Franta a interzis burka in public - dezbatere

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Hannen, nu te supara acum, te-ai erijat singura in purtatoarea de burqa in public aici, la aceasta discutie, parea ca iti asumi rolul cu capul limpede si sange rece. Se pare ca nu e asa , nu trebuie sa te justifici tu ca persoana pentru credinta ta, convingerile tale, tu trebuia aici doar sa ajuti la obiectivitatea perspectivei, eventual sa sa aduci argumete pertinente si informatii care ar scapa oamenilor care n-au habar ce semnifica aceasta burqa pentru musulmani, dar cam atat...
E aberant sa pretinzi tuturor celor care au o parere despre acest subiect sa aiba cunostinte temeinice despre religiile lumii, nici macar despre una singura...Chiar nu e nevoie sa fii teolog ca sa aprobi sau dezaprobi comportamentul cuiva, comportament care te afecteaza direct sau indirect, si care e motivat de religia sa. E simplu, daca femeia care umbla ascunsa pe strada isi motiveaza comportamentul acesta ca fiind cerut de religia sa, ca e musulmana, ceilalti iau lucrurile ca atare si zic ca pe ei ii incurca femeia musulmana cand umbla pe strada, fara sa aibe habar de ce e aia musulman sub toate aspectele sale, si referindu-se la acoperamant. Chiar nu are importanta ce parere are femeia respectiva despre Feciara Maria sau mai stiu eu ce!
Si atata timp cand in lumea asta larga identitatea ta = cu fatza ta (pe buletin, pe pasaport, pe permisul auto-acolo unde contine si foto, identificarea se face comparand fatza posesorului cu cea din poza de pe actul de indentitate, corect?), iar cineva o ascunde si nu zice ca nu vrea sa iti arate fatza (macar pentru identificare), ci ca nu-i permite religia sa o faca, si ca e tabu, mi se pare logic ca masurile sa se indrepte asupra semnificatiei religioase a acoperamantului respectiv...faptul ca e interzisa burqa si nu palaria, baticul, parul de pe ochi, e motivat de faptul ca palaria, baticul, parul, pot fi date la o parte daca masurile de siguranta publice solicita acest lucru, pe cand burqa, nu! Si atat timp cat poate fi folosita ca ascunzis care nu poate si "verificat" din motive de "drepturi religioase", iaca se interzice cu totul!
Si sunt convinsa ca sunt femei care aleg singure sa-l poarte, anonimatul confera adapost! Si eu cand sunt neepilata trag urgent pantalonii pe mine, daca am cearcane trantesc o pereche de ochelari de soare, indes parul ciufulit sub o sapca, etc. Pentru ca nu sunt dispusa mereu sa infrunt privirile critice sau parerile altora, e chestie de confort personal.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

Citat:
citat din mesajul lui denizel

[...]
Sa fie totusi religia de vina?

sa fie oare religia de vina :) pentru unele din mesajele tale?

Iaca si tu acuma .
Aici nu era vorba despre comportamentul meu, era vorba despre comportamentele celor asupriti de-a lungul istoriei.

Iar daca tu crezi ca a nu fi de acord cu ceva este egal cu a arunca oameni in aer fiindca nu esti de acord cu ceva, probabil ca exista pe undeva ceva ce-ti scapa :).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Pe mine nu doar reactiile lui Hannen m-au facut sa ma...pardon :)...crucesc, ci si ale unui alt user, de data asta din perspectiva crestina...Ingrid parca. Prin comparatie, Denizel mi se pare ultra-light. E drept ca o zgandare pe Hannen, dar si ea prea si-o cere....

Mergi la inceput

Laura, eu trebuie sa inchid acuma, dar fa-mi te rog o favoare si numara-mi mesajele de pe topicul asta (cele scrise inainte de a te pronunta ca "am dat pumni in gura" ).

Si, te rog, nu uita, fa o lista - in calitate de moderator - cu fiecare pumn in gura pe care l-am dat si motivatia pentru titulatura de "pumn in gura" dat unei persoane, adica atac la persoana. Multumesc!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deborah77

Pe mine nu doar reactiile lui Hannen m-au facut sa ma...pardon :)...crucesc, ci si ale unui alt user, de data asta din perspectiva crestina...Ingrid parca. Prin comparatie, Denizel mi se pare ultra-light. E drept ca o zgandare pe Hannen, dar si ea prea si-o cere....

Mai, ma apuc si io acuma de bocit .

Da' ce-am facut, frate????

DE ce sunt eu vinovata ca Hannen e de acord cu lapidarea, ca Hannen zice ca Hamas le face bine palestinienilor?
DE ce sunt eu vinovata ca Hannen propaga minciuni despre evrei?

Eh, ca sa ma credeti si sa nu ma mai dati de exemplu negativ, trebuie sa compun un discurs lacrimogen si sa ma vaiet ca taaaare mai sunt victima si taaare nu ma intelege nimeni...

Gata, inchid!
Daca Laura nu face lista aia, va rog sa-i amintiti voi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Revin si eu mai pe seara (daca nu adorm in timpul cititului povestii), ca acu ma preseaza sefu cu niste trebi (ce sa fac, daca am sef!?)

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Da de ce hanen sa nu vorbeasca lumea cu tine pe forum si la alte subiecte? Ca noi nu suntem religiosi si vedem dincolo de religie. Si ce daca aici nu cadem de acord, aia nu inseamna ca poate asupra altor topicuri sa nu fie invers. Lumea nu o sa o vada pe hanen-cea musulmana care vrea niqabul, o sa o vada pe hanene-cea care zice ceva bun sau rau la respectivul topic.

Si serios, le iei pe toate mult prea personal, dar foarte personal. Si repet , pana nu ai facut legatura cu ''legea lui dumnezeu'' pana atunci nimeni nu vorbise de religie, numai de etica, drepturile omului si legislatie. Asta e un exemplu de tolernata; ca am putut ocoli subiectul religie. Ca puteam toate sa zice nasoale de islam , ba chiar sa mergem pana la interzicerea lui. Dar n-a fost asa,Nasoalele au aparut dupa ce l-ai introdus pe dumnezeu unde nu-si avea locul. Si nimeni nu a avut comentarii rasiste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Jeez, e mai rau ca in Libia la topicul asta :-) Ziceam sa-mi dau si eu cu parerea, da' mai bine tac.

Singura mea nedumerire ar fi de ce nu se pot separa discutiile gen o religie vs alta religie de subiectul real (mult mai interesant din punctul meu de vedere), adica interzicerea insemnelor religioase ostentative in scoli (parca si in institutii) si acum burka in spatiile publice.

Nu se putea face un split care sa fie "cazat" la sufletul credintei inainte ca subiectul sa devina tocanita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ma asteptam ca-n forum lumea sa poarte etole. Cand colo, burqa, burqa si iar burqa. Nici nu-i de mirare ca se scot ochii-ntr-o veselie ziua-n-amiaza mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Singura mea nedumerire ar fi de ce nu se pot separa discutiile gen o religie vs alta religie

Pentru ca unii considera ca facand comparatie intre religia lor si o alta(care nu-i aleasa la intamplare) pot sublinia mai cu foc ´´binele´´ din religia proprie. Pentru ca, nu-i asa, nu exista bine fara rau. Principiul e simplu.

Stii cum fac aia micii la gradi? ´´da uzite ca shi andi a dat cu masinutza de pamaaaaaant´´

Apoi, sa nu uitam ca romanul s-a nascut poet dom´le. E in stare sa-ti stoarca rauri de lacrimi de compasiune in doi timpi si trei miscari.Ca asta e ultima carte jucata: cand nu mai merge pasenta, scoti Asul, aka sensibilizarea distinsei audiente.

E ca-n alt exemplu de la gradi: A ii pune piedica lui B, B se supara si-i trage una dupa ceafa lui A, iar A apoi urla din toti bojocii ca l-a batut B din senin. :) Deja-vu?

Mergi la inceput