Franta a interzis burka in public - dezbatere

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

eh, astea-s facaturi de pe net, Deborah...
Doar ni s-a spus chiar acum cateva zile ca musulmanii care renunta la islam nu sunt ucisi pe temeiuri religioase (vorbim despre crestinii fosti musulmani arsi cu tot cu biserici in tari islamice). Ni s-ar fi explicat si de ce, dar e prea complicat .

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

am si eu o intrebare pt Hannen, in fatza fiilor vostri adolescenti cum stati prin casa?

michelle

Dar pot cumva sa ma casatoresc cu fiul meu?Nu,asadar stau normal ,cu capul gol ,cu maneci scurte..
P.S o femeie nu are voie sa apara descoperita,cu parul,sanii gleznele...etc,in fata unui barbat cu care nu are nicio legatura de singe,deci teoretic ii poate deveni sot.Si asta este valabila toata viata,indiferent ca femeia este casatorita sau nu.
Copiii ei nu`i pot deveni soti,nu?De fapt am specificat care sunt persoanele de gen masculin in fata carora se poate dezveli ,tatal ei,fratii ei,sotul ei si socrul ei.Fratii sotului nu intra in aceasi categorie.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Eu am o intrebare *tehnica*...De ce fratii sotului nu-s ok si socrul e ok?
Pentru ca daca fratii sotului nu-s *safe*,cine garanteaza ca socrul este *safe*?In mod firesc sotul si sotia nu sunt rude(nu ma intereseaza cazurile unde sotii sunt veri si e clar consangvinitate,pentru ca pe astea nu le pot intelege indiferent de explicatiile pe care le primesc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lia

Citat:

Citat:

am si eu o intrebare pt Hannen, in fatza fiilor vostri adolescenti cum stati prin casa?

michelle

Dar pot cumva sa ma casatoresc cu fiul meu?Nu,asadar stau normal ,cu capul gol ,cu maneci scurte..
P.S o femeie nu are voie sa apara descoperita,cu parul,sanii gleznele...etc,in fata unui barbat cu care nu are nicio legatura de singe,deci teoretic ii poate deveni sot.Si asta este valabila toata viata,indiferent ca femeia este casatorita sau nu.
Copiii ei nu`i pot deveni soti,nu?De fapt am specificat care sunt persoanele de gen masculin in fata carora se poate dezveli ,tatal ei,fratii ei,sotul ei si socrul ei.Fratii sotului nu intra in aceasi categorie.

Pentru ca daca fratii sotului nu-s *safe*,cine garanteaza ca socrul este *safe*?In mod firesc sotul si sotia nu sunt rude(nu ma intereseaza cazurile unde sotii sunt veri si e clar consangvinitate,pentru ca pe astea nu le pot intelege indiferent de explicatiile pe care le primesc).

Ideea nu e ca fratii sotului nu-s safe. Daca se respecta Vechiul Testament, in acesta se precizeaza ca daca la moartea sotului nu exista copii unul din fratii sotului este obligat sa se casatoreasca cu sotia vaduva. (exemplu Ruth)

In timp ce socrii raman familie extinsa si atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui Lia

Citat:

Citat:

michelle

Ideea nu e ca fratii sotului nu-s safe. Daca se respecta Vechiul Testament, in acesta se precizeaza ca daca la moartea sotului nu exista copii unul din fratii sotului este obligat sa se casatoreasca cu sotia vaduva. (exemplu Ruth)

In timp ce socrii raman familie extinsa si atat.

si daca fratii sunt deja casatoriti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

nu cred ca este o probl ca sunt casatoriti...mai adauga inca o sotie

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Na belea! Asta mai lipsea! Sfarcul Cireasa de pe tort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Na belea! Asta mai lipsea! Sfarcul Cireasa de pe tort.

Daaa,e in toi scandalul!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Dar urat mai e sanul acela siliconat! Arata ca o minge.
Vai draga, emanciparea femeii inseamna aratarea corpului nud, si ala refacut?!? Mai bine statea in banca ei! Mie Sila imi provoaca sila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Dar urat mai e sanul acela siliconat! Arata ca o minge.
Vai draga, emanciparea femeii inseamna aratarea corpului nud, si ala refacut?!? Mai bine statea in banca ei! Mie Sila imi provoaca sila.

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
_

Nici eu nu ma dau in vant dupa nuditate, dar nici nu consider nuditatea o rusine. Pt ea e o emacipare, mai exagerata poate, dar e. Asa cum si pt romance faptul de a nu se mai marita la 15 ani si a avea 10 copii, ci 1,2 copii in medie si o casatorie bine dupa 20 de ani. E emancipare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RA spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Laura, nu ai vrut sa reiei discutia, dar ai reluat-o totusi, m-ai nominalizat doar pe mine si arati in continuare cat de partinitoare poti fi si cum te-ai implicat in moderare intr-o discutie pe care nu ai avut vreme/chef sa o citesti macar cuvant cu cuvant, daramite sa o digeri...
Cat despre prozelitism, imi pare rau, dar probabil ca l-ai recunoaste numai daca ti-ar pica in poala cu tot cu lampa din tavan :).
Sa stii ca prozelitismul nu e o chestie care incepe cu "dragul nostru profet zice", ci poate fi o chestie care sa inceapa cu "dragul vostru profet zice" .

Si nu e vina mea nici ca tu consideri normal ca un om sa nu-si asume spusele si te lasi impresionata de discursurile patetice in care Hannen isi cam ridica fustele si se bucura ca e la adapost de prezenta noastra, femei rele si fara inima, care nu o intelegem si care am face rau copiilor ei .
Acuma, na, eu ce sa-i zic? I-as zice sa zica mersi ca nu traieste cu copilele in Arabia Saudita, locul spre care se indreapta zilnic ca sa se roage. Acolo ele ar fi cu adevarat in pericol. De moarte!

Si, ca sa-i dau Capcaunului satisfactie ca e un bun psiholog , o sa fiu burka pana la capat :)) si o sa povestesc ceva de asta vara.
Asta vara am fost in Franta si intr-una din zile ne-am propus sa vizitam o cladire foarte veche, monument istoric, dintr-un orasel de langa Avignon.
Am ajuns acolo dupa 19,30 si ne tot invarteam pe aceleasi stradute fiindca nu reuseam sa gasim cladirea.
Fiu-mio a zis la un moment dat ca el nu vrea sa mai mearga, vrea sa ne intoarcem imediat la masina (fiu-mio, care e un copchil foarte relaxat si echilibrat, niciodata n-a facut asa ceva).
Cand il intrebaram ce i-a venit, a zis ca nu vrea sa ne mai invartim aiurea pe stradutele alea unde lumea se uita atat de urat la noi .
Sotul meu i-a zis ca-i obosit si flamand , dar ca gasim monumentul indata si dupa aia plecam sa mancam ceva.
Eu am plecat privirile de pe ziduri si le-am indreptat in jurul meu, atat cat sa-mi dau seama ca eram intr-un cartier al arabilor si ca, intr-adevar, eram priviti cu ostilitate, iar copilul avea dreptate.
Probabil ca cei care locuiesc in Franta or sa rada de mine si de fiu-mio, dar chiar asa s-a intamplat si niciodata nu ni s-a intamplat asa ceva nicaieri.
Eu sunt obisnuita cu arabii din Bucuresti, majoritatea comercianti, care sunt amabili si indatoritori cu clientii, chiar daca (cei mai multi) te masoara din cap pana-n picioare cu niste ochi peste care iti vine sa tragi (cel putin) o burka .
Ahaaa, gata, stiu de ce ei nu poarta burka. N-ar mai fi in rai picior de mascul :)).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Stii ce-mi pare mie tare ciudat?Faptul ca puterea de intelegere si indarjirea cu care aperi un asa-numit elev problema sau o asa-numita natie-problema in Romania,nu se regaseste nici pe departe cand vine vorba despre aceste subiecte.In general,un discurs radical ramane ca atare vis-à-vis de toate subiectele "delicate".Cu alte cuvinte,o persoana poarta ,de obicei,ochelari de cal pur si simplu din obisnuinta , din comoditatea si confortul pe care ti-l ofera o idée preconceputa.Indraznesc sa c red ca,in cazul tau,cel putin,nu e vorba de asa ceva.
Poate te intrebi ce ma determina sa fac asemenea analogii.Ei bine,eu ma mir de ce nu incerci ,macar o singura data, sa faci tu insati o astfel de corelatie.
Poate ca nu ai citit cu atentie postarile lui AB_ AC.Ti le recomand.Ele exprima intru totul realitatea. Mai adaug, foarte pe scurt, cateva aspecte din istoria moderna si contemporana a celor despre care tocmai vorbim pe aici:dupa caderea ultimului "califat islamic"(pus intre ghilimele,fiindca Imperiul Otoman era departe de ceea ce ar fi trebuit sa insemne un califat islamic,in fapt a fost o catastrofa pentru aceste popoare),arabii au fost preluati de puterile coloniale (o etapa oarecum mai prolifica decat cea anterioara,dar tot ocupatie se numeste).Apoi incep sa fie create noi state in zona.Cum?Ei bine,nu asa cum ne putem inchipui noi europenii cei prea civilizati,in cateva sute de ani,ci simplu,in cancelariile vestice,prin cateva trasaturi de creion scrasnite pe o harta stramba déjà.Se pun si conducatori noi pentru noile state independente…nuuuuu,nu dintre cei alesi de popor,ci pe cei care trebuie sa le reprezinte interesele lor,a celor mari in lumea asta mica!In aceste conditii,societatea ramane profund tribala pana in ziua de azi.Lucrurile incep abia acum sa se precipite,dar va mai dura,zic eu,pana cand sa putem avea aceleasi pretentii de exercitiu democratic.
Intelegi acum de ce este greu sa ceri cuiva,care recunoaste locul natal al interlocutorului dupa numele de famile(inainte ca acesta sa deschida bine gura ca sa-si dea seama dupa accent de unde provine),pentru care, o casatorie cu cineva din afara familiei inseamna o casatorie cu un strain,chiar daca strainul este din satul alaturat,asta ca sa-ti dau numai 2 exemple simple ale situatiei din "teren",sa ceri unei asemenea persoane-spuneam-sa gandeasca in termenii cu care noi suntem obisnuiti.
Vina ne apartine(generic vorbind,desigur) si din alt punct de vedere(l-a punctat déjà AB_AC),si anume:cand Europa a avut nevoie de mana de lucru bruta,a adus din fostele colonii cu gandul ca,atunci cand nu vor mai avea nevoie de ei,se vor putea descotorosi cu usurinta.Ei bine,astia au venit,s-au inmultit,au devenit intre timp si masa electorala,dar conditiile oferite pentru integrare au venit ,din pacate,mult prea tarziu si de multe ori,superficial si prost aplicate in teren.
Americanii au fost,si in aceasta problema,la ani lumina distanta.Au selectat riguros imigratia din aceste zone si rezultatele se observa.Daca esti curioasa,cauta pe site-urile guvernametale si ai sa vezi gradul de integrare in societatea americana,a diferitelor cetatenii din ME.Te asigur ca vei avea surprize.
Un exemplu imi vine acum in minte:acum vreo 2-3 ani,pe un post francez se facea o comparatie intre un medic roman(specialitate ATI) si un medic sirian(specialitate obstretica-ginecol),intre usurinta cu care romanul a fost acceptat pe post,fara ca macar sa cunoasca suficient de bine limba(asta era comentariul francezilor,nu al meu!) si greutatile pe care le-a intampinat sirianul pana sa ajunga sa poata profesa."Intamplarea" face ca eu sa cunosc indeaproape atat sistemul de invatamant medical romanesc,cat si pe cel sirian.Sa mai specific ca,dupa varsta lui,medicul roman facea parte din generatia care a intrat la facultate dupa revolutie(adica la concurenta aceea "fenomenala' de 1,5 pe loc).Ei bine,nu spun acum ca nu sunt si medici buni printre cei tineri,dar proportia lor difera considerabil fata de cei care au intrat la medicina inainte de revol.Motivele sunt arhicunoscute,cred.In principal,ele au de-a face cu "migratia" creierelor spre alte facultati.Eu am avut prilejul sa predau la grupe provenite din ambele generatii.Diferenta este….mare,foarte mare.
Ei bine,de partea siriana,aceasta migratie nu s-a produs.Nu inca!Acolo,locurile de la medicina sunt inca ocupate de absolventi care obtin la bac cel putin 236 din 240 de puncte obligatorii(spun obligatorii fiindca mai sunt inca 20 de puncte la religie,dar acelea nu intra in calcul pt fac. ,materiile fiind ,desigur,diferite la crestini fata de musulmani ).
Discriminarea aceasta continua,desigur,si la nivel "noii intrati in EU" vs. "vechii si civilizatii vestici",dar asta e alta poveste.
Ei,americanii,baieti practici,platesc valoarea creierului,dovedita desigur,indiferent de originea lui!
Daca ai avut rabdare sa citesti pana aici(desi as mai avea inca foarte multe de spus,cred ca am intercut déjà limita bunului simt in ceea ce priveste lungimea unui mesaj),indraznesc sa sper ca ti-am incitat curiozitatea de a face un mic exercitiu de gandire punand in locul "elevului problema"(caruia ii luai apararea cu catva timp in urma,la un alt subiect de pe forum) pe acesti 'elevi problema" ai "lumii civilizate'.
Poate ca,in felul asta,data viitoare cand mai mergi pe acele stradute,sau pe altele de acelasi fel,vei vedea si altceva decat ai vazut prima oara.(Eu as merge mai departe,invitandu-te sa vizitezi si alte tari,precum Libanul,Siria,Iordania …din pacate,insa,acum nu e tocmai momentul potrivit.Dar poti face totusi ceva:intra pe site-uri de calatorie si citeste ce scriu cei care au vizitat déjà aceste locuri.Vei fi surprinsa,sunt sigura).
Si,cu respect,indraznesc sa spun asa:incearca intotdeauna sa intelegi toate punctele de vedere.Stiu ca presupune mai mult efort,dar bucuria si liberatatea pe care o oferi gandirii tale e o buna rasplata,nu-I asa?
PS. Nu am timp sa recitesc ce am scris.Sper ca eventualele greseli sa nu ma arunce in tabara alora de scriu pe site-uri religioase,indiferent de confesiune,zic eu.Nu de alta,dar nu frecventez astfel de locatii,imi ajung comentariile la articole din diferite publicatii online,pe care mai arunc cate un ochi.

Mergi la inceput