LMA Miruna ! Floricele de liliac mai-iun ! (60)
Raspunsuri - Pagina 15
Alinutzaa spune:

La multi ani Miruna!

Multa sanatate si multa putere sa lupti floricica mica! Sa ai o viata frumoasa si senina!
taty_ana spune:
La multi ani Miruna Andreea!!!
buna fetelor,
noi cam tragem chiuliul de la forum dar am avut o saptamana grea,cu nervii intinsi la maxim pt ca dra ce s-a gandit,daca tot a implinit un an sa nu mai manance ca-i deajuns de mare
asa ca numai cat vedea lingurita dadea din cap si tipa....offf
am fost la dr pentru bilant si avem 8500g si 75,5cm.....avand in vedere cu ce greutate s-a nascut e ok,bine ca e sanatoasa si voioasa,grasimea nu e de noi![]()
Vroiam sa va intreb dupa un an nu se trece la 4 mese sau raman tot 5?
eu am intrebat dr si mi-a zis ca tot 5 sau 4 dar mai consistente insa mandra mea vad ca vrea doar 4 mese dar ametite si alea
in legatura cu ROR,am intrebat pediatra si mi-a spus ca daca as vedea ce complicatii se pot face de la rujeola,adesea care duc la moarte nu as mai sta pe ganduri...deci il facem
buuun,acuma vreau sa-l felicit pe seby dansatorul,tare mult mi-a placut cum dadea el acolo din poponet
sabina ce sa mai zic e mortala cu hocheiul
,abia astept s-o vad si eu pe emma misunand singura prin casa....ii lipseste curajul ca sa-mi dea drumul la deget
...cat despre crize si emma mai face de-astea,de ex la masa daca nu vrea sa manance se da cu capul de spatarul scaunului,daca este in patut si vrea s-o iau acolo tipa si da din picioare....avem si noi nervi in curulet dar ii scoate mami imediat
prin nebagare in seama
taty_ana spune:
...si mai vroiam sa rog mamicile care au bebei de un an mai mofturosi la mancare sa-mi spuna si mie programul de masa si cantitatile ca nu stiu cum sa fac sa nu mai intru in noapte cu laptele de seara..la noi e cam asa in zilele bune
ora 6 180ml lapte
10-11 fructe cu cereale in jur de 130g
14-15 legume cu carne 150g
18-19 iaurt cu cereale
23- 180 lapte(daca ii dau mai devreme bea putin)
as vrea sa ajung cu laptele de seara maxim pe la 9 jumate dar nu reusesc niciodata pt ca mai devreme de orele de mai sus nu vrea sa manance sau mananca dar ff putin
multumesc
Onana spune:

La multi ani, Miruna!

Sa dea Dumnezeu sa cresti mare si puternica, sa fii sanatoasa, norocoasa si sa te faci bine! Suntem alaturi de voi!
n_a_n_a spune:

La multi ani Miruna Andreea! 

Sa te faci bine repejor! Ana, curaj si putere
!
Nana, mamica
de ubirice dulce
, Adelina Ioana - 11 mai 2010
povestea stelutei de mare
pozici 
Virgi17 spune:
Dupa lunga, lunga vreme, hello again si de la noi!!!![]()
Am fost prinsa si sunt inca cu n activitati, timp pt mine nu-mi mai ramane decat f putin, de stat la calculator cred ca max 30 de minute pe zi...Ioana e din ce in ce mai solicitanta, mereu trebuie sa stau cu ochii pe ea, roade tot, baga tot in gura, trage sertarele(deja am inceput sa pun protectii), misuna prin casa in 4 labe. Nu are inca curaj sa mearga singura,sta in echilibru in picioare cu vreo jucarica in maini insa imediat cade dupa vreo 5-10 sec. Ne antrenam cu mersul de manute, insa e si greoaie, inalta, asa e felul ei:avea la 11 luni 81 de cm si 10.5 kg. Insa cand va vrea ea, va merge, o las in ritmul ei.
Tatyana, noi avem mesele structurate astfel:
8-biberonul cu lapte, vreo 200 ml
10.30-11- fructe cu br de vaci(n general mere si pere)
13.30-14.00- legume la abur zdrobite cu furculita sau uneori blenduite(caci ardeiul gras ramane cu pielita si nu ii place,asa ca il blenduiesc), cu ou/carne de curcan/ficat de curcan. Acum ii voi introduce si pestele, sa vad cum va reactiona. Nu i l-a introdus pana acum pt ca a incercat sa evite alergiile(si eu si tati suntem alergici la cate ceva)
17.00-mamaliguta cu branza, iaurt/spanac cu legume/banana+avocado
20.00-lapte tot vreo 200 ml.
Am bagat si biscuitei, a mancat placinta cu spanac, incet incet ii mai dau cate ceva si de la noi. Nu sunt marea indrazneaza in a testa copilul cu diverse texturi, insa nici nu o las la coada, ne adaptam din mers.
Vreau sa urez din inima La Multi Ani fericiti TUTUROR copilasilor care au implinit 1 anisor pana acum! Va pup pe toti si va doresc numai fericire si soare in suflet!!
Noi ne pregatim de 1 an, traiesc ceva emotii, parca retraiesc momentele de anul trecut si ma iau niste fiori de emotii ca atunci, ma uit la pozele cu Ioana mica si ma intreb cum de a trecut asa de repede anul acesta? I-am luat rama de tablou in care se pun fotografii din fiecare luna, plus amprenta de manuta sau piciorus. I-am mai facut amprenta la 3 luni si cand vad cum a crescut, tare ma bucur ca pastrez aceste amintiri...
Mai nou, editez toate filmarile cu noi si Ioana de cand s-a nascut, le pun muzica, text, e tare funny, totul e in timpul super limitat pe care il am, caci ies cu ea in oras, la parintii mei, mai fug la cumparaturi, ce n-am iesit eu cu masina pana in martie, dar acum zi de zi aproape colind orasul cu fata mea, o duc la leganus in Herastrau, ca au leganele de pici asa mici.Plus mersul la munte, unde am facut record de dat 1 ora in leaganul din curte...statea fata mea la soare, se legana, ii placea, eu gradinaream, mai impingeam la ea, era pace si liniste.
Momentan sunt in cautari de noi retete pe mancarica de pici,ca eu una m-am saturat sa ii prepar zi de zi cam aceleasi chestii. Voi cand dati supa/ciorba la copilasi, cum dati zeama? ca eu mereu am avut o dilema, caci ma gandesc ca ar fi numai pe ea zeama la cum se misca in scaun si ce slalom fac cu lingurita printre manutele si jucariile ei ce o tin ocupata.
Daca am uitat sa mai zic ceva, revin, insa sperrrrr sa pot intra mai des aici,caci tare bine ar fi de ar avea ziua 30 de ore!!! ma culc la 2 uneori caci mai lucrez dupa ce culc fata si dimineata sunt chiauna, mai trag de somn, Ioana se joaca in patut chiar daca e treaza si mai fur si eu o ora de somn dupa bibe de la 8:))
Azi i-am luat periuta de dinti de la Nuk pt 12 luni+, dar si lotiune de protectie solara 50+ de la Nivea, ca tot v-am vazut ca discutati aici...ma gandesc ca o aparea si soarele candva, ca pana acum numai cu n toale a stat pe ea, culmea, la munte inca stam in hainutele de iarna...m-am saturat eu de cizmulite, ca daca i-am pus pantofiorii, am venit cu ea inghetata in casa...
Pupam fetele!!!
aleesicoo spune:
La multi ani Miruna!
Ola fetele!
Noi suntem bine , ne-au trecut bubitele, nu au durat decat 24 de ore![]()
in schimb de vreo sapt tipa , puur si simplu nu ii mai convine nimic
inca nu ne-a spart gingia pt a isi face loc maseluta, tot umflata este
si vremea asta care ne tine in casa
ne enerveaza la maxim
cam atat despre noi!
va pupam!
taty_ana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Virgi17 Dupa lunga, lunga vreme, hello again si de la noi!!! Tatyana, noi avem mesele structurate astfel: 8-biberonul cu lapte, vreo 200 ml 10.30-11- fructe cu br de vaci(n general mere si pere) 13.30-14.00- legume la abur zdrobite cu furculita sau uneori blenduite(caci ardeiul gras ramane cu pielita si nu ii place,asa ca il blenduiesc), cu ou/carne de curcan/ficat de curcan. Acum ii voi introduce si pestele, sa vad cum va reactiona. Nu i l-a introdus pana acum pt ca a incercat sa evite alergiile(si eu si tati suntem alergici la cate ceva) 17.00-mamaliguta cu branza, iaurt/spanac cu legume/banana+avocado 20.00-lapte tot vreo 200 ml. Virginia si Ioana(19.05.2010) |
multumesc virgi
,voi aveti mesele apropiate la 3 ore de-aia ultima masa e la 20 insa emma la 3 ore ori nu vrea ori mananca foarte putin si uite asa intram in noapte cu laptele....in legatura cu ciorba eu nu-i dau zeama ca si-asa mananca putin,daca o umflu cu zeama nu mai mananca felul doi sau il mananca prost
pupici
aleesicoo spune:
tatyana , programul nostru de papa este asa:
-06.00 lapte
-10.00 fructe, etc
-14.00 ciorbica, supa...depinde
-18,00 gustare ceva
- 21 30 laptic
Alinutzaa spune:
Pentru acelea dintre noi care sunt ingrijorate de cat de "putin" mananca copilul - vreau sa va spun ca in jurul varstei de un 1 an sau dupa ce bebe implineste 1 an, copilul incepe sa manance mai putin (nu din ce in ce mai putin ci pur si simplu mai putin decat manca pana atunci).
Nu mai stiu exact eplicatia ca am citit-o de muuuuult, cand era Tudor mititel, dar era ceva de genul - ritmul de crestere al copilului incetineste si corpul are nevoie de mai putina mancare. Si in afara de asta....cand sunt atatea lucruri de facut, invatat, explorat...statul la masa pana se face burtica ca a unui greieras....e pierdere de vreme.
Serios acum, Tudor si acum imi spune ca el se plictiseste sa stea ataaaaaaat de muuuuuult la masa. Si nu va inchipuiti ca ii pun in fata cantitati industriale. Asa ca mananca ce mananca si o zbugheste la joaca. Cateodata ma sperii de cat de putin mananca la o masa. Dar e crescut bine, nu e slab, e plin de energie si sanatos.
Aveti incredere in copilasi ca stiu ei cata mancare le trebuie si cand le trebuie. Daca masa lor devine un stres pentru noi, va deveni si pentru ei. Pana in jurul varstei de 2 ani copilasii stiu sa se opreasca cand s-au saturat, oricat de mult le-ar placea mancarea. Dupa aceea....cam dupa 3 ani asa in general, cu cat le pui in fata mai mult, cu atat vor manca mai mult - adica mananca peste limita aceea cand apare senzatia de satietate - pentru ca le place mancarea, ca e bun desertul si mai vor o portie, ca uita sa se opreasca pentru ca se uita la TV, etc.

Ioana(19.05.2010)