Manifestari astmatice la copii (4)
Raspunsuri - Pagina 19
AlinaEmi spune:
Of Doamne, chiar ca sunt pareri contradictorii !! Eu chiar nu pot intelege cum pot fi diferente atat de mari intre copiii tratati homeopat, de ce la unii merge atat de bine si la altii deloc. O fi oare legat de modul de administrare (daca e copilul mai mare cred ca poti sa-i dai bilutele mai corect ca stie sa le suga, eu le dau semi topite intr-o lingurita de apa si m-e teama ca le cam inghite...)
Noi mergem la Naturalia (la fata d-lui dr. Chirita), sunt considerati competenti, credeti ca ar trebui sa incerc in alta parte ? adevarul este ca schema e complicata, 2 tipuri de bilute in fiecare zi (altele in fiecare zi)+ niste picaturi + 4 feluri de capsule.... dar nu conteaza ca mi-e mie greu... problema e ca fiind multe nu-i prea pot respecta intervalul ala de juma de ora de la mese, ca e mancacios si tot timpul mai cere cate ceva....
Am hotarat de maine mergem la salina, o sa-i fac un tratament complet de 2 saptamani. Singulair nu-i dau dar ma bate gandul sa-i dau Flixo o perioada mai lunga. Problema e ca trebuie sa-i dau pe Babyhaler si nu inhalatii si am luat ieri babyhaler si nu a vrut sa stea neam (cu inhalatiile e obisnuit ca face de mic dar cu asta nu si nu l-am putut convinge). Daca aveti sfaturi...
Va mai astept cu pareri, fie ele si contradictorii...
AnaIB spune:
Buna ziua, mamici,
AlinaEmi povestea voastra e identica cu povestea mea si a fetitei mele de nici doi ani, parca as fi scris eu randurile alea... dc te uiti in urma o sa vezi. Si mie mi-a recomandat Dr. Ionescu sa-i dau Singulair , si n-am facut-o, nu stiu cate nopti n-am dormit gandindu-ma la ce sa fac... noi am fost toata vara in weekenduri la salina, la Slanic, si in paralel am ales calea homeopat+bowen. De atunci (de la sf lunii mai, cand a facut ultima oara aerosoli) n-a mai fost decat un episod de viroza pe care l-a trecut f. usor, fara inhalatii..Trebuie sa recunosc ca nici la Bowen nici n-am mai ajuns de mult. La homeopat mergem lunar, am ales la o doctorita tanara, mamica si ea, care merge pe remediu unic (a fost recomandata tot aici pe forum). Pot doar sa-ti spun sa-ti urmezi instinctele, fa cum crezi ca e mai bine pentru copilul tau. incearca sa mergi la un doctor (am auzit numai lucruri bune despre Dr. Stanciu) care sa gaseasca raspunsuri la intrebarile tale. Iti doresc multa, multa sanatate pentru puiutul tau si te rog sa ne tii la curent. Numai bine!
AlinaEmi spune:
Ana, multumesc mult pt. mesaj, conteaza mult sa aud ca se poate si altfel si poate avem si noi o sansa...
Spune-mi te rog, cate episoade de bronsiolita a avut fetita ta ? noi avem deja 8 si ma gandesc ca-s cam multe...
Daca poti da-mi si mie PM homeopatul si terapeutul Bowen (faceati bowen acasa ? ai facut si tu si ai simtit ceva - cu alte cuvinte, il recomanzi ?)
Voi ati fost la dr. Stanciu ? ma gandesc ca fiind un doctor alopat nu o sa agreeze alte metode si plec si de acolo cu clasica prescriptie de Singulair...
Nu stiu ce sa fac zau, azi noapte bebe a plans rau, habar nu am de ce ca nu prea mai suiera deloc, ma gandesc ca apar deja efecte secundare de la Flixo ca suntem deja de 7 zile pe el.
Azi am inceput la salina si-l duc 2 sapt, sper sa aibe vreun efect, ai nasol e ca taticul incepe sa cedeze, azi chiar mi-a zis ca poate ar trebui renuntat la homeopate, eu nu vreau... chiar de-ar fi sa-i dau in paralel cu altceva.
AnaIB spune:
AlinaEmi,
Stiu ce spui, si fetita mea plangea noaptea cand ii faceam flixotide, si era f.f. agitata... Si noi am avut tot cam 8 episoade de bronsiolita (aparea un harait, nu se auzea in plamnani, cred ca era mai mult din gat), practic la orice viroza aparea haraitul, febra, tuse etc. Dar fetita mea in perioada aceea era zilnic in contact cu verisorii ei care mergeau la gradinita. O sa-ti trimit PM cu dr. homeopat si terapeut Bowen. La Dr. Stanciu nu am fost personal (se ajunge destul de greu, e f. f. solicitat) dar am auzit ca e un medic deosebit, ar fi interesant de vazut ce spune. Sanatate multa micutului,
lari_ruseti spune:
Buna.
Alina, iti doresc sa ai rabdare si sa nu renunti la homeopatie. Si eu am fost intr-o situatie asemanatoare cu fetita cea mica anul trecut. Am ajuns sa ii dau singulair vreo 3 luni, adica din decembrie pana in februarie-martie. In luna mai am apelat la un homeopat si vreau sa-ti spun ce de atunci nu am mai avut episoade urate.
Si acum, de cand a inceput gradinita, uite, sunt aproape 2 luni, a avut doar vreo sptamana un usor guturai si cam atat. Asta a tinut-o cam o saptamana. Singurul meu sfat este sa-i dai remediile asa cum trebuie ( cu pauzele de rigoare) si sa te tii de ele. Si incearca sa mai ai rabdare. O luna cred ca nu este suficient ca sa vezi rezultatele.
Sanatate multa va doresc.
AnaIB spune:
scuze pentru offtopic.
AlinaEmi, n-am putut sa iti dau PM, zice ca nu accepti mesajele private. da-mi o adresa de email dc vrei.
OanaRusu spune:
eimotto - imi pare rau de esecul vostru cu homeopatele.
Eu personal n-am incredere in schemele complexe.
Dar pe langa asta - ai avut grija? sa nu pape ciocolata, sa nu stea in fum de tigara, sa nu aiba pasta de dinti mentolata, sa nu pape plante prea aromate?
Apoi... mai vine si interviul. Daca nu reusesti sa dai simptomele la homeopat, e f usor sa primesti remediu gresit - mie mi s-a intamplate de mai multe ori sa uit pur si simplu 1-2 simptome f importante.
Oricum, singulairul e periculos si la adulti, nu numai la copii.
Iar dupa 2-3 sapt de Flixo copilul meu s-a umplut de carii in gurita - pur si simplu dintr-o data, macar ca se spala pe dinti dupa fiecare inhalare.
Asta e - mie mi s-a parut ff stresant tratamentul aleopat, dar cel homeopat nu ar fi reusit fara dedicatia dnei dr (cu care vb cand ear in criza macar de 2 ori pe zi) si fara increderea si rabdarea mea.
Inca un lucru- copii alergici sunt de obicei firi ff sensibile - asa ca remediile florale Bach au avut un aport f mare.
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=14" target="_blank">Vara 2011 oa1 & oa2
AlinaEmi spune:
Fetelor, noi nu suntem pe homeopate de 1 luna ci de 1 an. De o luna am schimbat schema (suntem la schema 3 acum) cu una mai completa. Asa cum spuneam ma bate gandul sa incerc la un alt homeopat care sa mearga pe remediile astea unice, intrebarea mea pt. voi cele cu mai multa experienta in homeopatie este : sa incerc schimarea acum (adica la 1 luna de la inceperea noii scheme) sau sa astept sa te termine asta (inca vreo 2 luni) ?
Ana, eu pot sa primesc PM, problema este cred ca nu poti tu inca sa trimiti (am impresia ca nu ai inca nr. de mesaje suficiente, parca 10 tre sa fie). Iti raman datoare daca-mi trimiti pe email calin261109@gmail.com
In alta ordine de idei, ieri seara am intrerupt Flixo, copilul meu este de nerecunoscut dupa 7 zile, nu ne mai intelegem cu el ziua, urla noaptea. Saracul cine stie ce viseaza ca urla si zice "gata" "gata". Azi l-am dus un pic in parc si nu-l interesa nimic, la salina nu s-a jucat cu nimic desi erau acolo jucarii si copilasi asta in conditiile in care el este cel mai vesel si sociabil copil. Sunt terminata sa-l vad asa si nu mai pot sa-l otravesc. Da, sa-l otravesc, desi zicea cineva ca nu-i un cuvant potrivit, daca ar vedea efectele adverse pe care le are copilul meu ar intelege.
Eu am mai deschis anul trecut un topic pe tema efectelor adverse la Flixo, pt. cine e interesat il pun aici :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156308&nm=Efect-adversagitatie-la-tratament-cu-FLIXOTIDE
Asta ca sa stie si altii la ce pot sa se astepte, doctorii nu recunosc ca exista posibilitatea acestor efecte, ei zic ca doar de la aerosoli nu se poate intampla asa, dar se intampla... Vezi Doamne doar daca fac intravenos apar.
Acum stau si ma rog sa nu mai raceasca curand, sa apuce cortizonul sa se elimine din corp inainte sa mai fie nevoie sa-i fac din nou in criza.
Multumesc mult ca ma ascultati @ sfatuiti
aalina2003 spune:
Am si eu o intrebare pentru cei care au facut/fac tratament cu Flixotide: ce doza si pentru cat timp le-a fost prescrisa copilasilor vostri?
Stiu ca de decizia micsorarii dozei se ia dupa ce timp de 3 luni, boala nua inregistrat nicio excerbare, dar as vrea cateva exemple concrete.
In prospectul de la Flixotide 125 micrograme/doza, scrie ca pentru copii sub 4 ani este necesara o doza mai mare (100 micrograme de 2 ori pe zi),decat pentru cei intre 4 si 16 ani.(50 micrograme de 2 ori pe zi). Mi se pare ciudat.Fetita mea primeste 125micrograme/o data pe zi. Sunt un pic nelamurita, de asta as vrea cateva exemple concrete de la voi, daca exista.
Darria spune:
Alina: alergologul fixeaza doza si timpul adm. f-tie varsta, manifestare si gravitatea afectiunii.
Fetita mea(>5 ani) a facut 10 zile de Flixotide(0,5 mg/2 ml: 1 ml dim. si 1 ml seara) in luna august la rec. alergologului. Avea insuficienta respiratorie.
In septembrie am inceput Singulair si Aerius. Alergologul(altul) mi-a spus sa folosesc Flixotide(aceeasi doza, 10 zile/luna) doar daca are iarasi insuficienta respiratorie. Mi-a spus ca in cazul fetitei ar trebui sa fie suficient Singulair si sa nu fie necesar Flixotide.
Daca se agraveaza sa revin la consultatie.