Excursie cu gradi la 6 ani
Buna.
La ce varsta v-ati lasat pentru prima oara copilul singur in excursie cu clasa?
La fetita mea la gradinita se va organiza o excursie cu clasa (grupa pregatitoare).
Mi-e teama s-o trimit singura, dar nici s-o tin lipita de fusta mea nu vreau.
Eu eram hotarata s-o las singura, dar au sarit toti din familie ca nu se poate sa o las singura ce e prea mica si cine stie ce se poate intampla.
Voi cum ati procedat cu copilasii vostri?
Raspunsuri
eimotto spune:
Eu am lasat-o la 6 ani in "excursie" la gradina zoologica
Au mai avut o excursie la Slanic Prahova unde nu am lasat-o din urmatoarele considerente:
- are rau de masina si pe distante mari face urat
- mie mi-a fost teama sa o las in salina (e mult prea sub pamant, liftul care se loveste de pereti, ma rog scenarii de goaza)
Bebe Beca spune:
Rebeca a mers in excursie prima oara cand era la grupa mijlocie, deci avea 4 ani. Iar in tabara de 7 zile a mers la 6 ani.
capra cu trei iezi spune:
nici eu nu am lasat-o singura, am mers cu ea, dar am fost surprinsa ce cuminti au fost copiii (tot 6 ani) si ce frumos s-au desfasurat lucrurile, fara incidente.
anul asta voi merge din nou cu ea, in excursia de final de gradi.
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
roli25 spune:
Depinde cati adulti la cati copii sunt. Eu l-am lasat la 2,8 ani cu gradi in tabara, dar erau adulti multi (vreo 7-8 eductoare si ingrijitoare) la vreo 20 de copii. Au plecat cu bucatar, mancare, jucarii de la gradi.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc 9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
monica70 spune:
Eu am lasat-o in excursii de-o zi inca din grupa mijlocie cand avea cca 3,8-4 ani (grupa mica a inceput-o la 2 ani si 8 luni).I-au dus doar in imprejurimile orasului,la ceva manastiri,intr-o padure,la o statiune viticola,la un parc dendrologic etc. asa cale de cca 30-40 km. La zoo in Timisoara au fost plecati cel mai departe doar.
Si cand era in grupa mica am lasat-o in "excursie", dar atunci au fost plecati doar prin oras ,asa 1-3 ore maxim si chiar si-asa s-au intors dormind pe autocar .
De obicei merg cu ei ambele educatoare si cel putin una dintre ingrijitoare.Copiii sunt ascultatori si ele se ocupa f.bine de ei,pana acum n-au fost probleme.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
AB_AC spune:
Fetita a fost prima oara in Fr. cu gradi "ecole maternelle" la vreo 3-4 ani in excursie sa vada o ferma apicola (nah belea chiar am tremurat de spaima cu albinele). Era o ferma zisa pedagogica asa ca am luat un calmant am trimis-o si mi-am zis " Mami draga e timpul sa cresti!"
Apoi baietul era mai zapacila si o ajuns la urgenta si mergand cu mine, asa ca el a ajuns abia la cinci ani intr-o excursie de o jumatate de zi. Mai merge la una mai lunga in curand. O vedea
gianina spune:
fetita cea mare a fost pentru prima oara in excursie de-o zi la 3 ani si 10 luni. cea mica va merge peste 3 saptamani cand va avea 3 ani si 6 luni.
fericit tuturor!
Ela2001 spune:
Vad ca ati avut curajul sa-i lasati singuri de f mici.
O sa intreb educatoarea cati adulti vor fi si cati copii.
Pe mine ma streseaza mai ales gandul ca va trebui sa mearga la toaleta si nu stiu cum se va descurca caci nu vreau s-o las sa stea pe colac indiferent cat de curat ar fi.
Daca era baiat, era mai simplu.
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ela2001 Vad ca ati avut curajul sa-i lasati singuri de f mici. O sa intreb educatoarea cati adulti vor fi si cati copii. Pe mine ma streseaza mai ales gandul ca va trebui sa mearga la toaleta si nu stiu cum se va descurca caci nu vreau s-o las sa stea pe colac indiferent cat de curat ar fi. Daca era baiat, era mai simplu. |
A, au luat in tabara aia si olitele pt cei mai mici . Iar sotul l-a dus ca sa vada pensiunea, ca in cazul in care nu era ok il aducea inapoi.