la periferia Larisei, sotul defapt, si i s-a spus la fel. Acum cu AFM-ul...mie mi l-a scos sotul in 2 timpi si 3 miscari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Panaioti Panaioti.
Are charisma stil profesionalism nu e o papusica care zimbeste frumos....da sa vedem...
Am innebunit cu IDOLUL GREC

Mergi la inceput

BUNA
fETELE VA ROG CINE STIE CEVA DE ertina ????
Si personal nu cred cam am urat LA MULTI ANI FETITEI EI
SA MI FIE RUSINE!!
ERTINA UNDE ESTI? ESTI OK?
DA UN SEMN TE ROG
dIMITRA POTI LUA LEGATURA CU EA SI SA NE ZICI CA MACAR E BINE? te rugam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Buna, dragelor!

In primul rand vreau sa va zic, ca am vazut un titlu la strumfi de iulie-august cu Bravo Alinuff si am intrat sa vad, ca Alinuff a scris si ea la noi candva. Si da, a nascut o bebita, Antonia, insa din pacate acum, cand am intrat sa vad link-ul vad ca mititica are probleme la rinichi. Sa ne rugam pentru ea sa se faca repede-repede bine.

Mamitza_alex, eu asa stiu cu gradi, am mai intrebat stanga-dreapta si asa mi-au zis toti. Or fi astia aici mai largi la punga.

Ioannoula, cu merge Rina? Mie mi s-a parut destul de complicata, desi cica nu e. Daca vrei am cartea, sa ti-o trimit pe mail. Si da, mie mi s-a intamplat de mi-am luat-o rau de tot de la persoane f apropiate (femei) si m-am lecuit. Am o prietena f buna, cea mai buna, din liceu si atat. Si eu zic sa o ignori, ca de d’astia e plina lumea. Pupam Fanoulitsa grasulina. Operatia pe care ati facut-o voi cred ca se numeste operatie de fren lingual si nu e grea deloc, se face destul de frecvent la bebelusi, eu cel putin am mai auzit de bebei cu problema asta. Cu cetatenia asa e, e 12 ani daca nu ai copil si esti maritata cu grec, si 3 ani daca ai copil si esti maritata cu grec, dar acum cativa ani costa vreo 2500 de euro, deci, eu zic pas. Sa le mai dau si bani adica???

Anouk, cum mai e Nick cu putza? Of, cu masca, nu vreau delivery, ca io tot sper sa ajungem prin septembrie pe acolo. Eu la pranz cand e cald rau, satu in casa cu el sau pe balcon ca nu bate soarele, prin curte pe la umbra, mai pe la soacra-mea, d’astea. Da’ intelege si el ca nu putem sta la soarele ala. Cu tabelul, pur si simplu m-am amuzat, nu-mi fac giji deloc. I-am facut o poza sa-l trimit si pe mail-ul comun sa va amuzati si voi. Scrie ce fac copii americani de aceeasi varsta si ce fac “ta ellinopoula”. Mie oricum mi se pare mult si exagerat ca un copil de 1 an sa stie in afara de mama si tata sa zica 3 cuvinte cu noima. Pai, daca ar fi asa, ar putrea incepe sa scrie si poezii. A, m-am tot tinut sa-ti zic demult, cand au trecut astia cu flacar olimpica pe aici m-am gandit la tine, ca tot ne povesteai tu de sportivii de la special olympic games. Mai, unii parinti sunt dusi cu pluta rau, nu te mai enerva, zic eu, care si pe mine ma apuca toate alea cand vad faze de genu’. Spre ex, ma enerveaza la culme cand vad parinti care vin si-si iau copii daca acestia se apropie de vreun alt copil, imi vine sa le sparg fata cum zici tu. Si ca tot vorbim de asta, avem niste prieteni, au un baietel de 4 ani, care saracu’ e un salbatic, el toata viata lui a stat numai cu ma-sa in casa, nu stie de copii de nimic, ca asa l-au tnut in glob de sticla. Si acum l-au dat la gradi si din tot anul scolar, a fost vreo 15 zile adunate la gradi, restul ori a fost bolnav, ori nu a vrut sa se duca, ca nu-i place, e o corvoada pentru el si un stres psihic copiii pe care nu-i stie si nu-i suporta. Acum si-au dat seama parintii ce mare tampenie au facut si vor sa faca bebe 2, macar sa aiba si el un frate/sora cica. La noi nu se taie inca, curentul. Si eu ma gandeam cu groaza cand tot auzeam de greva de la DEH. Aici in Halkidiki e full, stiam asta inca de pe la inceputul anului, deci pe aici nu se plang ca n-au turisti, se plang ca nu mai cheltuie cum cheltuiau in alti ani.

Stela, bine ai revenit pe la noi! Mai, eu cand am facut AFM, am fost intai sa-mi iau o hartie de la Politie (dar cred ca era ultimul an cand mai aveai nevoie de hartia asta). Altfel, cu pasaportul, actul casei si actul de la locul de munca tre’ sa va faca, n-are incotro. Dati-va nitel la aia de la ghiseu, ca acuma na, eu am dat de oameni amabili peste tot, dar atunci nu erau masurile de austeritate de acum. Mult succes si pupici la baieti!

Carmaw, ce de aventuri la voi acolo la Creta! Si da, grecii, ca si noi accepta 2 cetatenii. Ref la traba cu panourile solare si noi am vorbit cu niste prieteni care se ocupa de asa ceva, ne-au facut niste oferte/simulari si la noi nu e asa rentabil ca nu e nici vreo casoaie si cea mai mare parte de acoperis are umbra in cea mai mare parte din zi. Noua ne-a iesit ca ne-am amortiza investitia cam in 3 ani, iar de atunci incolo ce am produce ar fi suficient doar pentru consumul propriu, nu si pentru vanzare. Eu de-as avea bani mai multi, as face un parc fotovoltaic, ala, intr-adevar renteaza. Hai ca ma facusi sa ma uit si eu la finala greek idol, io oricum n-am vazut niciodata, insa dintre cei 2 si mie Panagiotis mi-a placut mai mult si eram sigura c-o sa castige.

Noi pe seara mergem sa ne intalnim cu “nevasta” lui fi-miu si cu cuscrii, ca ne-am intalnit zilele trecute la plaja si a ramas sa ne vedem, pentru ca ei n-au putut veni la ziua lui Stelios, si acum am aflat si de ce: cu o zi inainte de party-ul nostru sora lui ‘cuscru” a pierdut copilul la 8 luni jumate, nici n-am mai intrebat nici un amanunt, pur si simplu am ramas muta ca in anul 2011 aici se mai poate intampla asa ceva. Saptamana trecuta am fost de luni pana joi la plaja, se balaceste Stelios ca un pestisor, ii place marea la nebunie, noi in week-end nu mergem ca nu ne place cu nebuneala asta de week-end deloc. O sa pun si niste poze pe Fb de la plaja.

Va pup, o duminica frumoasa si racoroasa!

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Ziua buna, fetele!

Vai, Theo, cum sa piarda copilul la 8 luni?!! Probabil avea vreo problema congenitala ca altfel nu se explica. Offf, sa le dea Dumnezeu multa putere parintilor. La fel si lui Alinuff cu bebelina ei. Asta cu rinichiul si hidronefroza am mai tot auzit-o, parca se intampla tot mai frecvent. Daca nu e de operat rinichiul inca sau vor sa mai amane din diverse motive se pune un dren, un tubulet subtirel din rinichi care scoate urina in afara (in pampers adica) si nu lasa sa se depoziteze in rinichiul nefunctional. Asta pana la operatia de reparatie sau, in cazuri grave, de scoatere a rinichiului. Ne rugam pentru bebe mic sa se faca bine repejor.

Nicolas nu este asa de pestisor la mare. Ieri de exemplu au fost ceva valurele si n-a vrut sa intre. Bine, nici nu l-am fortat. Asa ca a stat pe nisip si s-a jucat, dupa care a luat-o la picior printre sezlonguri. E asa de haios cand merge singurel. Si ca sa fie tacamul complet.. nu numai ca vrea sa mearga, dar.. vrea sa catere pe ziduri! Si se enerveaza ca nu poate si urla.. Deci am intrat in faza 'catzarat", de-acu' sa te tii!
Putzica i-a trecut acum, dar am mereu grija sa nu-l las mult timp cu nisip in pampers.
Deci te astept in septembrie, da? Vezi ca te notez in agenda!

Carmaw, si tie iti place de Panaiotis? El a castigat pana la urma aseara? Mie de el mi-a placut de la inceput,desi mi s-a parut putin "psycho" la infatisare. E super artist.
Multumesc pentru site si pentru ideea cu dovleceii. Avem si proaspeti in gradina. Mmmm..

Va las acum ca mi-a pierit tot cheful. Tocmai m-a sunat barbatu-miu ca trebuie sa plece in Volos cu fata cea mare. Are nu stiu ce gastrita si in paradisul Marii Egee nu exista nimeni care sa puna o perfuzie cu ser sa nu se deshidrateze. Vai, si maine as pleca din insula asta, din tara asta!
Si continua sa ne taie curentul.. Asa-mi vine sa merg si eu in Sintagma ca prea m-am saturat de mizeriile astea.

Revin cand am toane mai bune. Dar voi sa nu faceti ca mine. Voi sa fiti vesele si pline de buna dispozitie, da?

pozici Nicolas cel Mare

Mergi la inceput

ANOUKULE aici fix cind a inceput idolul grec au taiat curentul
Neanuntat 1 ORA eu aveam o m&asina la spalat si in cuptor o friptura de capra
Le am urat 'numai de bine....
Aici lumea buna se intrece in a darima cuiburile de rindunici...CE DACA E PROTEJATA...EI SI????
Eu mor cind vada
=========================================
Theo asa e in 3 ani se recupereaza investitia....dar fiecare face cum vrea.
In rest nu stiu cine a cistigat IDOLUL GREC m am culcat....
=========================================
Acum am mincat ierburi tepoase cu fripture de capra si gata ma culc ca aici sta sa ploua
Totul e paradisiac!! si este inca din moment ce se vor plati impozite pe casa 'numai daca valoarea acesteia depaseste 200000E
SA LE SPUNEM CUM E IN ROMANIA????????
Va pup ca v am umplut...miine vreau sa iau foi ca cineva de la pestisoare mi a dat o reteta de placinta cu yaourth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitza_alex spune:

salutare fetelor,ce ma faceti voi?noi stam in balcon,caci in parc inca nu am ajuns pe ziua de azi.mai fetelor,am mers si am intrebat la o gradinita de stat care e mai jos de noi,si cica primesc copii dar au prioritate copiii ai caror parinti lucreaza.in fine mi-a dat un formular sa-l completez si inca unul ca sa aduc nu mai stiu ce hartogarii de pe la oaed si nu mai stiu ce,acum sa vad daca se duce sotul maine sa le faca.e 60 de euro pe luna de la 8-14,sper sa o primeasca

noi am fost la plaja de marti pana vineri,ne-am innegrit nu gluma.
eu nu stiam ca fac cei de la deh greva,deci sa nu ma minunez daca nu am curent.salutari la toata lumea,o seara placuta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

Salutare tuturor! Scuzati absenta dar munca, munca si iar munca.

Am citit si eu despre Alinuf si ma rog la doamne -doamne sa sa fac bine Antonia cat mai repede iar mami sa aibe multa putere sa fie langa bebe mic.
Anouk ma bucur ca este bine Nik dar ce spui tu acolo merge? pai nu ne-ai zis pana acum...deci asteptam dovadanu ai mai pus de mult video si pozici noi si imi e dor de ''atomic'' sa-l vad cat a mai crescut.Noi ne luam luna viitoare un aparat foto si o sa va umplem cu pozici.
Theo m-ai ingrozit cu mamica care a pierdut sarcina la 8 luni si matusa lui Cristi(sotul meu) a nascut in Ro la 36+ un baietel si nu i-au facut injectie de maturare a plamanilor ,si cand a iesit bebe nu au avut un ap de oxigen sa ii puna ca se stricasesi bb nu a reusit sa respire singur si a murit Asta se intampla acum vreo 6 ani ...acum au un baietel de 4 ani sanatos si frumos dar nimeni nu poate sa il stearga pe bb Adrian din sufletele noastre.Zilele trecute am facut reteta ta de dovlecei umpluti si au iesit extraordinari,multumim de blog ca eu ma inspir mult de acoloAm vazut ca iti place tare roka am o reteta super, furata de la bucatarul chef de la magazin si incercata acasa si e super buna salata(roka-kotopulo-meli).Daca te tenteaza spune-mi si iti scriu reteta.
Alexbafta multa cu gradi sa o primeasca pe Bya .
Carmaw ce zici tu acolo...cine strica cuibui de randunici?Daca vin eu acolo jar mananca...eu ador randunicile sunt cele mai frumoase vietati.Au faccut si la noi la magazin un cuib si s-a trezit o desteapta ca vrea sa-l strice ca cica fac mizerie..asa m-am certat cu ea de am ajuns la sef,..si mi-am luat eu angajamentul sa curat in fiecare zi locul de sub cuib numai sa nu il strice.Am pus un carton dedesupt si il schimb in fiecare zi si s-a rezolvat problema.Au facut 4 pui care acum s-au facut mari deja,zboara.Asa mi-e drag de ele.
Oana pupam pitica mica si curajoasa.Bine ca a fost bine la doctor cu limbuta.
Pupam fetele si somn usor

Poze https://picasaweb.google.com/107414023172997185640?authkey=Gv1sRgCOuL_vHnybfimQE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

'Neata!

In primul rand, vreau sa urez si eu copilasilor din iunie (Carmaw), cu mii de de intarziere, dar sunt cam in ultimul timp.

ATHINA - EUGENIA
RADU
SPIROS STEFAN

Sa cresteti mari, sanatosi si sa le aduceti parintilor numai bucurii si zambete!

Carmaw, si eu ma intrebam zilele astea ce-o fi cu Ertina, stiu ca si Larisa intreba la un moment dat de ea, deci chiar ca n-am mai dat nici un semn si pe acolo. Sa speram ca este bine, doar ocupata cu calatoriile ei. Yummy, ce reteta buna, aia de placinta cu iaurt, mi-am salvat-o si eu s-o fac cand oi avea timp si chef de bucatareala pe caldurile astea, insa sa ne spui neaparat cum a iesit.

Anouk, si noi suntem la faza de catarare, zici ca e Spiderman. Bine ca ati scapat de incizie, nici eu nu prea-l las in nisip, ca mi-e frica sa nu-i intre nisip la puta. Mai, eu as vrea rau sa venim, tot il intreb pe sotul meu si nu-mi da un raspuns clar. Eu am citit ca micuta Antonia a fost operata, insa n-am mai avut timp sa citesc daca a mai scris mami ceva dupa. Hai mai, cum sa pleci de aici? Pai si pe noi cui ne lasi? Ferma de acasa? Ei, revino-ti!

Mamitza_alex, succes cu gradi, sa va primeasca, hai ca s-o gasi un loc acolo si pentru voi!

Andreea, of, nici ieri n-am intrebat nimic despre mamica ce si-a pierdut copilul. Ei mai au un copil, insa cred ca nimic nu va mai fi la fel pentru ei de acum inainte. Mersi pentru aprecierile referitoare la blog, luna asta nu m-am mai ocupat aproape deloc de el, in fiecare seara ma mai apuc sa scriu si ma lasa pagubasa, ca dupa o zi cu Stelios cad lata. Sper sa ma mobilizez si sa mai scriu acte ceva. Da, da, vreau reteta de roka cu pui si miere. Chiar ma tot tineam sa-ti zic, de cand ai scris ca restaurantul unde lucrezi e intr-o padure, mi-a sunat bine, poate-ti facem o vizita undeva prin toamna, asa o plimbarica de 1 zi, o sa te contactez eu sa ne mai zici de zona etc.

Asa, sa va zic cum am petrecut ieri cu nora. Nu prea interesati unul de altul, ce sa zic. Insa am fost la un loc de joaca al unui tip pe care noi nu prea il inghitim. Si-a stat Stelios acolo inauntru, mai fetelor, la locul pentru bebei, mai mult de 3 ore si n-a zis nici pas. A fost foarte incantat, nu se mai dadea dus. Era si o tipa care avea grija de ei (una la bebei, adica, ca mai erau si altele la copiii mai mari), mi-a placut mult de tot de ea, era ca argintul viu p'acolo printre copii, nu statea 1 secunda, tare mult mi-a placut cum avea grja de ei, e cura de slabire garantata, ca tipa era o silfida. I-a placut si ei de Stelios, cica a fost cel mai cuminte copil. In afara de faptul ca s-a dat cap in cap din greseala cu un bebe mai mic, in timp ce mergeau p'acolo de-a busilea, insa ca de obicei, el n-a plans, insa ala micu' saracu' a mai plans vreo juma' de ora dupa ce l-au scos de acolo si ca a tras de par vreo 2 baietei cu parul mai lung, n-a mai avut alte incidente/accidente. Asta cu trasul de par ma dispera, ca el crede ca e un mod de iubire. Dimineata cand ne trezim, pentru ca si eu si ta-su' avem par mult si lung, primul lucru de buna-dimineata e sa ne traga de par. Iar pe mine, desi n-are nici o treaba cu mine in rest, nu plange cand vin/plec, nu vrea la mine in restul timpului, cand ii vine lui sa ma iubeasca, ma musca si ma trage de par de ramane cu mainile pline de par. Eu ii zic: mai, mama, ma doare, te rog etc. si el se prapadeste de ras. Si-asa si ieri cand i-a vazut p'aia cu parul mai lung, s-a gandit sa-i iubeasca nitel. Si a mai fost o faza super tare: era un baietel blond cu parul lung, buclat, o frumusete si fi-miu cand l-a vazut (asa, mai din spate) a sarit pe el si i-a dat un pupic. Cred ca sigur vom mai repeta experienta sa mergem ca tare bine a mai fost si pentru el, dar si pentru noi. Astazi il duc de dimi la soacra-mea si il voi lua diseara, ca am multe treburi si drumuri de facut. Sunt cam cu inima stransa ca nu l-am mai lasat pana acum o zi intreaga la ea, insa sper sa ne descurcam (si eu, si el si soacra-mea). El o iubeste tare mult pe bunica-sa si soacra-mea sta numai dupa fundul lui, insa acum cel mai frica mi-e sa nu se loveasca, asa cum se catara el peste tot si sa nu aiba soacra-mea viteza de reactie necesara. Vom vedea.

Va pup si va urez o zi frumoasa.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Buna la fete!. Am cautat putin pe net si am gasit site-ul asta in care scrie cum poti lua cetatenia: http://www.neb.gr/node/113. De asemenea, am vazut ca ti se cere o paravola de 1467.35 Euro. si 1000 de hartii. Cine are, sa si le faca, grecul meu sigur nu da atatia bani,ca-l doare buzunarul rau.Doar cand oi incepe eu munca....peste vre-o 2-3 ani.

Mergi la inceput