Excursie cu gradi la 6 ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns snowbunny spune:

deci poate sunt eu mai paranoica nu vreau sa jignesc pe nimeni dar sa iti lashi plodu la 3-4 ani in excursie singur...mi se pare..anormal...ca sa spun asa finutz. La 6-7 poate intra in discutie o excursie de o zi 2 hai 3...da..phewwww aveti curaj mai fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Al meu are 6 ani si jumatate. L-as lasa cu mare drag in excursii insa are rau de masina, pe de o parte, iar pe de alta parte, de cate ori au plecat (prin oras) cu autocarul ba au stat in picioare pt ca pe scaune au stat cei mici, ba s-a stricat autocarul, ba a dat cu spatele si a spart geamul din spate (noroc ca piticii nu erau in masina, ca al meu si amicii lui stateau chiar pelocurile din spate).
Asa ca...pas. Deocamdata!
Insa sper ca la scoala sa il pot lasa!
Nu stiu insa ce sa fac cu raul de masina, ca uneori ii e, alteori nu are nimic...n-am descoperit cauza, mai ales ca de pe la 2 ani nu a mai avut nimic, si acum, la 6 ani a recidivat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui snowbunny

deci poate sunt eu mai paranoica nu vreau sa jignesc pe nimeni dar sa iti lashi plodu la 3-4 ani in excursie singur...mi se pare..anormal...ca sa spun asa finutz. La 6-7 poate intra in discutie o excursie de o zi 2 hai 3...da..phewwww aveti curaj mai fetelor

Pai cred ca toate scolile din Franta is anormale. Gradinita se cheama ecole maternelle si e integrata in scoala. Si da de la trei ani au cate doua excursii pe an. Pleaca douazeci de copilasi cu 2 profesoare si doua ajutoare. Fiecarui copil ii iau un rand complet de schimburi si au toaleta cu scaun ajustabil in autocar.
Sincer eu am avut marii dubii:)) asa ca te-nteleg cu "anormalul" tau zis asa finutz, dar copiii s-au intors toti fericiti, in stare absolut buna de fiecare data.

In State nu iau ingrijitoare ci trei-patru parinti voluntari din pre-k (adica 4 ani). Pentru mai mici nu stiu cum ii. Si am constatat in postura de voluntara ca-s aproape inutila. Copiii ascultau si exersasera cum sa se comporte. Organizarea a mers struna si eu... am facut poze. De fapt in State, in afara oraselor mari copiii de la cinci ani sunt luati cu minibusul din fata casei si merg la scoala. Drumul dureaza adesea vreo 30-40 min si-s doar cu soferul si fara toaleta. Regulile sunt insa destul de dure si la prima problema esti suspendat, iar la trei nu mai mergi cu busul, deci in zonele normale ii liniste si pe bus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns snowbunny spune:

Ab_Bc credema sincer ca romania nui nici america nici franta.Daca inca mai stateam in ''afara'' cu siguranta m-as mai fi gandit la lucrul asta dar aici CLAR NU! Pe copchilu unei verishoare dea lu soacramea acu 2 ani l-au uitat la mare...deci va zic sincer clar nu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am lasat baietii in excursii inca de la grupa mijlocie (4 ani). Unde sunt baieti nu m-am ingrijorat de toalete - un copac le e suficient. Din cate stiu s-a ales varianta cu pishu in natura - fetele intr-o parte - baietii in alta iar masa a fost tip pic-nic pe paturi si cu mancare luata de la gradi.
Baiatul meu mai mare are rau de masina si i-am dat metoclopramid si dimineata si la el + pungi daca e cazul - dar n-a fost.
Cat au fost copiii la gradi n-am avut emotii. Mai mari le-am avut la excursia din clasa 1 pt ca mi s-au parut copiii mult mai indisciplinati. Macar de data asta i-am dat un telefon mobil (unul ieftin, sa nu tenteze) la el ca daca se pierde sa ma sune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Si eu i-am lasat in excursii undeva intre 3 si 4 ani. Merg cu gradinita lor cel putin o data pe luna la teatru, circ sau zoo, sau prin preajma Bucurestiului. Excursiile de o zi sunt cam de 2-3 ori pe an, la salina sau la nu stiu ce manastire, i-am lasat si acolo. M-am asigurat sa fie suficienti insotitori adulti (de regula un adult la 5-6 copii) si sa mearga educatoarea de la grupa lor.

Andrei la 3 ani jumatate a fost in toate excursiile de tip teatru/circ/zoo si intr o singura excursie de o zi (pana seara la 7), Alexandra in cam toate excursiile de la grupa mijlocie pana acum la pregatitoare. Numai in tabara nu a mers, desi as fi lasat o in tabara de vara (insa au tot intervenit mici inconveniente), eventual sa stam si noi in aceeasi localitate. Nu as lasa o in tabere de iarna, unde e critic sa fie schimbata si sa ma asigur eu ca nu sta uda si inghetata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Matei de 7 ani a fost singur de pe la 4-5 ani in excursii de o zi cu gradi, am fost si eu in doua excursii ca insotitor.
el s-a intors f incantat din excursiile in care a fost singur, mie mi-a placut grozav in alea in care am fost insotitor (si lui).
ca insotitor n-am facut mare lucru, am facut poze si m-am dus cu copiii mai zgubilitici la tiribombe.
educatoarele erau f responsabile si bine organizate, eu am avut o singura cerinta: autocarul/microbuzul sa aiba centuri pentru toti copiii.
iar asta vara (la 6 ani, deci) a fost intr-o tabara de zi, plecau dimineata cu microbuz si reveneau seara, toata ziua umblau prin padure, la lac, la aerodrom etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Tot la categoria parinti inconstienti suntem si noi,n-a ratat nici o excursie incepand cu grupa mijlocie .
La ultima iesiere,cu fotbalul,autocarul unde a fost a venit cu o jumatate de ora dupa celalalt,ca a trebuit sa opreasca de cateva ori sa vomite cativa copii .....asta e!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angela1975 spune:

Fetelor, si mie mi-e frica sa-l las ... al meu face 6 ani in iunie, e prima lui excursie de o zi cu gradinita, merg la o ferma (60 lei/copil), si in urma cu multe sapt. cd mi-a spus educatoarea de excursie m-am trecut si eu , am obs. de atunci ca nu prea ia suras dar asta e ... i-am spus ca fiind prima data vreau sa merg si eu, el mai are obiceiul sa plece de langa mine si mi-e frica .
Azi mi-a zis ca pe 8 iunie este excursia si ca nu pot veni si eu pt ca sunt foarte multi copii, i-am spus temerea mea si mi-a zis sa stau linistita pt ca merg amandoua (educatoarele); in grupa sunt 23 copii.
Voi ce parere aveti ?
Fiind prima data mi-e frica, desi o colega imi spunea sa nu mai fiu asa, ca au educatoarele grija ...

http://photobucket.com/florentza_2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Si eu l-as lasa.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput