Fluturasi de Mar-Apr 2011 (210)Bravo nilufera!
Raspunsuri - Pagina 18
madutza_bra spune:
lalely, vezi ca Sab simplex si Infacol au aceeasi substanta activa,,adik sunt acelasi lucru. te sfatuiesc sa alternezi Infacxol cu Bonisan. Daca nici asa nu merge, cel mai scump si se pare ca si cel mai bun este Colief - eu nu l-am incercat..este cam 90 RON sticluta pt 1 sapt
Povestea nasterii
Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
antguess spune:
Citat: |
citat din mesajul lui antguess oricum bb yasmi- fiecare mamica isi creste copilul cum simte si cum crede ca este cel mai bine si in majoritatea cazurilor..nu greseste. |
ioanales spune:
Hristos a inviat!
Sper ca ati petrecut frumos in familie. Noi am trecut de primul Pasti cu emotii, nici nu am reusit sa mai intru, din cauza mucisorilor. Nasul era atat de infundat incat nu mai stiam ce sa i facem. I-am pus ser fiziologic si apa de mare si am folosit mai multe pompite (manuala Chicco si Nuk) si electrica dar nu reuseam sa aspir mucisorii mai profunzi. Se chinuie saracutul si fornaie, nici sa manance nu poate, i se scurg in gat si ii scuipa si se ineaca. Voi ce alte picaturi/metode ati folosit? N are febra sau alte simptome, sper sa nu fi racit. Va multumesc pt idei pt ca sunt tare amarata cand il vad cum se chinuie saracutul.
Apropo de somn, eu sunt fff obosita, nu sunt in stare sa fac mai nimic in casa, papa la san si ziua si noaptea la 2.30-3 ore dar atata timp cat ia bine in greutate (intr- o luna vreo 1.3 kg) 'suportam' programul.am citit ca la voi bebeii la o luna dorm mai mult...oare o fi din cauza ca al meu s-a nascut cu o luna mai devreme decat DPN-ul?
Apropo de perioadele lui de colici/dureri de burtica inainte sa iasa afara, pana la urma ii dau o lingurita de sirop Baby Gripe Water inainte de masa si nu mai plange asa de mult.
Apropo de alaptat, sanii la mine sunt fie moi fie tari, eu ii alternez si cel de la care nu suge la o masa e mai tare si beau preventiv un 1 l de ceai de lactatie facut dintr un pliculet si apa dupa fiecare alaptat.
In legatura cu baita nici eu nu i-as face in fiecare zi, mai ales pe cap, dar am vazut ca acumuleaza tot felul de 'scame' printre pliuri si se inroseste asa ca-l sterg bine cu comprese in fiecare zi.Voi ii mai dati cu alte creme pe la pliuri in afara de ulei de corp?
Nu mi vine sa cred ca in curand se sfarseste odiseea noastra...parca ieri aveam un samburel micut in burtica si sincer, desi ma gandeam la clipele acestea, eram atat de departe de cum este de fapt, viata dupa nastere, plina de emotii, senzatii noi si oboseala in care fiecare lucru care i/ni se intampla ia alte proportii..
sa mi scrieti si mie pe unde o sa mai vorbim
Va pup
ailed_dota spune:
si cred ca e o diferentza intre al tine in brate si ai "cauta in coarne" cum se spune in popor...
mami de fete frumoase MARIA DANIELA (07.04.2003) si DODO -ANDRA SIMONA (14.03.2011) si de ingeras (2008)
scrish spune:
buna dimineata
mada cand citesc orele de somn ale catalinei sunt absolut fascinata de abia astept sa ajungem si noi asa! sunt complet de acord cu ce spuneai despre independenta copilului, si eu tot asa incerc sa l cresc pe luca, m-ar bucura mult mai mult sa il vad ca nu o sa se ascunda in viitor dupa fustele mele ci o sa fie un baietel curajos
ama eu cred ca mada ti-a dat un sfat foarte bun. tot in capraru scria, daca tot il citam asa mult zilele astea, ca trebuie evitata situatia in care parintii ajung sclavii copilului. trebuie sa le acordam incredere ca se pot linisti/adormi singuri fara sa ne simtim vinovate ca ii lasam sa planga 5 minute. nici eu nu il las pe luca sa planga aiurea, dar daca stiu ca e schimbat si mancat, nu ma agit foarte rau cand incepe sa chitaie. si se linisteste singurel imediat. normal ca il verific sa vad ca totul e ok cu el dar in rest il "impgin de la spate" in directia asta...plus ca daca uneori il mai apuca plansul nejustificat, inainte sa l iau in brate stau pe langa el sau il mangai un pic, in 95% din cazuri asta functioneaza. daca nu si nu, de abia atunci luat in brate.
eu cred ca nici un copil nu vine pe lume cu idee de rasfat sau santaj emotional, dar le invata foarte repede. e normal ca daca noi ca parinti la primul scancet sarim sa l luam in brate, asa se obisnuieste. dar asta e doar parerea mea. slava domnului ca ma joc cu el toata ziua, radem, avem ritualuri, dar si eu il vreau un omulet independent.
lalely ma bucur ca a functionat metoda! ai rabadare ca odata ce i se obisnuieste corpul, o sa se intample totul mult mai rapid si constant! cat despre programul de somn, al meu fix in ziua cand a implinit o luna s-a trezit mai tarziu, si de atunci cam tot asa o tine. dar cred sincer ca are legatura si cu starea de liniste din jurul lui. asa ca pe undeva, incearca sa iti faci timp sa te odihnesti, e vital, si pt tine si pt el!
madutza_bra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ailed_dota si cred ca e o diferentza intre al tine in brate si ai "cauta in coarne" cum se spune in popor... mami de fete frumoase MARIA DANIELA (07.04.2003) si DODO -ANDRA SIMONA (14.03.2011) si de ingeras (2008) |
da, da. Hai mai fetelor ca discutia asta se poate lungi muuult si bine si orisum fiecare mamica ramane cu parerile ei, si nu vreau sa cream discutii chiar acum la final de odisee.
S-a trezit in sfarsit buburuza mea..abia o asteptam..doarme de la 9
Povestea nasterii
Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
dorinut@ spune:
Hristos a inviat!
Revin si eu dupa cateva zile de absenta...
Ma iau emotiile cand ma gandesc ca se termina odiseea..parca ieri anuntam ca am fost la eco si l-am vazut pe bebe mic..un drum lung presarat de emotii,asteptari, comparatii si multe momente frumoase, un drum care parea fara sfarsit si in care fiecare zi insemna o noua zi de izbanda in lupta cu frica..frica de a pierde din nou acel mic mugure de viata ...Cu fiecare eco imi umpleam bateriile de speranta, speranta care tinea doar o saptamana, apoi veneau iar valuri de incertitudine, de nesiguranta...Acum privesc inapoi si nu-mi vine sa cred ca gangurelile alea mici se aud din patutul meu, ca mirosul de laptic este la mine in camera, ca ochii acestia largi deschisi ma privesc pe mine...si ca in curand aceasta gurita mica si gingasa imi va spune mama..Doamne iti multumesc ca mi-ai dat sansa sa traiesc aceasta minune !
Scuzati divagatia..dar asta simt acum cand mai sunt 2 zile si se termina odiseea .
Sa va zic despre noi, am facut marti vaccinul de 2 luni, a fost durerors sa-l aud plangand (era cu tati inauntru), dar din fericire s-a linistit repede. Avem 5,800 kg si 60 de cm dupa dr (mie acasa la masurari imi iese 62 si 6kg, dr are cantar pe care ma urc eu..antic).
Noaptea se trezeste in 2 reprize, nu am reusit sa-l fac sa renunte la o masa..aseara a dormit de la 10 la 4.30 si s-a mai trezit la 7 cand a incepet sa se screama..
ASa ce sa zic e bine, doarme ziua, nu plange foarte des, decat daca are ceva. In schimb s-a intamplat ceva ciudat luni. Am fost in parca vreo 2 ore si ll-am plimbat, cand am ajuns acasa a stat cu tati si s-a 'jucat' au zambit, a gangurit si apoi l-am luat sa-i dau laptic, alintandu-l bineinteles. Cum i-am pus sanul in gura a pus buza de suparici si a inceput sa plang cu lacrimi, plansul acela cand se sperie in soamn daca stiti. L-am luat l-am apasat peste tot sa vad ce-l doare, l-am schimbat de haine, nimic, urla de mama focului, manutele parca erau umede si reci. Plangeam si eu ca nu stiam ce sa-i fac, il linistea sotul un pic, iar se uita asa si puneam buzita si urla, eram gata gata sa-l duc la urgenta, dar l-a pus sotul intr-o paturica si l-a tinut strans in brate si s-a linistit si a adormit. Am tras concluzia ca a avut un junghi ceva, sau un frison. A doua zi s-a mai intamplat odata sa aiba acel plans. L-a medic mi-a zis ca il doare o urechiusa (eu l-am tot apasat acasa dar nu parea sa-l doara), desi cand l-a apasat el era deja suparat si plangea ca-l dezbracasem..acuma nu stiu ce sa zic..Cert este ca m-am speriat foarte tare..
Legat de masa de Paste eu am mancat cam de toate, insa intr-o zi am uitat sa curat frunzele de varza de pe sarmalute si l-a cam durut burtica mititelul..mama denaturata ce sunt , in rest am mancat salata, rosii, ceapa, drob..
Aaa, am uitat sa o felicit pe Strumphitza penbtru marea izbanda in lupta san / biberon. Bravo fetita!
antguess spune:
madutza- era discutie pasnica...sunt diferente de opini bineinteles, nu avem cum sa gandim toate la fel. eu respect toate mamicile oricum aleg sa isi creasca micutii...toate suntem mame bune . nu exista mama rea ( ma rog...mai exista si scarbe care isi chinuie copiii ca doar vedem tot timpul pe la stiri)
dorinut@ spune:
Am vazut puiuti noi de Lalely, Alina06st, Xeo, Magnolia, Catank, Ioana16. Va doresc sa aveti parte numai si numai de bucurii din parte lor,sa fie sanatosi si sa aiba o viata perfecta!