Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(25)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri .

Foxy-le, daca a prins "gustul" biberonului din care curge lapte mai usor, nu e un bleg, ci din contra, se orienteaza bine baiatul, alege calea mai simpla .

Serios vorbind, se spune ca da, la un moment dat renunta la san, in favoarea biberonului, pentru ca laptele vine mai usor. Nu trebuie sa te intristezi, incearca sa anticipezi putin momentul in care vrea sa manance, sa nu ajunga la foame mare, sa fie binedispus (si tu la fel) si sa-i dai san din nou. Daca nu, solutia ar fi pompa si lapticul tau la biberon. sa fie doar o faza trecatoare, e nashpa cand tipa de foame si-ti impinge sanul cu manutele.

roxx, a mea are doar o pereche de bunici si le va spune pe nume sub o forma prescurtata. Nici eu nu as fi de acord cu "mama x", e aiurea, mama e una singura. Propune-le si tu sa le spuna pe nume.

gabiv, felicitari pentru intelepciune .

Mandra mamica de printesa filigran Sara Maria - 21.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

SZ: Voi de cate ori il spalati pe bb pe manute si cu ce? Mai ales pe cei in epoca suptului mainii? Eu o spal dimineata si seara cu sapun de bb si de cateva ori pe zi o mai sterg cu servetele si cu ser fiziologic.

Mandra mamica de printesa filigran Sara Maria - 21.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shubulina spune:

Andryiii,sa stii ca nu e fatalau,chiar daca e asa cuminte.Mai mi-o dai pe Elena?
Sa stii ca s-ar putea sa ai dreptate,Raluca poate s-a suparat.LAsa ca poate-i trece.Si io am fost suparata si mi-a trecut
Catalina,eu il sterg cu o carpita uda pe manute.recunosc,nu extraordinar de des.Cam de 3-4 ori pe zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

daaa... o fff buna investitie! Si Robert adormea cu ea, acum Ana!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaromt spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

daaa... o fff buna investitie! Si Robert adormea cu ea, acum Ana!

Si eu am ceva de genu la carusel... Intr-o vreme adormea ascultand muzicuta si uitandu-se la luminita. Acum nu mai vrea. Vrea la mami in brate.

Am mai pus si eu cateva pozici pe FB.

Gabriela
Mami fericita de Tudor (21.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaromt spune:

Ralu a disparut fix cand erau discutiile despre credinta. Sper ca nu s-a suparat, ca nimeni nu a personalizat. Iar una din ultimile ei postari a fost despre biserica. Noi o asteptam inapoi si ii trimitem .

Gabriela
Mami fericita de Tudor (21.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Roxx uite, pe mine m-au luat nervii cand am citit ce ai scris - nohh...mama e una si gata! Altceva...frustrari nene de woame carosra le-a trecut prima si a doua tinerete; la noi a fost simplu ca bunicii din partea lui tati au deja nepoate care le zic "bunu su buni"-apelative superbe prinse repede de socrela de cand erau ploadele in burta , deci restul bunicilor, inclusiv mama mea (are 50 ani) sunt "mamaia", haios ca Robert poceste si-i zice "momaia", "momia" etc.

Eu m-am ' nervat de numa la cumparaturi de tzoale de balene, am dat o gramada de bani si nici nu-s f incantata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

Irinuka si missmj - colegele mele de suferinta, cu bebei anti-bibe.
Am studiat indeaproape problema si am aflat ca de fapt nu-i atat de rar fenomenul asta. Multi bebelusi care nu au fost familiarizati cu biberonul in primele 6 sapt ( dar numai dupa ce s-au obisnuit binisor cu suptul la san, ca sa nu apara preferinta pt bibe in detrimentul sanului), opun oarece rezistenta in a-l accepta.

am gasit mai multe trucuri care cica l-ar ajuta pe bebe sa accepte mai usor biberonul. vi le spun si voua, poate va ajuta.

-tetina biberonului sa fie incalzita sub apa calda inainte de supt;

-laptele sa fie proaspat muls si caldut

-sa folosesti o tetina care sa semene cat mai mult cu mamelonul - ca forma si ca debit de lapte (eu am incercat pana acum biberoanele de la nuk, si tommee tippee, dar nu au mers; pe un forum canadian, mamele care s-au confruntat cu probl asta recomanda biberoanele de la playtex - cica au tetina mai moale, si aduce mai mult cu mamelonul - urmeaza sa-l cumpar si eu azi;).

-prima incercare trebuie facuta cand bebe e relaxat, binedispus, si nu f flamand.

- la inceput, nu introduci tetina direct in gura; i-o pui pe buze, si lasi copilul sa o exploreze

-copilul accepta mai usor biberonul daca nu e dat de mama (de la mama are alte asteptari)

- unii zic ca e important sa se reproduca atmosfera din timpul alaptarii (adica sa se ofere bibe in acelasi loc, aceeasi pozitie, aceeasi muzica pe fundal, etc, etc...)

-altii din contra, ca bibele trebuie oferit in cu totul alte circumstante, de ex: daca il alaptezi in fotoliu, ii dai bibele in bouncer, sau leagan...

noi am inceput cu stangul, ca am facut greseala dupa greseala:
-i-am oferit bibe tz, pe la 9-10 sapt
-prima oara i l-am dat seara, cand era deja irascibila
-i-am bagat bibele-n direct in gura, ea nu a avut tp sa-l exploreze, sa se obisnuiasca cu textura,
-dupa ce a impins bibele afara cu limbuta de vreo 4-5 ori, in loc sa renuntam si sa incercam alta data, noi am insistat pana a inceput copilul sa planga, deci ea deja asociaza acum biberonul cu o experienta negativa.

ultima tentativa s-a terminat asa:
-ea a ramas cu buni si tati, eu in alta camera
-ei au insistat peste limita de toleranta a copilului, pana s-a pus sophic pe un plans din ala, ca la colici
- in seara aia plangea de cum dadea cu ochii de buni si de tati
- pe buni a acceptat-o din nou de a doua zi
-la tati a durat 4 zile; cum intra in raza ei vizuala, cum plangea; acum sunt din nou prieteni;

am facut acum o pauza, vreo 10 zile am lasat-o moale cu biberonul pt ca voiam sa uite asocierea biberon-plans.
vrem sa incepem din nou sapt asta si sa o luam domol de data asta;
pe buni am pierdut-o de musteriu, ca ea nu mai vrea sa-si supere nepoata.
acum mizez pe tati, care s-a documentat si el in ale biberoanelor, si vedem ce-o iesi.

bafta multa, iar daca nu si nu, uite asa, bebeii nostri or sari de la san direct la canita.
ca asa-s ei, mai cu mot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adryiii spune:

Citat:
citat din mesajul lui shubulina

Andryiii,sa stii ca nu e fatalau,chiar daca e asa cuminte.Mai mi-o dai pe Elena?
Sa stii ca s-ar putea sa ai dreptate,Raluca poate s-a suparat.LAsa ca poate-i trece.Si io am fost suparata si mi-a trecut
Catalina,eu il sterg cu o carpita uda pe manute.recunosc,nu extraordinar de des.Cam de 3-4 ori pe zi

Ana,mami de bebe cel mai frumos

Cred ca ti-o dau shubu, ca am vazut ca-i fain flacaul. Numai ca si ea e cam cumintica...ce s-or face doi cuminti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shubulina spune:

[/quote]
Cred ca ti-o dau shubu, ca am vazut ca-i fain flacaul. Numai ca si ea e cam cumintica...ce s-or face doi cuminti?
[/quote]

Dracii??

Mergi la inceput