Excursie cu gradi la 6 ani
Raspunsuri - Pagina 3
andacos spune:
Odata si-odata ,trebuie sa fie prima data!
6 ani chiar nu e o virsta la care sa te panichezi in halul asta!
editez sa spun ca eu sunt sigura ca daca ar fi fost asa zvapaiat si educatoarele nu s-ar fi descurcat cu el,tzi-ar fi sspus si cred ca nu l-ar fi luat sau te-ar fi luat pe tine in excursie!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
ralcat spune:
Cred ca gradinita nu si-ar asuma responsabilitatea daca nu s-ar descurca cu copiii intr-o excursie. Si cred ca oricand parintii vor avea emotii ca le pleaca pruncul in excursie si tabara, indiferent de varsta. Normal ca atunci cand e mai mic si pare mai neajutorat parca emotiile sunt mai mari.
Noi avem programata excursie de 3 zile la sfarsitul lunii acesteia, Mihai are 5 ani jumate si va pleca cu destui colegi din clasa si altii din clasele paralele, e in clasa a treia de gradi (nu avem pregatitoare, dar ar fi similar cu tine).
Iti dai seama ca nu ma astept sa se spele pe maini la fiecare masa, sa faca dus singur cum i-l fac eu (aducatoarele si asistentele nu au voie sa ii atinga in zonele intime, evident), ma astept in cel mai rau caz sa vina imbracat dupa 3 zile in aceleasi haine cu care pleaca plus cateva straturi de praf, noroi si mai stiu eu ce moloz si cu diverse chestii uitate pe acolo.
Ce sper, sper sa se distreze cu prietenii (ne-am hotarat in gasca ca merg copiii, fiecare zicea ca vrea daca merge si cutarici),si mai ales sa-si creasca stima de sine ca se descurca si fara gura lui mami pe el.
Ce ni s-a parut noua important sa stim: ca pleaca cu educatoarea lui pe care o stie si pe care o asculta, sa avem un numar pentru urgente si ei sa aiba numerele noastre de telefon, sa mai fie ajutoare de asemenea cunoscute de copii si sa stim meniul.
Pe langa astea, ei ne-au dat un fel de fisa cu ce avem de completat, de la obisnuinte religioase pana la alergii alimentare si medicamentoase.
Si o alta fisa cu sfaturi, de unde cele mai importante mi s-au parut ca sa ne educam copiii sa stie numele intreg si adresa si sa aiba pe toate hainutele numele si un numar de telefon. Oricum astea le are, sunt masura de prevedere cea mai obisnuita in zona, pe eticheta alba are trecute numele lui si telefonul meu.
Si da, avem si noi emotii, dar ... eu am fost de la 7 ani in tabere si expeditii in fiecare an, sotul meu in nici una. Si se vede diferenta de la amintiri pana la incredere in sine si adaptare rapida la nou. De aceea ne-am decis sa fim de acord.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
ziki spune:
si noi am lasat-o pe fetita cea mare la toate excursiile de-o zi la care a mers cu gradi, inca de la 3 ani jumatate.
nu s-a intamplat nimic in nici una din dati, iar ea s-a intors cu povesti si amintiri pt toata saptamana.
vara asta gradi organizeaza o tabara de 6 zile gen cercetasi, cu foc de tabara, inaltat de cort, picnicuri, etc.
am emotii mari dar o lasam sa mearga, deja face AMRul
eu inteleg frica parintilor dar cred ca pentru copil, daca vrea si el bineinteles, conteaza foarte mult sa vada ca i se acorda incredere si ca e si el Mare...
succes tuturor!
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]
angela1975 spune:
Am citit msg voastre, va multumesc pt incurajari, consider ca aveti dreptate - eu sunt foarte grijulie de fel, iar el este f mamos si pana acum nu s-a despartit de mine decat la gradinita si la bunici in week-end. Acum ar fi prima data fara noi, aveti dreptate, trebuie lasat si singur, capata incredere in el. S-a afisat programul excursiei, si servesc mancare gatita acolo - ciorbita/sarmalute (au plecarea la 09.00, sosirea la 18.00).Am emotii, abia astept sa se intoarca si sa-mi povesteasca incantat cum a fost, cate animale a vazut ... )
http://photobucket.com/florentza_2008
angela1975 spune:
Fetelor, a sosit ziua cea mare pt mine ... baiatul meu (6 ani) pleaca (maine) in excursie la Ferma de la Giurgiu (cu gradi.- 2 educat. la 20 copii).
Spuneti-mi si mie, va rog, ce sa-i pun in rucsac, e prima data cd pleaca in excursie ... educatoarea mi-a zis de un hanorac si un pachetel pe care il mananca la gradi, inainte de plecare.
As vrea sa-i dau si tel. mobil, credeti ca s-ar supara educatoarele, i l-as pune in borseta
roli25 spune:
Al meu a fost in excursie de 1 zi acum 1 luna (aproape 5 ani). Educatoarea ne-a spus sa le dam 2 sandwichuri, 2 fructe si o sticluta de apa. Pranzul l-au avut la un restaurant.
Nu i-as da telefon mobil la 6 ani. Nu poti tine legatura prin tel cu educatoarea? Eu asa am procedat.
EllaX spune:
A mea pleaca maine in excursie de o zi. Am emoootii, dar eu zic ca e un copil care intelege una-alta, inclusiv pericolele - si cum mie mi-a fost foarte bine in absolut toate excursiile (am mers de pe la 6 ani si jumatate, singura), am sperante ca va fi bine. Sperante si stomacul strans, dar tot o las.
Merg cu autocarul. Vor lua micul dejun acasa, iar pentru drum trebuie sa aiba mancare pentru doua mese. Punem sandwich-uri, biscuti, mar, apa, suc ( daca toti or sa aiba, musai sa-i pun si fetei mele), eu pun si un schimb de haine. Ii mai pun batiste si servetele umede, poate si un picut de hartie igienica si cred ca-i dau si o jucarie, daca vrea. Ii dau palariuta si, pentru ca nu-mi inchipui ca sta cineva sa-i unga cu crema de protectie solara, fata mea va fi imbracata cu pantaloni lungi (subtiri, de vara) si inc ama gandesc daca sa nu-i dau si bluza cu maneca lunga, tot subtire.
Ca sa manance, vor opri autobuzul si vor face picnic - mare bucurie!
Eu ma bucur de bucuria ei si imi dau seama cat de mare se simte ca pleaca in excursie. In rest, daca si soferul autocarului va fi ok, nu-mi fac griji. Ana a mai fost in calatorii - cu masina, cu autocarul sau cu trenul. Pipi nu-i trebuie sa faca foarte-foarte des si se tine destul de bine pana la o toaleta, deci sper sa fie bine.
monica70 spune:
A mea (5 ani jumate) chiar a fost plecata in ultimele doua saptamani de doua ori in excursii de-o zi / jumatate de zi. Ca de fiecare data am primit indicatii sa nu le punem niciun bagaj.Mananca dimineata la gradinita,in rest le asigura gradinita mancare la pachet sau le cumpara educatoarele pe traseu.La fel cu apa/sucul. Eu i-am pus doar niste servetele umede si uscate prin buzunare.In rest imbracaminte adecvata si gata.Chiar am vrut sa ii dau odata o borseta la brau in care sa ii pun una alta,dar n-a vrut sa o ia,ca a zis ca nu o lasa educatoarele "cu bagaj" Pana acum totul a fost ok, o singura data mai prin toamna a venit cam jegoasa pe haine/incaltaminte ,cand fusesera intr-o padure.
La capitolul telefoane,nici poveste sa le dam copiilor ! Daca e cazul sunam educatoarele.In primele doua excursii am sunat si eu educatoarea sa vad ce fac (ca avea fetita doar 3-4 ani ...),dar dupa aia mi-a fost jena,pai ce-ar fi daca le tot suna parintii celor cca 20 de copii ? In plus de multe ori nici nu auzeau telefonul fiind pe autocar,ca in general sunam cam pe cand trebuiau sa se intoarca sa stim la ce ora ii asteptam.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
anya spune:
Al meu a fost pe 1 iunie la Vulcanii Noroiosi.
Pentru ca a fost o dimineata mai rece si cam innorat l-am imbracat in blugi, adidasi, tricou cu maneaca scurta si o jachetica subtire de bunbac. In rucsac i-am pus o pereche de tenisi, sosete (daca pica in noroi ) un tricou cu maneca scurta si o jachetica de fas (foaie de ceapa - daca ploua).
I-am dat servetele umede si uscate - nu stiam daca au unde sa se spele pe maini.
De baut - o sticluta cu apa si una cu suc neacidulat. Au mai luat de la gradinita apa plata la bidon mare - pentru cei care mai doreau.
De mancat - depinde de tipul excursiei. La noi, de data aceasta a fost fara masa platita, asa ca si-a luat fiecare in bagaj. Eu i-am dat niste sandwisch-uri cu sunca, snitele, ardei si castravete, un mar, un "barni". Au existat excursii la care au avut masa platita la restaurant si nu i-am dat decat niste rontatiele.
Hainele de schimb nu i-au folosit, cu mancare s-a mai intors.
I-am dat si niste banuti (10 lei in hartii de 1 leu) dar nu au avut nimic de cumparat. Anul trecut a luat nu stiu ce prostie.
Telefon mobil nu i-am dat. Abia la clasa 1 - la celalalt baiat- am lasat copilul cu mobil. Noi am sunat educatoarea cam cu jumatate de ora inainte de ora de intoarcere ca sa vedem pe unde e autocarul.