Manifestari astmatice la copii (4)
Raspunsuri - Pagina 20
aalina2003 spune:
Darria,
Intial recomandarea pneumologului a fost:Singulair,Flixotide(0,5 mg/2 ml: 1 ml dim. si 1 ml seara)-doar in caz de raceala,adica agravare si atat. Atunci doar tusea, nu stiam ca are si fond alergic.
Apoi am descoperit si fondul alergic si tratamentul s-a schimbat,la recomandarea alergologului:Singulair,Flixotide (intai Nasonex, apoi F), Aerius.Oricum, am trecut prin mai multe tipuri de tratament. (cu recomandare medicala).
Ma nedumerea faptul ca doza recomandata in prospectul de la Flixotide pentru copiii mai mici de 4 ani este mai mare decat pentru copiii mai mari de 4 ani.
Darria spune:
Amm inteles acum. Raspunsesem doar intrebarii din primul rand.
Dozele sunt stabilite si f-tie de dezvoltarea aparatului respirator. Copii mici sunt mai predispusi spre deosebire de cei mari la insuficienta respiratorie - informatie primita de la alergolog(imi explicase de ce alege aceasta doza).
Noi am folosit initital Flixotide si apoi 30 de zile Nasonex(1puf/zi).
aalina2003 spune:
Darria,
Si acum aveti drept tratament doar Singulaire si Aerius? este alergica la ceva?
Darria spune:
Da, acum administrez doar Aerius si Singulaire
Alergie(analize sange) la acarieni(2 tipuri), proteine din lapte si arahide + alune. Alergica si la praful de pe strada - demonstrat prin manifestare(de aici am avut insuficenta respiratorie).
Ultimul alergolog consultat e si homeopat. Mi-a recomandat sa merg la un homeopat bun(am programare). Are copii trimisi la acest homeopat si vindecati de astm sever prin homeopatie. Sper sa fim in categoria copiilor care reactioneaza pozitiv la homeopatie.
ClaudiaDia spune:
Buna!
Alina vroiam sa-ti spun ca si baietelul meu (de 6 ani si jum.atunci) a trebuit sa faca pufuri cu Flixotide de 125 incepand cu sf. lunii mai dupa urmatoarea schema: 2 saptamani cate 2 pufuri pe zi, dupa care pana la sf. lunii iulie inca un puf pe zi, seara, iar dimineata a avut puf in nas cu Flixonase. Pe langa asta bineinteles antihistaminic (Xyzal sau Aerius) si Singulaire. Noi am avut o pauza de Singulaire de doua luni peste vara si totul a fost in regula, chiar nu a mai tusit deloc. Numai ca de vreo doua saptamani a racit, a tusit si... din nou Singulaire.
Pe mine ma streseaza faptul ca de cand a inceput gradi (adica de trei ani incoace) el a luat antihistaminice aproape permanent. Cei doi dr. alergologi la care am fost au zis ca nu e nici o problema, se pot da pe termen lung, dar mie nu-mi place deloc lucrul acesta. Voi cum ati luat antihistaminicele?
Va pup si multa sanatate la copilasi!
OanaRusu spune:
Darria, iti doresc succes. Ma ingrozesc si revad cosmarul nostru in postarile tale.
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=14" target="_blank">Vara 2011 oa1 & oa2
aalina2003 spune:
ClaudiaDia,
Si fetita mea (acum 5 ani si jum) a luat antihistaminice incepand cu luna noiembrie 2010 pana acum (inclusiv luna asta), cu cateva pauze scurte.
Asa mi-a spus si mie medicul alergolog,ca se pot da pe termen lung (ani de zile) si la copii mai mici decat Ana mea. Ca daca unul nu-si mai face efectul,sa-l schimb cu un altul.Si ca doza de Xyzal poate fi dublata la nevoie, fata de ce scrie in prospect. (cateodata, pe cand nu lua Flixotide, accesele de tuse ale fetitei mele se opreau la 10-15 min dupa Xyzal, de asta am intrebat de doza maxima admisa).
Darria spune:
Oana: multumesc pentru urare dar si pt. ca ai scris despre rezultatele obtinute
A contribuit la luarea deciziei de a merge la homeopat, pe langa recomandarea alergologului. Tot acolo pot face Bowen.
Citesc ce scrieti dar pt. ca sunt la inceput de drum nu pot scrie din experienta noastra.
Multa sanatate si voua.
Referitor la antihistaminic. Da, se adm. pe perioade indelungate, f-tie de afectiune. Xyzal e considerat un pic mai tare decat Aerius.
Am reusit sa evit antihistaminicul alopat o perioada dar cu acceptul medicului alergolog. Am plecat din oras intr-o zona mai putin poluata(praf mai putin). Am folosit ceaiul antialergic de la Fares. Revenind in oras si fiindca e "sezonul" acarienilor nu mai este suficient ceaiul asa ca am revenit la Aerius.
savarina spune:
Buna,
Darria imi poti spune la ce homeopat bun mergi unde poti face si Bowen?
Matei al meu este si acum pe Singulair si Aerius. Pufuri de Ventolin a luat pe babyhaler doar de 2 ori pana acum in cazul unor raceli mai urate la care nu ceda tusea in nici un alt fel si Flixotide doar prin aerosoli. Vara nu tuseste deloc , nici macar la efort, dar in sezonul rece din momentul in care a intrat in colectivitate a tusit chiar si 2 luni cu tot cu singulair.A luat singulair un an si jumatate si acum am inceput din nou de o luna si jumatate.Ca efecte adverse am resimtit si noi cosmarurile nocturne si stari de indispozitie cand plangea fara motiv.Daca as gasi un homeopat bun sa ne ajute ar fi super. Am mers in Iasi la dr Crisu , ne-a dat remedii dar ulterior colaborarea cu d-ei e foarte dificila si am renuntat pt ca tusea plina de secretii cu care ne-am luptat de am ajuns pe Prednison trebuia sustinuta cumva nu doar din vorbe.
AlinaEmi spune:
AnaIB, te rog nu ne uita si pe noi cu recomandarea de homeopat + terapeut Bowen la email calin261109@gmail.com
Baietelul a racit din nou si nu-i mai pot face Flixo daca va fi nevoie pt. ca inca nu au trecut de tot efectele adverse de la ultima "sesiune"
Mersi mult.