Caii din padurea Letea

Caii din padurea Letea | Autor: gabidaniela

Link direct la acest mesaj

Sunt profund dezgustata de barbarismul de care dau dovada satenii din delta.
Inca un motiv sa fim considerati o tara de lumea a 3a. Se pare ca nu numai cainii au parte de astfel de tratamente.

http://www.jurnalul.ro/special/reportaje/cum-mor-caii-cand-vor-cainii-la-letea-578494.html

Nu stiu daca ajuta la ceva petitiile astea, eu am semnat-o.

http://www.change.org/petitions/demand-that-the-danube-delta-horses-are-released-to-animal-welfare-not-slaughterd

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Suntem groaznic de ghiolbani cand vine vorba de animale, da.
Imi pare rau ca nu s-a putut face nimic nici pentru caii din padurea Letea; desi, pe de alta parte, daca intr-adevar erau contaminati cu anemie infectioasa, sacrificarea lor chiar este unica optiune permisa.

Dar una e sacrificarea prin eutanasie si alta abatorizarea. Si oricum din ce am citit, nu aveau anemie infectioasa conform analizelor.

Am citit articolul, un singur mic cui am:

" Întâmplarea face s#259; fie pitore#351;ti #351;i s#259; vorbeasc#259; omului de libertate în s#259;lb#259;ticirea lor. Spre deosebire de câinii vagabonzi. "

Nu cred ca putem decide care animal are mai mult dreptul la demnitate si compasiune in functie de cat de pitoresc ni se pare noua in dimineata aia.

in plus, nu sunt salbatici caii aia. Sunt chiar...cai maidanezi de delta. Cai lasati liberi de alde nea Gheo (care tot pitoresc e, cand te duci la pescuit in Delta) pentru ca e greu sa cosesti fan si decat graunte iarna mai bine o vodca mica.

Acelasi nea Gheo ii vinde acum pe 200 RON la abator. Minunat.

Cat despre reactiile postume, ca de obicei, dupa razboi multi viteji se-arata. Mi s-a acrit de protestatarul de Facebook, sincera sa fiu, de acest mic Con Leonida internautic, care pune tara la cale dar sa nu-l clintesti din umbra mouseului ca se pisa pe el. Nimic personal fata de tine, apropos, Gabidaniela. Absolut nici o aluzie.

Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Recunosc ca nu stiu ce e anemia infectioasa dar caii din filmuletul ala arata ff sanatosi. Mult mai puternici si sanatosi decat martoagele ce le vezi pe la oameni prin curte.

Habar nu avem sa ingrijim comorile tarii, distrugem padurile, poluam apele, omoram animalele, vai de capul nostru...

Adriana mami de Isabelle Marie - 8 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

aici este o alta petitie : http://www.petitieonline.com/signatures/salvati_caii_salbatici_din_delta_dunarii/
si am inteles ca pe facebook s-au strans peste 20000 de semnaturi. dar eu nu cunosc adresa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Imputzit animal mai e tzaranu' roman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Sa le fie rusine autoritatilor ca nu iau masuri pt a opri masacrul...niste conducatori care nu dau 2 bani pe tara, pe animale, pe flora..pe intreg poporul...RUSINE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Cred ca nu intelegeti.
Acei cai sunt caii oamenilor din Delta .De ce sunt lasati liberi intr-o rezervatie UNESCO , n-as putea zice dar sunt ai cuiva nu sunt ,,monumente ale naturii .Prin urmare la momentul potrivit ii prind si ii vand -ca la abataor, ca la alte persoane ca animale de povara , dupa cum cere clientul.
Oricum autoritatile din Delta in frunte cu al lor guvernator au treburi mai importante decat sa -i oblige pe oameni sa -si tina iepele in curte.
Tata e la casa noastra din Delta-si e casa nu vila sau pensiune ca sa ma suspicionati de partizanat si vede zilnic cum barci de mare viteza baga curent in Dunare ca sa ,,prinda peste .Sute de pesti morti plutesc pe apa, pe apele pe care plutesc si salupele Garzii de mediu, ale Garzii ecologice , ale Politiei ,ale ....
In 10 ani -va spun cu toata responsabilitatea ne vom lua adio de la orice forma de viata acvatica cu branhii .
Poate chiar mai devreme .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Eu am vazut in seara aceasta stirea la tv. Nu am putut sa vad tot, pentru ca ce am vazut acolo depasea puterea mea de acceptare si de suportare... Nici acum nu ma pot gandi la ce am vazut fara sa mi se umple ochii de lacrimi. Nu am putut intelege de ce trebuiau biciuti si schingiuti si haituiti si lasati sa se dea cu capul de gratii. Din ce am inteles de la sotul meu, nu se poate face nimic pentru ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Ligeea, mi se face rau la stomac. Cand aud lucruri precum ai povestit aici sau cum a fost cel despre furtul padurilor la protv, imi vine sa ma duc naibii din tara asta.
De ce nu reclama nimeni treaba cu pestii, mai ales ca Delta este intrata in patronatul mondial UNESCO?
Dumnezeule! Dar oare toti sunt nebuni? Nimeni nu vrea sa se mai bucure de ceea ce mai este frumos la noi in tara? Numai distrugem si vindem? Suntem o tara de vandali si de hoti?
Ok, caii au proprietari care pot dispune de ei ca de oricare animalut din ograda. Dar, astia au fost abandonati, nesupravegheati, oricum am da-o nu s-au ingrijit de binele lor, s-au salbaticit. Iar pt asta dincolo ar fi fost confiscati, iar proprietarii poate ar fi facut chiar inchisoare. Pt asta si pt cruzimile aplicate lor. Pt min una si-au pierdut calitatea de proprietari, ca sa nu mai spun de lipsa de omenie de care au dat dovada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

''bine ca pastram cainii turbati macar

e groaznic ce se-ntampla ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Despre cum traiesc oamenii astia din Delta niste informatii in articolul www.universulpadurii.ro/index.php?titlu=In_Delta_daca_ti_vine_sa_mori_fa_o_acasa_&name=News&file=article&sid=329" target="_blank">In Delta, daca-ti vine sa mori, fa-o acasa! al Eugeniei Mihalcea (nu, nu e scris acum, e din 2005). Asta daca vrem sa ne uitam si la cealalta fata a problemei. Vorba cuiva: daca sunt atatea asociatii care vor sa salveze caii din Letea, pe cand apare una care sa salveze si oamenii de acolo?

Nu trageti concluzia ca am zis ca e acceptabil / corect / normal ce s-a intamplat. Doar ca poate ar trebui sa incercam sa umblam si in papucii lor. Iar in papucii celor din Delta e imens de multa saracie.

Mergi la inceput