Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(18)
Raspunsuri - Pagina 14
gabrielaromt spune:
Stie careva ce trebuie trecut pe cererea de indemnizatie, in cazul in care aleg un an?? chestia aia de se scrie de mana in cazul in care procesul etc...
Si stiti cumva daca ati primit un numar de inregistrare dupa ce ati depus cererea pt alocatie? Al meu sot nu mai tine minte.
Multumesc.
Gabriela
Mami fericita de Tudor (21.01.2011)
roxx26 spune:
GABI, chestia trebe scrisa indiferent pt ce varianta optezi (ca si in aia cu 2 ani, iei bani mai putini, deci iti sunt afectate drepturile)!
Uite ce scria in mailul de la Asociatia MAME:
Recomandam celor care au nascut sau urmeaza sa nasca dupa 1 Ianuarie 2011 ca la depunerea dosarelor noi, pe formularul standard de cerere, se scrie de mana, cu data si semnatura urmatorul text:
”Completez si semnez prezenta cerere pentru pentru a respecta termenele legale si pentru a-mi asigura drepturile legale. Prezentul este un formular standard impus, nu constituie o cerere voluntara. Astfel ca semnarea prezentei cereri nu poate fi interpretata ca renuntarea subsemnatului/subsemnatei la dreptul de a contesta diminuarea indemnizatiei si/sau reducerea perioadei concediului pentru cresterea copilului. Solicit sa mi se recunoasca drepturile prevazute de art. 1 din OUG 148/2005 in vigoare la momentul conceptiei copilului.”
De asemenea, le sfatuim pe mamele care vor depune aceste dosare incepand cu 12 Februarie 2011 sa opteze pentru 1 an de concediu cu indemnizatie de 85% din salariu (pana in 3400lei) deoarece este mai usor din punct de vedere juridic si logistic ca, in cazul unei rezolvari favorabile mamelor, acest concediu sa fie prelungit (mai degraba decat sa se plateasca retroactiv diferenta de indemnizatie).
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
roxx26 spune:
Despre alocatie: au pus o stampila pe spatele certificatului de nastere original, care continea nr de inregistrare si data.
_
Roxana
florintunde spune:
shhhht
Doarme buba ..asa ca m-am bagat p la voi
Linia neagra;am frecat de m-a durut si tine frate..si inca binesi parul de pe burtanu aveam inainte.
Fluturas;imi e mila de saracuta Clara..si de toti bebeii cu colici..cica sunt dureri f crunte.
Simo' am ras in hohote cand am citit ce program de analize ai organizat pt soacra
ce scump e Edy -cum tine suzeta
AZi am fost la ginecolog..mi-a fost tare dor de valvecica sunt ok..deci oficial am cale libera la sex..sa vedem daca ma mai pofteste tati
Sunt suparata ca nu am vreme de nimik..nu stiu cum se descurca celelalte mamici cu doi copii dar la mine e jale..acum sunt fericita ca m-am spalat in sfarsit pe cap..unghiile mi le-am facut rapid azi pe terasa in timp ce tragea buba un pui de somn.
As face gimnastica dar cand?tot imi propun sa fac acasa dar nu -mi iese..mereu intervine ceva.
Sonia nu sta nici 5 minute singura..se plictiseste mandra si striga..s-a smecherit.
Cel mai greu e cu Mario..
la 9 il duc la gradi/la 13 il iau..(de obicei ma duc Sonia cu caruciorul )ajungem acasa la 14.30
fugi fa mancare..la 16 are fotbal..du-l\ia-l la 17/du-l la engleza/ia-l/scoate fetita la aer..+Tati flamand si obosit apare seara..
Noroc ca mai vine Mama si mai calca ,aspira..din cand in cand..
M-am plans destul..scuze..
poate voi ma intelegeti
Ziki;scump Felixul zambaret
Roxx;Astept si celelalte pozici de la botez..cu tine!cu Catalina
am vazut pe picasa..frumiavem covatica idem
somnic pufos
poate maine am timp de o cacafica
AAA..si imi fac si lucrarea pt licenta
am examene in mai
am si in iunie la Bucuresti..si trebuie si un car de bani...facultatile astea private.
----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004
Multumesc pentru sprijin si ajutor- tie Sfinte Doamne si Sfintei Fecioare Maria de la Sumuleu ...sa nu ne parasiti niciodata!
AMR 6!KILE
roxx26 spune:
Dragelor, ma declar oficial panicata - mi s-a rupt o alunita maricica de pe spate, vine undeva chiar sub sutien, si acu cum port sutien zi si noapte probabil s-a frecat pe acolo. Cand am facut dus am gasit pete de sange pe sutien, altfel n-as fi observat. Am vazut apoi in oglinda, s-a ciupit binisor. Am pus un urgo maaare sa nu se mai frece, macar pana se cicatrizeaza acolo.
Am citit numai nenorociri pe net...cica astea traumatizate au risc marit de evolutie spre melanom malign. Brrrr. Deci ar trebui mers la medic. Unul bun, nu d-ala de sare cu bisturiul pe tine in doi timpi si trei miscari. La faze din astea se face si biopsie. Urata treaba, nu-mi plac lucrurile astea. Deci, ma intereseaza un dermatolog bun, care sa lucreze eventual (si) la o clinica privata. Mi-e sila de spitale si spagi. Sugestii?
_
Roxana
sunshine_rox spune:
buna fetele;
raportez si eu o zi plina de alergat pe la doctori; am fost cu pitica de dimineata la oftalmolog si i-a recoltat secretie din ochisor sa vedem cu ce tip de bacterie infectat si pana saptamana viitoare cand ies analizele iar trebuie sa ii pun picaturi; am fost apoi dupa amiaza si la ortoped sa vedem ce ne spune de sold si am facut o ecografie si se pare ca avem ceva problemute; cica ar avea o imaturitate fiziologica de tip B (ce o fi aia ei stiu, mie mi-au zis ca nu ar fi asa de grav) care cica s-ar datora faptului ca a fost prematura si trebuie sa tin pitica cu 2 sau 3 pampersi ca sa ii fie piciorusul cat mai imobilizat si trebuie sa stea foarte cracanata; deci adio plimbari cu caruciorul , bine ai venit marsupiu, iar noaptea ar trebui sa o tin cu o pernuta speciala intre picioruse dar pe care nu am gasit sa o cumpar; dc stie cineva de unde pot sa iau(se numeste perna de abductie) as fi mai mult decat recunoscatoare; sper sa treaca intr-o luna imaturitatea aia ca peste o luna de ducem iar la eco sa vedem; am fost toata ziua plecata ca respectivele doctorite lucrau pe ture diferite si am facut 2 drumuri dus intors mosilor de la soacra-mea - budimex, iar pitica mea nu a apucat sa doarma decat in taxi si apoi in masina la tati cand mergeam spre casa; a adormit dupa baita si papa lesinata de zici ca nu a dormit de 3 zile; sper sa doarma mai multicel ca si eu sunt praf de oboseala; de 3 zile dorm cate 4 ore pe noapte ca a durut-o burtica si tot spun ca las' ca dorm ziua cu ea, doar ca de 3 zile NU MI-A DORMIT ZIUA si sunt zombie
m-am intins ca o placinta dar maine cred ca iar raman fara laptop; va pup pe toate fetele; noapte buna
mamica fericita de puiut alexandra
cum a ajuns o minune mica in viata mea
Mimo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anka-maria Io am spalat licuriciul azi la masina de spalat. N-are nika, a supravietuit. Numa' sa nu-l bagati la uscator. mami de Luca 10.01.2011 |
Multzam. Atunci maine o sa se balaceasca si al meu.
Luca Alexandru, mica mea comoara
Mimo spune:
citat din mesajul lui gabrielaromt Stie careva ce trebuie trecut pe cererea de indemnizatie, in cazul in care aleg un an?? chestia aia de se scrie de mana in cazul in care procesul etc... Si stiti cumva daca ati primit un numar de inregistrare dupa ce ati depus cererea pt alocatie? Al meu sot nu mai tine minte. Multumesc. Gabriela Mami fericita de Tudor (21.01.2011) |
Mie mi-a scris nr. pe spatele certificatului de nastere din cate imi aduc aminte.
roxx26 spune:
SUNSHINE, cauti cumva www.ortoprofil.ro/orteze-pentru-luxatii-de-sold-congenitale-la-copii/de-abductie" target="_blank">asta?
_
Roxana
Mimo spune:
citat din mesajul lui sunshine_rox buna fetele; raportez si eu o zi plina de alergat pe la doctori; am fost cu pitica de dimineata la oftalmolog si i-a recoltat secretie din ochisor sa vedem cu ce tip de bacterie infectat si pana saptamana viitoare cand ies analizele iar trebuie sa ii pun picaturi; am fost apoi dupa amiaza si la ortoped sa vedem ce ne spune de sold si am facut o ecografie si se pare ca avem ceva problemute; cica ar avea o imaturitate fiziologica de tip B (ce o fi aia ei stiu, mie mi-au zis ca nu ar fi asa de grav) care cica s-ar datora faptului ca a fost prematura si trebuie sa tin pitica cu 2 sau 3 pampersi ca sa ii fie piciorusul cat mai imobilizat si trebuie sa stea foarte cracanata; deci adio plimbari cu caruciorul , bine ai venit marsupiu, iar noaptea ar trebui sa o tin cu o pernuta speciala intre picioruse dar pe care nu am gasit sa o cumpar; dc stie cineva de unde pot sa iau(se numeste perna de abductie) as fi mai mult decat recunoscatoare; sper sa treaca intr-o luna imaturitatea aia ca peste o luna de ducem iar la eco sa vedem; am fost toata ziua plecata ca respectivele doctorite lucrau pe ture diferite si am facut 2 drumuri dus intors mosilor de la soacra-mea - budimex, iar pitica mea nu a apucat sa doarma decat in taxi si apoi in masina la tati cand mergeam spre casa; a adormit dupa baita si papa lesinata de zici ca nu a dormit de 3 zile; sper sa doarma mai multicel ca si eu sunt praf de oboseala; de 3 zile dorm cate 4 ore pe noapte ca a durut-o burtica si tot spun ca las' ca dorm ziua cu ea, doar ca de 3 zile NU MI-A DORMIT ZIUA si sunt zombie m-am intins ca o placinta dar maine cred ca iar raman fara laptop; va pup pe toate fetele; noapte buna mamica fericita de puiut alexandra cum a ajuns o minune mica in viata mea |
Sunshine, nu poti astepta mai intai analizele? Nu stiu ce problema aveti voi la ochisori, dar bebe al meu are o secretie galbena de pe la 2 sapt si la o luna pediatra mi-a recomandat sa-i pun Tobrex. Dar oftalmologul a zis ca n-are nimic, ca-s canalele lacrimale infumdate, lucru confirmat si de analizele pe care abia acum i le-am facut. Asa ca i-am pus degeaba-degeaba acele picaturi.
Si cu soldul, sfatul meu e sa mai consulti un doctor pentru ca si cumnata mea si-a chinuit fetita cu pampersi si un sul intre picioruse cateva luni si in final s-a dovedit ca nu a avut nimic la sold.