Bulgaria- impresii, drum, statiuni, hoteluri (21)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

laura, anul trecut pretul era aproape identic.
puteai plati in leva sau cu cardul.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Nu merge cu euro Laura!Doar leva sau cardul!
Carmaw, esti prima persoana pe care o aud sa spuna ca bulgarii au sosele si natura pe care noi nu le avem!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

valentina, carmaw s-ar putea sa aiba dreptate la partea cu soselele, sau cel putin pentru portiunea de la sofia spre granita cu grecia. aceea este o autostrada refacuta si finantata cu fonduri europene, chiar arata ok.
cat despre peisaje...daca va plac natura salbatica, localitatile care par pe jumatate parasite si fiecare petic de pamant cultivat "ca la carte", da, atunci puteti spune ca bulgarii au peisaje mai frumoase ca ale noastre. te deprima casele paraginite si parasite, insa nu te poti opri sa te intrebi cum la ei se poate face agricultura pe fiecare bucatica de teren, iar la noi sunt balarii...d-aia am ajuns, de exemplu, sa importam de la bulgari seminte de floarea soarelui, ce se gasesc de vanzare prajite si sarate, ambalate in pungute, la orice magazinel...

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Corina, stiu ca anul trecut erau preturile cam la fel, dar intre timp la noi a sarit bine de 1€. Noi o sa mergem in iunie cu masina in Grecia, trecand prin Bulgaria si ne gandeam sa nu facem plinul la giurgiu, ci in Bulgaria daca ne ies cativa euro in minus (sa scoatem macar banii de rovinieta la ei).

Are dreptate Carmaw, soselele pe care am traversat noi Bulgaria (european si autostrada) sunt mai bune decat ale noastre. Tunelurile si podurile prin munti sunt chiar impresionante pt un roman ce nu a vazut decat soselele de la noi.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Laura am avut leva si pot sa spun caci de fiecare data cind vin in tara fac full ul la granita .Au benzina neamestecata.
Sper sa nu deranjez pe nimeni cu opiniile mele.
Da, au natura salbatica peisaje superbe ei nu au trecut le defrisari salbatice si mai au.... sosele bune
dar
mereu am luat hoteluri dupa de am trecut de Sofia(in drumul spre Grecia)
se maninca ff prost
iar modul meu de a ma adresa lor a fost de multe ori pantonima(parca eram mimul Marçel)
Pretul la benzina eu l am gasit putin mai mic decit in Ro iar cazare curata am avut cu 25E pt camera cu 2 paturi(fara mic dejun nu ofereau)
PS taxa vignetta pt 7 zile era de 4 e si am vazut multi romani luind drumum METRO ului
PS2 si pe mine ma cam deprimat tristetea imobilelor....parca erau dupa razboi.Dezolant.

Mergi la inceput

in decembrie 2010 am fost la Bansko, intr-un team-building. soferul autocarului, familiarizat cu tara vecina si prietena , ne-a povestit de ce casele locuite par neterminate : pentru ca in felul acesta platesc un impozit fff mic, in comparatie cu o casa finisata/terminata.
bine, nu inteleg eu de ce sunt totusi atatea case parasite, cu geamurile sparte, cu usile batute in scanduri...ma intreb unde s-or fi dus acei locuitori...ah, si cand am vazut copii pe strada, intr-un mic orasel, nu mi-a venit sa cred, in general nu prea vezi oameni pe strada, la poarta, pe camp, in curti, chiar daca tranzitezi Bulgaria intr-o zi de sambata. aici ma refer bineinteles la micile localitati, nu la orasele mai rasarite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Ai mare dreptate CorinaDani asta ma socheaza rau ...e ca dupa razboi ,ca dupa bombardament
Cind trec pe linga o localitate mai spre GR vad in bloc la balcoane ca si au inchis cu metal este ingrozitor...si toti isi atirna rufele in exteriorul balconului....
Ca sa nu mai spun ca bulgarii sunt pe doua culori(unii au tenul obisnuit ,altii negru taciune)
Da, dar de ani de zile leva lor e stabila .Si la asta pôt sa spun bravo lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmaw
Ca sa nu mai spun ca bulgarii sunt pe doua culori(unii au tenul obisnuit ,altii negru taciune)

Asta se poate spune si despre romani din pacate
Sincer mi se pare ca la noi sunt mai multi taciuni.

De mancat, mereu am mancat foarte bine si ieftin in Bulgaria. La restaurante si mai ales la cele cu specific (Mehana), nu la autoservirea de la hotel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misty spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmaw
Da, dar de ani de zile leva lor e stabila .Si la asta pôt sa spun bravo lor

Sper sa nu deranjez prea tare cu acest comentariu mai off-topic - e bine de stiut ca in Bulgaria cursul de schimb leva/euro este fixat prin consiliul monetar, nu ca la noi, curs flotant controlat de BNR (si cursul asta fix impus de altii are si dezavantaje pentru economia lor).
Deci va puteti bugeta in liniste vacanta in Bulgaria (ca si mine ), nu se schimba cursul de pe o zi pe alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

m ar interesa si pe mine o vacanta la bulgari...dar habar nu am unde...sa fie aprope de bucuresti (maxim 5 - 6 ore),sa fie cu all inclusive sa aiba hotelul 4 stele dar sa aiba piscine si tot felul de distractii ca am in posesie 2 copii(1=14 ANI SI 2=5 ANI)ce sa mai...sa fie super ok....

ce mi recomandati???

Mergi la inceput