LMA Miruna ! Floricele de liliac mai-iun ! (60)
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cris_09/cris_09.jpg)
cris_09 spune:
Neata!
Bem o www.bucataras.ro/uploads/image/BucatarasHaiHui/Atena/DSCN2624.JPG" target="_blank">cafea impreuna?
Sorana ce replici haioase are MateiE un scump leutul tau
Despre mancare...nici Sebi nu mananca prea bine,dar traieste cu apa,in unele zile bea si 2 cani de 300 ml
La multi ani cu sanatate Miruna!
Sa ai o viata lunga si frumoasa cu mult noroc si fericire!
Ana,multa putere si credinta!
Va pupam!
Pupam,sa avem o saptamana frumoasa
Edit:Taty-ana,cand Sebi da din cap ca nu mai vrea lingurita,ii dau un pic de apa si apoi mai mananca un pic,cam un sfert din cat mancase pana atunci.Incearca si asa
Cris
![](hippi.gif)
![](copilas.gif)
O vestuta pentru David
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Alinutzaa spune:
'Neatza
Pffffff, ce vreme e afara. Parca vad ca azi stau cu doi copii in casa. Sper sa nu ne urcam pe pereti si diseara cand imi ajunge si soatza acasa sa ne gaseasca pe toti trei intregi si nevatamati. Si pe mine cu toate mintile acasa.
Haideti la o si niste clatite cu banane. Numa' sa va grabiti ca mananca Sisi clatite din astea de zici ca a tinut post negru o saptamana.
Cordelia hai maaaaai,cum sa nu mearga copilul pentru ca nu e hranit cum trebuie???? Lasa-l ca o sa mearga el cand o sa aiba el chef. Pana una alta....de ce sa se complice cu mersul in picioare ajutat de tine, cand se simte foarte bine asa cum este...independent in patru labute.
Si de grabit....nu prea vad cum ai putea. Ca doar nu ai sa-l fortezi sa mearga in picioare cand el vrea de-a busilea.
Le-or face ei pe toate cand or fi pregatiti. Ca eu copil care sa mearga la scoala in patru labute inca n-am vazut.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/r_ocsy/r_ocsy.jpg)
r_ocsy spune:
Buna !
Vremea asta ma deprima , nu am chef de nimic ... noroc ca Sofia are chef de joaca non stop si ma mai antreneaza si pe mine .
Nu mai stiu daca am scris sau nu, Pitica a fost racita saptamana trecuta, din fericire o raceala usoara, ne-au chinuit mucisorii pentru vreo 3 zile si putina febra intr-o noapte ... au trecut repede cu antitermicele uzuale . Partea proasta e ca acum a prins frica de aspirator si s-a zis cu aspiratul in timpul somnului ( cum nu am mai avut de-a face cu mucisori si acum erau in nr mare am cam chinuit-o cu aspiratorul in prima zi si noapte: vazand ca tremura de frica am renuntat si pana la urma m-am chinuit si i-am scos mucisorii cu batista sugarului, ce ape care o foloseam in mod normal ... trageam de ramaneam si fara aer
... foarte nasol ).
Cu timpul stau si eu prost, 5 ore se duc la cabinet, cand doarme Sofia fac papa si curatenie sau ce mai apuc ; in rest plimbareala mare prin casa, mai ales ca am fost arestate in casa initial din cauza racelii, ulterior din cauza vremii ... ce primavara de c...t !!!
Sofia are energie din plin , ba e intr-un loc , ba in altul ... profita de faptul ca merge singurica si face inventarul peste tot ! E o mare smechera in continuare, inca nu suporta sa ma vada in fata calculatorului. Cum ma asez in special la calculator dar si pe oricve scaun, cum vine si ma ia de mana sa ma duc si eu cu ea in plimbare ... "de ce sa stea mami jos cand poate sa fie umbra mea prin casa ?"
A depasit faza crizelor de personalitate, cel putin pentru moment . Cand vroia ceva si nu obtinea se trantea pe jos si incepea sa urle; am ales si eu metoda ignorarii urletelor si distragerea atentiei indreptandu-ma spre jucariile ei si spunand ca nu ma mai joc cu Sofia ca ea plange si mie nu imi plac bebelusii plangacioasi si am venit sa ma joc cu voi (un ursulet, un iepuras orice ) care sunteti cuminti blabla !!! A mai facut cateva ori scandal si cand a avzut ca nu are cu cine s-a lasat de obicei ... cel putin pentru moment .
Cu mancarea nu avem treaba, am inceput incet-incet sa ii dau si din mancarea noastra ( bine-nteles, nu prajeli sau sarmale ) , noi in general mancam cat mai sanatos ! Nu refuza nimic , e o mare mancacioasa si , seamana cu tatal ei !
In rest ce sa mai zic ... nimic nou ... doar ca vreau caldura si urasc vremea de afara , dar nici asta nu e nou ! si va doresc o saptamana minunata !
Cris si Artu : am admirat pe micuta Sabina si dansatorul Sebi
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/r_ocsy/r_ocsy.jpg)
r_ocsy spune:
O intrebare : are cineva scaun auto ca cel de jos ? Ma tenteaza si la fel ca si Cordelia nu ma pricep .... ce ziceti, e bun sau nu ???
http://www.piticulvesel.ro/store/piticulvesel_viewItem.asp?idProduct=158
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
Crissy_C spune:
Buna dimineata! Ne mai primiti?
N-am mai intrat de un car de ani, au tot fost ba una, ba alta si uite ca imi pare tare rau ca nu am apucat sa felicit fiecare floricica la implinirea primului anisor din viata!
Asa ca LA MULTI ANI din tot sufletul (o iau de unde am ramas cu urarile, adica de hat demult si va rog sa ma iertati de intarziere): Sabina de Artu
Iustina de Ioanact
Ilinca de Reallaura
Diana de Rosanne
Nicolas de Monyca
Evelyne de murica
Tudor de Sorana
- special kisses ca ne cunoastem
Tudor de Alinettero
Miruna de Rcata
Dominic de Andrada
Nadia de Flory_blanca
Noemi de moni81
Mihnea de Laura_
Melissa de Aniska
Alexandra si Alexandru de Bubu
Emma de Tatyana
Eva de ania
Iris de Codrina
Stefan de Cordelia
Dragos de lauriciu
Antonia de Nikolett
Matei de cristina26
Sonia de T_ioana
Maria de yoyoyo
Miruna de anamariam
VA DORESC MULTA SANATATE, SA AVETI PARTE NUMAI DE FERICIRE SI NOROC IN VIATA SI SA LE UMPLETI SUFLETUL PARINTILOR DE BUCURII SI SURPRIZE FRUMOASE IN FIECARE ZI!
NicoletaB spune:
Neata!
Dupa o lunga pauza, hop si eu!
Vreau sa urez La multi ani tuturor copiilor care in ultima perioada si-au aniversat primul anisor de viata! Sanatate, noroc si fericire multa!
Mai rarut cu mine, soata e plecata in China, iar dupa amiazele si weekendurile cu copilul!
Timp liber nema!
O zi cu soare !
Crissy_C spune:
Si acum despre noi:
Patricia merge singurica de vreo doua saptamani, la inceput 5-6 pasi, acum bate casa-n lung si lat, atractia principala fiind masina de spalat. E tare haioasa pt ca nu se tine foarte bine, se tot batzaie pe cate un piciorus, uneori cand zic ca gata, cade, nu stiu cum face si isi restabileste echilibrul, e foarte amuzanta perioada asta. Uitati si un filmulet de acum cateva zile, pt cine nu ne-a vazut pe FB.
www.youtube.com/watch?v=Y1xhAsfeh7k" target="_blank">Primii pasi ai Patriciei
In rest e foarte vesela si pusa pe sotii, ma minunez in fiecare zi de cat de multe intelege, de vorbit nu prea zice nimic cu directie in afara de mniam-mniam (la papa) dar altfel insira toate consoanele. Mie imi zice mama dar nu sunt prea sigura ca de mine e vorba in propozitie , nu e ca si cum ma striga atunci cand nu sunt in camera. E tare haioasa si cand se supara, scoate un rrrrrrrrrr prelung, e mortala, cred ca n-o sa graseieze ca tati
la cat de bine il zice pe r. E si ft sociabila, mai ales cu copiii, i-ar pupa si i-ar lua in brate pe toti dar nu prea am gasit pe cineva de varsta ei dispus sa stea la pupat
. Si cu mancarea si-a mai revenit, m-am mai relaxat si eu, desi ne mai jucam la masa, nu sta ca la armata sa deschida gura, trebuie sa-i povestesc tot felul de lucruri, sa-i arat porumbelul de la geam sau pe catelul nostru Max sau sa-i dau cate ceva in manuta - de regula covrigei / grisine sau rondele de orez dupa care e lesinata. De fapt, de rontait ar rontai toata ziua, soricica mica.
V-am mai citit din 2 in 3, de Matei al Soranei voiam sa spun ca e mortal ce replici are, Sorana cred ca razi toata ziua in hohote la cate scoate din el, e un scump!
I-am mai vazut si pe Sebi dansatorul (demential!) si pe Sabinuta hocheista
Va pup si mai povestim, ca s-a trezit strengarita!
Cordelia spune:
Asadar,
astazi am fost la control de 1 an si la vacinul obligatoriu si suntem bine dar cam slabut, 9400gr, 77 cm. Sunt multumita insa mi-ar fi placut sa fie putin mai zdravan, ca suntem cam la limita inferioara cu greutatea. Dar atat timp cat e activ si cu energie, nu mai comentez.
De mancat mancam asa (cam acelasi program cu ce am citit deja aici):
- 7.00 lapte - aprox 200 ml (uneori 160/ 180ml, alteori 240ml)
- 10.30-11.00 - cereale asortate (un castronel mic Ikea nu stiu cate gr are) sau fructe dar nu prea se omoara cu ele (mar + bana cu 1 biscuite, para astea)
- 14.00 - ciorbita legume, pui, galusca, maruntit asa si cu smantana putina, un castronel sa zic asa mai consistent, apoi daca ma mai straduiesc cu felul 2, carnita la cuptor+ cartofi cuptor/ legume (deinde ce am); daca nu am timp sa gatesc sau suntem plecati, ii dau 1 borcanel de 220 gr si il papa tot sa zic de regula
- 18.00 - iaurt cu banana + cereale biscuiti (acolo jumate de banana putine cereale cate sa fie ok si bun) sau legume, depinde de cum am stat la pranz
- 21.30 - lapte 300 ml (papat in 2 sau 3 etape, adica mananca 120 ml se joaca, se agita 15-20 min si apoi bea restul).
Suc de fructe nu prea i-am dat de frica sa nu se invete cu bauturi bune si dulci si mai tarziu sa bem porcarii, am preferat apa; totusi cred ca am sa-i mai dau acum si ceva suc de fructe ptr vit. In rest apa simpla, plata.
Cam asa stam si noi la program, cam mofturos in general...
Somici pe zi avem asa: 11.00-11.30 un somn de aprox 1h juma, apoi de la 16.00 - 17.30 aproximativ depinde daca e galagie in jur sau de cat este de obosit, iar seara adoarme de pe la 22.00 - 22.30 pana la 7 cand papa laptele, apoi mai doarme pana pe la 8.30 cam asa (e drept ca are rulou in camera si il trag dimineata sa mai fur si eu putin somn)
Vad ca de 2 zile adoarme greu seara, am ajuns si la 11.00 si cred ca am sa mai "lucrez" putin la somnul de dupa-amiaza, sa vedem ce iese.
Altfel, mergem cum ma "vaitam" in 4 labute, merge si in 2 daca il sustii sau daca se plimba de-a lungul unui obiect/ pat etc, adica daca are sustinere, vorbeste pe limba lui acolo toate alea, dar nu zice cu directie mama (doar cand plange si e f necajit), se urca singur scarile si eu mor de inima si stau lipita de el si tot asa.
Face figuri sigur si nervi cand nu-i convine ceva si se arunca pe spate (daca il pun in tarc de ex, mama mama ce necaz! Se lasa pe spate plangand cu lacrimi si tot tacamul) dar dureza putin de regula, slava! pana isi gaseste ceva d ejoaca si uita.
Aa, si am intampinat 1 an de vietisoara cu 8 diniti (4 sus si 4 jos).
Asta ar fi raportul la zi!
Urat afara, urat al naibii
cu drag
alinettero spune:
La multi ani Mirunica! sa cresti mare si frumoasa!
Trebuie sa ne laudam: ieri a mers singur mai multi de 2 pasi, si chiar a mers multisor.Eram la mama si la ea a mers, va dati seama ce s-a mai unflat in pene. Trebuie neaparat sa fac filmulet, sa imortalizam momentul. A facut si o tentativa de "pa" la plecare de la bunica.
In rest mancam din ce in ce mai putin, parca m-ai mai linistit Alinuta cu ce ai spus tu , mai ales ca are si logica, dar vorba Tatianei cand vezi ca uneori nu mananca cate 10 ore, si atunci cand ii dai tot abia mananca iti vine sa mergi sa te internezi la nebuni. De o saptamana ne luptam cu legumele, ca vad ca ii place carnea, ca simpla asa o mananca,dar nu putem sa mancam numai carne goala nu? Noi nu prea reusim in ultimul timp sa mancam a treia masa solida dar in schimb mananca trei mese de lapte a cate 200 ml (seara, noapte, dimineata) Chiar mai sunt copii care mananca noaptea? ma refer la cei care papa lapte praf.
Miercuri mergem la oftalmolog ca mi se pare mie ca are un pic de strabism si vreau sa fiu sigura ca e oK. A mai fost cineva?
Azi am gatit pt Tudor mancarica de dovlecel cu vita, urati-mi succes, bine eu nu sunt prea increzatoare ca va manca dar speranta moare ultima.
Urez sanatate tuturor copiilor muciosi!
Arturici mare hocheista ai tu, cat e de simpatica.
Va pup!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/arturicii/arturicii.jpg)
arturicii spune:
Neata!
Am pus la posta un pachet cu o ditai raza de soare ptr voi! L-am expediat in regim de urgenta si se pare ca de www.weather.com/weather/tenday/ROXX0003" target="_blank">maine o sa fie un pic mai bine.
Alinutza, sa treaca ziua repede si far' de catarari pe pereti. Acum vreun an au inceput baietii nostri sa se catere la propriu pe pereti. O sa caut o poza sa va arat...
Rocsy, cum e cu cabinetul? Ai dechis, e totul ok? Mult spor in tot ce faci
Crissy, bun revenit!
E superba Patricia!!!!!
Cordelia, nici noi nu am depasit 10kg. Pe 18 mai mergem iar la vaccin (am refuzat ultima data sa ii faca 3 de-odata) si-s curioasa cum mai stam cu silueta.
Nicoleta, spor in toate!
Alinettero, Felicitari ptr primii pasi!!!
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama