LMA Miruna ! Floricele de liliac mai-iun ! (60)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
Alinutzaa spune:
Despre nervisori si crizute - si Sisi are nervisori dar fara sa se dea cu capul de nimic. Ea pur si simplu tipa sau plange - cand o necajeste Tudor,cand ii ia jucaria din mana, cand nu o lasa sa se duca unde vrea ea, cand nu reactionez suficient de rapid la o cerere de-a ei, etc, diverse situatii din astea.
Eu incerc sa prevad situatiile care i-ar putea provoca astfel de nervisori, ii distrag imediat atentia cu ceva, o iau in brate si o linistesc, etc. In nici un caz nu o ignor. In cel mai rau caz, daca nu pot in secunda aia sa ma duc sa o linistesc (din diverse motive: spal o farfurie si sunt cu mainile ude, il spal pe Tudor pe dinti....situatii din astea cand am nevoie de cateva secunde pana sa ajung la ea) ma uit la ea si vorbesc cu ea si incerc sa o linistesc "din vorbe". Eu am ales sa nu o ignor.
Si este normal sa aiba astfel de nervisori - ganditi-va ca ei se confrunta acum cu situatii si cu sentimente pe care nu le-au cunoscut pana acum si pur si simplu nu stiu cum sa le gestioneze si cum sa reactioneze. Asa ca fac si ei ce le e cel mai indemana - unii tipa, unii se dau cu capul de ce apuca, altii se trag de par, altii....cine stie ce mai fac. Si va mai dura muuuuuuult pana cand ei sa fie capabili sa gestioneze astfel de situatii si sentimente suparatoare sau mai putin placute. Pana la momentul cand vor putea sa faca lucrul asta se vor mai schimba insa reactiile copilului, atata tot.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Cordelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Madamar
inca o data LA MULTI ANI. si eu retraiesc in fiecare zi, momente din sarcina/nastere/dupa nastere/instalarea lactatiei, etc. Nimic n-a fost simplu, dar a fost teribil de frumos, de asta a si trecut asa de repede.SI eu regret ca timpul fuge si asa ce ma supar pe el... dar el nu se poate supara, sa treaca mai incet... si uite-asa, continuam reciproc lupta: el un rid, noi un copil mare;).... Sa nu crezi ca esti singura melancolica;) ![]() cit despre mers: e asa de dulce de-a busilea!!! NU te grabi tu, ca el te va surprinde!:) Mary, ![]() ![]() ![]() |
Exact asa cum spui
![](icon_smile.gif)
Multumesc inca o data de urari.
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Alinutzaa spune:
Cordelia uite ca si Sisi se apropie repejor de 1 an si sa stii ca nici ea nu merge in picioare. Se ridica de absolut orice, merge pe langa perete/pat, etc, isi mai da drumul din cand in cand si sta singurica pe picioarele ei pret de cateva secunde dar atat. Tinuta de manute nu ii place - face 2-3 pasi amarati si ametiti dupa care isi inmoaie genunchii si gata, o ia de-a busilea. Si prinde o vitezaaaaaaa.
Nu merge tinuta de o manuta, nici de doua manute, nici de subrat....nu vrea nicicum. Nici in casa, nici afara, nici....nicaieri.
Dar mie imi e draga de lesin cand o vad in patru labute (ca Tudor nu mi-a oferit placerea asta). Ma rog....mie mi-e draga de lesin oricum dar...intelegi tu ideea.
O sa mearga ea cand o avea chef. Fizic nu are nici o problema asa ca...
Cordelia spune:
Buan seara fetelor,
vroiam sa va rog sa-mi recomandati si mie niste branduri de scaune de masina; stiu ca s-a mai discutat subiectul, dar am pierdut atunci paginile, le-am sarit.
Ideea este ca vreau sa-i achizitionez deja si ma pierd in atatea detalii si denumiri pompoase si preturi ff diferite (adica de la 3 mili la 22 este o diferenta, desi arata aproape la fel)....si nu mai stiu care este ok. M-au derutat de tot.
Ce m-ar interesa, sa fie sigur evident si foarte comod desigur (mult mi-ar placea sa se poata si lasa usor pe spate ca sa poata sa doarma in el, nu sa-i cada capul...).
Pls niste sfaturi, mi-ar fi de mare folos.
Si ma mai framanta o treaba, oare este ok sa fie pus deja cu fata la drum? Adica in scoica sta cu spatele si la o eventuala frana mai brusca nu-si forteaza ceafa...ma gandesc nu stiu
cu multumiri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ioanact/Ioanact.jpg)
Ioanact spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alinutzaa Dar mie imi e draga de lesin cand o vad in patru labute (ca Tudor nu mi-a oferit placerea asta). Ma rog....mie mi-e draga de lesin oricum dar...intelegi tu ideea. Alina Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010) Drumul spiridusilor |
La mine Ioana a mers de-abusilea, si as fi vrut s-o vad si pe Justina, dar ea nu vrea, se invarte in jurul ei tarandu-se in fundulet si-atat.
Cred ca va merge direct in picioare cand va fi pregatita.
ALINA
![](mamica.gif)
![](hippi.gif)
![](zana.gif)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
![](rugaciune.gif)
taty_ana spune:
buna seara,
Ale,Alinutzaa multumesc...stiu ca de la 1 an copii incep sa manance mai putin,e adevarat,insa numai mamicile care au copii mai putin mancaciosi stiu ce inseamna sa nu-ti manance,sa vezi ca de la 6 dim pana la 5 dupa amiaza nu a vrut decat jumate de iaurt si te uiti in ochii ei si te bufneste plansul ca nu sti ce sa-i mai faci numai sa manance....in fine,bine ca are si perioade mai bune ca as fi luat-o razna
...in legatura cu crizele de isterie eu o ignor doar atunci cand e vorba de santaj si nu de altceva,adica daca stau cu ea,ne jucam impreuna mult timp si pe urma o pun in tarc sa-mi mai fac din treaba si ea incepe sa tipe si sa dea din picioare,e clar ca incearca sa ma manipuleze...de aceea o ignor si isi gaseste repede de treaba prin tarc
Alinutzaa spune:
Tatiana te inteleg. Eu am trecut cu Tudor prin situatii asemanatoare. De altfel el si acum e sclifosit, mofturos si are zile cand traieste.....el stie cu ce. Vorba ta...noroc ca a avut si are perioade cand mananca bine ca altfel....
Am citit pe undeva, nu mai stiu pe unde, ca atunci cand vezi ca nu mananca copilul cum trebuie sa faci un fel de jurnal. Adica timp de o saptamana sa scrii absolut tot ce ajunge in burtica lui. O stafida daca o mananca, o scrii si pe aia. Si la sfarsitul saptamanii s-ar putea sa ai surpriza sa constati ca pana la urma copilul nu mananca chiar atat de prost si nu traieste doar cu aer. Acum....nu stiu ce sa zic ca n-am incercat niciodata sa tin o astfel de evidenta chiar daca de multe ori am fost tentata.
Cordelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alinutzaa Cordelia uite ca si Sisi se apropie repejor de 1 an si sa stii ca nici ea nu merge in picioare. Se ridica de absolut orice, comerge pe langa perete/pat, etc, isi mai da drumul din cand in cand si sta singurica pe picioarele ei pret de cateva secunde dar atat. Tinuta de manute nu ii place - face 2-3 pasi amarati si ametiti dupa care isi inmoaie genunchii si gata, o ia de-a busilea. Si prinde o vitezaaaaaaa. Nu merge tinuta de o manuta, nici de doua manute, nici de subrat....nu vrea nicicum. Nici in casa, nici afara, nici....nicaieri. Dar mie imi e draga de lesin cand o vad in patru labute (ca Tudor nu mi-a oferit placerea asta). Ma rog....mie mi-e draga de lesin oricum dar...intelegi tu ideea. O sa mearga ea cand o avea chef. Fizic nu are nici o problema asa ca... Alina Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010) Drumul spiridusilor |
Hihi, ce draguta esti
![](floare.gif)
Si mie mi-e drag de el de nu mai pot cand il vad in 4 labute cum se precipita unde are "treaba"! Este asa haios, sau daca se loveste vina in goana mare urland spre mine sa se catere pe mine, iar eu cand il vad venind spre mine in viteza mare si urland, ma buseste si rasul in loc sa ma jelesc de necazul lui.
Sta in picioare, se ridica singur si sta mult in picioare, dar exact cum spui, se impleteste si se lasa in fund daca nu-i convine:).
Aia e, nu vreau sa-l grabesc, cand o sa se simta el sigur, atunci sa fie. (doar ca ma bantuiau frici si ganduri dubioase, cum ca saracu' copil, nu e hranit bine si n-are putere sa mearga si din astea...
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](alcool.gif)
![](alcool.gif)
Reallaura spune:
Nu am avut net saptamana asta si tare nasol e.
Am apucat doar sa va rasfoiesc nitel de tot. Urez tuturor copilasilor care s-au sarbatorit zilele astea, sunt in urma rau ca sa -i mai numesc.
Sorana imi pare rau de ceea ce ai scris cu dezorganizarea la gradi, e incredibil. Tot e bine ca lui MAtei ii place, dar pacat de senzatia pe care ti-o da tie ca parinte. Sper sa nu raciti, sa va treaca repede.
Dienutza dexa e dexametazona. Si noi suntem destul de raciti, sper sa treaca repede. I-am dat o suta de siropele si nu-i plac, nu mai suporta sa pape nimic...si asa abia mananca.
Cris e supertare Sebi cum danseaza, trebuie neaparat sa o filmez pe Ilinca si ea e mare dansatoare.
Artu bai, ce menu, mi-e rusine frate. Am copiat si eu, nu trebuie sa fie greu de facut, dar daca lipseste ideea si interesul, ca la mine . Mi-a placut cum joaca Sabinuta hokey de nota 10!!
Ale, veronicach, Ioanact sanatate multa. Vero, sper sa fie totul ok, ce a spus pediatrul?
Noi suntem intarcate deja, eu inca mai am ceva dureri, astept sa scap si de asta. Ilinca papa destul de prost, dupa parerea mea, vrea doar sa stea cu 3 lingurite in maini si sa stropeasca cu mancare. are 9400 gr.nici nu stiu daca e mult sau putin. de cand ii dau lapte praf imi face numai scaune moi, 2-3 pe zi. nu-i dau nimic, o tratez cu destule pentru raceala.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/arturicii/arturicii.jpg)
arturicii spune:
Seara buna,
La multi ani Miruna Andreea!
La noi nu au scazut cantitatile de mancare prea drastic dar au scazut. Insa cum ea cere de mancare, suntem ok. E haioasa cum zice cand ii e foame "cam" (de la mancam).
LM e din plin si este servit cu placere.
In rest, ii turuie si ei gura, are cate un cuvant cu 3 destinatii insa are ptr fiecare un mod de a-l spune. De ex: "gaca" il foloseste si ptr gheata si ptr gata iar "kei" ptr ok, hockey si chei.
Sorana, spre necazu' meu exista si hockey ptr fete. Au si baietii in grupa vreo 2 si sunt f energice. Eu ma gandeam ca o inscriu toamna viitoare la patinaj insa daca puterea exemplului este mai puternica, parca vad ca o sa vrea hockey si ea.
Laurita, hai mai fii serioasa. Tot ce am zis se fac din 2 timpi si 3 miscari. Totul e sa le ai la indemana prin casa.
Eu, cu 2 mofturosi, va recomand iar si iar sa le dati celor mici mancare cat mai variata si cu diferite texturi inca de pe acum. Mai tarziu va va fi aproape imposibil.
Alinutza, multa dreptate ai in ce spui tu acolo
Lena, sunt f ok preturile tale iar ce lucrezi tu..
Bravo ca te pricepi si ca ai rabdare sa le faci
O saptamana faina,
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama