Iepurasii s-au mutat in casa noua(109)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ami_84
Multa sanatate Alexiei! Sa inteleg ca la otita face obligatoriu temperatura? Pentru ca am observat ca Irina de cateva zile tot duce un deget la ureche, sa il bage inauntru, tot timpul aceeasi. Si chiar ma intrebam de simptome.

Multumim mult!
Nu neaparat, copii mai mari se plang de dureri de ureche si au otite fara sa faca febra. Astia mici insa nu pot spune cand ii doare si unde. Oricum, daca nu plange, nu o doare urechea. Si sa stii ca otitele trec in 70% din cazuri de la sine, fara antibiotic. Citeam un studiu si spuneau medicii ca in marea majoritate a cazurilor antibioticul nu face nimic si otitele trec de la sine si fara el. dar cand e febra mare, medicii prescriu antibiotic, poate pentru a preveni o suprainfectie, cine stie...
Daca vrei, o poti duce sa i se verifice urechea cu pricina. eu, in locul tau, nu m-as duce, as astepta sa vad daca mai apare ceva, mai ales ca ei sunt si la varsta la care isi exploreaza corpul si il descopera. Nu isi baga si degetele in nas, ochi etc?

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greenfrog spune:

LAlexandra la mine dupa ce mi-a venit ciclul mi-a scazut si laptele dramatic, iar in a doua luna a fost si mai nasol. In scurt timp l-am intarcat, adica cu putin inainte de a implini un an. De atunci am ciclul regulat, durerile pe care le aveam inainte de a ramane insarcinata au disparut, in schimb cu o zi inainte simt senzatie ca de inceput de raceala, frisoane, durere usoara de cap...

sper sa iti fie de folos informatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Servus fetele!

intru sa va las un test pentru iepurasi. Testul portage. L-am vazut la pufuleti si mi s-a parut interesant sa il facem si noi.
Se raspunde la toate intrebarile, si cele de 0-1 si cele de 1-2 si cele de 2-3. Trebuie liniste, ca e mare si necesita concentrare.

Rezultatele noastre sunt:

Varsa socializare: 1.58(1 ANI 7 LUNI )
Varsa limbaj: 1.06(1 ANI 1 LUNI )
Varsa autoservire: 1.15(1 ANI 2 LUNI )
Varsa cognitiv: 1.2(1 ANI 2 LUNI )
Varsa motor: 1.96(1 ANI 12 LUNI )
Varsa mentala: 1.39(1 ANI 5 LUNI )
Varsa cronologica: 1.19(1 ANI 2 LUNI )
IQ: 117

Poate e un mod bun de a incheia o etapa din viata iepurasilor si sa ne mutam la scutece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

Vin la voi poate ma incalzesc... ce numa la Yaia sa fie frig - aici e 1 grad si lapoviteaza

Yaia bine ati revenit. Va ca trageti rau de tot cu otitele. Cred ca s-a sensibilizat foarte tare la urechi Alexia daca asa des apar infectii. Multa sanatate

Andira nu vin la Bucuresti ca e departe si nici n-am pe nimeni acolo. Familia mea si a lui barbatu-meo is toti in Cluj si prieteni...
Am terminat cartea aia nasoala cu copilul rapit, au gasit copilul... off nu mai citesc carti din astea ca ma termina.
Auzi - sunt superbe paturicile tale. Se fac cu croseta asa-i? N-am lucrat niciodata cu croseta, numai cu andrele la tricotat, dar mi-ar place asa de mult sa invat sa fac si eu asa ceva Unde sa caut lectii?

Bluekidoo felicitari prietenei tale pt bebe. Si eu am o prietena care s-a chinuit ani de zile si a reusit acum la aproape 40 de ani sa ramana gravida

sensibila multa sanatate tatalui tau Si daca vrei bebe 2 eu te incurajez si iti zic ca e muuult mai usor tura 2 si e frumos sa vezi apoi copilasii cum cresc si se joaca impreuna

Bumbitza Ilinca nazdravana

Alexandra nici eu nu mai alaptez de la inceputul lui martie si lapte am destul. Ziua in sutien nu observ nimic, dar cum il dau seara jos si trec la pijama ma ud bine. Data trecuta mai aveam lapte chiar si dupa 6 luni de la intarcare. Numai sarcina noua l-a oprit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Selina, poate ne vedem. Cand zici ca vii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sensibila spune:

oanaiacovita – multumim, foarte interesant testul

selina-d - da, asa ca vis e foarte frumos. Dar cand o sa merg iar la controale fara numar, analize o gramada (o foaie de hartie A4) si teste cu doar o liniuta nu cred ca o sa mai fie la fel de frumos. Inca nu stiu exact ce si cum
Cum nu e graba si pot sa il nasc oricand nu ma grabesc, doar ca imi doream sa fie tot pesti sa fim 3 pestii in casa
Plus ca dupa cat noroc am cu Gia, cu cat de cuminte este, imi e teama de cum o sa fie urmatorul.
Imi e teama de un copil bomba cum ii zic eu.
Plus ca intotdeauan mi-am dorit un copil.
Acum nu stiu ce e cu gandul asta.
Daca puteam duce la cpat sarcina din martie 2009 atunci nasteam 2 odata si gata. Erau 2, erau de aceeasi varsta si imi parea f bine.
Intotdeauna mi-am dorit gemeni desi sunt constiienta ce inseamna si ce implica.
Ce ar fi sa ma hotarasc sa fac bb2 si sa iasa gemeni ?

de Steluta Norocoasa Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
"Copii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti." N. Iorga
"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucuri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Am facut si eu testul acela. Rezultatele noastre sunt:

Varsa socializare: 1.85(1 ANI 10 LUNI )
Varsa limbaj: 0.76(0 ANI 9 LUNI )
Varsa autoservire: 1.46(1 ANI 6 LUNI )
Varsa cognitiv: 1.3(1 ANI 4 LUNI )
Varsa motor: 1.61(1 ANI 7 LUNI )
Varsa mentala: 1.4(1 ANI 5 LUNI )
Varsa cronologica: 1.15(1 ANI 2 LUNI )
IQ: 122

Intradevar am observat ca Irina e foarte sociabila. Striga dupa toata lumea (vecine, copii prin parc, vanzatoare) sa ii salute si sa vorbeasca cu ea, fixeaza oamenii cu privirea de ex cand stam la semafor tot pt "a cauta" vorba, strange in brate copii prin parc, le face mai-mai din propria initiativa.

La limbaj nu ma surprinde ca ea in afara de ta-ta si tat nu spune alt ceva, desi ii vorbesc si denumesc mai toate.

La motricitate, chiar azi ma uitam la ea si ma intrebam daca alti copii de varsta ei se invvart. Are momente cand incepe si se invarte si canta pe lima ei.. Sau sare pe pat. Asa usor aplecata pe vine, isi face vant in sus si in jos pe pat.

Andreea, mami de Irina (8 martie 2010) si din nou 25+ cu Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bluekidoo spune:

Am facut si eu testul si mi-a aratat exact ce banuiam: avem ceva probleme la limbaj partea mai nasoala este ca acum ca am inceput munca este si mai greu sa o prind vioaie ca sa mai exersam cate ceva .. nu apucam sa facem mare lucru ca trebuie sa o duc la culcare sper sa recuperam repede

Data: 03.05.11
Varsa socializare: 2.29(2 ANI 3 LUNI )
Varsa limbaj: 0.76(0 ANI 9 LUNI )
Varsa autoservire: 1.42(1 ANI 5 LUNI )
Varsa motor: 1.91(1 ANI 11 LUNI )
Varsa mentala: 1.51(1 ANI 6 LUNI )
Varsa cronologica: 1.16(1 ANI 2 LUNI )
IQ: 130

Nunta 12.05.2007

Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irene26 spune:

Salutare dragele mele!
Bluekidoo, felicitari prietenei tale pt sarcina! O sarcina usoara si un bebe sanatos si papacios!
Babyangel, condoleante pt pierderea bunicului, D-zeu sa-l odihneasca!
Yaia, multumesc! Sper ca ti-a trecut durerea de gat, cu aceeasi problema m-am confruntat si eu ieri, dar dupa ce m-am doftoricit, azi m-am simtit mult mai bine cu el. Si insanatosire grabnica Alexiei, biata de ea!
Sensibila, multa sanatate tatalui tau! Bunica ce mai face, cum se mai simte? Ar fi tare interesnat sa faci si cel de-al doilea copil, de ce nu? Ar avea si Gia un partener de joaca.
Ami, iti multumesc pt complimente! Da, imi place sa gatesc atunci cand pot, dar nu sunt prea gurmanda si nu mananc dulciuri, decat foarte rar. Tu ce mai faci si bebe din burta?
Stanucel, ce partener de nadejede are Adelina cand se joaca! Este bine ca fratiorul ii acorda mult timp pt a se juca cu pitica, bravo lui!
Lalexandra, mie mi-a venit menstruatia la 4 luni dupa ce-am nascut, cu toate ca mai alaptam. Insa mi-a scazut treptat productia de lapte si nu a fost nevoie sa iau nimic medicamentos. Surprinzator a fost faptul ca am avut un CM ceas!
Am facut si noi testul, iar Diana sta execelent la limbaj, cred si eu la cata gura are !
In rest, vad ca de vreo 2 zile doarme mai bine, vad ca "actiunea dintii" s-a mai domolit!
Va doresc o seara linistita si romantica!

Poze

Irene, mami de Diana

It's not how good you are, it's how good you want to be.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Am facut si noi testul si avem asa:

Varsa socializare: 1.91(1 ANI 11 LUNI )
Varsa limbaj: 1.17(1 ANI 2 LUNI )
Varsa autoservire: 1.58(1 ANI 7 LUNI )
Varsa cognitiv: 0.81(0 ANI 10 LUNI )
Varsa motor: 1.73(1 ANI 9 LUNI )
Varsa mentala: 1.44(1 ANI 5 LUNI )
Varsa cronologica: 1.12(1 ANI 1 LUNI )
IQ: 129

Deci stam prost cu partea cognitiva...trebuie sa-l invat mai multe lucruri!

Citat:
citat din mesajul lui oanaiacovita

Servus fetele!

intru sa va las un test pentru iepurasi. Testul portage. L-am vazut la pufuleti si mi s-a parut interesant sa il facem si noi.
Se raspunde la toate intrebarile, si cele de 0-1 si cele de 1-2 si cele de 2-3. Trebuie liniste, ca e mare si necesita concentrare.

Rezultatele noastre sunt:

Varsa socializare: 1.58(1 ANI 7 LUNI )
Varsa limbaj: 1.06(1 ANI 1 LUNI )
Varsa autoservire: 1.15(1 ANI 2 LUNI )
Varsa motor: 1.96(1 ANI 12 LUNI )
Varsa mentala: 1.39(1 ANI 5 LUNI )
Varsa cronologica: 1.19(1 ANI 2 LUNI )
IQ: 117

Poate e un mod bun de a incheia o etapa din viata iepurasilor si sa ne mutam la scutece.

Oana, mami de carliontat mic si scump, Eric Nicholas(21.02.2010)

Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!

Cand cineva acolo SUS te iubeste...

Anca

Vine, vine primavara !

mami de Codrin (20.03.2010) si
de Lucas (21.09.2000)

Mergi la inceput