Intrebare pt mamici de fete: axila&co. la 11 ani

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AndraP_87 spune:

Citat:
citat din mesajul lui discordia

Acest lucru este valabil pentru toate zonele paroase ale corpului.
Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Florin Ovidiu (28.05.2010)

Cum adica? Si daca iti epilezi picioarele cu ceara risti sa faci cancer la san? Sau la ce altceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Exista niste epilatoare cu impuls electric. Arata ca o penseta cu care se apuca firul de par, se trimite un mic impuls electric la radacina si firul se smulge mai usor. Dezavantajul major este ca trebuie s-o faci fir cu fir. Ma gandesc insa ca daca o iei de la inceput, cand sunt cateva fire, e mai usor. Mandra mea e paroasa rau pe maini si picioare, o sa vad cand va mai creste cum va fi in alte locuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Doamne, da ce de bazaconii citesc pe aici... ma abtin de la comentarii, am sa scriu doar concluzia mea de "paroasa" notorie, acum cand am ajuns la o anumita maturitate...
MamaGiuliei, ma adresez tie pt ca tu ai deschis subiectul, depinde mult de pilozitatea fiecaruia si de culoarea parului corporal. Daca fetita in cauza e bruneta si cu pilozitate mai accentuata decat media, folosirea lamei va face parul - din orice zona a corpului - sa devina exact ca barba, dupa cum bine zicea cineva. Era vorba de axila dar cu siguranta in scurt timp va dori sa isi epileze picioarele, apoi bratele... Asta o spun din proprie experienta. La 13-14 ani ma radeam pe ascuns (din fericire doar de la genunchi in jos) pt ca mama era complet impotriva acestei manevre, si pe atunci cu ceara puteai face operatiunea doar la "coafura si cosmetica", unde nu aveam acces
Nu mai spun ca ani de zile chiar si dupa ce am inceput epilarea cu ceara am sufert crunt, erau zile intregi in toiul verii in care nu ma puteam desparti de pantaloni, deoarece picioarele mele aveau tepi negri de 1-2 mm, unii ramasi sub piele, imposibil de inlaturat pe moment . Inainte sa aceept invitatia cuiva la strand sau la iarba verde trebuia sa ma gandesc in ce "faza" imi sunt picioarele, vorbesc cat se poate de serios... Jucam volei de performanta si purtam - mereu - sosete lungi pana sub genunchiere.
Din fericire dupa sarcina/nastere mi s-a redus mult pilozitatea, tot mai e, dar mai putin, dar asta dupa 30 de ani... In adolescenta a fost o mare mare problema.
Ca sa spun si reversul medaliei, prietene de ale mele flosesc lama peste tot de ani de zile si la fel cum scria cineva si aici, parul s-a rarit in timp, dar sunt persoane mai blonde si cu pilozitate redusa, din ce am vazut eu brunetele sunt clar dezavantajate, mai ales cele cu pielea alba.
Grea problema.

Mami de Alexandra (18.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Epilatul cu ceara poate provoca cancer. Asta o stiu de la cumnata mea operata acum 1 an si jumatate de cancer la san. Medicul oncolog i-a interzis sa se mai epileze cu ceara si de asemenea i-a recomandat sa le sfatuiasca si pe femeile din familie sa se epileze numai cu lama care este cea mai putin daunatoare metoda. Spun cea mai putin daunatoare deoarece si rasul cu lama presupune riscuri, dar in procente mai mici. Acest lucru este valabil pentru toate zonele paroase ale corpului. De asemenea, i-a spus sa nu mai foloseasca clasicele antiperspirante, ci doar pe cele bio, iar daca nu isi permite caci sunt destul de scumpe, sa se spele cat mai des si sa nu mai foloseasca nici un deodorant. Medicul care i-a facut aceste recomandari este oncolog la Institutul Fundeni din Bucuresti.
Cu toate acestea si eu ma fac inghinal cu ceara, iar restul cu epilatorul.
Si eu am o fetita si sincer chiar nu stiu ce metoda vom alege cand va fi nevoie sa indepartam parul nedorit.

Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Florin Ovidiu (28.05.2010)

Celulele canceroase NU apar din cauza epilatului. Epilatul NU favorizeaza aparitia lor.
Ce legatura este intre epilatul axilei si cancerul sanului?
Sincer, eu pana acum nu am mai auzit asa ceva, in special tampenia ca daca te epilezi cu ceara in orice zona a corpului faci cancer.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

proaspat din marturisirile copilei: ieri pt prima data s-a epilat lung cu ceara de unica fol la cosmetica...a spus ca ramane pe aceasta varianta...pt axila si inghinal foloseste in continuare epilatorul cu cap special pt aceste zone (ii este rusine de cosmeticiana)... eu raman fidela epilatorului pt toate zonele paroase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Eu ma epilex din clasa a 10 cu ceara. Intii am inceput cu piucioarele, apoi inghinal, si la final brate. Sunt zone unde nu mai creste deloc par. La inceput era tare nasol ca exista doar ceara clasica reincalzita. Acum exista ceara de unica folosinta care se duce cu banda de hirtie.
Durerea nu e mare, nu e de lunga durata si nu e chiar asa de groaznica pe cum se crede.
Daria, eu o sa epiliez fata , cind va veni vremea, cu ceara.
la inceput as epila domnisoara la salon, unde se face si mama.

La axila ma epielz cel mai des cu aparatul de epilat acasa, dar cind ajung la salon, musai ma fac cuc eara.
Acum folosesc acasa aparatul cu ceara si benzi de hirtie. E mai comod si ieftin daca ai o mina de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Apropo de axila... ce deodorant folositi pentru fete?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

eu mi-am luat roll on de la bioderma. nu irita, nu lasa pielea uleioasa ca la alte deodorante, insa de transpirat, tot transpir.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:

Epilatul cu ceara poate provoca cancer. Asta o stiu de la cumnata mea operata acum 1 an si jumatate de cancer la san. Medicul oncolog i-a interzis sa se mai epileze cu ceara si de asemenea i-a recomandat sa le sfatuiasca si pe femeile din familie sa se epileze numai cu lama care este cea mai putin daunatoare metoda. Spun cea mai putin daunatoare deoarece si rasul cu lama presupune riscuri, dar in procente mai mici. Acest lucru este valabil pentru toate zonele paroase ale corpului. De asemenea, i-a spus sa nu mai foloseasca clasicele antiperspirante, ci doar pe cele bio, iar daca nu isi permite caci sunt destul de scumpe, sa se spele cat mai des si sa nu mai foloseasca nici un deodorant. Medicul care i-a facut aceste recomandari este oncolog la Institutul Fundeni din Bucuresti.
Cu toate acestea si eu ma fac inghinal cu ceara, iar restul cu epilatorul.
Si eu am o fetita si sincer chiar nu stiu ce metoda vom alege cand va fi nevoie sa indepartam parul nedorit.

Probabil asta a auzit medicul respectiv la ultima conferinta la care a participat, ca in vechile compendii n-ai sa gasesti niciunde!
Inca un drob de sare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Fetita mea e mica, nu m-am gandit inca la aceste detalii, insa pot sa va spun din experienta personala ca de cand ma stiu am avut mult par si pe maini, si pe picioare. M-am epilat prima data cu ceara pe picioare pe la 13 ani, si am fost asa de fericita ca nu mai aveam parul ala inestetic si insuportabil, imi aduc si acum aminte de sentimentul ala de usurare. Eu as fi vrut mai demult, insa mamei ii era teama ca sunt prea mica, si a tot amanat momentul. Apoi, pe maini, am inceput mai tarziu, prin liceu, cand mi-am facut mai mult curaj. La mine chiar era o necesitate, sunt bruneta, parul era des, lung negru, eram ca o maimuta. L axila initial am folosit lama (nu-mi amintesc exact varsta, oricum, inainte de epilarea picioarelor, mult), apoi in liceu am inceput cu ceara, dar am renuntat ca mi se parea foarte dureros, asa ca am revenit la lama, pe care o folosesc si acum. Inghinal la fel, am folosit o vreme ceara, apoi am trecut la lama.
In concluzie, ma gandesc ca atunci cand va veni fata mea la mine sa ma intrebe ce sa faca, eu i-as expune toate variantele, cu avantaje si dezavantaje, si as lasa-o pe ea sa aleaga.

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

Mergi la inceput