Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(25)
Raspunsuri - Pagina 15
Mayane spune:
RSZ-uri
-Temperatura - daca ma las in baza radetului si a soarelui, e najpa. Ca am ferestrele spre vest si de la 12 pana apune soarele, imi bate fix in creieri. Vara trecuta m-am mutat in sufragerie ca am AC, altfel muream. Deci acum, cu ferestre inchise, 28-30 de grade. Cu ferestrele deschise, boierie, 22-24. Dar ma bate vantul Asa ca unde stau cu bebe e ceva mai cald.
-Regurgitat - cred ca ar trebui vorbit cu pediatrul (sorry, nu mai stiu daca ai zis ca ai vorbit sau nu), sfaturi nu pot sa-ti dau, ca eu n-am patit-o niciodata. Maximul la Darius a fost cam o lingurita, la un "dat afara gazele" ma vanjos.
-Dormit - eu il tin in brate cand avem program de mamileala. Si dupa ce mananca, pana da gazele afara. Uneori mai adorm cu el in brate in fotoliu, dar nu ma tine mult, ca ma trezesc buimaca, cu frica sa nu-l scap. Asa s-a invatat, ziua in carut in sufragerie, noaptea in patut in dormitor. Daca plange rau (10 minute, ca mai mult nu rezist sa-l vad plangand) il iau in brate pana se linisteste +1-2 minute si il pun la loc in patut/carut. Daca plange iar, repetam - s-a invatat ca ala e locusorul lui.
-Alaptat - eu sunt incepatoare in ale alaptatului. Nu cred ca as reusi vre-odata sa alaptez culcata. Eu il tin pe genunchi. Am noroc ca nu stie sa mearga, ca ar fi in stare sa traga de tzitzi pana in curte... N-am patit niciodata sa-i iasa laptele pe nas.
kitzy, ma bucur ca sunteti bine. Tineti-o tot asa!
"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"
"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."
Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)
mirela2 spune:
asa ca stiam eu ca mai era ceva
si ai mei mai regurgiteaza la o ora doua dupa ce mananca
de ce? nu stiu
nu le curge mult laptic, dar destul sa se mascareasca pe la gurita si pe bavetica
mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)
roxx26 spune:
Lansez si eu un SZ, ca ma roade o treaba: ce apelative folositi fata de bebe atunci cand va referiti la parinti / socri? Ei vor sa li se spuna intr-un anume fel? Ca ma gandesc ca astea i se vor intipari in minte si le va folosi atunci cand va incepe sa vorbeasca.
De ce intreb - soacra-mea se simte tare tinerica si nu se vrea "mamaie" sau "bunica". Si ea si socra-miu folosesc mereu apelativul "mama Cati", asa ar vrea sa-i spuna Catalina. Mie mi se pare tare aiurea, inca nu am comentat, dar planuiesc in curand. Dupa parerea mea, mama e una, nu spui "mama" oricui. Eu nu am spus "mama" decat mamei mele, asa mi se pare normal. (in paranteza fie spus, nu sunt de acord sa spui "mama" nici soacrei, dar asta e o alta poveste - si nu ca nu mi-e mie draga soacra, da nici de la sotul meu n-as avea o asemenea pretentie, ar fi culmea!)
Parintii sunt parinti, bunicii sunt bunici.
Mama mea (care, culmea, e mai tanara cu vreo 8 ani) si-a asumat statutul de "bunica", ea nu. Sunt convinsa ca o sa iasa discutii aprinse pe tema asta, dar eu nu sunt de acord ca fiica-mea sa-i spuna "mama". Pareri?
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
Botezul Catalinei
mirela2 spune:
mama le spune : hai la mamaie
cu socra mea habar n am, ca inca nu s au vazut pe viu, decat pe web un pic
Dedicut spune:
Nu-mi vine sa cred ce noapte buna a avut bebele meu. De cum l-am pus aseara in patut a adormit. Minune mare pentru ca nu vroia decat dupa 2-3 incercari. Si s-a trezit dupa ora 6 dimineata. De obicei pana la ora asta se trezea de trei ori. In schimb eu cum sunt obisnuita cu trezirile nu aveam somn, il verificam daca respira, nu-mi venea sa cred. Dupa papa a mai dormit pana la 9. Ei, asa viata mai zic si eu......
Sa vedem daca la noapte repeta figura.
Noi in camera avem 22.5 grade la termostat, deci intre 22-23.
De adormit ziua adoarme si singur, seara insa vrea tinut in brate dupa papa, atunci mai accepta si suzeta, altfel nici sa n-o mai vada.
Biberonul cu laptele meu il accepta, in schimb lapte praf deloc, deja mi-e groaza cum o sa faca atunci cand nu o sa mai am lapte.
M-am apucat sa verific daca mai incap in pantaloni...soc si groaza.....doar vreo doua perechi de blugi si doua de stofa mai sunt bune....restul nici sa le imbrac nu pot, ce sa mai trag si fermoarul!
Am doar 2 kg fata de cat aveam inainte de sarcina, se ma strang oasele bazinului sau pot sa arunc hainele?
2 sarcini oprite in evolutie la 8 s - MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot
Alexandru Stefan 18.01.2011
Dedicut spune:
Noi bunicilor le spunem bunica si bunicul.
Nici mie nu mi se pare ok sa-i spuna mama, pai ce, l-a facut ea?
Vorba ta, nici soacrei nu-i spun eu mama, nici nu are pretentia ca e o femeia ok.
2 sarcini oprite in evolutie la 8 s - MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot
Alexandru Stefan 18.01.2011
mirela2 spune:
dedicut, eu ce sa mai zic ca si acum port hainele din sarcina
nu ma cuprinde nici un alt pantalon sau bluza mai stransa pe corp, asta din cauza de tzatze mari
si am niste super pantaloni de la Dica si mor de ciuda ca nu mai intru in ei
si ma misc, bag kilometri, trebi prin casa si ciuciu daca pleca kilele mele
ce e drept manc dulciuri, mancare mai putin
dupa ce termin cu LM, adio dulciuri, pita sau alte porcarii
ariana2005 spune:
ai dreptate..mama e una singura..nici eu nu as accepta sa le spuna bunicelor, copiii mei mama...si mama mea are 49 de ani si are 4 nepoti..tanara bunica, nu? dar copiii ii spun bunii si ea e foarte mandra de asta, dar daca ar vedea-o cineva nu ar zice ca e bunii, are 1,65 si 50 kg..
nici eu nu-i spun la soacra-mea mama, desi ne intelegem super bine..
shubulina spune:
Mai,eu una va rog: sa nu-mi "diochiati" cupilu virtual
Gabi,pai cu cin sa semene si el daca nu cu ma-sa?
shubulina spune:
Uitai.Simona e bine,cam rupta de oboseala.Vineri pleaca spre casa.
Iar lu Bogica ii place somnu frate.E chin mare pana se scoala,ii trebe vreo 15 minute sa deschida ochii de tot.Si daca-i lipsesc 2-3 minutele de somn,trebe neaparat sa le bage si p-alea,altfel e jaleeee!!! Aici cu somnu,tot cu ma-sa seamana.