Franta a interzis burka in public - dezbatere

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

am si eu o intrebare pt Hannen, in fatza fiilor vostri adolescenti cum stati prin casa?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Full body scan se face in aeroporturi (pe anumite destinatii) datorita unui musulman care si-a pus explozibil in chiloti si-a vrut sa-l detoneze deasupra Detroit-ului (venind din Amsterdam).

Lichidele luate in bagajul de mana sunt limitate la 100 de ml si trebuie ambalate in pungi speciale. De ce aceasta regula? Din cauza unor musulmani care vroiau sa detoneze anumite chimicale intr-un avion.

Nu inteleg de ce se indigneaza musulmanii cand noi, ne-musulmanii, incercam totusi sa ne aparam cumva de aceste atacuri. Si-ar dori sa sedem precum mieii la taiere?
Legea care interzice purtarea de burqa este una fireasca (nici macar nu pot sa spun ca e "buna") si ar fi trebuit sa existe inca de cand prima femeie musulmana a inceput sa poarte asa ceva pe teritoriul Frantei. In lumea ne-musulmana ne privim in ochi, ne putem vedea mimica fetei iar asta e norma si nimic altceva.
Siguranta cetatenilor e mult mai importanta decat ambitiile unor musulmane de-a presta inca si mai mult decat le cere religia. Quranul nu pomeneste nimic despre acoperirea completa, asa ca ele nu sunt private de absolut nici un drept. Sa poarte hijab daca doresc.
Motivatia cu emanciparea femeii mi se pare foarte atacabila si injusta. E problema lor daca vor sa fie asuprite de barbati, daca sunt abuzate si nu reclama, daca li se impun lucruri si nu sesizeaza autoritatile. Nevoia de emancipare trebuie sa vina din interior, nu prin intermediul puterii legiuitoare in stat.

Nu le postez aici, insa numarul linkurilor cu relatari despre crime comise de barbati purtand burqa / niqab e impresionant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

E grele treburile, AB. Asta inseamna.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Hannen no sa fie cu noroc al 5000-lea mesaj. Sa prepari maine copiilor niste bento-uri sarbatoresti ca sa recompensezi timpul petrecut pe DC:))

De ce Denizel? A intors-o din condei ... e o desconsiderare .
Eu cred ca a realizat ca nu toti evreii o vad pe Maria ca o tarfa. Poate ca data viitoare cand va vrea sa scrie asta isi va aduce aminte ca nu "toti" gandesc asa. Asta mi-a fost mesajul si l-a priceput.

Eu nu o vad ca pe o extremista. Nu o vad invatandu-si copiii sa-i loveasca pe ai mei. Din punctul meu de vedere are foarte multe prejudecati. Si eu am destule. Asa ca-mi place sa vorbesc cu Hannen, sa ma disput cu ea, sa o iau in balon si sa ma las luata in balon.

Si nu stiu de Hannen dar eu nu stiu ce inseamna "grele". Grea de cap, categorie grea halterofila, au ce?
Ia zi tu repede ce nu stiu in romaneste:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

De ce Denizel? A intors-o din condei ... e o desconsiderare .
Eu cred ca a realizat ca nu toti evreii o vad pe Maria ca o tarfa. Poate ca data viitoare cand va vrea sa scrie asta isi va aduce aminte ca nu "toti" gandesc asa. Asta mi-a fost mesajul si l-a priceput.

Bine ca a invatat.
Formularea era "pe cit pui pariu ca asa o considera evreii(daca nu toti,multi) pe Maria".
Si nu as fi comentat-o, da' i-a adus in vorba pe evrei + ceva care sa-i denigreze crunt in ochii cititorilor (crestini - daca nu toti, multi ) hodoronc-tronc.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

cineva intreba daca Dumnezeu a poruncit femeii sa se poarte acoperita, de aceea aduc cateva explicatii care eu le cred plauzibile.

In Biblie, mai precis in 1 Epistola lui Pavel catre Corintieni (din Grecia)11:5-6,spune ca femeile sa poarte un voal pe cap in timpul rugaciunilor publice efecutate in biserica, cand este in situatia de a conduce o rugaciune sau profesa in cazuri in care ar avea o revelatie divina,ceva miraculos s-ar intimpla cu ea. In general se interzice ca o femeie sa conduca rugaciune in biserica.

Trebuie tinut cont ca in acele timpuri in Grecia se practicau ritualuri pagine unde femei preotese prostituate, cu capul dezvelit, oficiau tot felul de rugaciuni, ritualuri in temple, manifestari pagine, acte sexuale.
De aceea Pavel a vrut ca in biserica femeile crestine sa nu fie confundate cu aceste preotese prostituate.

Acest obicei este strict pentru biserica nu pentru viata familiala de toata ziua.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Full body scan se face in aeroporturi (pe anumite destinatii) datorita unui musulman care si-a pus explozibil in chiloti si-a vrut sa-l detoneze deasupra Detroit-ului (venind din Amsterdam).

Lichidele luate in bagajul de mana sunt limitate la 100 de ml si trebuie ambalate in pungi speciale. De ce aceasta regula? Din cauza unor musulmani care vroiau sa detoneze anumite chimicale intr-un avion.

Nu inteleg de ce se indigneaza musulmanii cand noi, ne-musulmanii, incercam totusi sa ne aparam cumva de aceste atacuri. Si-ar dori sa sedem precum mieii la taiere?
Legea care interzice purtarea de burqa este una fireasca (nici macar nu pot sa spun ca e "buna") si ar fi trebuit sa existe inca de cand prima femeie musulmana a inceput sa poarte asa ceva pe teritoriul Frantei. In lumea ne-musulmana ne privim in ochi, ne putem vedea mimica fetei iar asta e norma si nimic altceva.
Siguranta cetatenilor e mult mai importanta decat ambitiile unor musulmane de-a presta inca si mai mult decat le cere religia. Quranul nu pomeneste nimic despre acoperirea completa, asa ca ele nu sunt private de absolut nici un drept. Sa poarte hijab daca doresc.
Motivatia cu emanciparea femeii mi se pare foarte atacabila si injusta. E problema lor daca vor sa fie asuprite de barbati, daca sunt abuzate si nu reclama, daca li se impun lucruri si nu sesizeaza autoritatile. Nevoia de emancipare trebuie sa vina din interior, nu prin intermediul puterii legiuitoare in stat.

Nu le postez aici, insa numarul linkurilor cu relatari despre crime comise de barbati purtand burqa / niqab e impresionant.

De ce e securitate asa la aeroporturi...Pai din prostie!

Uite ElAl-ul nu face full body scan. Face mind scan. La ce viespar e in Orientul Mijlociu dupa cate deturnari si atentate a avut Israelul pai ar fi trebuit in aceasta logica sa intri dezbracat in avion si cu un scan intern.

Pe vremuri...prin 97 cand am mers in Israel si era liniste si aveam pasaport romanesc si mergeam la rude au petrecut cu mine 20 de minute. Au puricat bagajul, au vorbit cu mine. Unul nu m-a pipait, dar m-au descaltat.
Cineva atat de nebun incat sa se arunce in aer sa deturneze un avion intr-un cuvant sa faca rau unor nevinovati ... eh nu poate sa nu fie depistat incercand sa vorbesti cu el.

Nu reprima burqa-ua... femeile acelea care o poarta. Unele o vad parte din viata lor, altele o poarta ca asa au invatat altele o detesta ... dar nu pot lupta cu o societate asa frontal. Vreti sa semene cu noi... ajutati-le sa mearga la scoala sa poata avea o viata financiar independenta de barbati fara a le cere sa fie ostentativ contra traditiilor. Apoi cand pot avea o viata a lor vor putea alege singure. Asa ...jos burqa-ua e un slogan gol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
In Biblie, mai precis in 1 Epistola lui Pavel catre Corintieni (din Grecia)11:5-6,spune ca femeile sa poarte un voal pe cap in timpul rugaciunilor publiceefecutate in biserica, cand este in situatia de a conduce o rugaciune sau profesa in cazuri in care ar avea o revelatie divina,ceva miraculos s-ar intimpla cu ea. In general se interzice ca o femeie sa conduca rugaciune in biserica.

Trebuie tinut cont ca in acele timpuri in Grecia se practicau ritualuri pagine unde femei preotese prostituate oficiau tot felul de rugaciuni, ritualuri in temple, manifestari pagine, acte sexuale.
De aceea Pavel a vrut ca in biserica femeile crestine sa nu fie confundate cu aceste preotese prostituate.

Acest obicei este strict pentru biserica nu pentru viata familiala de toata ziua

Asta-i viziunea crestina, si da, dacca vrei sa te acoperi cand te rogi fa-o. Dar ai suprins bine ideea, atunci cand esti in comunicare directa su d-zeul tau, oricare ar fi acesta. Nu cand te plimbi pe strada si belesti ochii in vitrinele magazinelor sau te gandesti la alte chestii numai divinitate nu. Si cand ti-e interzis sa mai faci lucrul asta , hopa sari in sus ca iti sunt lezate principiile morale si credinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
E problema lor daca vor sa fie asuprite de barbati, daca sunt abuzate si nu reclama, daca li se impun lucruri si nu sesizeaza autoritatile. Nevoia de emancipare trebuie sa vina din interior, nu prin intermediul puterii legiuitoare in stat.

Nu e numai problema lor. Ca barbatii lor , aia care comit lucrurile acelea ca nu sunt toti, vor avea aceasi viziune asupra conditiei femeii si asupra mea si a ta, asupra ficelor naostre etc. Si isi vor transmite acelasi mod de gandire si copiilor lor. Si atata timp cat impart o tara cu musulmani vreau sa ma intereseze problemelor , ca in timp vor deveni ale mele.

Mergi la inceput

Denizel ihimmm grele de tot...
si si eu simt nevoia sa fiu intoleanta... si apoi vreau sa re-editez si sa nu ma las dusa de suparare. E mai bine asa, decat sa o dai inante cand ai maca un dubiu...

Mey o pierdut pariul. Sac! :))Cu ce-i cerem sa-si arate "respectul" fata de cineva care a invatat-o ceva? O reteta de praji ceva? Hmmm... ce io sa nu invat?

Mergi la inceput