Franta a interzis burka in public - dezbatere

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Singura mea nedumerire ar fi de ce nu se pot separa discutiile gen o religie vs alta religie

Pentru ca unii considera ca facand comparatie intre religia lor si o alta(care nu-i aleasa la intamplare) pot sublinia mai cu foc ´´binele´´ din religia proprie. Pentru ca, nu-i asa, nu exista bine fara rau. Principiul e simplu.

Stii cum fac aia micii la gradi? ´´da uzite ca shi andi a dat cu masinutza de pamaaaaaant´´

Apoi, sa nu uitam ca romanul s-a nascut poet dom´le. E in stare sa-ti stoarca rauri de lacrimi de compasiune in doi timpi si trei miscari.Ca asta e ultima carte jucata: cand nu mai merge pasenta, scoti Asul, aka sensibilizarea distinsei audiente.

E ca-n alt exemplu de la gradi: A ii pune piedica lui B, B se supara si-i trage una dupa ceafa lui A, iar A apoi urla din toti bojocii ca l-a batut B din senin. :) Deja-vu?

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Da, cunosc sistemul "ba pe-a ma-tii":-), dar se poate face un topic separat; asa fiecare scrie despre ce-l intereseaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Pentru ca subiectul a degenarat asa, cu dedicatie :
http://www.rtl.fr/actualites/culture-loisirs/article/buzz-niqab-et-mini-jupes-dans-les-rues-de-paris-5953177591

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Ma asteptam ca-n forum lumea sa poarte etole. Cand colo, burqa, burqa si iar burqa. Nici nu-i de mirare ca se scot ochii-ntr-o veselie ziua-n-amiaza mare.

Cine n-a burka in viata lui, sa arunce primul piatra .
Sesiunea de inscrieri fiind deschisa, mentionam ca asteptam cu drag pe lista chiar si purtatori de burka portocalie cu pixeli puchitzei violeti :)).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Pentru ca subiectul a degenarat asa, cu dedicatie :
http://www.rtl.fr/actualites/culture-loisirs/article/buzz-niqab-et-mini-jupes-dans-les-rues-de-paris-5953177591

Mik.

Eu nu vorbesc franceza, stiu rusinica mie. Am tradus articolul cu google translater, si dupa cum stii nu e cel mai performant instrument. Am prins ideea cat de cat dar tot nu intelg doreau sa manifesteze contra masurii adoptate cu privire la niqab, nu?

Oricum ar fi, e tare ideea. Oare acum o sa mai moara alti oameni complet nevinovati pt treaba asta cu niqabitch, doar pt ca au asociat idea de sexualitate cu niqabul?

Mergi la inceput

Ai vazut filmuletul ?
Articolul e mai vechi si filmul la fel. Ideea e ca una cu alta nu merg si ca duduile voiau doar sa faca senzatie.

(Fusese un moment de descretit fruntile; ma rog, fruntile care se vad).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Sesiunea de inscrieri fiind deschisa, mentionam ca asteptam cu drag pe lista chiar si purtatori de burka portocalie cu pixeli puchitzei violeti :)).

Decat turban pot purta purtatorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Ai vazut filmuletul ?
Articolul e mai vechi si filmul la fel. Ideea e ca una cu alta nu merg si ca duduile voiau doar sa faca senzatie.

(Fusese un moment de descretit fruntile; ma rog, fruntile care se vad).

Mik.

Ah ok. Pe mine m-a amuzat. DAr nu trebuie recunoscut in public chestia asta,ca pe vremea evului mediu si a Inchizitie, te poate costa capul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Decat turban pot purta purtatorii.

Complet, da' complet off-topic.
Nu stiu din ce cauza din cea mai frageda pruncie capcaunul e musai cineva cu un turban pe cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

am si eu o intrebare pt Hannen, in fatza fiilor vostri adolescenti cum stati prin casa?

michelle

Dar pot cumva sa ma casatoresc cu fiul meu?Nu,asadar stau normal ,cu capul gol ,cu maneci scurte..
P.S o femeie nu are voie sa apara descoperita,cu parul,sanii gleznele...etc,in fata unui barbat cu care nu are nicio legatura de singe,deci teoretic ii poate deveni sot.Si asta este valabila toata viata,indiferent ca femeia este casatorita sau nu.
Copiii ei nu`i pot deveni soti,nu?De fapt am specificat care sunt persoanele de gen masculin in fata carora se poate dezveli ,tatal ei,fratii ei,sotul ei si socrul ei.Fratii sotului nu intra in aceasi categorie.

Whatever happens don`t let go of my hand!

multumesc pt raspuns.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

michelle,iata opinia bisericii despre acoperamintul femeii crestine(si mai sunt)

,,Cuviosul Nicodim Agioritul despre acoperirea capului la femei:Citim in Dumnezeiasca Scriptura ca, atunci cand ieseau din casa, femeile cele vechi isi acopereau nu numai capul, ci si fata. Caci si Tamar, nora Patriarhului Iuda, s-a infatisat inaintea lui Iuda cu fata acoperita: "Si-a acoperit- zice- fata sa" (Facerea 38:15). De asemenea si Susana: "Iar acei fara de lege i-au poruncit sa se dezveleasca, fiindca era imbrobodita, ca sa se sature de frumusetea ei" (Susana 32). Si pana azi femeile otomanilor umbla cu obrazele invelite. Sa auda acestea femeile crestinilor si sa se rusineze!Fiindca femeile cele vechi ale israilitenilor si ale paganilor isi inveleau si pana acum isi invelesc capetele si fetele, ca sa nu se intample sa sminteasca pe cineva cu frumusetea lor, iar femeile crestine umbla prin targuri si pe drumuri fara rusinare, nu numai cu capetele si cu fetele descoperite, ci si cu pieptul deschis, si din aceasta smintesc multe suflete ale fratilor crestini.Vai!Vai!! Caci mai rau este acest lucru ce-l fac decat a fi cu totul rase. De aceea sa se sileasca, pentru dragostea lui Dumnezeu, sa indrepte aceasta necuviinta de acum inainte si, cand ies din casa, sa fie invelite pe cap cu cinste si cuviinta, cum se cuvine femeilor crestine. Iar de nu, se vor osandi in ziua Judecatii de catre femeile israilitenilor(evreilor) si ale paganilor!

acesta este de pe site`ul "femeia ortodoxa"-care acum se pare ca este in "constructie"(am mai pus acelasi link acum citeva luni la un alt topic)

Whatever happens don`t let go of my hand!

Da stiam de Tamar si Judah din VT in cartea Deutoronomi.Iar Susana face parte din cartile apocrife...care nu sunt incluse in Biblie.

In NT, o singura remarca se face despre acoperirea capului cu ceva la femei si a aceasta numai in biserica si numai in situatii deosebite(1 corintieni 11:5-6).

O data cu jertfa Domnului Isus multe din legile VT au fost schimbate(dar nu ma refer la cele 10 porunci care inca mai stau in viguare), de aceea crestini nu au preluat obiceiurile evreilor (imbracaminte, mancare, sarbatori etc).

michelle

Mergi la inceput