Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(25)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
gabivalceanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxx26 Lansez si eu un SZ, ca ma roade o treaba: ce apelative folositi fata de bebe atunci cand va referiti la parinti / socri? Ei vor sa li se spuna intr-un anume fel? Ca ma gandesc ca astea i se vor intipari in minte si le va folosi atunci cand va incepe sa vorbeasca. De ce intreb - soacra-mea se simte tare tinerica si nu se vrea "mamaie" sau "bunica". Si ea si socra-miu folosesc mereu apelativul "mama Cati", asa ar vrea sa-i spuna Catalina. Mie mi se pare tare aiurea, inca nu am comentat, dar planuiesc in curand. Dupa parerea mea, mama e una, nu spui "mama" oricui. Eu nu am spus "mama" decat mamei mele, asa mi se pare normal. (in paranteza fie spus, nu sunt de acord sa spui "mama" nici soacrei, dar asta e o alta poveste - si nu ca nu mi-e mie draga soacra ![]() Parintii sunt parinti, bunicii sunt bunici. Mama mea (care, culmea, e mai tanara cu vreo 8 ani) si-a asumat statutul de "bunica", ea nu. Sunt convinsa ca o sa iasa discutii aprinse pe tema asta, dar eu nu sunt de acord ca fiica-mea sa-i spuna "mama". Pareri? _ Roxana Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011 Scrisoare pentru Catalina Botezul Catalinei |
ROXX, nu te simti in niciun fel! Bunica mea de la tara, care era batrina si zbircita cind eu eram bebe, e MAMACATI. Mama Cati ii zic si acum... iar bunicul era Tata Mitu. Nu i-am perceput niciodata ca pe parinti, si nici n-am constientizat mult timp ca MAMACATI, e de fapt, MAMA Cati... E un apelativ frumos si semi-personalizat. Nu trebuie sa te deranjeze citusi de putin. Doar tu esti mama ei si Catalina asa percepe. Iti spun sigur. Las-o cum vrea soacra! Si, sfat (daca-mi permiti): indiferent de relatiile pe care le ai tu cu parintii/socrii etc., lasa copilul sa-si creeze propriile relatii, e pacat sa-i furi bunicii doar pt ca tu stii ca-s scirtari si enervanti... (daca ai sti cit ma abtin eu d ela comentarii in fatza Ioanei... fix ca socrii mei sunt rai si nepasatori si reci... si cu toate astea Ioana e inca naiva si ii vede altfel... in fond, e relatia lor).
Gabi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
gabivalceanu spune:
A, si ca s-o atingi totusi la orgoliu, zi: da, e frumos sa va zica Mama Cati... Sau Mama Mare, inainte asa ziceau copii la bunici.
G
gabivalceanu spune:
SHUBULINA, nu-l deochem, mami! Sa fie sanatos si frumos si cuminte, pupa mama baiatul!
G
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kitzy/kitzy.jpg)
kitzy spune:
Mamaaa, ce logoree aveti, nu poate tine omu pasu cu voi
N-am scris ca nu prea am vreme de stat pe net, au fost problemele cu Andrei, dupa-aia au venit pregatirile de botez si acuma curatenia de Paste
Nici macar sa citesc ce-ati mai scris n-am avut vreme, copiii ma solicita, mai ales Diana si incerc sa-i acord cat mai multa atentie sa nu se simta pe planul doi. Noroc ca Andrei ii in ingeras de copil
Cum se trezeste, e cu zambetul pe fata
Voi cum stati cu mesele de noapte? Andrei de vreo 3-4 zile a renuntat la o masa, ma trezeste doar o data pe noapte sa pape si dimineata pe la 6.30 ii sus deja, 7 cel tarziu. Sper sa renunte si la a doua masa in curand, ca stomacelul trebuie sa faca si repaos.
Deocamdata ma necajeste vremea asta ploioasa ca nu putem iesi afara la plimbare, zilele trecute n-am iesit de vant, acuma din cauza ploii. Uf! De-ar veni odata vremea frumoasa si calda sa nu mai luam atatea haine pe noi ca si transpir pana imbrac 2 copii si ies din casa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Foxy-le/Foxy-le.jpg)
Foxy-le spune:
in sfarsit o mica pauza. Am citit, acum scriu cate ceva.
Mitsu - la upsalla e cam umbra, e mai spre pol.. In orase sunt mai scumpe casele, asa e. dar daca te pui pe cautat, gasesti.Noi ne uitam ieri la casute si gaseam si cu 400000kr = 40000euro. mda,au cam inasprit conditiile pt sederea aici. s-au cam umplut de azilanti, asta-i problema. dar pt ei suntem toti cam la fel.
Chiar! Ana, ce mai stii de Bebelu'?? chiar ne-a parasit de tot?
Eu nu stiu ce i cu bb meu, nu mai vrea titi. Il pun la san si se pune pe urlat. aveti idee de ce?? Bibe papa si prea papa. sunt necajita!
daca el nu suge o sa-mi dispara lapticul si vreau sa -l mai alalptez un timp!Sunt supi pe el (se poate??) Il consider tradator si bleg! stiu ca e absurd, ca are el un motiv, dar asa simt!Din cauza supararii cred ca nici lapte nu se face.Offf
Voi ce ziceti, trece perioada?
(azi noapte a papat, dar s-a trezit din ora in ora aproape, sunt cam zombi)D
,,la multi lunite fericite!" buburuzelor nascute astazi!
Roxx mai scrii la lista aia?
va pup, plec sa pap.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/florintunde/florintunde.jpg)
florintunde spune:
Shubulino;ce ma enervati voifrumosi,cuminti
ptii sa nu va deochi
Roxx;la noi a ramas clasic bunica si bunicu..iar Eu tot asa le spun la socrii;bunica si bunicu..nu prea imi vine sa-i zic Mama
Vorbi si Eu cu Simo..ce sa?fata e super desurcareata..nu sunt probleme..soacra se face mai bine..merge si Adi la ei in seara asta.EDY s-a conformat situatiei..e baiatu lu mami..seamana cu Ea.
Acum ii fac masaj lui Sonica..picioruse..bocna si ude..manutele iara
ps;cadrele foarte revoltate la gradi..cum mi-am permis Eu asemenea acuze...??
sa ma pupe undeva!
----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004Multumesc pentru sprijin si ajutor- tie Sfinte Doamne si Sfintei Fecioare Maria de la Sumuleu ...sa nu ne parasiti niciodata!
AMR 5!KILE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/shubulina/shubulina.jpg)
shubulina spune:
Foxy,eu o vad online pe mess,da indraznesc rar sa ma bag in seama,ca stiu ca e ocupata cu fitita.Are mereu "busy" la status...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adryiii/adryiii.jpg)
adryiii spune:
Hello!
In primul rand La multi ani MihaTp! si la multe lunitze bebeilor nascuti pe 13!!!
Roxx eu le-am intrebat pe bunici cum ar vrea sa le strige Elena cand va fi mare sau cum sa-i povestesc eu acum despre ele:ex: cu buni Maria sau Maria simplu? si amandoua au spus buni. Eu nu pot decat sa ma bucur. Dar daca ele vroiau altfel eram dispusa sa accept. E relatia lor si nu vreau sa o influentez in nici un fel (bine, pana in momentul in care se vor intinde cu educatia, cresterea copiilor...etc sper sa nu fie cazul prea mult). Tie cum o sa-ti spuna Catalina? Pe nume, mami sau mama? Ca un pic de diferenta tb sa existe si in cuvinte chiar daca copilul simte si stie care pe ce loc sade.
Ma bucur ca Simo e bine.
Shubu copil cuminte ce ai tu!
Despre somn: adoarme si singura dar de cele mai multe ori adoarme pe pieptul lui taica-so. Cand se trezeste, nu plange. Miauna un pic sa stiu ca nu mai doarme si asteapta sa merg la ea.
De alaptat eu doar in brate alaptez. Am incercat si culcat dar nu-mi prea iese. Nu mi s-a intamplat sa ii iasa laptele pe nas. Cu biberonul nu-mi prea fac griji. De doua ori s-a intamplat sa-i dau si de foame a mancat...cum sa refuze si sa stea cu burtica goala?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adryiii/adryiii.jpg)
adryiii spune:
Aaaaaaa eu la bunici le spuneam cand eram mica asa: bunica=maicuta si bunic=neniucaAsa ne-au invatat pe noi si tare dragi imi sunt.
Noi avem centrala de apartament pe gaz si temperatura ne-o reglam singuri. Pe 22 de grade e termostatul de cand a venit si pitica. Voi cat platiti incalzilrea? Mi se pare ca Radetul asta al vostru face risipa...
Tunde, da-le pace celor de la gradinita in sensul sa nu-i bagi in seama. Auzi..sunt ei revoltati! Si ce daca! Mai bine ar fi profi si si-ar vedea de treaba.
Bebelu poate ca s-a suparat pe noi de nu mai intra.Ma gandesc ca din cauza unor discutii.
Kitzi ma bucur ca sunteti bine
Andutza, tu cu mersul la job.... Intr-un fel si eu as merge mai repede. dar apoi ma gandesc ca oricum nu o sa fie ca si inainte si o sa stau acolo, o sa muncesc cat mai mult numai sa treaca timpul sa ajung acasa la EA. Si o sa ma enervez in fiecare sambata in care va trebui sa lucrez, si de sarbatori si in fiecare zi in care voi sta mai mult. Oricum o sa se intample toate astea...dar peste cateva luni bune
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luciact/luciact.jpg)
luciact spune:
am venit de afara, am sta 2 ore, a mancat de 2 ori in parc, nush ce are da tare ciufuta e azi...., dar a fost frumossssss
multumesc pt raspunsuri fetelor
temperatura, radet, 25,26 grade
mami nu mai e, deci are doar o bunik, pe socrela, care si zice MAIA,nu MAMAIA, eventual MAYA cu Y
ca paranteza, sotul meu i a spus o data mamaie mamei lui si a fost foarte lezata, ca ce ea e batrana???
socru isi spune BUNELU, iar taicamiu isi zice TATAIE
laptic nu i a venit niciodata inapoi pe nas