2011-2012 : Clasa I

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Azi am fost Si eu la asteptata sedinta de la care am plecat optimista si incantata. Nu voi insista mult pe detalii, e putin diferit de sistemul de stat. Spre exemplu rechizitele le vor lua ei, contra cost, inclusiv ghiozdan, noua ne raman numaii penarul si stiloul de luat. Asa ca incep si eu goana dupa vestitul frixion. Clasele nu sunt inca formate, vom da un test de engleza, iar invatatoarele se vor trage la sorti.

Ceea ce a fost interesant a fost insa discutia despre adaptare, despre faptul ca primul semestru va fi mai greu, ca vor aparea mici probleme de adaptare, ca vom observa mici probleme comportamentale, idei noi si chiar expresii noi de la colegii mai mari. Totul absolut normal.

O alta discutie interesanta a fost cea despre anxietate, si am concluzionat ca de regula atitudinea deschisa si plina de incredere a parintilor ajuta copiii in a aborda scoala in mod similar. Se pare ca anxietatea parintilor este de regula mai mare decat a copiilor. Si aici ma recunosc vinovata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Rox, se pare ca ati nimerit la o scoala foarte ok

Noi acum asteptam sa incheiem gradinita.
Atentie la dosarele medicale ale copiilor sa fie cu parafa medicului gradinitei "apt pt scoala" !

(Lora, atunci vorbim, o sa mai incerc oricum si la alte librarii din oras sau cand ajung la hypermarket, poate gasesc pana la urma si pe aici ca mai am timp)

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

roxana la ce scoala?

La noi tot nu s-au afisat listele , deja intru la idei.

Credeti ca e obligatoriu sa le dam pachetel? Fie-mea mananca dimineata acasa o cana de lapte cu cacao si pe la 11 un fruct, nimic intre. Ma gandesc ca poate manca fructul cand ajunge acasa.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Si asa Nadia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La scoala nu e ca acasa . Daca toti copiii vor avea pachet s-ar putea sa vrea si ea. Cred ca poti sa ii pui ceva la inceput si sa vezi ce parere are si ea.
Cand cumparat ghiozdanele, verificati sa aiba si vre-un compariment mai mic, separat de partea principala, in care sa puneti mancarea si sticla de apa. Ei nu sunt foarte grijulii si exista riscul sa se verse apa, sa indese caietele peste mancare...

Mergi la inceput

Al nostru ghiozdan are un separator mic si plasutele laterale pt sticlute.
Sunt sigura ca Giuliei i va lua mult timp sa inteleaga ordinea din ghiozdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Salut!

Am gasit si noi stilou minune in Carrefour, mi-am luat si eu, e super!

Saptamana viitoare merge si Stefi sa o intalneasca pe d-na invatatoare (a organizat o intalnire cu toti copii). Eu am fost la sedinta, am vorbit de optionale, ne-a dat o lista de rechizite, am vorbit de afterschool.

Pana acum eu nu am dus nimic la invatatoare. Saptamana viitoare, cand merg iar cu Stefi vom lua in buchet de flori, dar as mai lua ceva. Si nu stiu ce si mai ales cand sa-i dam micul cadou. Ceva idei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Buna fetelor!Am inceput sa recitesc postarile voastre pt ca dupa emotiile cu terminarea gradinitei incep emotiile cu inceperea scolii!
mamagiuliei,e obligatorie viza medicului gradinitei???Eu nici n-am stiut ca exista un medic al gradinitei.In 5 ani de grady n-am vazut decat asistente.In dosarul de inscriere(depus in februarie)se cerea si adverinta(de la medicul de familie)din care sa rezulte ca-i apta de a frecventa colectivitatea(fiica-mea).Dar cica adeverinta trebuie adusa la inceputul scolii.Despre asta vorbeai?Sau exista si alta hartie???
Mai am o pb cu ghiozdanul...am fost pe la librarii sa vad cum arata "ghiozdanelele"...mi se par potrivite pt a trimite copilul la mare sau la bunici,nu pt scoala!Mi-a explicat vanzatoarea ca ghiozdanul trebuie sa fie incapator(carti,caiete,cutia cu mancarea,servetele umede,sticla cu apa)...dar nu m-a convins!
Invatatorul nostru ne-a spus ca-n prima zi trebuie sa ne prezentam cu "copilul si ghiozdanul"...atat...dar dupa cum arata ghiozdanul cred ca ma prezint cu copilul in ghiozdan!
Azi dau o raita prin Carrefour sa vad ce-i cu stiloul minune ....pt ca m-ati facut curioasa!Daca nu ne da voi "domnul" cu el la scoala,il folosesc eu!
O zi buna!!!!

Mergi la inceput

Avizul epidemiologic e cel facut inainte cu 48 de ore .
Avizul de la gradi e cu parafa "apt pt scoala" .
Probabil daca ai un medic de familie ok, ti -l parafeaza, dar e mai bine sa va predea dosarul cum se cere . Cel putin asa ne au zis noua la gradi, ca pt asta exista medic, asistenta si p acolo asa

Ghiozdane sigur se vor gasin incepand cu august, la librariile Herlitz cu siguranta. Aici la noi deja au aparut modele 2011 la penare, stilouri, ghiozdanele un pic mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Noi am avut asa:
La inscriere:
- Aviz de la pediatru cu: apt de scoala (pediatrul copilului pt ca la gradinita au doar asistenta)
- Fisa psiho-pedagogica data de educatoare (unele gradinite o dau abia acum, la terminarea cursurilor)

La inceputul scolii:
- Dosarul medical de la gradinita (in care erau fisele cu vaccinarile- facute la inscrierea in gradinita si tot felul de masuratori si avize epidemiologice aduse pe perioada gradinitei)

Aviz epidemiologic nu se mai cere la scoala (cel valabil 48 ore pe care il ceream la inceperea gradinitei). In schimb vor cere la fiecare inceput de an scolar un alt aviz prin care medicul (pediatru sau de familie) scrie ca e apt de sport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

La inscriere am depus o cerere-tip si copii de pe certificatul de nastere al copilului si de pe CI parintilor.Mai trebuia adeverinta de care v-am scris mai sus,dar trebuie dusa la inceputul cursurilor.Saptamana trecuta am trecut pe la scoala si secretara mi-a zis ca nu-i nicio pb!Sa speram ca asa e!Am impresia ca fiecare scoala are "stilul" ei de a face inscrierile!!!

Mergi la inceput