Contaminare cu arsenic īn māncare bebe

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Eu am facut zacusca de peste asta toamna , bineinteles sterilizata, din care inca mai am si e foarte buna... acum nu stiu daca as fi pus carne de pui sau alta vietate ar fi tinut la fel, ca nu ma pricep si nici nu am incercat ...
Eu cred ca borcanelele se bazeaza tot pe acest principiu, doar ca se utilizeaza o tehnologie mult mai avansata decat sterilizatul nostru in cuptor sau in oala cu apa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu doar am vrut sa spun ca exista metode de conservare fara e-uri. Cine le foloseste si de ce e alta discutie.

Parerea mea este ca alimetatia copilului trebuie sa fie facuta preponderent din alimente proaspat preparate.
Care e motivul pentru care trebuie sa conservi pe termen lung la borcanel carnea de pui cu legume pentru un copil de sub doi ani ? Mie imi scapa. Carnea bio sau nu se congeleaza fara e-uri in zilele noastre si se gateste apoi. Se poate consuma pana la trei zile daca e tinuta in frigider. Ma rog, depinde de fiecare cate zile considera safe.

Pe de alta parte daca folosim borcanase in alimentatia copilului mic foarte rar atunci si concentratiile de diverse alte substante (e-uri puse intentionat sau altele rezultate din diverse contaminari accidentale) vor fi intr-o concentratie prea mica ca sa mai conteze. OK, cand pleci de ex la un drum lung, poate e mai safe sa duci un borcanel sterilizat de Hipp cu tine decat o caserola cu mancare care se poate strica de la caldura. Dar asta, sa fim seriosi, nu e in fiecare zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Camisol e distanta destul de mare intre eu cred si eu stiu.
Vrei sa stii cum e facuta mancarea in restaurante sau vrei sa crezi ca e facuta ca la tine in bucatarie?

Lali, pls daca stii reteta de conservare a carnii as aprecia fff mult sa ne-o impartasesti.

Eu una imi cresc singura legumele (sau macar parte din ele). Poate o-i fi eu habotnica, e greu sa lucrezi in fiecare we, dar noi muncim, copilu' sta in aer curat si ne 'ajuta'. Avantaj - toata lumea. Daca merge bine anul asta cu legumele, la anul ma gandesc si la ceva cu animale, ca apoi vor da rod si copacii...
Anul asta puseram si cartofi, sa vedem cum il suntam pe Colorado :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Lali, pls daca stii reteta de conservare a carnii as aprecia fff mult sa ne-o impartasesti.



Nu o stiu exact dar pot sa o intreb pe mama daca mai stie. In principiu e vorba de carne gatita in untura si apoi pusa in borcan. Nu stiu insa amanunte. Dar eu stiu ca asta era o metoda buna pe vremea cand nu exista frigider si congelator. Acum nu prea ii inteleg utilitatea.

Oricum bunica mea facea multe din astea uitate: usca ciuperci si le tinea pe sfoara pentru iarna, asa deshidratate. Despre mere, prune sau pere uscate la soare imi amintesc iar cu mare placere. Iesea apoi o "zeama de poame" din ele ... mai buna decat orice compot si cu mult mai putin zahar.

Iar chipsurile erau inlocuite cu seminte de bostan prajite sau cu soric de porc facut pe frigaruie la focul din soba. (Nu va oripilati ca nu mai eram copil mic cand mancam asa ceva.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Carnea se prajeste normal ,se topeste untura(metoda asta asa cum am spus se practica in satele romanesti,de obicei cind se taia porcul ),se pune carnea in borcane de sticla,apoi se toarna untura lichida deasupra!se puneau si cirnatzi prajitzi in untura,amestecatzi cu carne!

Stiu ca nu trebuie sa fie de la porcul proaspat taiat,adica se lasa 1-2 zile(nu uitatzi,vorbim d eiarna da si nu d evara)sa se "scurga singele"si apoi se trece la conservare!

O alta metoda este conservarea in saramura,se face saramura dupa metoda traditzionala(se incearca cu oul daca salinitatea e corespunzatoare)si apoi se pune carne /sunca in acea saramura!

Sunt retzeta pe care mi le amintesc d ela bunici,nici eu nu le vad rostul neaparat in zilele noastre daca exista posibilitatea refrigerarii!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Struguri pusi la uscat in podul caseimere feliate si puse la uscat...ca tot mi-am reamintit citind mesajul anterior!

dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Andacos, fructele erau felii subtiri? Cat de uscate ieseau? De ex. ma tot gandesc cum sa usuc fructele atat de mult incat sa iasa ca fructele din musli cu fructe.

Strugurii ii punea cu ciorchine cu tot sau ii dadea jos si usca boabele (poate pe o bucata de panza)?

Cat despre carne, da, poate parea inutil sa cunosti cum se conserva daca ai acces la frigider. Eu una daca vreu sa ma duc o luna in pustie unde nu am acces la frigider as avea nevoie de o astfel de reteta.

Am gasit pe net ceva legat de uscarea ciupercilor, deci aici am rezolvat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Strugurii se taie cu o bucata de vitza. Partea de vitza se infige intr-un cartof. Se tin intro camera racoroasa, si se pot pastra 3-4 luni.


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Andacos, fructele erau felii subtiri? Cat de uscate ieseau? De ex. ma tot gandesc cum sa usuc fructele atat de mult incat sa iasa ca fructele din musli cu fructe.

Strugurii ii punea cu ciorchine cu tot sau ii dadea jos si usca boabele (poate pe o bucata de panza)?

Cat despre carne, da, poate parea inutil sa cunosti cum se conserva daca ai acces la frigider. Eu una daca vreu sa ma duc o luna in pustie unde nu am acces la frigider as avea nevoie de o astfel de reteta.

Am gasit pe net ceva legat de uscarea ciupercilor, deci aici am rezolvat-o.


Bunica mea facea pere uscate : erau de marime medie, taiate in patru, scos partea cu simburi si lasate la soare pe o scindura de lemn. Era delicios.
Se mai uscau si cirese (culese si lasate nespalate si cu simburi cu tot).
Prunele idem, si le mai afumau pe loznitza.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Pana cand le lasa la soare, iti mai aduci aminte? Cum trebuiau sa arate perele? Nu le bazaiau mustele . Sau nu avea importanta?

Mergi la inceput