Profesorii, bataia de joc a guvernantilor
Raspunsuri - Pagina 3
roxy spune:
dupa astfel de raspunsuri se vede de ce merg toate asa cum merg la noi in tara.Raspuns de genu...de ce nu muncesc profesorii 8 ore ...jenant, dar munca unui invatator, profesor, sau alt cadru din invatatmant, medical sau din aceste categorii nu se numara exact numarul de ore de la catedra, ei nu se duc acasa, isi deschid o bere si ragaie in fata tvului...ei dupa cursuri au de pregatit pe a doua zi , plus ca studiile lor nu se termina odata cu terminarea facultatii, ei trebuie sa dea mereu examinari ca sunt la zi cu tot ce trebuie in meseria lor, dar dupa astfel de raspunsuri nu mai e nimic de mirare.Exact ca si alta explicatie...de ce nu-si iau al doilea serviciu ...
In schimb nimeni da absolut nimeni nu are ceva cu hotia...da ce domnule, unde vezi tu hotie, lasa-i sa faca ca fac bine...
Laura25 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mathilda
off topic- si care-i pb daca faci focul? aici educatoarele, invatatoarele etc fac curatenie in sala de clasa si nu am vazut sa se simta jignite. |
Ce inseamna 'fac curat'? Pun la loc jucariile si materialele didactice, sau pe langa asta dau cu aspiratorul, spala pe jos si la buda? Intreb ca sa inteleg exact, nu sunt malitioasa.
denizel sunt cateva subiecte la care/de care nu imi vine deloc sa rad. Pana nu ai luat contact cu realitatea, habar nu ai despre ce se hahaie si fac misto unii. E tare usor sa stai in spatele monitorului, in biroul tau cald si modern si sa te dai cu parerea mistocar (dupa modelul conducatorului iubit) asupra unor lucruri de care nu stii decat din de iti spun la tv cei in care crezi (adica portocaliii capcaunului, care , nu-i asa!?, sunt cei mai buni, mai comptetenti, mai destepti si mai drepti. Bleax!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
cait spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olim nu mi se pare legal si moral sa anulez niste drepturi castigate in instanta de oricinem intr-o democratie. dar nici nu mi se pare normal ca la 18-20 de ore cat lucreaza pe saptamana sa fie paltiti cu 1000 de euro, cand minim programul de munca este de 40 de eore pe saptamana. adica lucram juma de zi si vrem salarii intregi, plus vacante cu lunile platite. adica per total cat lucreaza acesti oameni intr-un an de zile, 3 luni complete a 40 de ore pe saptamana ![]() aici educatoarea e de la 8-17 la gradinita, nu c ain romania de la 8=12.30 |
Dar sa nu uitam ca pe aici miercurea nu lucreaza, in nu stiu ce zi au o zi scurta, au pauza la pranz si altele.Tot ziceau pe aici ca maximul lucrat de un prof este de 15-18h pe saptamana.Si aici sunt discutii ca au ore putine dar le ia f mult timp sa pregateasca.
Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro
magdalena67 spune:
dar oare cand ii crticati pe acesti oameni, ca lucreaza prea putin, ca au concedii prea multe sau eu mai stiu ce aberatii, v-ati gandit vreodata ca ati ajuns unde sunteti azi in mare parte lor, ca ei v-au pus creionul in mana ?
libelula spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mathilda
off topic- si care-i pb daca faci focul? aici educatoarele, invatatoarele etc fac curatenie in sala de clasa si nu am vazut sa se simta jignite. |
si tot pentru 180-200 euro?
dianad spune:
Munca pe care o face un profesor acasa este vazuta doar de familie, rezultatele se vad in clasa. Banii pe care trebuie sa-i dea pentru imprimarea testelor si fiselor de lucru, iar nu se vad. Multi profesori ne dorim sa lucram 8 ore pe zi in scoala, la fel ca in strainatate. Si conditiile de lucru sa fie aceleasi; profesorul are impreuna cu 2-3 colegi un cabinet dotat cu calculator, imprimanta si xerox cu consumabile asigurate de scoala. La noi ar fi dezastru sa ni se impuna sa fim 8 ore zilnic in scoala pentru ca, in conditiile in care salile de clasa sunt ocupate de la ora 7,30 la 19,30, singurul loc in care am putea sta e cancelaria: o incapere mai mica decat o sala de clasa obisnuita in care ar trebui sa prindem loc in jurul mesei ovale in jur de 15 profesori si ceilalti sa-si faca lectiile pe genunchi, asezati pe scaunele de langa pereti.PDL-ul si-a luat angajamentul de a respecta legea privind marirea salariilor profesorilor cu 33%. In loc de asta am primit o diminuare a salariilor cu 25%. Din iulie si pana acum fiecare am acumulat datorii pentru ca diminuarii salariilor s-a adaugat si cresterea preturilor la alimente. Imi e din ce in ce mai greu sa intru cu zambetul pe buze in clasa dupa ce acasa am mai taiat de pe lista un obiect de imbracaminte necesar copilului propriu, dupa ce de fiecare data cand imi spune ca isi doreste ceva, un nimic de 10-15 de lei pe care in urma cu un an i l-as fi cumparat, eu ii raspund ca nu am bani.DianaD & Alexandru 12 04 2006
XIO spune:
Tipic romanesc, cand vedem pe cineva inecandu-se in lco sa-l tragem afara ii punem piciorul pe cap si il impingem cu nesat.
E aceeasi discutie ca cea cu medicii: cei care nu unt in domeniu, sau na, nu ii intereseaza spun "si ce daca? stiau la ce sa se astepte, daca nu le place sa faca altceva". De parca problema nu ar fi bataia de joc la care sunt supuse anumite categorii in Romania (in timp ce in alte tari sunt profesiile cele mai bine platite tocmai pt. ca de ele depind extraordinar de multe lucruri ce se reflecta asupra tarii ).
Problema dom'le, sunt oamenii idioti care au ales o meserie cu sufletul si nu cu buzunarul.![]()
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
daiana_raluk spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui libelula
si tot pentru 180-200 euro? |
madyrizi spune:
pe langa cadrele didactice mai sunt si alte categorii de personal care muncesc mult mai mult decat cele 40 de ore/sapt. obligatorii. sunt toti bagati in aceeasi oala: cadre competente cu cadre incompetente cu rezultate dezastruoase, personal auxiliar+ nedidactic cu personal didactic...
eu fac parte din personalul auxiliar, lucrez cam 10-12 ore/ zi, in fata calculatorului pt. toate lucrarile de secretariat + asistenta profesori de informatica la ore + alte lucrari care necesita calculator (ca mentenanta si suport tehnic etc.). nu am concediu decat 24 de zile, nu am prime de nici un fel, nu mi se platesc orele suplimentare, salariul meu este de 1000 de lei/ luna, dupa 15 ani de munca si calificare IA (cea mai mare).
deci...nu putem baga in aceeasi oala pe toata lumea.
de obicei nu ma bag in discutii pt. ca sigur se va gasi cineva sa-mi dea in cap ca mi-am spus parerea...
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Lali spune:
Parerea mea e ca salariile profesorilor sunt jenante, iar calitatea invatamantului romanesc la fel. Ma refer bineinteles la medie si intr-un caz si in altul pentru ca sunt si profesori care-si fac bine treaba pe bani putini si altii care-si completeaza frumusel veniturile pe spatele copiilor, dupa cum exista si cativa elevi cu rezultate deosebite. Dar la medie e jale.
Problema e ca fiecare sta si asteapta sa faca celalalt primul pas si asa ne afundam din rau in mai rau.