Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(17)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

MADALINA eu tot ce stiu este ca a fost suspendat in SUA. iar in unele tari UE s-a recomandat suspendarea sa pana vin studii mai sigure despre el, pentru ca se pare ca ar contine tulpini de gripa porcina. atata tot.
in rest, ce e sigur este ca nu e obligatoriu si este recomandat copiilor care urmeaza sa intre in colectivitate inainte de doi ani. desi flavia a mers la cresa de la 1 an si 7 luni, nu i l-am facut si acum are 5 ani si nici un Rotavirus la activ - dupa un an jumatate de cresa si doi de gradi.

in rest, nu stiu ce sa-ti zic si nici sfat in privinta vaccinurilor nu imi permit sa dau. Mi se pare un subiect pe propria raspundere, vesnic sursa de polemici si cu dus si intors.

cat despre mamicile singure, been there! uneori nu e o alegere, dar conteaza foarte mult cum substitui lipsa celuilalt. eu nu sunt de acord cu teoriile ca un cuplu atipic (gay) sau o familie mono-parentala sau divortata este alienant/a pentru copil. depinde foarte mult si cum ii e prezentata situatia si cata dragoste primeste ori de la parintele singur, ori de la familia intreaga (daca este).
si.. am zis-o si la vremea respectiva si o zic chiar si acum cand am un sot minunat: mai bine singur decat sa-ti cresti copilul/copiii intr-un mediu infect.
din nou, parerea mea.
oricum ar fi, mamicia singura e un subiect in care pun suflet oriunde il intalnesc. asa ca nu ma intind prea mult, ca plicti

AMR 12 kg
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de Rai

Copilului mic da-i radacini, celui mare – aripi sa zboare

sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mitsu-bishu

anka, stai asa, nu te panica! Sunt unii bebelusi carora nu le place sa stea pe burta.. Al meu in schimb refuza contactul cu burta mea... Desi avea colici infioratori. Nu statea nici cand era epuizat/ pe cale sa adoarma, se facea ca o barcuta asa si ma impingea cu manutele Deci nu e bubu tau "defect", nici tu, nu e musai sa ii placa pe burtica!

Nici fifi a mea nu sta pe burtica..ff rar..nici nu doarme p mine cum facea FRA-SU..de-si mi-ar place s-o tin acolo.Pana acum am reusit de vreo 3 ori..scurt

----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004

Multumesc pentru sprijin si ajutor- tie Sfinte Doamne si Sfintei Fecioare Maria de la Sumuleu ...sa nu ne parasiti niciodata!

AMR 6!KILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Eu spal rufele cu un detergent eco de la Mega Image, dar m-am saturat de el ca nu scoate mai nimic. Tot trebuie sa pun Venish ca sa imi iasa petele, asa ca am zis ca daca nu a patit nimic de la Venish sa incerc sa il trec cu detergentul nostru (Ariel lichid) si o sa le clatesc suplimentar. Daca se irita o sa trec iar la astea inutile.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

M-am hotarat sa ies afara ca cica nu e chiar atat de rau precum pare din pat.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimo spune:

Buna mamici1

Sa vedem daca imi mai aduc aminte ce vroiam sa mai zic:

- Cu statul pe burta - nici al meu nu e fan, dar cum el e prematur ni s-a recomandat la fiecare control sa-l pun zilnic cate un pic. Problema e ca si el plange dupa 30-60 se. si atunci nu-l mai las, ca n-are rost sa-l chinui si sa-l enervez. Ieri insa a stat mai mult si tinut si capsorul ridicat cred ca aproape un minut, asa ca incet-incet reusim.

- Cu vaccinul Rotarix - eu am mai intrebat si p-aci si pe la fetele cu bebei de aug-sept... ca sa reusesc sa iau o decizie. Ideea e ca atunci cand citeam despre ce poate face rotavirusul (internari, perfuzii, deshidratari) ziceam "facem vaccin", cand citeam despre ce poate face vaccinul (diaree, varsatiuri, chiar si moarte) ziceam "nu-l mai facem!". Asa am pendulat cred vreo doua luni, mai ales ca pediatra care l-a vazut de la nastere ne-a spus sa-l facem. Bun! Atunci am sunat-o pe neonatoloaga din maternitate si ea ne-a zis asa "am avut copii care au reactionat f. bine la vaccin, dar si doua cazuri f.f. urate. Decizia e a parintilor. Insa, eu nu am facut copiilor mei". Un alt pediatru la care mergem acum la un centru medical ne-a zis ca-l recomanda, dar ca ea nu l-a facut copilului. Asa ca, daca doi pediatri nu au facut vaccinul copiilor lor, am reusit sa decid ca nici eu nu-l voi face, mai ales ca si intuitia mea zicea ca nu.

- Cu hernia ombilicala cred ca am mai scris si eu - al meu copil tot asa e suspect de hernie ombilicala si un pediatru a zis sa-i prindem buricul sau sa caut o centura ombilicala (n-am gasit totusi), iar un chirurg pediatru a zis sa-i lasam bucricul in pace, ca se formeaza muschii acolo si daca nu, pe la un an vedem daca e cazul de operatie, etc

- Si pe al meu l-au apucat alaltaieri colicii din nou. Plangea aseara saracutul, dar nu i-am mai dat nimic, ca mi se pare ca nu au efect. Mai bine il tin in brate si-l plimb.

- Detergent folosesc tot SANO pt bebelusi, dar am folosit si nuci indiene.

Ca tot vorbeati de psihologi, azi m-am programat la unul. Ca am luat-o razna de tot. Dintr-o persoana calma si echilibrata (zic eu) am ajuns de ma enervez cred in fiecare ora. Ma enervez pe mama care ma ajuta cu copilul si pe sot, insa doar pe subiecte care au legatura cu bebe, adica orice lucru pe care il fac ei pentru / cu bebe si mi se pare mie ca nu e perfect. Sincer, nici nu stiu cum de ma mai suporta. Si asta e asa ca o continuare la urata depresie postpartum pe care am avut-o.

Luca Alexandru, mica mea comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaromt spune:

Eu folosesc pernute din alea de la Ariel. Curata ok si nu a dat nici o iritatie. Clatesc hainutele piticului de doua ori, dar am mai si uitat.

Gabriela
Mami fericita de Tudor (21.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Bonn..nu resusesc sa-i adorm si pace.

S-o iau invers

Madalian eu o sa fac Rotarix, asta e, zicea cineva ca nu e bine sa lasi frica sa-ti dicteze, dar zau...nu-mi permit sa stau cu copil in spital, in perfuzii. Nu mai zic, ca ma zis mereu, pur si simplu pe asta il fac.

Gabi am plans, mi s-a facut pielea de gaina, am pupam manute d ecopii ce erau pe langa mine; nu pot sa cred ca a trecut Ioana prin asa ceva, mie om mare mi-e frica de subsol de hotel/spital etc. Acum, tu nu ai de ce sa te simti vinovata, nu exista mama perfecta, toate mai gresim, e f important s arealizam asta si sa reparam ce se poate repara. Felicitari pt deschidere!

Lavinia la fel si tu..Doamne ce poveste..are rost sa va zic ca Robert are o mare pasiune? Ce-o fi???Ta-naaammm: LIFTUL!!! Practic voi mi-ati aratat ca fircile mele nu erau deloc paranoia de mama exagerata; o sa fiu si mai atenta. Doamne, ce-o fi fost in sufletelul tau oare???
cat despre single mom o sa-ti spun si tie ce i-am spus mai demult lui Shine - eu o iubesc din toate celulele pe mama mea care a luat decizia de a se desparti de tata cand aveam eu 6 ani. Pai ...daca nu ar fi facut-o, daca ma lasa in continuare sa o vad cum o ia si o inchide intr-o camera si o bate...o palma ce-i facea , nu mare lucru, dar un copil d e5 ani isi imagineaza ceva incredibil de rau. Daca ar fi continuat asa, nu pun la socoteala bataile date de asa numitul "tata" mie, dar frica asta c-o omoara pe mama - cred ca as fi urat-o si cred ca nicio terapie nu ma mai salva.
Asa ca bravo fetelor care nu v-ati lasat calcate in picioare si care ati luat cele mai bune decizii pt copilasii vostri!

Multumesc de raspunsuri la sondajul meu "zikian"

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimo spune:

Puiutul meu zambeste din prima saptamana de viata. Si de ras cred ca rade din a treia saptamana, dar nu va inchipuiti ca radea la vreun stimul extern, asa ca forma de socializare. Radea mai ales cand era semi-adormit si inca mai face asa. Acum a inceput sa aiba si un fel de ras ca reactie la ce-i spunem noi, dar nu in hohote.

Luca Alexandru, mica mea comoara

Mergi la inceput

Aveti idee daca jucariile Lamaze se gasesc si prin magazine? As vrea si eu sa le intorc pe toate partile ca vazandu-le pe net le-as cumpara pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Mimo;cred ca daca suntem sincere..mai toate suferim de depresie...Eu una sigur ca da...+un pic de paranoia.
Macar ma duc sa ma spovedesc

aaa..si sa nu luam in calcul ca nu mi-am primit portia de de 10 luni..poate daca reintru in normal..scap si de bube

----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004

Multumesc pentru sprijin si ajutor- tie Sfinte Doamne si Sfintei Fecioare Maria de la Sumuleu ...sa nu ne parasiti niciodata!

AMR 6!KILE

Mergi la inceput