Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(43)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

ANGIE... poate asa ii place, poate il doare burtica si asa se calmeaza... Stiu ca e greu cu somnul... oricum, de-acum ei sunt marisori, nu cred ca se mai sufoca... Ilinca a dormit asa burta pe burta de cind avea 4 saptamini... la inceput eu pazeam, apoi motaiam si eu, dar iepureste, la un moment dat am inceput sa dorm si eu zdravan, ca picam de somn... dormeam eu pe perne, ca omul, si ea pe mine, pe burta. Noaptea ma trezeam ca nu mai e! Ea era in te miri ce pozitii, ca aluneca de pe mine...

Si...pt ca ati observat ca vorbesc la trecut... marturisesc (cu maaaaare teama insa) ca dupa botez Ilincutza s-a schimbat... usor-usor, asfel incit acum, la 3 saptamini de la botez, doarme asa: adoarme singura (cu halatul meu ghioldosit in cap!) la ora 9 seara. Se trezeste la 1, la 5 si la 7 de tot. Deci de la 9 la 7 - doua treziri. Doarme cu mine-n pat, ca asa am invatat-o, dar NU pe mine... Stiu ca e prea frumos sa tina mult si ca va mai avea treziri si trezeli noaptea... dar pt mine, de la somnul ei din primele 3 luni jumate, la cel de acum... e aproape temator de declarat... Mi-e si frica sa ma bucur...

LORICH, n-a fost chiar o galeata... o galetusa asa, si nu chiar plina... dar tot a facut-o fleasca.

SHINES, unde mergi la mare?

Mai voiam, mai voiam, dar am uitat.
Pup.

A! Sherbi... ce frumosi sunteti!!!!!!!!

G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturas2010 spune:

Angi, stai linistita ca nu se sufoca, Clara de cand am venit acasa doarme mult pe burtica, isi intoarce capul singura de foarte mica, pe ea chiar o calma pozitia asta si acum tot pe burtica este ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Dragelor, cu mana pe inima va zic ca habar n-am ce s-a mai discutat, ca nu am timp sa citesc. N-am timp nici sa mor, cum spunea bunica-mea, Dumnezeu s-o ierte, ca atunci cand s-a oprit din munca a murit.
Am avut o sapt. de cosmar. Bubu de cand a descoperit intorsul m-a terminat cu nervii. Numai asta a facut timp de o sapt. zi si noapte!
Ziua ca ziua, dar noaptea a fost de groaza. Din 2 in 2 ore se intorcea pe burta si il apuca urlatul ca nu mai putea sa se intoarca invers si obosea sa tot stea pe maini. Pe la 3 noaptea il aduceam la noi in pat, ca nu mai eram in stare sa ma duc la el sa-l tot intorc. Si miracol! nu mai vroia sa se intoarca si adormea tun.
Barbatu-miu il aducea in pat din prima, io ma enervam si ne luam la cearta in miezul noptii. Ii spuneam lu' maica-mea pe skype ca "mai bine nu manca, sau mai bine era stramb, urat, prost, numai sa doarma noaptea!!!!". Si maica-mea: "ce-ai fata, cum sa fie prost??". Nah, fiecare cu limitele lui....
De 2 nopti s-a mai potolit cu intorsul dar se scoala la 3 (mai, parca are ceas la mana!!!) si incepe sa se foiasca. Il aduc la noi in pat si se potoleste si adoarme pana pe la 6. Il mai las asa pana la vacanta ca pur si simplu nu mai am nervii sa ma opun. Doamne, cand il vad dimineata, cu mana intinsa sa-l atinga pe fata pe barbatu-miu si cuibarit in umarul lui, dormind senin....cum naiba tocmai mie mi se intampla chestia asta, nu inteleg...io care am oroare de co-sleeping, attachment bla-bla si alte notiuni d-astea trendy-flendy. In fine, God works in misterious ways. Daca n-om rezolva-o, ne luam un pat 2mx2m sa incapem toti si asta e, o sa crape inima in mine, dar macar o sa fiu odihnita.
Ziua este un ingeras, papa legume, se joaca ore in sir, adoarme singurel, rade tot timpul. Numai noaptea se transforma in Chucky, papusa care terorizeaza cartierul.
Cred ca la un moment dat ati vorbit ceva de bebe si cariera. Nu vreau sa dau cu batul in balta, dar nu inteleg cum poti sa fii "mamica de cariera". Copiii la un moment dat cresc si se duc. E de ajuns sa fie la scoala si deja jumatate din timp ei nu mai stau acasa. Si atunci, ce faci? Sau te lasa barbatu' pt. secretara mai tanara, cum faci si tu un ban pt. tine? In fine, nu pricep.
Io nu pot trai daca nu am ceva al meu: jobul meu, munca mea, succesul meu, framantarile mele, aspiratiile mele. Nu ale copilului sau ale sotului, ci ale mele. Nu pot daca nu ma trezesc dimineata sa merg undeva, sa am un scop, niste planuri, ceva care sa-mi tina mintea ocupata.
Nu trebuie sa fiu manager sau sa urc pe nusce' culmi nebanuite. E de ajuns sa-mi fac meseria si sa-mi placa. Io plec la 5 de la job (stau 8 ore jumate fix, jumatea vine de la pauza de masa). Slava Domnului, aici poti sa faci cariera si plecand la 4 daca vrei, ca trebuie sa-ti iei copilul de la gradi. Nu programul conteaza, ci rezultatele.
Inteleg ca foarte multe dintre voi aveti joburi stresante, mediu de lucru ostil, colegi rai, sefi tampiti, bani putini. Inteleg ca nu ati vrea sa dati timpul cu copilul vostru ca sa va reintoarceti in jungla. Dar nu inteleg cum poti sa fii doar mamica si atat, fara nici o alta ambitie. Nu sunteti doar mamici, sau doar sotii, sunteti femei.
Eu am in jurul meu 99% barbati. Ma lupt cu ei ca nebuna, in ziua in care o sa cedez, o sa-mi moara sufletul.
Cu bubu sunt 3 zile pe sapt. exclusiv, plus dupa-amiezile. Si va zic ca pana acum n-am ratat nimic. Si daca oi rata ceva, are bubu grija sa faca dracia aia de sute de ori, sa-mi intre bine in cap.
Beleaua e ca n-a mai fost timp de odihna. Daca ar dormi ca lumea noptile cred ca ar fi ok, n-as mai fi atat de obosita. Asta e, mai asteptam, are doar 4 luni jumate, odata si odata s-or aranja lucrurile. Sper...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Anka eu da, eu inteleg si ma simt "mamica de cariera", e cu ghilimoate, pt ca nu ma refer decat la perioada asta, nu la toata viata lor, dar acum, cat cresc, cat se transforma uimitor, da, nu-mi doresc altceva. Nu intelegi, nu e bai...dar ai vazut cum ti s-a intors co-sleeping-ul in nas? (gluma, da?)

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Gabi..vom merge la Angie,la Limanu.
am pus la pct detaliile,astept doar sa comunic data exacta.
probabil intre 24-27 iunie..dar nu sunt fff sigura.

Voi cu ce v-ati mai dotat pentru concediu cu bebeii ?

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

multumesc fetelor...cred ca nu m-am exprimat bine..pe burta doarme si Tudor de la 3 saptamani dar se foieste groaznic ..de la 9-10 adoarme pana la 2-3 dimineata si apoi incepe foiala nu plange nu vrea papa dar se taraste pe genunchi pana da cu capul in patut si apoi trebuie tras ..si s-a dus somnul..
oricum va multumesc pt raspuns
pe spate nu doarme deloc

cea mai fericita mamica de frumos si sanatosTudor- Cristian 20.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Angie, tot acolo suntem si noi. Ziua doarme bine mersi pe burta, noaptea se foieste de groaza. Nu vrea mancare, ba chiar nici nu plange. Se fatzaie pana intra cu picioarele intre barele de la pat si tre' sa ma duc sa-l scot de acolo. Acuma am pus aparatorile, nu se mai loveste dar tot se fatzaie pana isi da pampersul jos. Icneste de zici ca sapa gropi in saltea.
Daca gasesti vreo rezolvare, zi si mie.
Lori, s-a intors da' io-s Kung Fu Panda. Se loveste de mine si se intoarce in adversar. Ok, pricepui, astia 2 ani, dar dupa?
Mai, nu ma luati prea in serios, am si io o parere acolo, nu e adevarul universal, este ceea ce mi se potriveste mie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimo spune:

Anka, imi place mult cum esti tu asa directa :)
Si eu am zis ca voi sta 2 ani acasa ca sa-l vad cum creste. Normal, o sa creasca si dupa astia doi ani si o sa tot fac giumbuslucuri pe care o sa le ratez. Insa eu, de exemplu, daca aleg ma duc acum la serviciu o sa ajung acasa pe la 19.30, iar el de la ora 21 deja doarme, deci o sa-l vad asa putin de-o sa mi se rupa sufletul. Si nu cred ca cele doua zile de we o sa compenseze, mai ales daca o sa fiu obosita si tracasata de la serviciu.
Dupa 2 ani deja cred ca o sa simt nevoia (daca nu chiar mai devreme) sa ma duc la serv., sa mai socializez, sa mai am momente in care sa fiu doar eu cu mine, sa ma mai dezvolt profesional. Ca sincer acum nicio carte nu am mai avut timp sa citesc. Plus ca si mie imi place sa am banii mei, chiar nu suport sa-mi cumpar lucruri pe care le folosesc doar eu din banii sotului (noroc cu indeminizatia cic).

Deci, da sunt pentru un job, pentru dezvoltare profesionala, insa eu acum simt ca trebuie sa stau cu al meu copil, mai ales ca m-am chinuit o groaza de vreme sa-l fac. Si apoi nu facem 10 copii intr-o viata.

Va pup!

Luca Alexandru, mica mea comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

Buna fetelor
Am fost la doctor si am dat pe la mama sa va anunt ce am facut.A spus ca hemangiomul il putem trata in 4 feluri...cu antibiotic injectabil, cu tratament pe cale orala, chirurgical sau pur si simplu il lasam sa treaca de la sine. A zis ca pana la 6 luni tot evolueaza,iar de la 6 la 9 luni o sa inceapa sa involueze. O sa mai cer o parere, dar 99% o sa il lasam sa treaca de la sine,cum a facut si prietena ta lorich.... mai ales ca nu este dureros pt el...este doar pur si simplu inestetic, dar este pe umar, si oricum el este cel mai frumos cu tot cu hemangiomul ala [cra-cra] .Bine ca am scapat de un stres!
Vazut poze noi , sherbi superbi ca de obicei...te asteptam mai des mami
andri bebelina Amalia, ma bucur ca se simte mai bine

Si noi stam foarte prost cu mucii...are multi...si horcane intr-una. am renuntat la batista bebelusului, am zis ca poate din cauza ei se produce intr-una secretie . eu folosesc metoda aia invatata de la voi, cu pus ser intr-o parte. e super tare, ies multi muci, dar plange ala micu rau de tot. tacsu a zis ca sunt nebuna sa bag atata ser , ca e un bebelus chinuit... ia sa stea el cu el acasa non-stop sa il auda cum se chinuie, se ineaca, etc si sa nu puna ser. Am intrebat pediatra ce sa fac, de ce are atatia muci si cum sa scap de ei, ca parca se aud si in piept asa...si mi-a zis ca o sa aiba muci pana o sa il insor ...ce raspuns !!! Incerc azi sa imi fac progrmare la Stanciu sa il mai intreb una alta ca asta e cam praf...o sa o folosec doar asa ca medic de familie, pt o trimitere, pt vaccin, etc.

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput