Strumfi de iul-aug 2007 (215)
Raspunsuri - Pagina 9
Vivela spune:
Dana, am 53 de kg la 1,65m . ideea nu e sa slabesc (nu ca n-as avea de unde (am niste depozite bine plasate!), dar partea nasoala e ca nu slabesc de unde vreau eu, ci de peste tot, asa ca arat horror sub 52 de kile). eu de fapt vreau sa renunt la junk food, ca vad ca merg din rau in mai rau! vreau sa renunt la zahar (bine, uneori o sa-mi mai permit si eu cate ceva bun), la paine alba, la cartofi, orez si...cam atat. chiar cred ca zaharul asta rafinat da dependenta, din ce mananc mai mult, din aia as mai manca.
Geogi, blogul juridic e o idee a mea mai veche - ba chiar as incerca sa fac o discutie deschisa cu sfaturi juridice. ma mai antrenez si eu si in plus, cine stie, poate ma vede si cine trebuie si nu se stie de unde sare iepurele. eu zic ca o sa stau inca un an acasa, deci ma rablagesc de tot in cariera .
la inm am incercat si eu o data, am picat cu brio , cu cateva sutimi. sa-mi vina rau, vorba cantecului. apoi m-am reorientat, sincer cred ca judecatorii sunt niste martiri, nu cred ca as rezista in sistem. eu am nevoie de libertate. in plus, nu-s carierista de felul meu, imi fac jobul cu placere, insa nu-l pot pune pe primul plan.
Mychy, matza e metis de ragdoll, adicatelea "papusa de carpa". e genul ala de pisica extrem de relaxata, cum pui mana pe ea se face moale si te lasa sa-i faci orice. . a fost un criteriu, altfel n-o luam . seamana cu siameza, dar nu e tot una (alea sunt rele)
pt binele ei - in ceea ce ma priveste - sper sa fi mostenit de la ma-sa genele de ragdoll. strict pt binele ei - dar din punctul de vedere al copiilor - sper sa nu fie atat de bleaga incat sa stea s-o faca copiii ventilator .
Luna, dupa multe diete tinute la viata mea, nu ma mai pot lasa amagita ca exista vreuna la care sa slabesti rapid si pe termen lung.
ce copii draguti ai . bine ca ne mai scri si de-astea, ca alfel muream p-aici de invidie, chiar sunteti o super familie .
Traiesc in Orasul Alandala
Vivela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mychydutza si acum, un sfat culinar http://www.youtube.com/watch?v=ZNDjqpAvXXc decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!" |
super tare . de tinut minte!!!
CarlaV spune:
Luna, nervi tari nu mai am la varsta asta, dar fetele sunt cuminti, sper sa nu-mi iasa asta pe nas cu al 3-lea. Daca nu nasteam bine si frumos, daca nu dormea Saby toata noaptea de la 6 saptamani, daca Larisa nu era atat de iubitoare si dragalasa, nu ma mai bagam la alt copil.
Mychy, m-am delectat dimineata cu filmuletul, e lung, dar fenomenal, mai ales minutul 36 .
Vivela, am eu o reteta super pentru lasat de dulciuri: greturile de dimineata .
-----------------------------------
Carla, mama Larisei (15/06/09) si a Sabinei (07/07/07) si 9+
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Vivela spune:
Carla, poti sa-mi "imprumuti" si mie un copil care sa fie cuminte si sa doarma - macar o noapte intreaga?
ca eu nu stiu ce e aia...poate era si al 3-lea pe tzeava acum daca intrezaream vreo speranta...
cateodata imi vine sa le dau somnifere, mai am putin si plang de nervi .
CarlaV spune:
Gabi, ti-o dau pe Saby, garantat doarme 11 ore noaptea indiferent ce se intampla in jurul ei si cat urla (uneori) sora-sa.
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
ddanagh spune:
Asaa
Michi ghici ce beau? Cam amara dar merge cu nitel lapte.
M-am racorit astazi la gradi la Daria. Am inceput cu educatoarea si, bineinteles am terminat cu directoarea care mi-a garantat ea ca Eric nu o sa faca varicela chit ca l-am tinut la serbare in aceeasi sala cu o fetita care ulterior a facut pentru ca..... nu va face, ca stie ea ca e prea mic.
Ma bazez si eu pe faptul ca isi lua anticorpi de la mine (cu toate ca la mine nu se stie sigur daca am facut sau nu varicela cand eram mica, stiu sigur doar la rubeola) iar pe Daria eu am vaccinat-o contra varicelei. A fost singurul vaccin optional pe care i l-am facut tocmai pentru a nu aduce de la gradi varicela cand era mic, mic.
S-au cam incins un pic spiritele cu educatoarea fiindca i-am zis si eu tot ce mi s-a parut aiurea pana acum, sper sa nu fie prea ingusta la minte si sa aibe repercursiuni asupra Dariei.
Nu ne vedem si noi maine printr-un parc? Mie mi-ar conveni Tineretului da vin oriunde abia mai vad si altele. Pe la 11.30- 12 ar fi perfect.
un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)
CarlaV spune:
Dana, e bine ca te-ai racorit, mi-a "placut" argumentatia stiintifica a educatoarei, ca Eric nu va face varicela .
monicabo spune:
Buna!
Mychy super pozele si filmletele! frumos la voi acolo in curte. Abia il asteapta bunica pe Andrei la vara, cred
Carla, bine ati venit de la mare! Ma bucur ca fetele sunt bine. Saby s-a refacut 100% dupa episoadele de la fosta gradinita, nu? Ma refer la mancare, ca tineti regim intr-o vreme. Am vazut pozele de la mare, ce mari au crescut fetele! Vad ca si la Larisa ati pieptana-o dupa modelul Sabina, cu 2 codite. F interesant, mi se pare pe de o parte ca seamana mult, pe de alta parte ca sunt diferite. Sigur adevarul este pe la mijloc
Vivela, bafta cu regimul! Sa ne dai si noua adresa de blog, dupa ce te apuci de treaba. Sa stii ca te inteeg bine cu faptul ca mai simti nevoia sa mai faci si altceva decat mancare, pampersi etc... Dupa ce a facut cea mica 2 ani si mi-a expirat CIC, am tinut neaparat sa fac ceva, adica sa si lucrez. Sa pot combina lucrul, cu timp petrecut cu copiii (dar sa fac ai ALTCEVA alaturi de stat cu copiii), chiar daca asta a insemnat sa "strecor" activitati profesionale pe langa celelalte pe care le am deja. N-as mai fi rezistat numai numai acasa cu fetele, aveam si eu impresia ca ma rabalgesc, ca mi-a amortit creierul, simteam nevoia de activitate (ma ales ca la mine CIC-ul a fost de 3 ani si 6 luni, unul in prelungirea celuilalt).
Sincer, si pe mine ma "omoara" si simt uneori ca explodez, la activitati precum: strans toate ziua prin casa, sters pe jos prin bucuatrie si curatat masuta lor de 5 ori pe zi, maturat prin casa tot de atatea ori, spalat o armata de vase (ma rog, asta ea si inainte de copii, dar si de la ele se aduuuuuna), si in plus diverse (mai varsa cate un pahar cu apa pe jos, mai varsa altceva ce trebuie adunat etc)... Nu stiu, m-am cam saturat de rutina asta, de activitatile astea.. basca alergat dupa ele pt imbracat/dezbracat, cand nu vor sa stea locului, la fel era cu schimbatul de pampers (la asta am cam scapat, mai pun doar la somn). Eh m-am cam vaitat, dar nici nu sunt intr-o forma prea buna, ca-s cam racita, ma dor capul, gatul, ochii... Asa ca te inteleg
Aaaa, si la noi vad ca se organizeaza o excursie la gradinita, pe 20 mai... Merg ambele educatoare de la ei de la grupa (de fapt la fiecare grupa merg ambele educatoare). Daca al tau nu merge in excursie, atunci trebuie sa-l tii acasa, din moment ce nu mai ramane nici o educatoare in gradi. Asa ca nu stiu ce sa zic, as lasa-o, doamnele mi-au zis ca e ok, asculta, ca nu e un copil care sa puna probleme. Acuma sa vedem cati si daca se strang copii de la ei de la grupa. Tu ce faci, il lasi pe David pana la urma?
Luna, vad si pe la voi e nebunie cu copiii, deci constat ca la orice varsta si orice diferenta de varsta intre copii apar scantei. Spor la construit!
Dana, naspa cu vericela, mai ales pt bebe... ca Daria daca e vaccinata, sau chiar daca nu era si facea....copil fiind faci forme mai usoare decat adolescent sau adult. Dar bebe ar fi prea mic pt asa ceva. Totusi alaptat fiind, zic ca va scapa (sigur pe alaptat s-a bazat si directoarea cand ti-a zis).
Vezi in toamna daca schimabti gradinita, acum oricum mai e 1 luna pana la vacanta (a, sau privatii nu inchid pe vara, dar nu ai cu cine lasa copilul, nu?), vezi si la stat, poate reusiti si mai vedeti
Noi suntem bine, fetele au fost un ci racite, le-a "prins" un virus, care a intrat si la ochisori, si au avut o forma usoara de conjunctivita. Au stat acasa. acum sunt mai bine, si de luni ne reintoarcem la gradi (Andreea). Azi am fost pe afara ca in sfarsit s-a facut mai frumos.
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Luna1 spune:
Vivela hohoho si cate am de povestit de ai mei. Sa-i vezi cand se aliaza impotriva mea, se alearga in jurul mesei razand, masa are colturi, ei tip sa se opreasca, ei rad si mai tare, continua sa alerge, ba Cosmin o mai ia si pe sora-sa in carca sa imi stea inima ca lumea nu asa oricum. Mai imi ies din fire, tip de intepenesc amandoi...2 minute. Apoi o iau de la capat. Nu stiu, eu chiar a zic ca stau prost cu nervii, simt ca imi vine sa urlu pana ma aude...Bucurestiul, cand efectiv la mine e in casa e o caraiala constanta. Ori sunt prieteni buni si fac numai tampenii impreuna (sar de pe masa, de pe canapea, Cosmin o cara in carca fugind, se alearga in locuri extra periculoase), ori Cosmin o enerveaza pe Adelise si ea urla, ori Adelise il bate si tipa ca dictatoarea ordine la Cosmin.
Cel mai tare e in masina. Am ajuns sa urlu la ei "look out your window". Ca daca se uita fiecare pe ferestra lui nu se mai vad unul pe altul sa se enerveze. Sa vezi ce se bat pe suportul dintre scaune "asta-i jumatatea mea, ba a mea!"
Adelise a ajuns sa delimiteze si camera de dormit (ca ei impart acum). Asta e jumatatea mea, asta a ta. Saracul Cosmin trebuie sa treaca prin jumatatea ei sa iasa/intre in camera.
Dar sa indraznesti sa te iei de vreunul sa vezi cum sare celalat sa-l apere. Daca ii zic ceva lui Lis sare Cosmin sa o ia in brate, sa o pupe, sa o consoleze, iar Adelise mi-a zis clar "I will marry Cosi because he is my prince charming!"
Carla de dormit si ai mei au dormit f bine, si Lis tot toata noaptea de la 6 sapt (manca la 10 in somn si se mai trezea la 6). Nu asta ma tine la distanta inca un bebe. Ci doresc sa previn crima. Sau naiba, sa nu ma spanzur! Ca inca un copil la fel de activ ca astia doi si gata, ma agat de lustra.
Cu dieta, chiar nu ai de ce slabi Vivela eu am 57 kg acum si vreau sa ajung la 50 (am 1,58). Am zis sa o tin p'sta ca zice niste chestii dashtepte nenea dr asta. Om vedea.
Monica poate o alta mama ar fi suportat mai cu stoicism nebunia de la mine din casa, eu am insa momente cand ma inchid in baie pt 5 minute, ca sa nu iau masuri drastice (palme, bataie). Cosmin nu aude cand vb cu el, si mai nou nici Adelise prea mult. Culmea in societate sunt doi ingerasi.
Insa Adelise are un tupeu fantastic: daca indrazneste sa zica careva ca e mica "little girl" se ia de ei. In parc mai zic mamicile "is this little girl's turn" cand e vorba de leagane si imediat se intoarce la ele si le zice "I am not a little girl!"
Eu la varsta ei n-aveam tupeu sa vb cu adultii.