Profesorii, bataia de joc a guvernantilor
Raspunsuri - Pagina 4
happiness spune:
Madyrizi, exact la fel si eu. Mi-as exprima parerea, ca profesor, ca mama, dar pentru ca oricum cine are alta parere este mereu atacat de cate cineva, prefer sa tac...
daiana_raluk spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mathilda
off topic- si care-i pb daca faci focul? aici educatoarele, invatatoarele etc fac curatenie in sala de clasa si nu am vazut sa se simta jignite. |

mathilda spune:
inteleg f bine situatia. la fel ma enervez si eu cand stiu ce pensie are mama.
discutand la rece situatia e urmatoarea- bugetul romaniei si bugetul min invataman. si bugetul alocat salariilor nu permite salarii m mari.
daca doctorii ar declara spaga, ar plati taxe, daca profesorii care fac meditatii ar plati taxe, si lista poate continua si la alte categorii profesionale atunci probabil ca bugetul ar fi m mare. dar e ca un cerc vicios- de ce as declara eu veniturile ca oricum aia care au pe mana bugetul si-i baga in buzunar prin contracte cu statul sau prin alte mijloace. si modul asta de gandire o sa dureze secole.
aici o educatoare incepatoare castiga 10 $ /ora brut ( cam la fel cat un student la mac sau 1 vanzatoare). profesorii intr-adevar castiga m bine.
scoala unde invata fii-mea are un barbat care da zapada, face curatenie prin scoala dar face si sport cu copii in sala de sport. la fel si educatoarele si invatatoarele in clasa- aranjeaza jucarii,aspira si dau si cu mopul- sa raspund la intrebarea pusa. dar si copii fac curat. ii vezi mereu cu cate o carpa umeda in mana si curata rafturi etc.
fii-mea merge la sc catolica si aici toti din cadrul didactic stiu toti copii din scoala pe nume ( chiar daca nu sunt copii din clasa lor).
vroiam sa intreb fetele- sunteti platite si in vacanta de vara?
dianad spune:
In vacanta de vara avem o perioada de concediu de odihna si o alta perioada de activitate. Eu in perioada de activitate fac inventarul substantelor din laborator, curat sticlaria si sterg peretii, mobilierul. Ambele perioade sunt platite. Tot in vacanta de vara profesorii sustin examenele de titularizare, pe cele pentru gradele didactice, fac cursuri de perfectionare si particpa in calitate de supraveghetori sau evaluatori la examenele de sfarsit de gimnaziu sau de bacalaureat. Examene care anul trecut s-au platit cu 10-15 lei pe zi.Lucrez intr-un colegiu national, avem aproximativ 1000 de elevi si pana anul trecut la o cladire cu 19 sali de clasa+laboratoare, holuri imense si 5 grupuri sanitare aveam 7 femei de serviciu: cate 3-4 pe fiecare tura. Dupa ce guvernul a diminuat salariile si a interzis plata orelor suplimentare, au ramas doar 2 femei de serviciu in toata scoala care fac munca a cate 2-3 oameni si care sunt platite cu mai putin de 500 de lei. Ne rugam sa reziste si sa nu plece, macar pentru a spala ele Wc-urile si holurile, ca in clase am ajuns sa stergem noi, cadrele didactice (evident ca asta nu intra in norma de 40 de ore pe saptamana). DianaD & Alexandru 12 04 2006
daiana_raluk spune:
eu sunt platita si in vacanta.O incep la 1 iulie si o termin in 1 septembrie.Dar din cele doua luni ramase,3 sapt merg in activitate de la 8 la 14,adica fac pe secretara(raspund la tel,matricola,verific cataloage,mai pierd vremea,dar stau acolo)
olim spune:
la geografie se dau meditatii, invatatoarea face meditatii, aici educatoare spala copilu la kur si ii schimba scutecul, ii da cu lingurita mancare, si nu pateste nimic, si nici nu se simte jignita ca face aceste lucruri![]()
ar trebui sa fie cadre didactice calificate nu suplinitori, materie mai putina, mai ales cea de umplutura, si profesorii cu rezultate sa fie platiti, iar ceilalti dati afara.aici stau 9 ore educatoarele si nu patesc nimic, isi pregatesc materialul in timp ce dorm copii , cam 2 ore pe zi.
doar ca in romania multe femei au ales invatamantul pentru programul leger pe care il au.
si sa nu imi spuneti ca nu am dreptate, ca aici au fost subiecte, gen merita sa lucrez in invatamant, pentru ca am timp sa stau mai mult cu copii
cu un modul pedagogic predau fara nici o jena
si chiar nu stiu unde meseria de dascal e cea mai bine platita dintre toate in tara respectiva, sincer
in europa , unde cunosc e intre salariile medii.
XIO spune:
Nu am spus ca e cea mai bine platita, am spus ca este printre meseriile platite cel mai bine, alaturi de medici si de cele din domeniul legal.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
valentinag spune:
Domnule, noi nu sustinem demagogii populiste, doar pentru a castiga alegerile anul viitor!daca nu sunt bani, de unde sa dam?
Acum 3-4 ani cand au urlat din toti rarunchii ca legea trebuie data, ca sustinem invatamantul, bla,bla,bla or fi fost
?
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
libelula spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olim aici educatoare spala copilu la kur si ii schimba scutecul, ii da cu lingurita mancare, si nu pateste nimic, si nici nu se simte jignita ca face aceste lucruri |
nu mi-ai raspuns: tot pentru 180-200 euro, din care jumatate se duc pe intretinere, lumina?
cait spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui libelula
nu mi-ai raspuns: tot pentru 180-200 euro, din care jumatate se duc pe intretinere, lumina? |
Nu nu, pentru vreo mie si ceva.
Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro