Franta a interzis burka in public - dezbatere

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Hannen daca nu dormi noaptea bine te scoli cu nasul la cearceaf.

Sincer evreii nu cred in vreo nastere miraculoasa, dar nici in vreo alta precizare. Adica nu cred ca a avut un copil in afara casatoriei care evident la vremea aceea era suficient pentru a o cataloga drept "tarfa".
Versul Isaia 7:14

Edit: am incercat sa scriu in ebraica dar nu mers...

spune in ebraica "almah harah" Almah inseamna in ebraica "tanara". Nu contine vreo precizare de genul maritata au ba, virgina au ba.
Tanara este oarecum sinonim cu virgina, dar nu e tradusa la fiecare aparitie in text ca virgina nici in toate bibliile crestine.

Evreii sustin ca e o greseala de traducere si ca Matei a preluat in Noul Testament o citare gresita din Isaia. Si-l resping pe Isus pentru ca restul de profetii pe care venirea Messiei trebuia sa le implineasca nu au avut loc.
Evident ca extremisti exista pe peste tot...

ok dar ce te faci cu restul profetiilor care s-au implinit...chiar toate au fost greseli de traducere?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Evreii sustin ca e o greseala de traducere si ca Matei a preluat in Noul Testament o citare gresita din Isaia. Si-l resping pe Isus pentru ca restul de profetii pe care venirea Messiei trebuia sa le implineasca nu au avut loc.
Evident ca extremisti exista pe peste tot...

ok dar ce te faci cu restul profetiilor care s-au implinit...chiar toate au fost greseli de traducere?

michelle

Fiecare cu credinta lui. E credinta si nu demonstratie matematica. In fiecare credinta sunt puncte discutabile, dar de credinta ta te leaga ce-au ales parintii tai si ai tai de generatii. Eu am avut parinti de religii diferite asa ca-s atasata emotional de ambele credinte si nu ma voi bate in piept cu credinta mea pentru ca acord suficient respect si crestinilor si evreilor in general... fara deosebire de denominatie . Sau poate nu-s suficient de religioasa ca sa-i alerg pe toti cu furca. Orice e posibil.

Singurul mod in care oameni de credinte diferite pot discuta este sa spuna fiecare de ce crede ceva, nu sa incerce sa se convinga unul pe altul ca au dreptate.

Imi pare rau ca discutia a degenerat din rau in mai rau.

Mai aveam doar ceva de zis... multi ati spus ca Franta e suverana si poate face ce vrea. Dictatura majoritatii nu-i o cale buna.
Ideea statelor natiuni nu prea mai e corecta in multe tari industrializate care s-au dezvoltat utilizand emigranti.
Structura sociala e din ce in ce mai variata... si ca progresul societatilor noastre sa continue trebuie sa gasim ce ne uneste fara a ne distruge radacinile. Sa stiti ca pentru mine e o usurare ca-n State sa am mai putin din Sarbatorile crestine, dar sa am Presidents Day, Thanksgiving, Labour Day, Memorial Day si alte sarbatori pe care le pot sarbatori cu prietenii mei de indiferent de religie.

De asemenea de 4 iulie e un spectacol care ca emigrant te misca. La noi in satuc comunitatile mari sunt poloneza, irlandeza, italiana, evreiasca. Sa le vezi pe batranici sau orchestrele in portul national impreuna ... iti da realmente senzatia ca toti pun umarul in aceeasi directie.

Nu mai am ce cauta pe topicul asta... eu consider ca scoala trebuie sa fie strict laica pentru a ne creste copii in valorile comune, dar societatea trebuie sa dea adultilor respectul cuvenit alegrilor lor religioase cata vreme nu pun in pericol pe altii. Adica iti pot interzice sa conduci cu burqa sau sa operezi, dar nu sa te plimbi sau sa bati la calculator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_mar spune:

AB_AC chapeau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Pt ca nu am nici o intentie sa redeschid discutiile, nu o sa zic mai nimic. Hannen fiind singura muslima declarata de pe forum, ati sarit toate care aveati ceva de zis pe ea. Normal ca ea le-a luat personal (si aici si la subiectul cu Afganistanul), chiar daca uneori nu era cazul. Mie nu mi-a placut cum s-a trecut de la 'cativa teroristi de religie musulmana au facut... ' la ' toti musulmanii sunt ...' apoi la 'asaaa, deci tu hannen nu esti cu nimic diferita e aia de arunca pietre sau dau cu bombe si iti inveti fetele sa urasca pe evrei'.

denizel, ai dreptate, nu iti pot da un citat unde sa scrie negru pe alb 'hannen esti tare naspa pt ca esti musulima si faci asa si pe dincolo', dar este recunoscut faptul ca ai un stil f. finutz de a ataca si a faca 'sa doara' mai ceva decat 100 de injurii.

In alta ordine de idei, nu e razboiul meu, nu ma mai bag. Nu mi-a placut deloc cum a fost atacata si i s-au rastalmacit vorbele lui hannen numai pt a scoate musulmanii vinovati de toate relele din lume. Dragi crestini, eu va propun sa va mai uitati si printre fratii vostri de cruce inainte de a da cu piatra in altii.

O zi buna va doresc si cu cat mai putine incrancenari.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

In alta ordine de idei, nu e razboiul meu, nu ma mai bag.

Laura(of iar is pe graba)cum ai fi gindit/procedat daca ai fi trait intr-o tzara cu risc teroristic ridicat,daca Romania s-ar afla pe o "lkista neagra"a unor fanatici,daca pruncii tai ,tu si familia ta nu te-ai simtzi in sigurantza datorita unor fanatici religiosi?

Cu restul am votata,se vede,nu sunt d eacord cu ce ai spus,e parerea mea!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Si daca nu m-as simti in siguranta din cauza unor fanatici religiosi, crezi ca balacaritul tuturor celor de aceeasi religie cu fanaticii si atacarea pe forumuri a unor useri care afirma ca sunt de acea religie mi=ar rezolva problemele? Alea mele sau ale tarii? Ar rezolva problema dezaxatilor care sar cu bomba? Sau mi-ar da un sentiment mai de siguranta?
Cand am zis 'nu e razboiul meu' m-am referit mai ales la 'razboiul' de pe forum, la cel din lumea virtuala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Gata cu razboiul sunt si www.jurnalul.ro/special/special/drumul-matasii-iar-vegheat-de-buddha-print-63690.html" target="_blank">semne bune demne sa le luam in seama.

Minte, inima si literatura

Sunt un ....kafir...

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:

Si daca nu m-as simti in siguranta din cauza unor fanatici religiosi, crezi ca balacaritul tuturor celor de aceeasi religie cu fanaticii si atacarea pe forumuri a unor useri care afirma ca sunt de acea religie mi=ar rezolva problemele? Alea mele sau ale tarii? Ar rezolva problema dezaxatilor care sar cu bomba? Sau mi-ar da un sentiment mai de siguranta?
Cand am zis 'nu e razboiul meu' m-am referit mai ales la 'razboiul' de pe forum, la cel din lumea virtuala.

Oare ai mai gandi asa cand singura amnintare nu e terorismul? Suedia e NO 1 !! la violuri in europa, cu o pop. de 9 mil. Cate femei sunt in Suedia si cate in Germani, UK, Spania. Si totusi, Sweden rules. Multi dau vina pe imigrantii arabi( ca aici ei fac grosul imigrantilor), in presa suedeza nu se da nume si nici etnica, se zice un cetatean (ca da, sunt cetateni o buna parte) ca sa nu lezeze intereselor comunitatii. Odata am auzit ca a fost un scandal ca un ziar ii facuse albi pe niste arabi care facuse nu stiu ce. Nu-s sigura de informatie, da e posibil. Pot sa fie si suedezii responsabili de violuri, dar daca au comportament predispus la violuri de ce nu au violat si inainte cand erau numai ei. Sa-ti mai zic ca este un cartier intreg in al3-lea oras ca marime unde politia trebuie sa insoteasca ambulanta??? ca un echipaj de politie nu merge singur, intotdeuna 2, ca un exhipaj sa supravegheze masinile.Si Ca evreii nu se mai simt in siguranta in suedia?? Ca la un meci de tenis au trbuit sa-l tina cu usile inchise datorita arabilor ofensati de prezenta jucatorului evreu si ce s.au gandit...sa dea cu pietre, sa protesteze.

Vezi Laura, nu e doar terorismul, ca e viata de zi cu zi. Ce sa iti mai zic. Suedezii sunt oameni calmi, vorbesc incet si rar si sunt timizi si pt evitarea conflictului. Dar multi suedezi mi.au spus ca au vazut cum arabii profita de timiditatea suedezilor si de political correctnessul lor. Fac scandal, ridica tonul, se simt nedreptatiti, totul pt intimidare!!!!!!!! Fac intentionat ce fac. Si totusi sunt sigura nu sunt toti asa. Dar care sunt, sunt ca paduchele care iese in frunte. Asta e.
Uite un link : http://www.youtube.com/watch?v=wRnP-XzB_U0
Crezi ca nu te-ai ingrijora daca si in Romania ar fi la fel? Deci nu e doar terorismul.
Cu mesajul asta am vrut sa intaresc ceea ce a zis anadacos. E dreptul meu sa iau atitudine. E dreptul meu sa ma ingrijorez. E dreptul meu sa cer raspunsuri. E dreptul meu sa traiesc fara sa ma ingrijorez ca rec pe lanag un grup de muslims cu capsa pusa.

Mergi la inceput

en_kvinnal si daca te iei de hannen rezolvi problemele violurilor in Suedia? Corect, te sustin, ia atitudine! Dar acolo in Suedia si impotriva celor care genereaza problemele. Eu nu prea cred ca hannen semneaza cecuri si trimite biletele de sustinere arabilor care fac scandaluri si panarama in Suedia. Si atunci? In afara ca probabil te-ai simtit tu mai bine dupa ce "te-ai racorit" zicandu-i cateva de religia ei, cu ce ai imbunatatit situatia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:

en_kvinnal si daca te iei de hannen rezolvi problemele violurilor in Suedia? Corect, te sustin, ia atitudine! Dar acolo in Suedia si impotriva celor care genereaza problemele. Eu nu prea cred ca hannen semneaza cecuri si trimite biletele de sustinere arabilor care fac scandaluri si panarama in Suedia. Si atunci? In afara ca probabil te-ai simtit tu mai bine dupa ce "te-ai racorit" zicandu-i cateva de religia ei, cu ce ai imbunatatit situatia?

Ce-am avut eu cu religia ei? Singurul lucru de care nu sunt mandra e ca i-am interpretat gresit un mesaj.
Repet, discutia nu incepuse ca atac la religia islamica. Dar, cum a aparut Hanene a tinut-o in sus si in joc cu religia. Ea a adus religia in discutie. Singurul ei argument a fost religia. Pai daca asta e o discutie , o polemica unde se dau argumnte si contr-argumente, si daca Hanene vine numai cu un singur argument , religia, pai contrargumntele de ce natura sa fie? Ea nu e singura pers- sensibila la religie, Uite ca e si michelle.usa, si denzinel. Si ea vorbea de religie ca argument cand masura de banare a niqabului a fost pur laica. Deci, doua unitati de masura diferite vorba ei. Si inca ceva daca fetele acelea care nu pot sa renunte la niqab din pura convingere religioasa, atunci sa plece in sihastrie. Ca si noi aveam sihastrii care nu se aveau cu lumea noastra si traiau singuri pe unde apucau ,dar cu credinta neatinsa. Si ele pot sa emigreze in Arabia Saudita. Daca au o credinra atat de puternica, faptul ca vor trai departe de familie si mai stiu eu ce nu ar trebui sa fie un impediment.Ca despre Hanene, ea singura s-a bagat in gura lupului. Si stii de ce, ca nu accepta nicio alta varianta. Numai religia. Sa zica ok nu e frumos ce se face, dar daca ei considera corect atunci asta e ne supunem, cum toti muritorii se supun unor legi mai mult sau mai putin absurde. Ca majoritatea fetelor au zis ca dpdv al dreptului la exprimare nu e corecta legea, dar are argument bun.

Mergi la inceput