Mamici din Grecia (8)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

La multi ani si de la noi Carmaw, Athina-Eugenia,Radu si Spiros-Stefan!1
Theo, Iubaret puiutul tau!!.Cu dieta Rina, nu am cantar dar m-am masurat si am pierdut 10 cm in 3 saptamani. Nu am mai continuat-o ca m-am certat cu grecul meu, ca de ce sa mananc eu ceva si el altceva? ECONOMIE.... Mult ce mancam!!! Si prietena mea a pierdut sarcina la 7 luni si ceva...nu i-au facut cerclajul corect, i s-a rupt ata, si a cazut bebe cu fundul si piciorusele in vagin. Au tinut-o 2 saptamani la Bucuresti, dar nu au putut face nimic. Ramasese gravida dupa ani de incercari si vre-o 4 sarcini pierdute. Nici eu nu am inteles cum un bebe la 7 luni, nu a putut fi salvat.
II uram insanatosire grabnica lu Antonia, si multa putere lu mami..
Mamitsa-alex, va tinem pumnii cu gradinita!!! Da si la noi se opreste in fiecare zii curentul.
Carmaw, eu acasa la mine cred ca am vre-o 10 cuiburi, cand am venit al meu le darama intr-o veselie, acum nu-i mai dau voie si s-au inmultit... Avem si la magazin 1. Au fost 2 dar unul l-a daramat.
Anouk multi sa-ti ridicam moralul!!. Si noua ni s-a parut un pic cam Psiho Panaiotis, dar era perfect omul. Eu care stiu de muzica cat de cat.... Mie sincer mi-a placut mai mult de Malu, avea infatisare de artista, dar stiam ca va castiga Panaiotis. Cam atat pentru astazi.Ma duc acasa sa-mi fac o supa de orez, sa moara grecu de ciuda..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Ioana esti draguta dar nu e ziua mea....si nu inteleg de ce trebuie sa astepti atit ca sa ti gasesti o taverna pt sf de sapt ca sa cinti(ce naiba ...ai la atuuri..)
Si daca grecul tau nu e OK nici acum la inceput nu astepta ani ca sa pui in aplicare REZOLVAREA CAZULUI.
Hai pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

Reteta salata roka este super simpla si super buna-roka+piept de pui la gratar+dresing-ul.Sosul asta e tot secretul.In blender pui un pahar de ulei de masline(200ml)+un pahar otet de mere si lamaie(jumate -jumate)(masori cu acelasi pahar)+3 linguri de miere+3 linguri de mustar si amesteci pana se omogenizeaza.In cantitatiile astea sosul obtinut este pt 5-6 salate dar il pui intr-un borcan cu capac si tine pana la 2 sapt in frigider.Daca vrei sa faci mai putin sos ideea este sa pui atata ulei cat otet+lamaie si atata miere cat mustar.Un secret sa nu pui prima data mierea in blender pt ca nu se amesteca binesi daca folosesti un mustar mai tare(dijon)pune mai putin.Deasupra se pun cucunari(sper ca am zis bine -sunt niste seminte)dar nu e obligatoriu.

Ar fi super sa veniti la o pimbarica pe la noi si sa sti ca restaurantul este si hotel.Are numai 5 camere pt inchiriat dar sunt ok si pretul din ce stiu eu este de 50 euro la cele cu semineu si 40 celelalte.
Lukas azi a fost foarte hotarat a venit la mine mi-a zis ''mama gala ,Uka nani'' in traducere libera sa ii fac lapte ca merge sa faca nani.si-a luat laptele mi-a zis pa si s-a dus in pat iar acum sforaieah de'ar fi asa mereu...dar de obicei somnul este isotit de urlete

Poze https://picasaweb.google.com/107414023172997185640?authkey=Gv1sRgCOuL_vHnybfimQE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

'Andreea, Ana roka.' (In traducere libera 'ma duc sa cumpar roka ca mi-ai facut pofta'')
Eu puneam cu otet balsamic. Mmmmmmmmmmmmmmmmmm

pozici Nicolas cel Mare

Mergi la inceput

Carmaw, si ce daca nu-i ziua ta? Na, ca-ti zic si eu la multi ani.

Offf, imi pare rau ca n-am fost nici eu pe faza sa urez la multi ani copilasilor sarbatoriti luna asta. Un maaare si din suflet LA MULTI ANI (super intarziat, dar deh! m-am ramolit de tot) pentru ATHINA, SPIROS si RADU!! Sa ne traiti, dragii nostri!

Theo, fii atenta cum facem in septembrie: vii pe-aici mai intai (nu stiu, faci vraji la barbatu' domniei tale), ne culegi si pe noi si mergem la Andreea la restauranto-hotel sa ne jucam cu caprioarele si cu Lukas cel genial.
Ce misto ca ai loc de joaca pentru copii! Si mai ales ca Stelios e cumintel acolo. Eu il mai aduc pe Nicolas la mine la hotel, dar se plictiseste cam dupa o ora, desi avem o multime de jucarii. Ce sa-i fac? Imi asum in totalitate vina: l-am facut copilul padurii! Adora pamantul, iarba, copacii, frunzele, d-astea. Si prin oras cand ne mai plimbam, unde vede un centimetru patrat de iarba sau chiar si un firicel iesit din asfalt, se aseaza in poponeata si se joaca.

Dragutul de Stelios care da pupici si jumuleste parul copiilor.. Asta cu parul se poate invata daca esti pe faza si de fiecare data cand trage de par ii explici ca doare si ii arati cum sa mangaie incet. Asta, bine-nteles, in timp. Asa am reusit noi (partial, ca e inca mititel) sa nu mai rupa florile, ci doar sa le mangaie.

Alex, tinem pumnii cu gradinita! Bya ce mai face? Nu ne-ai mai povestit demult ce mai zice.

Oana, eu n-am tinut nici o dieta si vreau sa zic ca nu numai am revenit la kilele dinainte de nastere, dar am scapat de burta! O am mai plata decat inainte, culmea! Asta am constatat-o la niste haine pe care vroiam sa le dau ca ma strangeau de multi ani la burta si.. stupoare! acum imi vin. Asta a propos de ce zicea Theo de tipa silfida la locul de joaca. Pur si simplu sunt uimita de ce rezultate poate avea miscarea zilnica (a se citi "fugareala 24 din 24").
Are dreptate, Carmaw, de ce nu te bagi sa canti la vreo taverna? Iti scoti si tu un banut al tau.
Cu cetatenia am si eu o prietena care a dat acesti 1500 euro si abia dupa vreo doi ani si-a luat cetatenia. Dar sincera sa fiu, chiar nu-i vad rostul ca de muncit poti munci si cu buletin romanesc. Eu chiar daca am buletin grecesc, cu domiciliul in Skiathos, cu parintii cu nume grecesti, cine il vede imi adreseaza invariabil aceeasi remarca: "deci esti din Romania?"

Andreea, te rog frumos sa-l pupi dulce pe Lukas din partea mea! De ce urla cand mergeti la somn? Nu vrea sa doarma peste zi?

Moro, ne-ai uitat de cand te-ai facut Regina Inghetatei (sau Inghetatii, cum s-o fi zicand?..). te asteptam cu povesti.

Pe la noi a iesit si al doilea canin, iar ceilalti doi nu dau semne ca apar prea curand, deci... Iuhuuuuuuu! Avem un moment de respiro cu dintii.
Da, Andreea, merge si Nicolas in sfarsit, dar tot e temator afara. Prin casa e super ok, cade frumos, n-avem probleme. Doar cu catzaratul. Se cocoata singur pe masinutele mari pe care doar le impingea pana acum. I-am imprastiat prin toata casa niste pernute pe care le folosim pentru scaunele de pe terasa si toata ziua isi construieste turnuri din ele ca sa aiba unde se cocotza.
Aaa, iar ultima dambla este cu usile! Care trebuie inchise si deschise in permanenta. Si pe strada se lipeste de toate portile doar-doar le-o muta din loc.

Hai ca scriu mesajul asta de n-spe ore. Pun punct ca altfel nu-l mai trimit niciodata.

pozici Nicolas cel Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Multumesc fetelor!!! Aveti dreptate, am discutat problema cu sotul, mai ales ca el inainte a lucrat la o buzuche, si cunoaste foarte multe formatii locale, dar nici nu vrea sa auda. Cum sa cante sotia lui. Un sef de formatie de-aici din sat, chiar mi-a propus cand am venit aici, si i-a zis sotului meu ca se castiga destul de bine. E d-ala incuiat...traieste inca pe vremea lu bunica, cand femeile nu aveau voie nici sa respire. Vroiam sa intreb Anouk, tu lucrezi la gradinita parca? Ai facut pedagogicul? Ma gandeam daca se face vre-un curs, sa ma inscriu si eu.A! tu ai fost vre-odata gravida? ca nu se cunoaste deloc!!! Esti superba!!!!

Mergi la inceput

Buna, fetele, si o zi plina de soare sa aveti (haha, ca doar d-aia v-ati mutat in Grecia )

Oana, zau ca nu-l inteleg pe barbatul tau. Pe de-o parte se plange ca cheltuiti prea mult si faceti economie la mancare, pe de alta nu vrea sa muncesti. Poate ar trebui sa se hotarasca pe care parte a baricadei este. Daca totusi te hotarasti sa muncesti, ai cu cine sa o lasi pe pitica?
Eu n-am facut pedagogicul, am terminat facultatea de limbi straine (engleza si franceza), deci teoretic sunt profa de engleza/franceza, dar am lucrat cu copii in orice formatie de cand ma stiu. Am fost si profa de engleza, iar cand n-am mai putut trai din salariul mizerabil de profesor, mi-am luat un job la o firma si in paralel am predat greaca la Comunitatea din Brasov la copii de la gradinita pana la gimnaziu. Dar pe langa lectiile obisnuite, faceam cu copiii serbari, piese de teatru, tot soiul de activitati. Iar de 4 ani lucrez la clubul asta de copii al hotelului.
Daca vrei sa faci ceva in sensul asta, exista asa numitele IEK, scolile de 2 ani de "vrefonipiokomos", "nipiagogos" si mai stiu eu ce alte specializari. Astea sunt private, ca cele de stat (TEI) din cate stiu sunt de 4 ani si nu stiu care e sistemul de admitere daca ai studii anterioare in alta tara.
Eu m-am tot strofocat un timp sa-mi recunoasca diploma si aici, dar trebuie atata hartogarie, atatea traduceri, apostile, o multime de hartii din Romania (unde chiar n-am cum sa stau sa alerg) si evident o caruta de bani ca m-am lasat pagubasa.

pozici Nicolas cel Mare

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ioannoula

Multumesc fetelor!!! Aveti dreptate, am discutat problema cu sotul, mai ales ca el inainte a lucrat la o buzuche, si cunoaste foarte multe formatii locale, dar nici nu vrea sa auda. Cum sa cante sotia lui. Un sef de formatie de-aici din sat, chiar mi-a propus cand am venit aici, si i-a zis sotului meu ca se castiga destul de bine. E d-ala incuiat...traieste inca pe vremea lu bunica, cand femeile nu aveau voie nici sa respire. Vroiam sa intreb Anouk, tu lucrezi la gradinita parca? Ai facut pedagogicul? Ma gandeam daca se face vre-un curs, sa ma inscriu si eu.A! tu ai fost vre-odata gravida? ca nu se cunoaste deloc!!! Esti superba!!!!

Draga mea
Daca vrei sa faci alta specializare vezi mai intiii DACA SE PLATESTE
Apoi daca BARBATUL SEF e de acord sa i ceri sa scrie si pe hirtie acordul sau de a muncii pt ca nu cred ca va fi vreodata de acord sa te lase sa muncesti.
Sunt multe de spus ...imi pare rau pt tine!
Iti doresc sa ai mult curaj sa continui sa mergi pe drumul pe care ti l ai ales.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Eu dupa cum stiti nu fac nimic important azi am facut un piuré de avocado (lamiie usturoi patrunjel ) si creveti
Cu aceasta umplutura umplu niste rosii mari scobite adaug pt omu meu niste cartofi prajiti si gata meniul(eu ma abtin de la cartofi)
In seara asta mergem la o sarbatoare sateasca in munti desi de reuniuni din acestea imi e frica (prea multa bautura,drumuri de munte inguste nu tu lumina nimic!
IN rest un bisou pt ANOUK si pupici pt fetele mele curajoase

Mergi la inceput

ANOUKULE scuza ma ca te deranjez dar poti tu sa o intrebi pe soacra ta ce mirodenii pune ea in rosiile umplute?
Mereu puneam mirodenii pt ghemistes cumparate den magazin dar acum nu le mai vad
============================================================
Am uitat sa precizez piureul ala special de avocado se cheama 'guacamole'
pupici la harnicute

Mergi la inceput

Carmaw, la 'ghemista' soacra-mea pune exact ce gasim noi prin zona: putin cimbru, menta, patrunjel, usturoi si, evident, sare si piper. Mie personal nu-mi place cu menta, dar ea o adora.

Cu guacamole e prima data cand pomenesti mancare si nu mi-ai provocat salivatie abundenta instantaneu. Avocado nu-mi place deloc. Mi se face greata nu atat de la gust, cat de la textura aia untoasa.

Distractie placuta la petrecerea campeneasca! Cum nu te lumineaza nimic, draga, pe drum? Caldura sufletului tau te va lumina si in bezna cea mai adanca.. Haha, ce naiba sa-ti zic si eu? Faza lunga si conduceti si voi cu atentie.
Spor la gatit si sa stii ca sunt dispusa sa-ti platesc bilet dus intors, cazare, tur de insula doar ca sa-mi gatesti si mie niscaiva bunataturi d-ale tale. Ca asa degeaba imi dai retete, tre' sa am si doua maini dibace si timp. Si n-am de nici unele.

pozici Nicolas cel Mare

Mergi la inceput