Atentie, se fura copii!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Citat:
citat din mesajul lui iahim

Copilul meu merge la scoala in toamna.Am facut un sindrom obsesiv...cred ca dau in paranoia.Ma obsedeaza ideea ca in pauze copiii nu sunt supravegheati.Si postarea de fata imi intareste certitudinea ca nu sunt o mama hiperprotectoare(asa cum am fost etichetata) ci alti parinti fierb pur si simplu in propria indolenta.

Deja am luat hotararea ca in pauze copilul nu are ce cauta afara din institutia scolii .Si-l voi supraveghea luni la rand pana va sti ca cineva este cu ochii pe el tot timpul in pauze!!!!!

decat sa nu iasa copiii in pauze, mai bine s-ar lua masuri la scoala sa fie pazita curtea scolii, copiii sa aiba pauza pe grupe de varsta, nu toata scoala odata si sa fie obligatoriu sub supravegherea unui profesor;
deasemenea copiii trebuie sa fie instruiti ca in nici un caz nu au voie sa iasa pe poarta scolii, sa sara gardul sau sa se lase dusi de persoane necunoscute.
Este extrem de important sa alerge in aer, sa petreaca timp in aer curat chiar si la soare pentru fortificarea creierului la lectiile ce urmeaza. Deci e necesara un pic de mobilizare a personalului scolii in primul rand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

In Austria nici nu se pune problema sa iei de la gradinita alt copil decat al tau,daca nu esti trecut in prealabil pe lista cu persoanele acceptate,pentru fiecare copil in parte(parintii informeaza educatorii in prealabil despre cine are voie sa ia copilul de la gradi).Mi se pare o masura de precautie foarte necesara si de bun simt.

Aceeasi metoda si la gradinita particulara la care merge fetita mea. Inca de la inscriere mi-au fost solicitate si trecute in fisa numele persoanelor care pot veni sa ia fetita si numerele lor de telefon - in cazul nostru a fost vorba despre bunici.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Miriama,asta nu se va intampla niciodata!!!Eventual se va spune ca,copiii sunt supravegheati si nu vor fi.Pana sa se schimbe ceva nu voi lasa copilul nesupravegheat in pauze.Niciodata un profesor nu va supravegha copiii in pauza.Mai bine sa fiu sceptica decat sa imi para rau mai tarziu.

Cu timpul va creste si va invata anumite lucruri.Dar daca simt ca nu este pregatit psihologic,SIGUR NU-L VOI LASA NESUPRAVEGHEAT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:

In Austria nici nu se pune problema sa iei de la gradinita alt copil decat al tau,daca nu esti trecut in prealabil pe lista cu persoanele acceptate,pentru fiecare copil in parte(parintii informeaza educatorii in prealabil despre cine are voie sa ia copilul de la gradi).Mi se pare o masura de precautie foarte necesara si de bun simt.

La fel si aici. La inceputul anului completezi un formular cu cine il duce/aduce pe copil la/de la gradinita, cu toate nr. de contact, iar eventualele schimbari de program se anunta in prealalbil la educatoare, de catre parinti.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu sunt suparata ca n-au voie sa iasa in pauze.
Am baiatul la scoala si in pauze nu sunt lasati sa iasa in curtea scolii, curte care este imprejmuita, au si paza...Iar pe culoar au voie sa iasa doar cand merg la toaleta. Evident ca nu au voie sa alerge, sa topaie...Mi se pare absurd. Probabil ca ar vrea niste mici robotei care sa stea doar in banci si sa ridice mana.
Cat despre supraveghere, intr-adevar nu au voie sa iasa din scoala, la cele doua iesiri sunt agenti de paza in permanenta si nici in scoala nu intra oricine. In plus exista si sistem video de monitorizare. Pe scoala exista profesor de serviciu, dar ar fi absurd sa creada cineva ca ar putea supraveghea un om 8-900 de copii in pauza, intr-o scoala mare pe 4 nivele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:

Asa si aici, in tara lui Mos Craciun!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

anya, vad ca la voi la scoala se asigura destul de bine paza, insa nu inteleg de ce nu sunt lasati copiii afara, cata vreme intrarile sunt pazite si sistemul de supraveghere functioneaza;
cat despre prezenta profesorilor in curte, ma gandeam ca este foarte posibil sa se faca pauze, cum spuneam, pe grupe de varsta, adica de la clasele 1-4 intr-un interval de timp, apoi clasele 5-8 in alt internavl de timp (sau ma rog, distribuite altfel), astfel incat in cele 10 minute de pauza sa nu fie prea multi copii in curte; iar profesoarele s-ar putea organiza prin rotatie sa insoteasca copiii afara, nu neaparat ca sa nu fie furati, dar sa nu fie nici violenti ei intre ei sau sa-si vorbeasca urat...
va spun sigur ca sistemul functioneaza foarte bine in alte tari, trebuie doar putina vointa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Eu sunt suparata ca n-au voie sa iasa in pauze.
Am baiatul la scoala si in pauze nu sunt lasati sa iasa in curtea scolii, curte care este imprejmuita, au si paza...Iar pe culoar au voie sa iasa doar cand merg la toaleta. Evident ca nu au voie sa alerge, sa topaie...Mi se pare absurd. Probabil ca ar vrea niste mici robotei care sa stea doar in banci si sa ridice mana.
Cat despre supraveghere, intr-adevar nu au voie sa iasa din scoala, la cele doua iesiri sunt agenti de paza in permanenta si nici in scoala nu intra oricine. In plus exista si sistem video de monitorizare. Pe scoala exista profesor de serviciu, dar ar fi absurd sa creada cineva ca ar putea supraveghea un om 8-900 de copii in pauza, intr-o scoala mare pe 4 nivele.

Anya

spui ca stau in clasa 4 sau 6 ore?! asta mi se pare absurd.parintii nu au voie la opinie, nu zic nimic?

pana si aici unde stau cu ochii pe copii ca pe butelie sa nu se fure, tot ii lasa afara in pauze.

dar nu toti ies in pauza la aceleasi ore, ies prin rotatie sa nu se creeze imbulzeala la masa sau in curte.

am vazut multi supraveghetori (6-7)pt fiecare tura.doar cand ploua desigur ca toti copiii stau in clase ca aici nu exista culoare.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

aici nu prea vad copii mergind singuri la/de la scoala decit cativa care stau f. aproape la 5 min. de mers pe jos. si e zona f. buna unde nu se prea intimpla nimic.

eu nu il las singur nicaieri. desigur ca are doar 7,5 ani.
in parc il imbrac meru cu ceva strident rosu, galben...ca sa-l pot distinge repede, stie ca nu are voie sa se departeze sau sa se duca in parcare.nu-l las singur nici la baie in magazine, nicaieri.

am vazut ca in Rom. multe mamici lasau copii mici de 5 anisa vina singuri si de la gradi. sau piatza, sau sa stea singuri in parcuri.

cred ca nu mai sunt vremurile copilariei noastre cand eram singuri cu orele.

am fost o data, cu multi ani in urma, intr-o sectie de politie din america, cu o prietena care isi pierduse geanta.
am vazut un perete de vreo 5 m x3 m plin de poze mici, afise cu oameni disparuti, majoritatea copii. nu o sa uit niciodata ce senzatie am avut privind acele chipuri!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu sunt lasati afara sau pe culoare ca sa nu alerge . Si apoi se mira de ce nu stau smirna in banci in timpul orelor. Clasele mici (1-4) invata dimineata iar cei mari dupamiaza, asa ca ar putea fi impartiti sa zicem clasele 3 si 4 sa iasa in pauca adoua si clasele 1 si 2 in pauza a 3-a (la prima pauza sa zicem ca inca e prea frig).
Parintii abia incearca sa-si spuna parerea referitor la conditiile in care invata. Clasa noastra a facut un memoriu la inceputul anului pentru ca 25 copii fusesera inghesuiti intr-o clasa de 16 m patrati cu suprafata pupitrului cat un A4. Am reusit sa obtinem mutarea in laboratorul de biologie (clasele mici nu fac biologie si laboratorul statea gol). Acum, parintii de la o clasa paralela umbla cu memorii pentru ca directiunea vrea sa le desfinteze clasa iar cei 20 de copii (cica sunt prea putini) sa fie repartizati in celelalte clase (care sa ajunga la 30 de elevi). Parintii sunt foarte multumiti de invatatoare, de colectiv. Dar toate astea sunt off topic.
Ce nu inteleg este ca la gradinita (de stat), la celalalt baiat al meu s-ar fi impus sa angajam un agent de paza pentru ca din curte s-au furat niste chestii, si desi suma/ copil ajungea la 15 lei/luna parintii au refuzat sa plateasca. Nu din cauza lipsurilor materiale.

Mergi la inceput