Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(20)
Raspunsuri - Pagina 5
madalina_m spune:
Si eu am crescut intr-o familie saraca de intelectuali (amandoi erau economisti si erau platiti mai prost decat un muncitor necalificat), fara jucarii si prea mult rasfat. Dar atunci nimeni nu prea avea jucarii pt ca chiar daca aveau mai multi bani nu aveau de unde cumpara. Toti am crescut la fel, nu existau tentatii. O bucata de hartie si un creion ne tineau ocupati ore intregi, iar o maimutica de plus/carpa era cadoul suprem. Am prietene care isi justifica nevoia de a cumpara jucarii in nestire zicand: daca eu nu am avut, macar el sa aiba. Din pacate un numar mai mare de jucarii nu il face pe copil sa fie mai bun., mai ales ca jumatate dintre ele nu mai prezinta niciun interes de cand ajung cu ea acasa. De aceea va intrebam daca sa ii mai iau si centru de activitati, chiar il ajuta in dezvoltare asa cum se lauda producatorii? Daca ceea ce are deja il ajuta suficient de mult sa isi coordoneze miscarile nu as mai lua si asta doar ca sa fie acolo.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
Andutza_B spune:
Buna dimineata!
La multe lunite CATALINA, DIANA, DARIUS, FLORIN SI EDUARD GABRIEL
!!
Foarte foarte interesante discutiile incepute aseara...
Si eu, ca si Anka, sunt o persoana mai putin afectuoasa si care se exteriorizeaza mai putin... Eu nu prea ma dau in vant nici dupa pupaturi , imbratisari sau atingeri nici cu surorile mele sau cu mama. Daca nu e musiu (si nu ma refer la nimic sexual), nu ma simt comfortabil.
Dupa ce s-a nascut Miruna, am oscilat intre a nu o rasfata (scriam ieri ca asa am nimerit, printre niste cazuri exagerate de rasfat-dat cu pumnul in masa la 5 ani, batut din picior, enervat pe educatoarea "proasta" ca nu a laudat-o pe ea ci pe alt coleg, etc) si a-i oferi afectiune exagerata cand ma simteam vinovata. Falsa, desigur. Frustrarile se tot acumulau, eram un pachet de nervi mereu, eram deprimata infiorator si mi se parea ca trag dupa mine o piatra de moara (bine, eu nici nu m-am bucurat cand ma ramas insarcinata si in cele 9 luni am trecut prin diverse stari, incercand sa imi impun sa fiu fericita si impacata cu gandul ca voi avea un copil). Poate si din cauza ca aici nu am niciun ajutor, nici mama, nici soacra, am stat sechestrata atata timp doar eu si fetita. Apoi am citit de la mamicile de aici, cu doi copii, despre dorul lor de aceasta perioada, va multumesc din suflet ca mi-ati deschis ochii!!
Si am si angajat o bona part-time, asa, din toata saracia.Si m-am mai linistit si am luat hotararea de a fi eu insami. Nu o iau in brate la fiecare scancet, o las sa se joace singurica doar pentru a-mi savura eu timpul liber, e adevarat, dar cat de frumos ne jucam cand e si ea bine dispusa!! O las sa planga cand stiu ca e de rasfat, dar cata stapanire de sine si cate imbratisare primeste cand o doare burtica. Simt nevoia sa ies in oras fara ea, sa ma mai limpezesc, dar cata dragoste ii ofer si cat de dor imi e de ea cand ma intorc sau dupa ce pleaca bona!
De cand nu imi mai impun sa fiu mai afectuoasa decat imi sta in fire, orele petrecute cu ea sunt mai dulci, descoperirile despre ea sunt minunate, mirosul ei mi-a dat dependenta , iar dorul cand nu suntem impreuna e mai mare.
Andutza- cu pisicuta Miruna-Georgiana (26.01.2011)
Shines spune:
Mada..eu am primit un centru din ala de la tiny love..cu jucarele atarnate. l-a ajutat foarte mult la coordonarea manutelor,pipaie si bate jucariile..aude zgomotele facute de el prin miscare. dar sincer eu nu ii cumparam pentru ca aceleasi jucarii merg atarnate la leagan,la patut,la carusel..le poate atinge si acolo. jucariile oricum le schimb pentru ca nu mai prezinta interes pentru el in cateva zile. prefer sa ii iau din astea mici si zornaitori pe care le mai schimb intre ele,sa vada la cateva zile altceva,alte culori,alte forme.
Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)
Lorich spune:
Madalina..producatorii is producatori deh.
Cu centru de activitate sau fara tot isi va coordona miscarile, va duce mana la gura, biscuitele la gura, sau isi va suge piciorul sau va merge busilea etc. Acuma...un centru de asta il ajuta mult sa nu se plictiseasca atunci cand jucaria preferata - mama, tata - nu-l pot distra; mai treb sa gatim, curatam, calcam. Ei se distraza lovind ceva care face un sunet, tragand ceva, bagand in gura etc. Noi am avut cel de la Tiny love-loveste si descopera - acum sunt socaaata de cati bani am dat atunci pe el!! Asta e, noroc ca-l refolosim acum. Robert s-a jucat fff mult acolo, v-am aratat eu poze, filme, e intr-adevar interesant. DAR NU INDISPENSABIL PT DEZVOLTAREA LUI VIITOARE.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011
madalina_m spune:
Fetelor vreau sa va fac o marturisire si imi cer scuze daca e cam ... intima, as vrea totusi sa stiu daca mai e cineva ca mine sau sunt eu defecta: put! Ies din dus unde ma frec de ma inrosesc toata, apoi ma dau cu creme pe fiecare cm de corp si cu toate astea am un miros care ma deranjeaza. Imi vine sa stau numai in apa, sa imi pierd urma. Inca nu mi-a venit CM. Sa fie de la toxinele neeliminate de atata timp din organism?\Plus ca transpir rau, eu care nici la sala nu transpiram. Initial am zis ca e deodorantul prost si l-am schimbat, dar e la fel. Sper sa fie ceva trecator ca nu stiu ce ma fac la vara.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
Andutza_B spune:
A, ma alatur si eu mamicilor care au crescut fara jucarii si alte inventii... Provin dintr-o familie foarte saraca, nu am avut jucarii multe, dar amintirile cele mai frumoase sunt legate de mirosul de cozonaci de sarbatori, bradul pe care l-am avut tot timpul de Craciun, si, ca obiect, doar de un ursulet din plastic, portocaliu, caruia i se miscau ochii. Mi-am dorit bicicleta, mi-am dorit sa fac sport, etc.
Mirunei vreau sa ii ofer exact ceea ce mi-a lipsit mie ca activitate.Nu jucarii.
Bona mea are experianta de cativa ani de voluntariat in Africa. Si mi-a povestit cata creativitate a intalnit la copiii de acolo, cum isi construiesc masinute din capace de pet-uri si doze de suc... Cat sunt de veseli, energici si optimisti. Ce trebuie sa stii mai mult de atat? :)
Lorich spune:
Mada hahaha si eu am facut descoperirea asta macabra!!!! Imediat dupa dush!!! Imediat dupa antiperspirant!!!!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011
Andutza_B spune:
Si eu la fel, Mada si Lorich!! Ce se intampla? Ni s-a schimbat PH-ul?
monika_bt spune:
Buna ziua!!!
Eh, elogiul mamei l-am inceput eu acu cateva capitole...Si, da, traisca CAR-ul ca asa am crescut si eu, iar copilaria e cea mai frumoasa perioada din viata mea, fara griji, numai joaca...Ca nu am avut mai nimic??Ce conteaza??Improvizam:trenulet din papuci,cutii, perii,etc.,papusi si mingi din carpe,tobogan din pat,etc.Dar eram fericiti...Iar sarbatorile de iarna erau super asteptate ptr ca venea Mos Gerila si ne aducea cate ceva de imbracat, o ciocolata si singura banana din anul ala...Ce fericire!!!...Nici acum nu stiu cum facea mama sa cumpere la toti 3 atatea de sarbatori...si tatei ptr ca sub brad erau mereu 4 cadouri...ea nu-si punea niciodata si nici nu-si cumpara...era mereu la urma...Dar ne-a crescut frumos, ne-a educat si ne-a facut oameni.
Multumim mamelor cu 2 copii ptr experientele impartasite...foarte folositoare.Eu, una, sunt de aia care face ce simte...in toate, nu numai cu copilul, indiferent de ce mi se spune...asa ca nu ma bag la discutie.
La multi ani, sarbatoritilor de azi!
Mandra mea a mancat ast-noapte la 6 ore, asta ptr ca am trezit-o eu si i-am bagat fortat bibele in gura ca altfel nu stiu cand mai manca...Seamana cu mama ei care prefera sa doarma decat sa manance...hihihi
De cumparat la bebe nici eu nu cred ca voi putea cumpara altceva in afara de hainutele necesare...dar sa fie ea sanatoasa ca vom creste si asa, fara chestiile alea in lb engleza, care nu le tin minte...
Sunt fericita ca bebelina se uita la mine cand mananca, sta pe burta, isi baga ambele manute in gura, si toate chestiile despre care ati vorbit voi ca trebuie sa fie normale...
Bun,hai ca s-a laudat cioara destul cu minunea ei!
Ma bucur ca ai reaparut, Shubu!Ce bebe cuminte ai tu!Nu ti-a placut tie prea tare burtica dar ce-a iesit din ea te topeste, asa-i?!!!
Un week-end dupa pofta inimii va doresc!
AMR:7 kg
Mamica de minune Antonia Luiza (18 feb.2011)
Multumesc Doamne, multumesc parinte Arsenie Boca, multumesc sfintelui Spiridon si Fecioarei Maria.
monika_bt spune:
Ohhhh...deci si voi putzitzi???? Uhhhh, ce binee!!! Ma simt mai linistita!!
AMR:7 kg
Mamica de minune Antonia Luiza (18 feb.2011)
Multumesc Doamne, multumesc parinte Arsenie Boca, multumesc sfintelui Spiridon si Fecioarei Maria.