Caii din padurea Letea

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Well, ce sa zic, excuse-me ca nu pot arata empatie fata de asemenea creaturi, indiferent de "povestea vietii lor". Sunt de acord cu en_kvinna, nu trebuie sa bubui de inteligentza sau de cultura ca sa simti mila/ compasiune fatza de un animal chinuit, ca sa nu mai zic de propriii tai copii. Cand au deschis unele forumiste topicuri legate de lipsa banilor/ economii/ criza financiara li s-a facut morala:"cuuuum, te plangi ca n-ai bani de mancare dar fumezi?! Lasa-te!/ vrei sa faci economii dar cresti o pisica?!! Scapa de ea!!/ Stai in chirie in 2 camere?! Muta-te la garsoniera!" etc. Dar pentru oamenii astia tre' sa plangem in pumni ca-s asa de saraci incat nu-si permit decat sa bea votka pana se imperecheaza sora cu frate, ca refuza anticonceptionale si prezervative gratis, ca-si neglijeaza copiii si-si tortureaza animalele. Da' duca-se pe pustii. Astia-s de-aia care asteapta sa vina voluntarii sa le stranga mizeriile din curte sau sa le carpeasca gardurile si casele la vreo inundatie, in timp ce ei isi beau mintile la birtutz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

No, daca din articolul respectiv atat a sarit in ochi, nush' ce sa spun. Ramanem fiecare la parerea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Well, ce sa zic, excuse-me ca nu pot arata empatie fata de asemenea creaturi, indiferent de "povestea vietii lor". Sunt de acord cu en_kvinna, nu trebuie sa bubui de inteligentza sau de cultura ca sa simti mila/ compasiune fatza de un animal chinuit, ca sa nu mai zic de propriii tai copii. Cand au deschis unele forumiste topicuri legate de lipsa banilor/ economii/ criza financiara li s-a facut morala:"cuuuum, te plangi ca n-ai bani de mancare dar fumezi?! Lasa-te!/ vrei sa faci economii dar cresti o pisica?!! Scapa de ea!!/ Stai in chirie in 2 camere?! Muta-te la garsoniera!" etc. Dar pentru oamenii astia tre' sa plangem in pumni ca-s asa de saraci incat nu-si permit decat sa bea votka pana se imperecheaza sora cu frate, ca refuza anticonceptionale si prezervative gratis, ca-si neglijeaza copiii si-si tortureaza animalele. Da' duca-se pe pustii. Astia-s de-aia care asteapta sa vina voluntarii sa le stranga mizeriile din curte sau sa le carpeasca gardurile si casele la vreo inundatie, in timp ce ei isi beau mintile la birtutz.

Hmmm si copiii lor ce vina au? Cand o familie e asa e vina ei, cand o comunitate ajunge asa e vina statului si implicit a intregii comunitati romanesti, ok. Asta se numeste responsanbilitate civica.

Mi se rupe sufletul de animalele acelea, dar de comunitatile astea parasite mi se rupe si mai tare. Mai ales de batranii si copiii lor care n-au decat sansa ramanerii pe loc. Si pe facebook da bine sa aduni bani pentru cai, oamenii duca-se in pustii... ce barbari am ajuns...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielag

Nu trageti concluzia ca am zis ca e acceptabil / corect / normal ce s-a intamplat. Doar ca poate ar trebui sa incercam sa umblam si in papucii lor. Iar in papucii celor din Delta e imens de multa saracie.

In papucii celor din Delta este exact ce merita.
Stau pe o bogatie naturala fantastica.
De care isi bat joc, si de care ii lasa pe altii sa isi bata joc.
Am fost in Delta, am stat cu cortul 4 zile undeva pe malul unui canal, insotiti de 2 oameni din partea locului.
Au prins peste cu plasele sa ne bage pe git o ciorba traditionala, pe care spusesem ca nu ne-o dorim - dar vroiau un ban in plus, evident. Pestii macar cit palma pe care i-au scos in plasa, i-au pus in oala; pe cei mai mici i-au lasat sa moara in barca. Nu i-au aruncat inapoi in apa. Nu s-au gindit ca poate ii maninca la anul.
Vin si-i fura si se pescuieste cu curent si tot asa. Si de ce nu fac nimic?
Nu cumva e mai usor la crisma?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:

Hmmm si copiii lor ce vina au? Cand o familie e asa e vina ei, cand o comunitate ajunge asa e vina statului si implicit a intregii comunitati romanesti, ok. Asta se numeste responsanbilitate civica.

Mi se rupe sufletul de animalele acelea, dar de comunitatile astea parasite mi se rupe si mai tare. Mai ales de batranii si copiii lor care n-au decat sansa ramanerii pe loc. Si pe facebook da bine sa aduni bani pentru cai, oamenii duca-se in pustii... ce barbari am ajuns...

Si statu' sau comunitatea romaneasca ce vina are ca alcoolicii aia nu-si pot trage o caciulitza pe ostroment? Sau ca degeneratele alea de femei, care probabil beau cot la cot cu ei, nu iau anticonceptionale gratuite, ca dupa aia "nu mai au pofta de barbat"? Ca pe strazi bantuie maidanezii nu e tot vina comunitatii romanesti, ca de pe topicul celalalt reiese ca maidanezii sunt ceva extraterestri feroce ce ne tot bantuie indiferent ce facem noi, noi n-avem nicio vina? Se presupune ca oamenii au si ratiune, moralitate, simt civic...daca satenii aia n-au, ar trebui sa ma simt eu "ca o barbara" ca mi-e mila de caii schingiuiti dar de betivii aia nu? Fie, atunci sunt o barbara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Un lucru e sigur: lipsa de educatie de orice fel este direct proportionala cu alcoolismul. Nu au posibilitati de nici un fel si nu cred ca un om abrutizat de lipsuri sta sa se uite la un animal in chinuri. Cred ca la o invstigatie serioasa se va vedea ca:
- localnicii se fac vinovati de nepasare
- initiativa ducerii animalelor la abator apartine unui smecher pus pe facut bani

Ce nu se va vedea e ca statul roman nu face mare lucru pentru cetatenii sai si declara arii naturale protejate numai de dragul Europei. Unde ati mai vazut ca o arie declarata monument de interes mondial cum e Delta sa fie impanzita de firme care pescuiesc in nestire, exploatari de stuf, animale domestice lasate in voia lor? Eu zic sa statul are o parte de vina.

Mai apare o intrebare legitima: ce sport practica abatorul acela unde trebuiau sa fie sacrificati caii? Ce fel de abator accepta cai bolnavi sau morti? Eu nu consum salam sau alte produse de acest gen dar ma intreb cati cai bolnavi sau morti au mancat romanii? Daca nu vad un control la abatorul cu pricina e clar ca nimeni nu va pati nimic in povestea aceasta.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Din cate am mai auzit eu de pe la divesi oameni, oamenii de acolo mai sufera si de o mare lene. Si de lipsa de interes pentru munca. Poate ca saracia lucie de acolo isi are radacinile aici, cine stie...

Oricum, saracia nu justifica atata placere in a chinui un animal.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:

Si statu' sau comunitatea romaneasca ce vina are ca alcoolicii aia nu-si pot trage o caciulitza pe ostroment? Sau ca degeneratele alea de femei, care probabil beau cot la cot cu ei, nu iau anticonceptionale gratuite, ca dupa aia "nu mai au pofta de barbat"? Ca pe strazi bantuie maidanezii nu e tot vina comunitatii romanesti, ca de pe topicul celalalt reiese ca maidanezii sunt ceva extraterestri feroce ce ne tot bantuie indiferent ce facem noi, noi n-avem nicio vina? Se presupune ca oamenii au si ratiune, moralitate, simt civic...daca satenii aia n-au, ar trebui sa ma simt eu "ca o barbara" ca mi-e mila de caii schingiuiti dar de betivii aia nu? Fie, atunci sunt o barbara.

Ce am spus eu eu si ce spui tu au vreo legatura? ...

Reformulez:
E o problema civica si umana cand vazand ce se intampla in asemenea comunitati si minunandu-ne de ororile impotriva cailor le lasam copiii sa traiasca in continuare acolo, dar facem cheta pe facebook sa scoatem caiii din mana lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

AB_AC, si cum propui tu sa ajutam copii? Stii bine ca fara acordul parintilor copiii aia nu pot pleca nicaieri. Si iti spun din proprie experienta ca daca ajuti cu bani astfel de familii, unde bautura e la rang de cinste, numai la copii nu vor ajunge banii astia.
In astfel de comunitati, cu cat ai mai multi copii, cu atat ai mai multe slugi

Mergi la inceput

Asistenta sociala si decaderea din drepturi parintesti. Acestea sunt modalitatile de actiune ale statului care conform legii e responabil de bunastarea minimala a minorilor.
Societatea civica poate sesiza si poate obliga statul sa ia actiune.

Mergi la inceput