Intrebare pt mamici de fete: axila&co. la 11 ani
Raspunsuri - Pagina 6
CorinaDani spune:
cred ca adevarul este undeva pe la mijloc. mai degraba inclin sa cred ca ingrosarea/indesirea, respectiv subtierea/rarirea parului corporal poate avea (si) cauze hormonale. este posibil ca si folosirea anticonceptionalelor, ocazional sau pe termen lung, sa influenteze aspectul parului nedorit de pe corp (ex Diane35 sunt AC prescrise pentru rezolvarea/diminuarea hirsutismului la femei).
eu folosesc aparatul de ras de ani de zile (din motive de lipsa de timp, comoditate), pentru axila, picioare si inghinal si nu am observat sa mi se indeseasca parul, ba din contra, am anumite zone pe gambe unde parul s-a rarit si firul s-a subtiat...da, la 1-2 zile dupa ras, firele care cresc inteapa precum barba unui barbat, insa nu stau sa-l las sa creasca, sa vad cat de lung si de gros s-a facut firul de par. iarna sau vara, eu la 2-3 zile ma "rad" cand fac dus, nu-mi ia mai mult de cateva minute.
legat de ce povestea zina mai devreme : mama unei colege de liceu a facut o complicatie oribila dupa epilarea cu ceara la axila, a facut o infectie cumplita, i se formase o adevarata punga cu puroi sub piele, spre omoplat, de a umblat saraca femeie o gramada de timp cu tub de drenaj pana s-a eliminat infectia + tratament la greu cu antibiotic. or fi rare cazurile astea, nu zic, insa iata ca apar din cand in cand, e bine de stiut.
in alta ordine de idei, a incercat cineva epilarea definitiva cu laser ? cum este, chiar are rezultatele promise ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
glimmer spune:
Citat: |
Ce sa zic, probabil mai si depinde, de la persoana la persoana. Dar nu am mai auzit pana acum chiar sa se rareasca parul de la lama. Felicitari! |
In mod sigur depinde de fiecare. La mine chiar asa s-a intamplat, probabil asa ar fi fost indiferent ce metoda as fi folosit. Maica-mea a folosit lama toata viata si acum nu mai are par deloc pe maini si picioare, sau poate nu se mai vede, de mult ce s-a rarit si subtiat. Si la mine, tot asa, e atat de rarit si de subtire incat nu sunt nevoita sa il rad des. Conteaza poate si faptul ca nu e negru... Si, apropo, si la mine mai merge smuls cu mana... In fine, inghinal e alta treaba, acolo nu s-a intamplat minunea. Dar nici cu ceara n-am putut, nici la inceputuri. Ma iritam si crestea parul pe sub piele... Concluzia pe care o trag eu: fiecare cu ce se simte mai bine.
Cred ca am sa incerc si eu la fiica-mea benzile depilatoare, sa vad daca suporta si daca nu se irita sau nu creste sub piele. Daca nu merge, raman la lama sau aparat de ras electric, pana la noi ordine .
en_kvinna spune:
Eu nu sunt de acord cu epilatul pe brate. Parul acolo e rar, mai deschis la culoare si fir subtire, sesizabil doar dintr-un unghi anume. Dar , odata inceputa epilare, mai ales cu lama, parul se ingroase, devine inchis deci mai vizibil, si mai des. O prietena, satena la ten, si-a epilat bratele cu lama in adolescenta, iar apoi cu epilatorul. Dar dupa cateva zile de la epilat, bratele ei erau tepoase, nu mai avea par dar nici fina nu mai era, eu cu par eram mai fina decat ea. De un an nu-si mai epileaza bratele, dar parul e foarte vizil, e des, negru si firul lung. Nu-i era asa cand s-a epilat intaia oara. Deci, nu recomand bratele pt epilat din cauza asta. De altfel e singura persoana pe care o stiu ce si-a epilat bratele.
Cat despre metoda folosita, fiecare alege ce suport mai bine. Pt. axile si picioare folosesc aparatul, e un pic dureros (doar la axile) dar eu sunt rezistenta la durere. E important ca firul sa fie scurt, am observat, in cazul meu cel putin, ca fiind firul lung doare mult mai tare ba chiar pielea se inflameaza si irita pt catvea zile, iar daca parul e scurt uneori nu ma doare deloc si iritatia e de cateva ore. Niciodata n-am avut infectii, la inceput la axile aparea niste sange la radacina firului smuls dar nu era ingrijorator.
pe la 11-12 ani am folosit pt picioare ceara, si din gresala, in apopiere de glezna m-am ars, urma pe care si azi o am asemeni unei vantati rosiatice, benzile de ceara rece, ma faceau lipicioasa, si ramanea ceara, cu lama la inceput ma taiam, apoi daca o foloseam prea mult ma iritam urat de tot. Si asa am ajuns la aparat.
Trebuie aleasa metoda cea mai buna tipului de piele, rezistentei la durere si nevoi.
glimmer spune:
in alta ordine de idei, a incercat cineva epilarea definitiva cu laser ? cum este, chiar are rezultatele promise ? |
Intram in off-topic, pana cand or ajunge fetele noastre la 18 ani.
Eu n-am incercat, dar am marturii de le doua persoane care au recurs la asa un gest "disperat".
O cunostinta care avea hirutism a facut epilare definitiva pe fata, mi-a spus ca a durut-o groaznic si in plus medicul i-a explicat ca evolutia viitoare a pilozitatii depinde de hormonii din organism. Dealtfel mi se pare ca la orice epilare definitiva se pune problema in felul acesta.
Cea de-a doua cunostinta a facut epilare cu laser pe picioare pentru ca avea parul des si negru si firul gros, dar i-a crescut la loc, chiar daca o idee mai rar ca inainte.
Sun curioasa daca exista si povesti "de succes".
glimmer spune:
citat din mesajul lui en_kvinna Eu nu sunt de acord cu epilatul pe brate. Parul acolo e rar, mai deschis la culoare si fir subtire, sesizabil doar dintr-un unghi anume. |
Din pacate, nu e la toata lumea asa. Fetita mea il are chiar des si vizibil, chiar daca firul nu e gros si inchis la culoare. Si eu l-am avut asa in copilarie, dar acum aproape ca nu mai am deloc. Si am practicat epilatul cu lama si pe maini...
szivarvany spune:
Dorsilia, mie cm mi-a venit la 11 ani juma`, deci nu e noutate acum sa vina la aceasta varsta, zic io
Si eu ma rad pe brate, acum e super ok, acolo parul nu se comporta ca pe picioare dupa ras
Eu ma aimpac doar cu lama acum. De la ceara/aparat m-am iritat ingrozitor
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
glimmer spune:
Apropo de deodorant natural...
http://www.eva.ro/blog-sanatate/produse-de-ingrijire/deodorantul-care-nu-creste-riscul-de-cancer/
pisi-pis spune:
citat din mesajul lui CorinaDani legat de ce povestea zina mai devreme : mama unei colege de liceu a facut o complicatie oribila dupa epilarea cu ceara la axila, a facut o infectie cumplita, i se formase o adevarata punga cu puroi sub piele, spre omoplat, de a umblat saraca femeie o gramada de timp cu tub de drenaj pana s-a eliminat infectia + tratament la greu cu antibiotic. or fi rare cazurile astea, nu zic, insa iata ca apar din cand in cand, e bine de stiut. |
Exact asta e o hidrosadenita. Nu numai ceara, dar si rasul cu aparatul de ras gen lama poate sa creasca riscul de hidrosadenita, pentru ca prin ranile microscopice (desi invizbile) pe care le produce pot sa patrunda bacterii care se gasesc ori pe lama, ori chiar pe piele, de ex un stafilococ... Pana la urma e si chestie de noroc, sunt oameni cu o predispozitie mai mare sau mai mica sa faca asa ceva.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
XIO spune:
citat din mesajul lui CorinaDani cred ca adevarul este undeva pe la mijloc. mai degraba inclin sa cred ca ingrosarea/indesirea, respectiv subtierea/rarirea parului corporal poate avea (si) cauze hormonale. este posibil ca si folosirea anticonceptionalelor, ocazional sau pe termen lung, sa influenteze aspectul parului nedorit de pe corp (ex Diane35 sunt AC prescrise pentru rezolvarea/diminuarea hirsutismului la femei). eu folosesc aparatul de ras de ani de zile (din motive de lipsa de timp, comoditate), pentru axila, picioare si inghinal si nu am observat sa mi se indeseasca parul, ba din contra, am anumite zone pe gambe unde parul s-a rarit si firul s-a subtiat...da, la 1-2 zile dupa ras, firele care cresc inteapa precum barba unui barbat, insa nu stau sa-l las sa creasca, sa vad cat de lung si de gros s-a facut firul de par. iarna sau vara, eu la 2-3 zile ma "rad" cand fac dus, nu-mi ia mai mult de cateva minute. legat de ce povestea zina mai devreme : mama unei colege de liceu a facut o complicatie oribila dupa epilarea cu ceara la axila, a facut o infectie cumplita, i se formase o adevarata punga cu puroi sub piele, spre omoplat, de a umblat saraca femeie o gramada de timp cu tub de drenaj pana s-a eliminat infectia + tratament la greu cu antibiotic. or fi rare cazurile astea, nu zic, insa iata ca apar din cand in cand, e bine de stiut. in alta ordine de idei, a incercat cineva epilarea definitiva cu laser ? cum este, chiar are rezultatele promise ? Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Corina, ce spui de cauze hormonale tin de aparitia parului sau disparitia lui, nu de modificarea firului de par clar din cauza modalitatii de epilare.
Nici eu nu am asteptat sa vad cat de lung creste firul de par, ma deranja ca era ca barba prietenului meu si pereferam sa folosesc ceara, ca macar atunci cand crestea era fin, rar si usor de scos.
Infectia de care spui se face si de la lama, si de la epilator, si de la ceara si de la altele, se numeste Hidrosadenita.
la fel ca furunculele, abcesele si altele.
mama-mea, cosmeticiana, si celelalte cosmeticiene pe care le stiu cand aud ca vine la epilat cu ceara cineva care a folosit doar lama se iau cu mainile de cap. Pt. ca firul este mai dificil de scos.
Dar evident depinde si de pilozotatea pe care o ai si de modalitatea pe care o suporti.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
discordia spune:
Epilatul cu ceara poate provoca cancer. Asta o stiu de la cumnata mea operata acum 1 an si jumatate de cancer la san. Medicul oncolog i-a interzis sa se mai epileze cu ceara si de asemenea i-a recomandat sa le sfatuiasca si pe femeile din familie sa se epileze numai cu lama care este cea mai putin daunatoare metoda. Spun cea mai putin daunatoare deoarece si rasul cu lama presupune riscuri, dar in procente mai mici. Acest lucru este valabil pentru toate zonele paroase ale corpului. De asemenea, i-a spus sa nu mai foloseasca clasicele antiperspirante, ci doar pe cele bio, iar daca nu isi permite caci sunt destul de scumpe, sa se spele cat mai des si sa nu mai foloseasca nici un deodorant. Medicul care i-a facut aceste recomandari este oncolog la Institutul Fundeni din Bucuresti.
Cu toate acestea si eu ma fac inghinal cu ceara, iar restul cu epilatorul.
Si eu am o fetita si sincer chiar nu stiu ce metoda vom alege cand va fi nevoie sa indepartam parul nedorit.