Contaminare cu arsenic īn māncare bebe

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Eu nu le-am cumparat niciodata din comert si nici nu o sa cumpar. E oarecum logic ca nimeni nu este interesat de sanatatea noastra si a copiilor.
Cat va trebuie sa va dati seama ?

Pana si cerealele pentru sugari le procesez eu. Exemplu Orez cu roscove de la Nestle: orezul brun il dau in rasnita pana iese o pudra si adaug faina de roscove (nu pudra). Fiarta o folosesc in diverse combinatii cu fructe.
O sa vedeti, gustul este total diferit, clar cei de la Nestle pun niste E-uri pe acolo.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518


Este vorba de pamantul contaminat, nu de E-uri (alea se adauga). Pamantul este plin de diferite porcarii, pamantul in care cica cresc si alea organice.


Plantele, prin antioxidantii pe care ii contin au o mare putere de aparare. Chiar daca pamantul este intoxicat sau ele sunt pulverizate cu substante toxice, mecanimul lor de aparare este similar ca al omului. Asa cum antioxidantii ajunsi in corpul nostru ne apara de radicalii liber si de imbolnavirea celulara, la fel se intampla si cu plantele. Au o mare putere de aparare si prin cantitatile mari de antioxidanti continute, reusesc sa inlature elementele toxice. Daca nu in totalitate macar in cea mai mare masura.

Nu acelasi lucru se intammpla si cu produsele de origine animala. Aici 0 antioxidanti si din contra multe toxine, iar la cea din comert se adauga si hormoni, antibiotice...etc.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Haideti ca m-am distrat copios. Va rog sa imi dati si mie niscaiva retete traditionale de conserve din piure de cartofi sau morcovi si niste retete pentru conserve de pui, asa facute ca la tara.

Atentie:
- carnea sa nu fie afumata si nici pastrama si nici tinuta in formol;
- piureul sa nu fie facut din cartofi sau morcovi murati.

Desi am lucrat in domeniul alimentar vreo 4 ani de zile timp in care am tot studiat retete, eu nu am habar de conserve traditionale similare cu alea de pe raft oferite ca mancare pentru copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

OanaP nu stiu ce retete astepti tu dar mama si bunica mea puneau carne la borcan in untura si faceau diverse combinatii de legume gen ghiveci sau zacusca tot sterilizate, in borcan pentru iarna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

OanaP nu stiu ce retete astepti tu dar mama si bunica mea puneau carne la borcan in untura si faceau diverse combinatii de legume gen ghiveci sau zacusca tot sterilizate, in borcan pentru iarna.


Si dadeau untura la copilul mai mic de 2 ani ?


Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:
citat din mesajul lui Lali

OanaP nu stiu ce retete astepti tu dar mama si bunica mea puneau carne la borcan in untura si faceau diverse combinatii de legume gen ghiveci sau zacusca tot sterilizate, in borcan pentru iarna.


Si dadeau untura la copilul mai mic de 2 ani ?


Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518


Cred ca itzi inchipui ca bunicile si strabunicile noastre chiar nu aveua net si informatzii ohne ende!Copiluluii i se dadeau exact aceleasi alimente ca si restul membrilor maturi ai familiei!

Carnea prajita si cirnatzii conservatzi in untura inca se mai poarta in satele romanesti!(si e extrem de gustoasa)

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:
citat din mesajul lui Lali

OanaP nu stiu ce retete astepti tu dar mama si bunica mea puneau carne la borcan in untura si faceau diverse combinatii de legume gen ghiveci sau zacusca tot sterilizate, in borcan pentru iarna.


Si dadeau untura la copilul mai mic de 2 ani ?


Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518


Din cate stiu eu untura aceia se spala .
Avea scop doar pentru conservare.

Revenind la subiect:
- daca sterilizezi prin ridicarea la temperatura mare si videzi rezultatul atunci produsul nu se strica decat cand ia contact cu aerul, deci cand e desfacut.
Acesta este sumar modul in care sunt facute aceste borcanase.
Procedeul este asemanator cu cel al laptelui UHT.

Si nu, nu ai cum sa le faci acasa ca nu dispui in apartament de tehnologia necesara.
Acasa poti conserva in alte modalitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:
citat din mesajul lui Lali

OanaP nu stiu ce retete astepti tu dar mama si bunica mea puneau carne la borcan in untura si faceau diverse combinatii de legume gen ghiveci sau zacusca tot sterilizate, in borcan pentru iarna.


Si dadeau untura la copilul mai mic de 2 ani ?


Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518


Din cate stiu eu untura aceia se spala .
Avea scop doar pentru conservare.

Revenind la subiect:
- daca sterilizezi prin ridicarea la temperatura mare si videzi rezultatul atunci produsul nu se strica decat cand ia contact cu aerul, deci cand e desfacut.
Acesta este sumar modul in care sunt facute aceste borcanase.
Procedeul este asemanator cu cel al laptelui UHT.

Si nu, nu ai cum sa le faci acasa ca nu dispui in apartament de tehnologia necesara.
Acasa poti conserva in alte modalitati.


Oana intreba, daca nu ma insel, cum se pot face acasa acele borcanele (legume amestecate cu carne de pui) si care sa aiba acelasi termen de garantie.
Banuiesc ca varianta untura cade din start. Cele de la Hipp cu siguranta nu au untura de porc. Si daca copii de la tzara mananca untura asta e alta problema.

Eu am aparat de vidat si il folosesc in permanenta dar pateurile de legume nu rezista mai mult de o saptamana.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Lala D, daca stii reteta, sunt interesata. Ma intereseaza traditiile vechi.

Pentru cei care cred ca mancarea lu' nestle nu este cu nimic mai prejos fata de conserva facuta de bunicii nostrii: unde este untura din borcan? Nu cumva e inlocuita de E-uri?

Apoi sincer eu prefer niste carne de curcan la conserva in untura sau seu pe care sa o gatesc cu niste legume la conserva in saramura (dupa ce le-am pus la desarat) decat multpreaminunatele mancaruri gen Nestle.

Voi ce credeti ca e mai sanatos?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Sa va spun care e treaba cu legumele...

Am avut intr-o vreme pe cineva care ma ajuta la menaj si care provenea dintr-un sat de langa Bucuresti. Cei din satul respectiv au trait si pe vremea lui Ceausescu din legumicultura si din asta traiesc si acum. Cultiva legume si le vand in piata, in Bucuresti. Sunt mult-cautatii producatori.

La un moment dat au inceput prin presa discutiile despre legumele din Turcia, "pline de chimicale". Persoana care ma ajuta la menaj a inceput sa se amuze. Mi-a spus ca si cei din sat puneau si pun "azotati cu lopata". Eu una am inceput sa cumpar legumele turcesti, m-am gandit ca, macar din motive economice, nu se pun ingrasaminte chiar fara masura.

Cand aveam o problema cu plantele din ghivece sau din curte doamna mea menajera imi spunea "Mergeti la magazinul....si luati o fiola/un plic de...." Citeam si eu ce scrie pe plic/fiola; de exemplu "se dilueaza in 10 litri de apa". Ajungeam acasa, doamna lua fiola si o punea in pulverizator (sau dupa caz, in apa de udat florile), intr-o jumatate de litru de apa. "Pai scrie sa punem in 10 litri." Zambea "Lasati-ma pe mine, ca stiu eu."

Si imi mai povestea ca la rosii se pune o substanta ca sa se faca rosii (culoarea) cat mai repede. Fara sa fie coapte, doar rosii.

Si stiti ce m-a uimit cel mai tare? Mi-a spus ca oamenii din sat mananca din aceleasi legume. Si mi-a mai spus ca e important pentru ei sa "iasa mai devreme pe piata", ca vand legumele mai scump. Dar la fel de important este sa aiba cat mai devreme legumele pe masa, e o treaba de prestigiu, o competitie locala.

Asa ca, eu una, prefer borcanelele. Si, dupa ce trecem de varsta borcanelelor cred ca pur si simplu nu mai am ce face, asta e lumea in care traim, asta mancam. Adica nu cred ca legumele din piata sunt altfel decat cele de la supermarket sau altfel decat cele care se dau in restaurante si in mult-hulitele fast-food-uri. La fel pentru carne. (Ramane problema caloriilor, produsele fast-food au mai multe calorii, dar asta e altceva)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Precizez in prealabil ca i-am gatit copilului de la inceput mincare proaspata din produse bio la cel mai inalt standard (cu mici exceptii cind am apelat la borcanele). De asemenea am pentru firma Nestle cam aceleasi sentimente ca si OanaP si ca urmare nu cumpar niciodata produsele acestei firme.

In cazul de fata insa trebuie sa le dau dreptate celor care afirma ca, daca produsele de bb sunt contaminate, atunci la ce sa ne mai asteptam de la produsele din hipermarket sau din piata. Inainte sa incep diversificarea am citit mai multe brosuri oficiale care prezentau avantajele/ dezavantajele hranirii din borcanele. Si brosurile alea chiar nu erau de reclama si nu recomandau borcanelele, ci gatitul, dar pe primul loc la pro-borcanele treceau tocmai siguranta, adica continutul redus de substante periculoase, deoarece legea impune un control foarte strict.

Fomalhauti, esti tare haioasa, mi-ar place uneori sa pot sa privesc problema asa de lejer.

Mergi la inceput