Iepurasi coconasi de mar-apr 2010(1) - Bun gasit!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Anca - merci de cafea
Maya e bine. Se manifesta de zici ca-i pe baterii. non stop face cate ceva. Pana si bibele cu lapte il bea in timp se eu ii arata animale sau altceva pe carticele. Altfel nu are rabdare , bea 3 guri si pleaca.
Nu merge in picioare, dar merge in 4 labe si asta nu demult. In picioare merge doar daca o pun eu, ea din propria initiativa nu prea. O mai apuca in bucaratie mersul de la cuptor la premergator sau de la frigider la un scaun de-mi sta inima cand o vad.

Gata, nu mai pot sa stau , a venit peste mine

Pupam pe toata lumea

Denisa mami de bebe roz Maya Rebecca
Doamne ajuta sa fim sanatoase !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Salutare fetele,

ma bucur sa va gasesc la casuta cea nou, vor urma cu siguranta niste ani minunati si plini de satisfactii!

Yaia felicitari pt printesa mergareata, acuma urmeaza fuga dupa ei peste tot prin casa!
Bluekiddo nu iti fa griji, si eu sunt in exact acceasi situatie, ma emotionez de orice, plang imediat, orice poveste trista ce o aud ma afecteaza de 10 ori mai mult decat de obicei, sa nu mai zic de povesti cu copii orfani, bolnavi sau alte cele. Eu o pun pe seama unei mici depresii post-natale indelungate... ca altfel nu imi explic.
Sanzi Robin merge la cresa de 8 luni deja, la inceput a fost greu dar s-a adaptat foarte bine. e important sa vezi ce e acolo si sa ai incredere in personal, ca in rest copii se adapteaza, se joaca si invata unii de la altii (dar nu mereu lucruri bune )

in rest ce sa zic, toate bune, la servici, cu copilul, zboara zilele nu stiu unde trec asa. va pup pe toate si sa auzim numai de bine.

Ina mamica fericita de printisor Robin Sebastian 15/03/2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanzi
Am avut un sentiment foarte neplacut, parca o dadeam spre adoptie, imi vine sa plang cand ma gandesc ca trebuie sa o las acolo. Am intelesa ca vor fi 20 in grupa, cu 2 educatoare pe tura. Parea curat, frumos, dar tot nu sunt linistita, mai ales ca la noi nu poti sta cu copilul cateva zile, pana se obisnuieste, cum am inteles ca se procedeaza prin alte tari. Trebuie sa il duci si sa il lasi acolo singur, nu cunoaste saracul nici locul, nici copiii, nici educatoarele... Mai merge vreun iepuras la cresa? Imi fac eu prea multe griji?

Sanziana, e firesc sa te simti asa. Si eu m-am simtit la fel cand l-am dus pe Tudor la gradinita, avea doar 10 luni! Si mi se parea mult prea mic pentru a fi lasat singur printre straini. Dar cu timpul, am vazut ca-i e bine acolo, nu plangea, zambea la educatoare si intindea mainile la ele, semn ca se atasase de ele. Si copii clar nu se duc la persoanele care sunt rele, au eu un simt aparte. Cu timpul am capatat incredere in doamne si in capacitatea lui de a se descurca singurel. Si m-am obisnuit! Cred ca uneori e mai greu pentru noi, adultii, sa-i lasam pe copii 'sa zboare'.
Nu poti vorbi cu doamnele de acolo sa aranjezi sa o acomodezi treptat? De ce nu le-ar conveni? Ar fi mai usor si pentru ele sa stai in primele zile cu pitica acolo si sa maresti perioada treptat. Nu vad cu ce le-ai incurca...

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bluekidoo
a venit cu un copil (de vreo 6 ani)la nisip, si a inceput sa urle la el sa nu intre in nisip ca se murdareste si abia ia dat blugii curati pe el

Nu pentru asta au fost inventate masinile de spalat rufe?
Ar trebui sa vina aici sa vada cum arata copii dupa o zi de gradinita. Si cum ii lasa sa se tavaleasca pe jos oriunde, magazin, mocirla, padure... Si asa ii las si eu, ca daca nu se murdaresc cand sunt copii, atunci cand?
In ceea ce o priveste pe cealalta mamica, nu putem sti niciodat ce problema are pe suflet si ce o preocupa...poate are pe cineva bolnav sau in nevoie in familie si nu il poate ajuta,. poate e super obosita, far ajutor, poate e in divort, poate are depresie post-aprtum....nu putem sti niciodata, de asta nu e bine sa judecam fara sa stim...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui selina-d
Yaia pentru Alexia mergareata. Noi mai asteptam un pic. Inca Stefan nu a facut nici macar un pas singur nesustinut. Cred ca suntem de departe la coada clasamentului dar nu imi fac probleme ca si frate-so fix asa a fost si acuma abia ma tin dupa el. Sper sa se mai termine bolile la voi daca vine vreme frumoasa

Multumim!
Lasa ca vine si timpul cand nu o sa stii dupa care copil sa fugi! Ca evident vor fugi in directii opuse.
Tudor a mers mai repede, la 10 luni facea primii pasi, la 1 an era biped de-a binelea, el nici nu a mers mult de manuta si nici nu a trebuit sa-l trimitem intre noi la mers singur, a fost mai curajos. Dar nu ma temeam ca ramane Alexia ne-mearsa...ca sa zic asa, doar ca ne plictisesm noi sa o tot plimbam de manuta prin casa.
Vremea buna a venit la noi, sa vedem daca scapam si de boli...cum era jocul ala 'ora unu a venit...'?

Vad ca mamicile cu 2 copii sunt mai intelegatoare cand vine vorba de alte mame...sau poate doar mai obosite?

Mergi la inceput

Erina, deci si David e umblaret! Bravo lui! De acum e vai de noi, macar unul sa fie ascultator sau legat!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui honeybaby
O mai apuca in bucaratie mersul de la cuptor la premergator sau de la frigider la un scaun de-mi sta inima cand o vad.

Sa vezi ce mi-a stat mie inima cand am gasit-o pe a mea la etaj, desi o lasasem jos. Acum urca singura scara in 4 labute de zici ca s-a nascut pe scari!
Banuiam eu ca Maya e duracel, bravo ei! Am asa o vaga idee de persoana cu care seamana...nu tu erai cu zapada de pe acoperis cand era Maya in burtica? Ca eu asa tin minte...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ina_3040
Yaia felicitari pt printesa mergareata, acuma urmeaza fuga dupa ei peste tot prin casa!
Bluekiddo nu iti fa griji, si eu sunt in exact acceasi situatie, ma emotionez de orice, plang imediat, orice poveste trista ce o aud ma afecteaza de 10 ori mai mult decat de obicei, sa nu mai zic de povesti cu copii orfani, bolnavi sau alte cele. Eu o pun pe seama unei mici depresii post-natale indelungate... ca altfel nu imi explic.

Multumim! Da, deja ma vad gonind ca nebuna dupa ei, dar nu in casa, ci pe afara!
Sa stiti ca dupa ce am avut copii, nici sotul meu nu mai suporta sa vada strisi sau filme despre copii abuzati, neglijati, el care pana atunci nu avusese nicio treaba cu astea. Cred ca dupa ce am avut copii, a inceput sa vada altfel lucrurile, s-a putut pune in piele personajelor, a copiilor, clar ni se schimba tuturor punctul de vedere ca rezonam altfel la situatiile cu copii, cand vezi cat de greu se cresc si cat de minunati sunt si cum unii adulti nu isi fac treaba cum trebuie...
Eu tare marcata am fost de 2 cazuri in ultimul timp, de cel al baietelului de tiganca care a murit in grija acelei bestii ce se chema asistenta maternala ce l-a abuzat, batut si omorat cu bolul alimentar doar pentru ca fii-sa se incurcase cu un tigan si cel al copilului de 3 ani mort in camp ca tata-su fusese beat si i-a alungat de acasa, mama cu 4 copii, care a luat 2 cu ea in drumul spre sectia de politie si a lasat 2 in camp, in ger....pe langa Oradea parca. Si copilul de 3 ani a murit de frig, in brate la cel de 6 parca.
Am plans la ambele cazuri si plag si acum, tare sensibila am fost mereu la cazuri de copii neglijati, abandonati, ignorati, abuzati, neiubiti. Imi inchipui ce rau s-au simtit inainte de a muri, nedoriti si neiubiti si tare mi-as dori macar o clipa sa-i am sa le arat ca sunt importanti si speciali si ca merita sa traiasca! Gata, ca iar bocesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

salut, hai sa va scriu ceva daca tot sunteti sensibile acum.

Copilul este o persoana in devenire.
Eu il respect!
Copilul este curios,
Eu discut cu el.
Copilul se minuneaza,
Eu il conduc sa caute frumosul.
Copilul cauta un model,
Eu ii ofer un exemplu.
Copilul se indoieste de el, Eu apreciez ceea ce face.
Copilul vrea sa fie independent, Eu il invit sa fie responsabil.
Copilul nu se cunoaste decat pe sine,
Eu il invat sa cunoasca lumea.
Copilul are nevoie de ideal,
Eu il ajut sa dea sens vietii sale,
Sa fie el insusi.
Sa avem timp pentru copii nostri, ca, astfel, niciodata sa nu regretam ce am gresit!
Bucuria de a avea copii sa o legam de datoria de a-i forma ca oameni de valoare.
Copii carora nu li se arata dragoste, ajung sa nu mai iubeasca.

Sper sa va placa ceea ce am scris, va pup mamici curajoase si iubitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bluekidoo spune:

si eu inteleg oboseala si mai ales atunci cand sunt 2 copii mici, dar pe doamna asta o cunosc de ceva ani, zilele trecute am interactionat pt prima data, chiar si cand avea doar baietelul era la fel.. pe sotul ei il vad des cu copii afara si mereu este tare fericit, se joaca cu ei, vorbeste frumos.. Imi povestea Sorin ca acum 4-5 ani o vedea iesind din scara in halat, dadea grabita o tura de bloc apoi intra in casa ...

Nunta 12.05.2007

Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010

Mergi la inceput