Contaminare cu arsenic īn māncare bebe

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Eu am pus carne cruda (de porc) la borcan, cu sare, si spre surprinderea mea a tinut foarte bine. Am tinut-o la rece, dar nu in frigider. Cat despre carnea prajita in untura, cand eram copil ma duceam la bunica si-mi scotea in miezul verii de la beci, completa mereu cu o sticla de suc de rosii facut in casa, yummy, nu cred ca mai mananc toata viata asa ceva.

De uscat fructe si legume, n-am pod. Dar am auzit de deshidrator, are cineva? Ma tenteaza dar e cam scump sa-l iau la incercare....

Din cate am citit fructele uscate din comert sunt balacite intai in sirop de zahar si arome si apoi sunt uscate

bazar

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaraluca

Eu ma gandeam ca traim intr-o lume in continua poluare... si cumva trebuie sa ne adaptam ei ori pierim. Pamantul va fi si mai plin de porcarii in fiecare an care trece si ne vom putea feri din ce in ce mai greu de ele. Cineva care ar manca fara astfel de substante ar fi un fenomen, un fel de inadaptat, bubble boy. un copil hranit exclusiv bio si controlat va avea mari probleme cu socializarea nefiind ca ceilalti neputand consuma de exemplu aceleasi prajituri sau cereale cu eroi. Vor fi mereu altfel vor auzi des - "e ala care nu mananca ce mancam noi, vine cu pachetel facut de mami" si credeti-ma ca se vor simti exclusi din colectivitate.

eu imi feresc copii de excese de grasimi, calorii in plus, zaharuri dar nu ii voi feri de ceea ce se gaseste de mancare pentru toata lumea. Trebuie sa ne adaptam.

Ana Radut

http://anaradut.weebly.com/
cititi Povestile Anei pentru pitici neastamparati
*************************
exclusive for RACE lovers
www.lucianradut.ro


Te contrazic putin. Exista extreme care sunt, dupa mine cam asa: cele in care copilul este controlat draconic peste tot si se poate ajunge la ceea ce spui tu sau cea in care mancam ce este pe piata, ce ne face pofta, nu conteaza, adica suntem perfect adaptati.

Insa exista si calea de mijloc: daca baza alimentatiei copilului e acasa, daca cea mai mare cantitate de alimente care se consuma sunt (cat se poate) OK, bio sau pregatite traditional, restul sunt doar exceptii. Asta nu inseamna ca daca primeste zi de zi cereale bio nu poate manca in concediu cerealele cu mai stiu eu ce de la Nestle sau de aiurea alaturi de ceilalti copii sau ca va fi un inadaptat care nu va sti sa muste dintr-un hamburger la o aniversare. Sa fim seriosi ! Doar ca rezultatul va fi ca mananca probabil 80% sanatos. Ce e rau in asta ?

Alaturi de o educatie corecta in privinta alimentelor (care deseori se trece cu vederea) poti astepta de la el sa devina un adult cat de ca responsabil pentru ce baga in gura. Sau poti spera macar ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Eu am pus carne cruda (de porc) la borcan, cu sare, si spre surprinderea mea a tinut foarte bine. Am tinut-o la rece, dar nu in frigider. Cat despre carnea prajita in untura, cand eram copil ma duceam la bunica si-mi scotea in miezul verii de la beci, completa mereu cu o sticla de suc de rosii facut in casa, yummy, nu cred ca mai mananc toata viata asa ceva.

De uscat fructe si legume, n-am pod. Dar am auzit de deshidrator, are cineva? Ma tenteaza dar e cam scump sa-l iau la incercare....

Din cate am citit fructele uscate din comert sunt balacite intai in sirop de zahar si arome si apoi sunt uscate

bazar

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world


Andra, mi-am luat eu, cu 5 tavite. Il folosesc mai tot timpul. E foarte bun.
Acum am terminat de pus niste urzici la uscat, pentru ceai.

Nu era diferenta mare de pret intre cel de 9 si cel de 5 tavi, dar am preferat cu 5 tavi. Cam asta e rulajul pe care il fac, exceptand in sezon cand usuc cirese, visine, capsuni. Atunci nu-mi sunt suficiente 5 tavi, dar usuc in mai multe zile.

L-am comandat din UK si mi-a venit in 3 zile.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaraluca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali


Te contrazic putin. Exista extreme care sunt, dupa mine cam asa: cele in care copilul este controlat draconic peste tot si se poate ajunge la ceea ce spui tu sau cea in care mancam ce este pe piata, ce ne face pofta, nu conteaza, adica suntem perfect adaptati.

Insa exista si calea de mijloc: daca baza alimentatiei copilului e acasa, daca cea mai mare cantitate de alimente care se consuma sunt (cat se poate) OK, bio sau pregatite traditional, restul sunt doar exceptii. Asta nu inseamna ca daca primeste zi de zi cereale bio nu poate manca in concediu cerealele cu mai stiu eu ce de la Nestle sau de aiurea alaturi de ceilalti copii sau ca va fi un inadaptat care nu va sti sa muste dintr-un hamburger la o aniversare. Sa fim seriosi ! Doar ca rezultatul va fi ca mananca probabil 80% sanatos. Ce e rau in asta ?

Alaturi de o educatie corecta in privinta alimentelor (care deseori se trece cu vederea) poti astepta de la el sa devina un adult cat de ca responsabil pentru ce baga in gura. Sau poti spera macar ...


[/quote]

Sunt perfect de acord cu tine! eu chiar despre aceste extreme vorbeam, si eu sunt pentru o hrana sanatoasa acasa asa cum am si scris ca ii feresc de grasimi zaharuri etc. imi pare rau ca nu am fost inteleasa. Si eu vorbeam despre cei obsedati care le fac copiilor si la gradinita meniu separat si le aduc mancarea de acasa fara vreo problema de sanatate. copiii aia poftesc la felia de paine cu unt si cu gem a colegului de masuta :( si unii copii mai rau chiar le fac in ciuda.

Mergi la inceput