Caii din padurea Letea

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Decaderea din drepturile parintesti... pai si daca iti abandonezi copilu
' in padure te cauta asistenta sociala nu stiu cati ani ca sa te roage sa-l iei inapoi acasa...
Cam asta e asistenta sociala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

un grup facebook de protestat la asa ceva nu-i? Glumeam desigur... copiii aceia pot indura pentru ca asa-i asistenta sociala si pentru ca ca asa-i soarta lor... Soarta cailor putem incerca sa o schimbam!

Mergi la inceput

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000746263459&sk=wall

http://www.facebook.com/salvaticopiiibrasov

http://www.facebook.com/pages/Copiii-din-Glodeanu-Buz%C4%83u/174418775939258

etc...

Tii cu tot dinadinsul sa demonstrezi ca iubitorilor de animale nu le pasa de copii?
Si ce daca se strang bani pentru caini, cai etc.
Cam asa se gandeste in Romania, de ce sa cheltui bani cu un caine cand poti sa ajuti un om.,., de ce sa tii un caine in apartament cand poti face un copil? nu?

Mergi la inceput

De-aia suntem unde suntem, ca nu ne gandim la altceva decat la noi, noi, oamenii, inainte de toate, nu mai exista altceva. Putem maltrata caii atata timp cat luam 100 de lei sa bem la "biserica barbatilor", putem taia picioarele cainilor cu toporul ca a alergat dupa o gaina dupa ce l-am tinut o saptamana nemancat, ca doar cainele nu da nici lapte nici carne, nu are dreptul sa manance. Noi sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Cei din DElta au avut "ghinionul" de a aparea in presa.
Nu-s ei mai rai decat altii.
In general, orice animal care nu iti foloseste la ceva in batatura n-are de ce sa traiasca, asta-i filozofia lor de viata, dincolo de saracie si alcoolism...
Presupun ca nu sunt singura care a auzit povestea vacii batrane si bune vanduta pentru cativa lei amarati unui abator atunci cand nu mai folosea la nimic :(. Spusa cu lacrimi in ochi de altfel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Avem o militie a animalelor sau e numai de fatzada? Nu de alta dar aici ar fi domeniul lor. Denizel ai perfecta dreptate in legatura cu "ghinionul" celor din Delta de a aparea in presa. Eu astept sa vad un tigan pedepsit pentru modul in care isi trateaza caii sau macar un betiv de la tara care isi ytine calul in poarta carciumii cu orele pana se umple de alcool si pe urma il bate inaintea nevestii. Am fost incantat de faptul ca a aparut politia animalelor si m-am dezumflat cand am vazut la noi, cel putin, ca politiste sunt niste mimoze care nus e dau jos de pe tocuri niciodata. Cand am vazut o fotografie cu politistii animalelor era sa fac apoplexie. Le stiu pe tipe si nu le pasa de nimic si nimeni daramite de animale. Genul pitzi egoist! Mi-ar place sa se creeze un cadru eficient de a-si desfasura activitatea nu sa fie numai de bifat la forurile europene.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Asistenta sociala si decaderea din drepturi parintesti. Acestea sunt modalitatile de actiune ale statului care conform legii e responabil de bunastarea minimala a minorilor.
Societatea civica poate sesiza si poate obliga statul sa ia actiune.

Asta ar fi de ras...daca n-ar fi de plans. Citeste aici despre legile statului facute "pentru a proteja copiii". Hai ca fac si un rezumat: o mama isi abandoneaza fetita nou-nascuta pe malul unui rau, sub niste crengi. Copilul e gasit si salvat. Mama e gasita la cateva saptamani/ luni, e senina, a abandonat copilul (practic l-a lasat sa moara, intamplarea a facut sa fie salvat) din cauza saraciei, asta e, i se pare firesc, n-are remuscari. Ce credeti ca se intampla? Ca e bagata la puscarie pentru tentativa de omor? Nuuuu...dupa un timp, cand copilul abandonat si crescut la orfelinat ar putea fi adoptat...legea prevede ca acea mama iresponsabila sa fie cautata si INTREBATA daca e de acord cu adoptia! Daca nu cumva doreste "reintregirea familiei". Sau si daca nu-l vrea acasa, poate vrea sa-l viziteze din cand in cand?...Sa nu ne grabim cu adoptia, "spre binele copilului"!
Si tu crezi ca ar veni statul intr-o vajaiala sa-i decada pe satenii aia din drepturile parintesti si sa le ia copiii...

Mergi la inceput

Nu cred nimic Ilinca... ma mira cu cata seninatate cititi articolele despre cei din Delta si vedeti vinovatii, iar nevinovatii nici nu-i observati.

De ce trebuie sa te preocupi intai de semenii tai? Pai cata vreme nu veti educa noua generatie, neomenia fata de animale se va repeta. Eu am crescut la tara si da un animal batran era taiat si mancat. Scapau cainii si pisicile. Dar una e sa omori ca sa mananci (aici putem discuta optiuni de viata) si alta e sa torturezi si sa omori asa.

Mergi la inceput

AB_AC, I see your point. Chiar acum vreo ora i-am zis unei prietene sa nu ii mai zica fetitei ca o da la caine daca nu e cuminte...
A zis ca nu e problema, ca nu va dezvolta o aversiune fata de caini daca ii zice asta

Mergi la inceput

Pe vremea mea parca anenintarea era ca te dau la tigani!
Asta e evolutie sau involutie...??

Mergi la inceput