Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(25)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andutza_B spune:

Buna dimineata!
Multu de cafea! In sfarsit ajung si eu pe aici, dupa o absenta de 2 zile-nici cand nu eram inca "integrata", nu lipseam atat
Luni am fost pe la firma sa imi vad colegii, sa imi las concediul, etc. Vai, cat de bine a fost, telefoane care suna, imprimante, hartii...cat de dor imi e... Sunt o mama denaturata? Abia astept sa ma intorc la lucru, recunosc, ce sa fac? (nu va imaginati ca am nu stiu ce job, sunt asa, un soricel care face secretariat si contabilitate, oricum nu-s eu vreo carierista, nu ma caracterizeaza). Si decat sa aiba fata mea o mama depresiva, care tanjeste dupa job, dar sta cu ea 24/24, mai bine o mama vesela 5 ore pe zi. Nu zic ca mamele care stau cu pruncii acasa sunt depresive, sa nu ma intelegeti gresit. EU as fi! EU! Oricum voi sunteti factorul principal care m-a ajutat sa fiu o mama buna si nu exagerez cu nimic spunand asta!! De la voi am invatat sa ma relaxez si sa ma bucur de minunea de a fi mamica. (stiu ca va tot zic, dar suportati-ma, na)
Cand m-am intors, numai cu ea am stat si m-am jucat, nu-mi venea sa o mai las din brate, am avut alta disponibilitate, e ca si cum as fi dormit 10 ore si m-am trezit odihnita.
Ieri m-am enervat infiorator cu firma care ne-a facut mobila de bucatarie

Le-am si scris un mail sa ma tina minte. Probabil nu voi rezolva nimic, dar macar mi-am descarcat furia. Ca ma platit 4400 pe o bucatarie de 3.5 m liniari la o firma cu "nume", tocmai ca sa evit problemele. Si a durat 3 luni sa fie completa. Si arata jenant, masuratori aiurea, spatii goale... Ma rog. Cand ma gandesc la eforturile financiare ENORME pe care le-am facut, tocmai in ideea ca tot ce facem in apartamentul nostru sa nu mai schimbam 20 de ani... Voi plati rate pentru ceva ce arata de parca a fost facut la nea Gicu de vis-a-vis.
A propos de nervi, Tunde, nici nu-i nevoie sa mai adaug ceva la treaba de la gradi... Cred ca as calca-o in picioare la propriu. Ca orice mama, de altfel.
Despre vitamina D -eu de la voi stiu ca nu se da mai mult de 30 de zile, dr mea e o persoana atat de apatica si de bleaga, incat nici nu ma mir ca nu mi-a zis nimic.
Despre picioruse umede-si Miruna la fel le are. Radeam intr-o zi cu musiu , cand s-a nimerit ca mandra sa aiba si unghiile netaiate (am fost cam neglijenti... ) ca va venit Miruna la un moment dat bronzata ca un tractorist, cu forma de maieu, daca tot picioare transpirate are, unghiile sunt netaiate... Oricum, trebuie sa intreb pe aceeasi dr apatica. A propos, auzindu-va pe voi vorbind despre Ca, am intrebat-o daca eu nu ar trebui sa ii dau Mirunei. A zis ca nu, fiind hranita cu LP, ca acum formulele de lapte au tot ce le trebuie. Deci eu nu stiu ce sa fac... Atunci de ce are piciorusele umede? Daca nu-i lipseste nicio substanta?
Despre TVMULTUMESC!! Chiar sunt o mama denaturata, eu credeam ca ii face bine, daca nu-s eu in camera, ca aude vorbindu-se si o ajuta.. Iar despre imagini ma gandeam ca nu-s sanatoase, dar ma bazam ca nu vede chiar pana acolo si ca , fiind mai departe, nu o afecteaza nici succesiunea imaginilor. Dar gata, renuntam...eventual pun pe un post de muzica (nu am unde sa ii pun cd-uri, calcul e in alta camera) si am grija sa nu stea cu fata spre el. O fi bine daca fac asa?
Am avut si noi trei nopti in care a adormit la 10, s-a trezit pe la 2 sa pape si apoi somn pana la 7... Dar a patra noapte a revenit la programul de dinainte-culcat la 10, trezit la 2, trezit la 5-6. Si eu consider o noapte intreaga de la 10 la 7. Ma rog, deci a fost doar o minune care a tinut, cum altfel, doar 3 nopti! Ieri a fost si foooarte maraita, poate de la vremea asta oribila, ploioasa, rece. Dar nu a putut sta treaza fara sa planga. Poate i-am transmis si starea mea de nervi din cauza alora cu mobila. Am spalat si eu trei vase intr-o ora, ca m-am tot dus sa o linistesc (a propos, multumesc, am imbinat stilul meu mai militaresc cu sfaturile voastre si acum nu o mai las sa planga decat daca chiar ma aflu in imposibilitatea sa ajung la ea in momentul ala sau se maraie si astept sa vad daca nu cumva adoarme in 5 minute, ca mai face si asa )
Nu mai stiu ce am vrut sa zic...
A, doua SZ:
1. Ce temperatura faceti acum in camera unde sta bebe?
2. Scaunele de masina nu-s prea inalte, nu stau in fund in ele? Noi acum trebuie sa luam si m-am uitat la magazine pentru 0-13 kg, dar mie mi se pare ca bebe sta in fund in ele... La toate pe care le-am vazut... Ma insel?
Pup, ma duc sa imi hranesc puiul, sper sa revin.

Andutza- cu pisicuta Miruna-Georgiana (26.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciact spune:

Neata mamicutze
si la multi ani si multe lunite sarbatoritilor zilei

a mea e treaza de la 6 si ceva, si e maraita, nush dc, s a trezit si azi noapte de vreo 3 ori si a papat

am si eu o intrebare, cat costa Rotarixul??sa mi ziceti daca pretul e si pt rapel sau doar pt o administrare ...desi mi e teama de efectele adverse, mi e si mai teama sa contacteze virusul si sa ajungem prin spital, off tre sa aleg raul mai mic

cine l a facut, in afara de zumzu( a propos cum se ma simte Darius)??
si la cate luni?

mismj , nush ce sa zic ca si eu tot cam asa o adorm, fff rar adoarme singura in patutul ei

azi sper sa iesim afara, adica sa tina vremea si cu noi
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Netza

Incep cu "La multi ani" pentru sarbatoritii de ieri si pentru sarbatoritii de azi, sa cresteti mari, frumosi si sanatosi.
Nu stiu daca mai trece pe la noi, dar urez din suflet "La multi ani" si pentru Mihatp

Continui prin a ma lauda cu a doua reusita gastronomica pe anul asta . Ieri am facut placinta de dovleac. Abia asteptam sa se raceasca sa o ciopartim... Mare dezamagire Dar totul s-a terminat cu bine, pentru ca, dupa o noapte la frigider e de-li-cioa-sa.
Am mai facut la inceputul anului prajitura cu mere (nu placinta, prajitura, cu merele incorporate in aluat), care a iesit foarte buna, desi ca sa iasa perfecta trebuia s-o coc intr-o forma mai mica, sau sa fac compozitie mai multa, sa fie mai groasa.
Am avut si o ratare . De ziua jumatatii mele conjugale am incercat sa fac tort de bezea, cum ne facea bunica-mea cand eram mici... N-a iesit. Abia acum am inteles de ce insista ea ca bezeaua se bate cu telul, nu cu mixerul...
Ar trebui sa exersez mai des. "Repetitio Est Mater Studiorum"...

In alta ordine de idei, tineti-mi pumnii. Azi facem vaccinul. Am niste emotii, de parca mi s-ar insura flacaul.

Gata pentru acum, fug sa-mi hranesc pufletzelul, ca a inceput sa chitzaie

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"

"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."

Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Anto spune:

Buna fetele :) Scuze ca scriu asa rar, insa de fiecare data incerc sa va citesc mai intai...si nu reusesc sa termin...asa ca raspunsul meu la anumite intrebari ar veni f tarziu.

Pt luciact - legat de rotarix - si noi il facem maine. La fel ne-am gandit ca mai bine sa il facem decat sa aibe probleme. Din cate mi-a zis doctora ar costa 280, prima administrare. Stiu sigur maine pana la pranz, ca vine acasa sa il dea.

Legat de somn, noi nu avem mari probleme ca la inceput, dar acum il las pe el sa adoarma cand vrea. Ii facem baita pana in 9, apoi papa, si il tinem cu noi in camera in balansor (intors invers, sa nu se uite la televizor de care e fascinat). Iar in jur de 11 adoarme si il mut in patut. Se trezeste doar o data noaptea - intre 3.30 si 4.30. Inainte ma chinuiam f mult cu adormitul - il leganam, ii cantam, insa apoi am inceput sa-l las pe el sa doarma cand ii e somn si e mult mai bine.

Am si eu o problema si va rog mult sa ma ajutati. Eu il alaptez pe Andrei doar intinsi in pat. Uneori se mai inneca (cand tragea prea repede) si atunci ii intra putin laptic pe nas. Insa cam de o saptamana, ii intra aproape mereu lapte pe nas (chiar ii curg cateva picaturi in timp ce papa). S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Incepe sa ma ingrijoreze. O sa o intreb maine si pe doctora, iar intre timp incerc sa-l alaptez in pozitia clasica, insa nu prea reusesc sa-l tin ok sa pape...

Va multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Neata!
Carmen ceea ce faci pt imprietenirea lui Andei cu patutul e bine, dar daca el nu vrea ... Eu am insistat si cate 2 ore timp de o sapt si pana la urma s-a invatat. 2 luni nu am avut treaba. Dar nu a durat decat pana acum cateva zile. Nu mai vrea si pace. Asta noapte am statcuel in brate de la 3 la 4 jumate. Cum il puneam in pat urla cum il luam tacea. Dar m-am tinut tare ca noptile trecute l-am luat cu mine. Intr-un finAl a adormit in patut si a stat pana la 6. Dupa aceea l-am luat in pat cu mine. Nu stiu daca il doare ceva de urla atat sau vrea el cu mine in pat asa brusc.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Miss mj, la fel zic si eu ca madalina daca nu vrea, treb s ail mai lasi si sa incerci mai tarziu, ca nah..are si el personalitatea lui; la noi cand merge, cand nu, eu incerc mereu , dar nu ma supar daca nu merge; uite, de ex aseara a ador,it cu oitza de la vtech-nu stiu daca o stii, are un mod de noapte, cu sunete din natura, melodii super adormiciase, greieri, apa, ploaie; am pus-o in patut cu oitza, inital se uita la lumina, ca are si un feld e lampa, apoi am zis ca ma asez eu in pat si daca plange o iau- se vede treaba ca oitza m-a adormit initial pe mine, apoi pe ea; a adormit in patut pana la 4 (de la 11), s-a trezit, papat, pus iar in patut, trezit pe la 7 papat, am lasat-o in patul mare, und edoarme si acum!!!

Andutza foarte bine faci ! Eu zic ca asta e fff important, sa fii autentica, cum se zice si feicare sa faca cum simte- eu de exemplu nu ma dau dusa de langa Ana, desi treb sa plec sa incerc sa-mi iau ceva de imbracat!!!!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

Neata,

La multe lunite fericite Noah si Dorian!

1. Cu adormitul: nu stiu ce sa va spun. E o problema pe care, in noptile fara colici, nu o avem. De la inceput Sara a dormit in patutul ei, in camera ei. Nu a protestat, dar de cele mai multe ori are nevoie de leganari sau suzi ca sa adoarma. Atipeste la mine in brate si o pun in patutul ei si doarme, cam de o luna, cel putin 8 ore fara pauza. Mai am o tehnica, adaptata de la o idee de a lui Ziki (multumesc!). Cand o vad ca a obosit, o pun in patut, o pun pe suzi si ii masez fruntea usor, facand cerculete cu degetul. Adoarme in 20 de secunde. Parerea mea este ca trebuie sa insistati cu blandete. Plange, il luati in brate, atipeste, il puteti in patut. E greu pentru mame, dar cred ca pana la urma se va invata ca patutul este locul lui.

2. Temperatura din camera din pacate mi-o face radetul. Acum este 25. Dar tampitii mi-au bagat atata caldura in zilele frumoase ca ajungeam si la 28 .

3. Pentru masina am scoica, in care nu-i place sa stea deloc. Nu stiu cum adorm alti bebei acolo, a mea parca sta pe tepi.

4. Biberonul, nici Sara nu l-a vrut de la inceput si chiar imi arunca priviri suparate si ofensate cand incercam sa i-l pun. Pana la urma s-a invatat. Pe mine ma doare tare momentul ala si metoda mea se potriveste mamelor cu putin sau deloc laptic.

Intrebare, nu chiar SZ : se intampla ca bebeii vostri sa regurgiteze si la 2 ore jumate dupa ce au mancat?

Mandra mamica de printesa filigran Sara Maria - 21.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Andtza, RSZ 1: eu nu pot regla temp in camera decat daca deschid geamul ca nu am repartitoare si sunt arondata la Radet. Se fac cam 24-26 grade seara. Ziua stau mult cu geamul deschis si sunt cam 22-23.
RSZ2: eu i-am crezut pe cuvant pe producatori indiferent ce am cumparat. Daca pe el scrie 0-13 kg e bun! Al meu are si o perna reductoarecare se pune in scaun pt cand e bb mic. Poate cele expuse nu aveau perna pusa.

Imi pare rau pt problemele cu mobila. Te inteleg. Si eu imi doresc daca dau un ban sa stau in fata, vorba aia, dar nu e mereu asa. Unii mici producatori sunt mai sarguinciosi decat aia marii.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Neata!
Tre sa ma apuc de smotru p-aci si mi-e asa o sila cu vremea asta, bleah...Parca au zis ca in week-end se mai incalzeste, desi nu mai am baza pe ce zic astia, ca nu o prea nimeresc deloc de la un timp (eu zic mereu ca meteorologii din ziua de azi sunt generatia noua, aia de au chiulit de la cursuri si de-aia sunt pe dinafara)

ANDUTZA, la noi sunt constant 22-23 grade in toata casa. Ca-s io friguroasa.
Scaun de masina - depinde de care ai vazut. Astea gen cosulet, scoica sunt ok acum, bebe se sprijina pe o mare portiune din spate, nu pe fund.

LUCIA, din cate stiu pretul pt Rotarix e pt o singura administrare. Nu stiu mai multe detalii, noi am analizat situatia si nu-l vom face.

CARMEN, ziua mandra mea adoarme singurica pe unde apuca, n-am treaba cu ea. Seara e cu toane, uneori adoarme la tzitzi si o pun usurel in patul ei (rar, cam de maxim 10 ori pana acum, s-a trezit la scurt timp miorlaind si am mai luat-o un pic in brate pana a adormit iar). Alteori papa cat ii trebuie si daca vad ca n-are somn o pun in patut, se mai frichineste, mai gangureste, molfaie manutele si adoarme singurica.Dar nu i-am facut nimic special. Am lasat-o pur si simplu in patut sa vad ce face, dar asta doar cand e calma, eu nu cred teoria cu bebeii care plang pana adorm.

MAYANE, io-s mare facatoare de torturi, da la ala cu bezea inca nu m-am bagat...Cat despre placinta cu dovleac, sunt fan, dar sotul meu nu, asadar nu pot face ca ar insemna sa mananc singura toata tava. Asa ca poti sa arunci si la mine 2-3 bucati

ANA_ANTO, scrie mai des, chiar daca raspunsurile vin uneori tarziu, cu cat mai multe pareri cu atat mai bine. Nu stiu ce sa-ti zic de problema cu lapticul, eu nu am alaptat niciodata intinsa in pat, poate de-aia nu mi s-o fi intamplat, nu stiu.

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina
Botezul Catalinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Neatza fetele.
Noi am avut o noapte mai buna cu somn de la 9 la 7 si 2 treziri, iar de la 7 pana la 9 piciul a stat cuminte in patut. Acu vad ca il ia iar somnul. Are 2 ore de cand e treaz.
Madalina eu nu ma confrunt inca cu problema patutului, ca l-am pus de la inceput acolo si acolo a dormit noapte de noapte, ziua mai dorme in patul mare. In schimb piciul meu si-a facut un obicei din statul in brate, cum il iau inbrate si ma joc un pic cu el rade gangureste, dar daca l-am pus jos zici ca l-am pus pe aici. Nu plange cu lacrimi, ceea ce pt mine inseamna ca se alinta si ii dau suzeta sa rontaie la ea si uita ca voia in brate.
Cu adormitul seara, la noi functioneaza leganatul fie in brate si pe picioare(stiu nu e cea mai buna varianta), ziua cand e obosit adoarme singur cu sau fara suzi. Oricum de la 3 luni incep si ei sa constieze ceea ce se intampla in jurul lor si profita de ceea ce le place.

Sper sa iasa soarele azi, ca vrem afara.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput