Contaminare cu arsenic īn māncare bebe
Raspunsuri - Pagina 4
Mik spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui OanaP Pana cand le lasa la soare, iti mai aduci aminte? Cum trebuiau sa arate perele? Nu le bazaiau mustele |
Le lasi la soare pina se usuca (adica consistenta de fruct uscat care e suplu in mina si nu pare de carton). Nu, nu erau muste, le poti acoperi cu o pinza fina.
Mik spune:
Ca tot vorbiri de fructe uscate : o minune minunata sunt bananele uscate.
Eu am mincat aduse din Brazilia. Cred ca erau o varietate anume care se lasau uscate.
andacos spune:
Bunica mea punea strugurii ciorchine pe o sfoara(baga atza in ciorchine cu acul)si apoi ii punea la uscat in pod!
Merele le taia felii subtziri si le lasa la uscat!
Mik,de ce spui ca doar un anumit sort de banane se pot pune la uscat?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Mik spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andacos Bunica mea punea strugurii ciorchine pe o sfoara(baga atza in ciorchine cu acul)si apoi ii punea la uscat in pod! Merele le taia felii subtziri si le lasa la uscat! Mik,de ce spui ca doar un anumit sort de banane se pot pune la uscat? Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Am incercat in Mexic sa las bananele sa se usuce si de multe ori fermentau dupa ce deveneau moi. La citeva incercacri am reusit partial (nu erau uscate de tot), erau bune la gust, dar nu asa delicioase.

CamiSol spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui OanaP Camisol e distanta destul de mare intre eu cred si eu stiu. Vrei sa stii cum e facuta mancarea in restaurante sau vrei sa crezi ca e facuta ca la tine in bucatarie? |
Spre surprinderea ta, chiar stiu cum e facuta mancarea in multe restaurante din Galati, in unul anume imi petrec 4 ore in fiecare zi, acolo mananc aproape zilnic o masa, si cateodata imi aduc si copilul sa manance fara nici o problema. Si da, pot spune cu mana pe inima ca mancarea e facuta ca la mine in bucatarie, poate mult mai buna, fiind pregatita de niste bucatari profesionisti.
Lali spune:
Da, asa se uscau fructele, perele taiate in 4 merele in ceva mai multe bucati, prunele intregi, lasate la soare, daca tin eu bine minte cateva zile. Despre muste nu stiu ce sa iti spun, bunica le mai acoperea cu un tifon daca bine tin minte.
Si mereu le punea undeva mai sus ca dadeam iama in ele dupa prima zi, cand erau numai bune.
La final trebuie sa fie putin moi si deshidratate, asa, potrivite, nu prea moi, nici prea tari.
Iarna faceam apoi un fel de compot, intr-o oala mare pe soba, era maroniu, fructele se rehidratau si era delicios.
Iar ciupercile deshidratate erau o minunatie, isi pastrau toata aroma. Bunica facea ciulama de ciuperci cu mamaliguta.
OanaP spune:
Camisol, da sunt surprinsa. Atat de surprinsa incat imi vine greu sa cred. Dar de, probabil nu toti sunt atat de ahtiati dupa profit.
Oricum, cred ca daca restaurantul de care vorbesti este intr-adevar cum spui ar trebui categoric sa intre la topicul de restaurante child friendly. Mi se pare mai important sa ai incredere in mancarea de acolo decat un scaun de bebelus.
pitzinuca spune:
ultimul borcan de zacusca il raseram acu o saptamana. au tinut ff bine. da, punem mere la uscat, nu, nu vin muste.
la Andi am inceput diversificarea home/hand-made.
La Ilinca cu borcanase.
In contextul in care pentru majoritatea fructelor si legumelor nu avem garantie, decat pentru cele de care te ocupi personal, borcanasele nu mi se par asa o tragedie.
mami de andi
si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
anaraluca spune:
Eu ma gandeam ca traim intr-o lume in continua poluare... si cumva trebuie sa ne adaptam ei ori pierim. Pamantul va fi si mai plin de porcarii in fiecare an care trece si ne vom putea feri din ce in ce mai greu de ele. Cineva care ar manca fara astfel de substante ar fi un fenomen, un fel de inadaptat, bubble boy. un copil hranit exclusiv bio si controlat va avea mari probleme cu socializarea nefiind ca ceilalti neputand consuma de exemplu aceleasi prajituri sau cereale cu eroi. Vor fi mereu altfel vor auzi des - "e ala care nu mananca ce mancam noi, vine cu pachetel facut de mami" si credeti-ma ca se vor simti exclusi din colectivitate.
eu imi feresc copii de excese de grasimi, calorii in plus, zaharuri dar nu ii voi feri de ceea ce se gaseste de mancare pentru toata lumea. Trebuie sa ne adaptam.
pitzinuca spune:
ei, aici de exemplu, lui andi ii fac pachetel. multi copii isi iau de la patiseria scolii sau de la magazin, viva, ola, chipsuri si ce le mai trece prin cap.
asa ceva nu mancam...
mami de andi
si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
