Copil de 6 ani
Raspunsuri - Pagina 10
rrox3 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
In primul rand, i-a provocat discomfort copilului. Iar copiii au dreptul la respect si tratament demn din partea adultilor la fel de mult ca si adultii, insa sunt mai vulnerabili pentru ca nu au mecanismele noastre de auto-protectie fata de agresivitatea adultilor (figuri de autoritate, pentru ei). Pentru un copil normal, asta poate fi un rau considerabil, psihologic vorbind. Nu spun ca exact asta s-a intamplat in cazul discutat, insa asta e esenta problemei. Cine, cand si cum e bine ca un adult sa impresioneze un copil? |
Nu orice adult impresioneaza copilul. Pur si simplu nu e investit cu asa putere de catre copil. Ceea ce a contat, din punct de vedere psihologic pentru copil, a fost reactia mamei. S-a simtit el acceptat si protejat de catre mama sau nu?
rrox3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Iar copilul va intelege ca nu are de ce sa creada ca parintii il vor proteja (chiar si atunci cand "greseste"), pentru ca mama vorbeste in continuare frumos cu cineva care tocmai a zbierat la el. |
Nu e chiar asa. Lucrurile sunt ceva mai nuantate.
Refuzul mamei de a mai discuta cu agresoarea, fara nimic altceva, poate fi interpretat si altfel de catre copil. El poate crede ca agresoarea e atat de puternica incat si mamei ii e teama de ea. Asta ii va scadea sentimentul de siguranta.
Benefic pentru copil ar fi sa vada ca mama poate solutiona un astfel de conflict, ii poate face fata cu brio agresoarei si ii poate transmite ferm, dar calm, ca nu permite un asemenea comportament. Cu cat mai promt va face mama asta, cu atat mai bine.
Eu personal as pretinde scuze cerute copilului. Fara astea nu as vedea nicio posibila continuare a relatiei.
beren spune:
citat din mesajul lui rrox3 Nu e chiar asa. Lucrurile sunt ceva mai nuantate. |
Perfect, daca am ajuns deja la nuante atunci ma bucur.
Inseamna ca e deja lamurit ce-i drept si ce-i nedrept.
denizel spune:
citat din mesajul lui rrox3 Eu personal as pretinde scuze cerute copilului. Fara astea nu as vedea nicio posibila continuare a relatiei. Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
OK, scuze copilului. Pentru copil :).
Insa o tipa ca AIA va fi puternic zdruncinata in amorul propriu daca va trebui sa ceara scuze unui pici pe care ea l-ar fi batut si pe care a aratat ca il cam antipatizeaza...
Nu numai ca relatia cu Strunfita nu s-ar petici, ci cred ca si mai tare s-ar destrama.
Ah, iar telefonul ala dat din interes... :D.
Bine, s-ar putea ca asta sa fi fost un pretext ca tipa sa sune si sa vorbeasca cu Strunfi, dar fara scuze dupa ditai boacana...
Si poate nici asta n-ar fi o problema (lipsa scuzelor adica), dar mie mi se pare ca tu, Strunfita, esti o tipa civilizata si delicata, deci e clar ca nu ti se potriveste o asemenea companie .
Luna1 spune:
Si eu as pretinde scuze copilului insa ma indoiesc ca le vei obtine de la o astfel de persoana care se pune pe zbierat la un copil de 6 ani. Ea nu are respect pentru copii in general, parerea mea.
Ai putea avea o discutie de fata cu copilul, respectuoasa si fara scandal, insa n-as garanta ca nu degenereaza iar in urlete si tipete.
Didididi spune:
Eu personal, ma indoiesc ca fina crede ca a gresit. De asta a si sunat de doua ori. Faptul ca nu si a argumentat vorbele la cererea nasei a fost ca sa nu zica mai multe, nu pt ca a crezut ca a gresit si i-a fost rusine.
Strunfita, faptul ca ti-ai pus problema ca atitudinea ta ca parinte nu a fost ok, spune multe lucruri bune despre tine ca parinte.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
denizel spune:
citat din mesajul lui Didididi Strunfita, faptul ca ti-ai pus problema ca atitudinea ta ca parinte nu a fost ok, spune multe lucruri bune despre tine ca parinte. Didi si bb Mihail (22.08.2008) |
Atitudinea Strunfitei ca parinte nu a fost OK???? De ce?
Naty spune:
strunfita eu mi-as pune problema daca ceva e in neregula cu copilul meu daca AR STA timp de 3 ore cuminte la o masa, cu atat mai mult daca mai sunt si alti copii in preajma.
Fie-mea (de 6 ani jumate) e un copil cuminte si linistit. Cu toate astea in conditii similare cred ca ar fi facut la fel ca si Bogdan.
Lasa-l in pace, nu e absolut nimic in neregula cu el, e pur si simplu un COPIL. Nu te poti astepta sa se comporte ca un adult, nu te poti astepta sa fie absorbit de conversatia unor adulti incat sa stea cuminte sa ii asculte.
Despre fina, no comment. Denizel a zis cam tot ce era de spus.
Sunt tare curioasa de unde stiu persoanele fara copii sau cei cu copii mai mici care trebuie sa fie comportamentul si nivelul de intelegere al unui copil de 6 ani.
Eu una nu stiu cum ar trebui sa se comporte unul de 8 sau 10 sau mai mare si chiar ma gandesc, oare ar trebui sa citesc carti sa ma documentez?
De asemenea sunt curioasa cum reuseste cineva sa capteze atentia unui copil astfel ca mai multe ore la rand acesta sa stea cuminte la o masa.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
Naty spune:
Chiar de ce nu a fost OK atitudinea mamei?
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
Didididi spune:
Am recitit ce am scris si am vrut sa spun ca daca ea, adult fiind, si-a pus problema ca a gresit sau nu, spune pt mine ca vrea sa fie un parinte mai bun.
Subconstient poate am gandit asta, pt nu pot sa nu compar. Eu la sase si vreo 3 luni am ajuns la scoala. Trebuia sa stau cuminte pe scaun 4 ore, plus focus pe ce se invata- atunci f putini stiau sa scrie/citeasca cans ajungeau la scoala. Nu am fost ajutata la lectii niciodata, pt ca s-a considerat ca nu este nevoie. Deci, da copii la 6 ani pot sa inteleaga cand trebuie sa se joace si cand nu, pot sa inteleaga cand li se spune ca nu este ok ce fac.
Nu pot sa nu ma intreb, pt ca si al meu copil creste, de ce copiii din ziua de azi sunt consideranti prea mici la 6 ani sa mearga la scoala (si se ajunge cu ei la aprope 8 ani sa intre in clasa inatai) sau sa asculte ca nu e momentul pentru una sau alta?
Didi si bb Mihail (22.08.2008)