Ce inseamna trai decent in Romania lui 2011?
Raspunsuri - Pagina 36
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
AB_AC, daca fetele au dreptate si programul prelungit inseamna investirea a 200-300 de lei/luna INDIFERENT in ce, ca e mancare, ca sunt rechizite, ca altceva, noi banii astia, acum, in acest moment, nu ii avem. Cum am spus, lunar, la data fixa, adica banii din care putem plati chiria, facturile, mancarea, ne putem baza pe o suma putin sub 2.000 de lei/familie. Adica ne gasim in acea categorie numita "saraci".
Zilele acestea am avut putin de munca, si pentru asta trebuie sa ii multumesc si unei forumiste. Ba chiar la doua forumiste.
Insa "criza" se simte f. f. f. tare. Cum am spus, au fost saptamani, luni in care nu am avut nimic de lucru, niciun proiect, cat de mic. S-au acumulat datorii, s-au acumulat facturi neplatite, de am clacat eu si am cerut eu ajutor fetelor de la subiectul "Pentru copii". Chiar recent am primit aviz de sistare a gazelor, pe motiv de neplata, dar am reusit sa rezolv.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chris27/chris27.jpg)
chris27 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AB_AC
Nu pot sa nu-mi vina sa plang cand citesc asa ceva. Selene daca nu aveti probleme materiale de sa nu va descurcati lasa copilul sa creasca cu program simplu de gradi si nu prelungit. Unii char nu pot alege, dar daca poti alege ... ar fi pacat. Si noi am dus-o verde-albastru pana a facut cel mic doi ani. Amandoi am sacrificat serviciul pentru copii. Nu am putut sta acasa si nici nu am vrut, dar nici nu am lucrat full-time. Al meu a sacrificat mai putin, eu mai mult, dar oricum amandoi. Apoi ne-am concentrat pe job-uri: intai al meu si de anul asta de cand a intrat la grupa mare si eu. E un timp pentru toate. Mi se pare ingrozitor de trist sa faci copii si sa-i vezi dupa un program prelungit de gradi. E trist pentru ca-i vezi treji cateva ore cel mult si nu cele mai bune, ci cele in care-s obositi ..... si eu cred ca ceva magic se pierde. Uneori nu se poate altfel, dar daca se poate merita incercat. ![]() ---------------------- Imi pare rau ca te-am intristat,dar din punctul meu de vedere asta-i realitatea.Nu pot crede ca un copil iti frange aripile ci ca te-ajuta sa vezi cat de lungi pot fi aripile tale! Marea majoritate a mamicilor de pe DC au un job.Problema Selenei nu o reprezinta gestionarea banilor,ci lipsa lor.Aici trebuie lucrat! Pentru societate nu-i relevant statutul tau ci e relevant ce produci.Suntem parinti si trebuie sa ne crestem copiii.Ei nu vin pe lume ca sa ne impiedice sa muncim.Stiu ca e greu...chiar si eu fac slalom printre toate lucrurile de care trebuie sa ma ocup.Si poate nu le fac pe toate exceptional,dar incerc. Repet...solutia e gasirea unui job,chiar si mai prost platit.Si eu sunt traducator de meserie,dar consider ca jobul cel mai bun e acela care-mi permite sa pot asigura decenta familiei cot la cot cu celalalt parinte! OspitalitateaGaiei |
Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne
Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url
![](images/user_woman.png)
AB_AC spune:
Selene am inteles. Sa gasesti solutia cea mai buna.
Citat: |
citat din mesajul lui chris27 -- Imi pare rau ca te-am intristat,dar din punctul meu de vedere asta-i realitatea.Nu pot crede ca un copil iti frange aripile ci ca te-ajuta sa vezi cat de lungi pot fi aripile tale! Marea majoritate a mamicilor de pe DC au un job. |
Daca ti se pare ca militez pentru fara job, te inseli! Sau pentru renuntarea la job.E adevarat ca jobul nu a reprezentat niciodata "aripi" pentru mine. Ci doar ceva pe care-l fac cu placere si pasiune. In plus imi asigura un trai peste medie ceea ce-i si mai placut. Am spus doar ca e un timp pentru toate. Daca-ti poti permite, ideal e sa poti muta prim planul de la job la copiii cata vreme acestia sunt mici.
Pentru societate nu-i relevant statutul tau ci e relevant ce produci. |
![](icon_smile_big.gif)
Fireste exista si alte posibilitati. Slalomul este una dintre ele.
Se spune pe aici " a family that plays together, stays together.
and one that walks apart just falls apart" asa ca indiferent ce solutie am alege timpul acela petrecut cu copiii de catre ambii parinti trebuie sa existe si sa fie favorizat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chris27/chris27.jpg)
chris27 spune:
Cand am vorbit despre aripi,nu ma referam la job!Ci la viata in general!
Daca lucrurile ar sta asa cum le vad unii,atunci ar insemna ca degeaba ne pregatim pentru viata atatia ani!Cand ai copii,viata ta nu se incheie.Eu asa cred.Sau la mine asa a fost.Mi-au dat forta sa merg mai departe si sa lupt mai tare. Nu-ti imagina ca sunt o femeie de cariera.Am avut o gramada de job-uri,unele chiar imi starneau dispretul ,le-am suportat strict atat cat a fost nevoie.(ex.muncitor la un abator)
Cred in continuare ca poti trai decent daca ai un job .Si tu ...si sotul tau.Daca fiecare simte ca atunci cand pune umarul ii ia din povara celuilalt,totul e mai usor.
Program flexibil ar vrea toata lumea.Sefului meu nu-i pasa daca mancarea mea nu a fost gata la timp.El ma plateste sa fiu acolo de la ora de...pana la ora...sa fac cutare lucru.Restul sunt detalii,el nu intreaba si eu nu ii spun.
Mi-ar placea sa nu trebuiasca sa plec la lucru in fiecare zi.Dar trebuie sa faci parte dintr-o alta patura sociala ca sa-ti permiti lucrul asta.N-as mai trai decent,asta-i clar.Poate altele ar putea,dar eu nu.
Trai decent,munca ocazionala...ceva nu se leaga!Ambitii...renuntari...perspective...Nimeni nu spune ca drumul ales de el e cel mai bun.Dar vremea intrebarilor vine pentru mine asa:oare am facut deja tot ce puteam face?Mi-am epuizat toate resursele si tot nu traiesc decent?
Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne
Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url
![](images/user_woman.png)
Porumbita spune:
selene eu nu cred ca veti remedia lucrurile atat timp cat tu nu o sa ai un job stabil cu venit constant (iar traducerile sa vina ca ceva extra tinanad cont ca vin din joi in pasti si sumele nu sunt extraordinare).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/libelula/libelula.jpg)
libelula spune:
iar eu zic ca macar masterul sa-l faci. poti sa il faci la buget, cu admitere, nu iti trebuie bani. este o investitie in tine si in viitorul tau.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Inca o componenta a traiului decent, "rumegata" in timp ce plangeam (la propriu, de rau ce imi era): bani pentru investigatii medicale pentru mine. Oricand.
Din pacate, mi se intampla, in ultima vreme, sa am tot mai des probleme cu fierea si, mai nou, cu colonul, cel putin asa zice cumnata mea, medicul nostru de familie. Poate suna banal, insa crizele sunt oribile, se manifesta prin stare generala de rau, greata, eventual voma (la mine in general provocata mecanic, pentru ca altfel nu merge), dureri puternice in partea stanga, nedormit, lipsa poftei de mancare, gura sau plina cu apa sau uscata, mare irascibilitate. Asa am patit si luni seara, cand am mancat niste amarate de dude direct din copac. Mai mancasem si alta data, din alt copac, ce-i drept, si nu am avut nimic. Las' ca am avut acum, nici acum nu sunt complet in regula, nu vad bine, am o ceata pe ochi. Nu am dormit deloc noaptea de luni spre marti, nici 5 minute nu am inchis ochii, din cauza durerilor. Am luat medicamentele indicate, efectul a venit de-abia marti pe la 11, ieri am dormit toata ziua, azi inca nu-s om.
Si ma mai enerveaza un lucru, cand mie mi-e rau de nu ma pot scula din pat, parca toata casa o ia la vale. Daca ma scol sa ma duc la baie, calc numai pe jucarii imprastiate, daca ma duc la bucatarie, mai bine nu ma duc, ca sunt numai vase peste tot. Pana nu urlu una buna parca nu se pune lumea in miscare. E drept ca ieri si pe Doru l-a pus nu-stiu-cine sa manance eclere la serviciu, ca a fost ziua unei colege, si a vomat pe urma o gramada, deci si el a fost in cap.
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui libelula iar eu zic ca macar masterul sa-l faci. poti sa il faci la buget, cu admitere, nu iti trebuie bani. este o investitie in tine si in viitorul tau. |
@libelula, m-am gandit la ce ai spus. Insa simt ca timpul meu pentru studii a trecut demult. Pentru studii ai nevoie de o minte limpede, de putere de concentrare, ca altfel... te duci la Spiru Haret. Da, stiu, sunt atatea mame care au timp SI pentru studii. Bravo lor daca pot face acest lucru. Eu nu simt ca pot. De aia am si zis ca prefer sa fac 4 ore o munca fizica, ce nu necesita gandit, concentrare. Pentru ca nu mai sunt capabila de asa ceva, "nu-mi mai sta mintea" la asa ceva.
Am vrut sa fac masterat imediat dupa facultate, am dat si nu am prins loc. Da' nu mi-a parut rau, ca masteratul de la noi, de la LMA, era de kkt, la examen te rugau sa prezinti ceva inovator, un proiect de-al tau, si in timpul masterului, traduceai obligatoriu acquis-ul comunitar. Am vrut, apoi, sa ma duc la Studii Europene, dar s-au acumulat altele si nu m-am mai dus nici acolo.
Iar acum... nu ma mai simt in stare, ma vad cum sunt, daca, pe vremuri, aveam energie de dimineata pana seara, acum, dupa ora 2, sunt ca o carpa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
citat din mesajul lui Porumbita selene eu nu cred ca veti remedia lucrurile atat timp cat tu nu o sa ai un job stabil cu venit constant (iar traducerile sa vina ca ceva extra tinanad cont ca vin din joi in pasti si sumele nu sunt extraordinare). |
cel mai bun sfat
![](floare.gif)
Daria & felina fioroasa
![](zana.gif)
![](bubumica.gif)
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
![](floare1.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
Subscriu la ce a spus mamagiuliei! Un job stabil, de orice fel (ma rog, care sa corespunda cat de cat profilului tau)...
Traducerile sa ramana ceva extra, sa mai faci din cand in cand, sa nu-ti pierzi antrenamentul, daca cererea a scazut asa mult, nu te mai poti baza pe ele.
Acum si Daria creste, in toamna merge la gradi, numai sta zi de zi acasa (si buni ar fi facut fata zilnic), o ai pe buni in caz de raceli, vacante (cand nu o poti duce la gradi). Chiar si pe vacanta de vara, care este lunga, 3 luni (nimeni nu are asa mult concediu), exista gradinite (de stat) deschise pe perioada verii (iulie, august) si poti duce copilul acolo.
Zici ca Doru si-a gasit serviciu mai bine platit, fara naveta...ar fi trebuit sa intre ceva mai multi bani, ce s-a intamplat? A crescut salariul lui si au scazut iar brusc traducerile?
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria