Manifestari astmatice la copii (4)

Manifestari astmatice la copii (4) | Autor: szivarvany

Link direct la acest mesaj

Cap. 1
Cap. 2
Cap. 3

Wheezing recurent, bronsita astmatiforma, hiper-reactivitate bronsica sunt diagnostice pe care le primesc copii nostrii de la un medic la altul dar pentru acceasi problema - tablou clinic: "ASTM".

Indiferent de nume, avem aceeasi problema. Prin urmare propun sa ne intalnim pe acest topic si sa impartasim experientele, avand in vedere ca lupta noastra se da cu un inamic nepredictibil.

Alte topicuri utile :

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135590&SearchTerms=astm

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=130861&SearchTerms=astm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Cisi, sa stii ca si eu am observat ca acum cand i-am dat baietelului meu Singulair, tusea mai rau noaptea de la el. Dar el are acum o pneumonie, si este sub tratament. Cum spuneam in serile cand i-am dat si Singulair-ul, parca tusea mai des noaptea in comparatie cu noaptea cand nu i l-am mai dat (am oprit administrarea lui).

Am o intrebare: daca copilul meu a tusit mereu in ultimele 3 luni, a luat o luna Singulair, si acum avand pneumonie, a luat tratament injectabil 5 zile, urmat de inca 5 zile cu antibiotic oral, nu mai tuseste aproape deloc (din cand in cand mai tuseste o data), atunci asta ce inseamna? Ca tusea era de la viroza sau de la altceva? Daca nu mai tuseste deloc, atunci este cazul de Singulair? Eu m-am gandit ca oprindu-se acum tusea de la acest tratament, asta inseamna ca, cauza nu era una alergica ci era de la viroze netratate. Atunci de ce sa mai ia Singulair, cum i-a recomandat doctorita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurash1 spune:

hai sa iti raspund si aici tot din experienta noastra.

Singulair se recomanda la copiii cu hiperreactivitate bronsica si wheezing recurent. Noua ni s-a recomandat dupa vreo 3 pneumonii interstitiale localizate in timp cam la 6-8 luni. Adica asta sugereaza ca orice viroza la el se ducea diret la plamani facand ravagii (il auzeam cum haraie din camera cealalta)si avea si 36 de respiratii pe minut. Apoi am facut analizele si teste cutanate si am aflat de alergia la acarieni. Dupa o astfel de pneumonie ni s-a recomandat Singulair.

Sincer nu cred ca tusea baietelului tau s-a agravat de la Singulair ci este un fapt recunoscut ca ei tusesc mai mult in pozitie orizontala, deci seara si noaptea.

Singulair nu este un medicament care trateaza simptome ci este un tratament de intretinere (ca si Flixo) un antileucotrien care actioneaza asupra acelor mecanisme din creier care comanda plamanilor sa secrete mucus in exces cand intalnesc alergenul. Deci inhiba secretia de mucus. NU trateaza tusea. Rolul acesta il are Flixotide-ul care este un antiinflamator si Ventolin care este un Bronhodilatator. La fel se adauga antibiotic cand este si febra mare prezenta si se vede la radiografie ca plamanul este afectat. Nu la orice wheezing se da antibiotic ci se intervine cu Ventolin si Flixo pe nebulizari. Un antibiotic care stiu ca merge bine pe plaman este Sumetrolim sirop sau noi am mai luat Augmentin.

Administrarea in continuare a Singulairului este o decizie a medicului alergolog sau pneumolog care va trateaza, pe baza simptomelor si a istoricului de imbolnaviri. Este f important sa pastrezi o agenda in care sa notezi toate aceste episoade respiratorii. Si copilul meu a avut doar tuse si uneori wheezing fara crize de sufocare si acesta a fost tratamentul care ne-a fost recomandat. Dar la fiecare copil este altfel. La 5 ani devine relevanta spirometria care se face la clinici private sau la spitalele de profil.

Sper ca am reusit sa iti raspund macar la o parte din intrebari.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Cici, felicitari mamico !!! Sa creasca mare si sanatos ! Am banuit eu ceva .

Ramo, sigur ca ti-l dau. Doar nu l-am facut pentru mine. Doar ca mai dati-mi ragaz sa-l completez, ca bate vantul prin el. Poate diseara va trimit adresa cu ce am pana in prezent.

Gabi, uite am gasit si raspunsul la una din intrebarile tale. Era asa cum banuiam. Prin fermentatie cazeina din lapte este diminuata sau chiar distrusa in totalitate. Din acest motiv, branza si iaurtul sunt recomandate chiar inainte de varsta de un an, in timp ce laptele de vaca, nu.

Lactose is broken down with the culturing of the yogurt or cheese and milk proteins are either semi-removed or limited. The culturing makes yogurt and cheese easier to digest. Many people with lactose intolerance often are be able to eat cheese and/or yogurt without trouble. The same is often true for some people with a milk protein (either to the casein or the whey) allergy.

Aici, sursa: http://www.wholesomebabyfood.com/tipYogurt.htm

ZINA, nu stiu ce sa-ti zic. Nu iti ramane decat sa-l monitorizezi. Daca reapare tusea atunci e clar. Pe alta parte daca la orice viroza coboara, e oarecum clar ca are o hipereactivitate bronsica si trebuie tratata. Macar nu te mai chinui la fiecare raceala.
Sanatate !

Marcela, legat de dna doctor. Noi am mers si la alergologi. Si comparat cu dna doctor pneumolog am primit mult mai putine medicamente de intretinere.
De exemplu, dna doctor alergolog a fost rezervata in a imi considera copilul alergic, pana nu ii facem testele. Nu mi-a prescris decat singulair iar flixotide in caz de e nevoie de ventolin mai mult de 2 ori pe saptamana.
Doctorita Ionescu intotdeuna mi-a dat si ketof si zyrtec pe langa singulair si flixo. In momentul in care incercam sa-i zic ca ar putea sa nu fie alergica, mi-o taia scurt "intotdeuna este un fond alergic la mijloc". Poate are dreptate, dar nu stiu ce fel de alergie are copilul daca nu raspundea la anti-alergice.

In iunie, ajung la Bucuresti cu analizele si merg la un alt alerglog sa vedem ce spune. Vreau doar sa vad daca imi confirma ceea ce banuiesc eu ca ar fi. Tratament nu are ce sa ne mai dea ca nu mai este cazul dar macar sa auda si sotul meu ce ii spun eu de cateva luni.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Softurela pune un link sa-ti vad si eu blogul. Nu o sa pot face tot ce faci tu dar macar cat pot. Robert e carnivor inrait si nu suporta mai nimic crud, dar il pacalesc cat pot. Pe mine m-ar interesa reteta de bombonele cu cereale de care ai amintit candva. Am incercat si eu ceva dar nu prea mi-a iesit.
Noi suntem bine, anul asta am tratat o amigdalita si o bronsita doar homeopat. Sunt multumita. Sper sa o tinem tot asa.

Voiam sa mai adaug ca si Robert raspundea f bine la antibiotic (Klacid). In doua zile era ca nou, fara tuse si fara muci. Nu inteleg nici eu fenomenul caci el nu avea nimic in gat, I-au luat secretii si din plamani la bronhoscopie si nu i-a iesit nimic. Cu flixotide i-a mers f bine, nu s-a mai umplut de muci cat a facut tratament cu el.
Multa sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Softurela pune un link sa-ti vad si eu blogul. Nu o sa pot face tot ce faci tu dar macar cat pot. Robert e carnivor inrait si nu suporta mai nimic crud, dar il pacalesc cat pot. Pe mine m-ar interesa reteta de bombonele cu cereale de care ai amintit candva. Am incercat si eu ceva dar nu prea mi-a iesit.
Noi suntem bine, anul asta am tratat o amigdalita si o bronsita doar homeopat. Sunt multumita. Sper sa o tinem tot asa.

Voiam sa mai adaug ca si Robert raspundea f bine la antibiotic (Klacid). In doua zile era ca nou, fara tuse si fara muci. Nu inteleg nici eu fenomenul caci el nu avea nimic in gat, I-au luat secretii si din plamani la bronhoscopie si nu i-a iesit nimic. Cu flixotide i-a mers f bine, nu s-a mai umplut de muci cat a facut tratament cu el.
Multa sanatate tuturor!

Ary, o veste foarte buna de la voi. Bine ca va merge cu homeopatele.
Legat de carne, incearca macar sa-i dai carne de tzara. Daca nu ai posibilitatea, iti recomad un produs de la Agricola Bacau. Cred ca e singurul produs din tzara fara hormoni si alte bazaconii. E un pui crescut cu graunte (80%) dar si un pret pe masura. Se numeste "Puiul fericit" . Nu confunda cu "Puiul familist" . Puiul fericit e mai galben la culoare decat cel familist si il gasesti in reteaua Real. O fi reclama ? Dar ce sa fac, sa las copii sa manance hormoni pana la adanci batraneti ?

Iar legat de blog, acum am terminat de retusat. Retete de dulciuri inca nu am pus, dar o sa incerc zilele urmatoare. Eu nu prea stau sa masor cantitatile, in graba mea le mai pun din ochi. Asa ca va trebui sa repet reteta si sa masor ca sa pun cantitatile corecte pe Blog.

Nu prea am talent la scris, sunt informatician de meserie dar important e sa se inteleaga ce e de inteles.

Spor la citit:
http://hrananaturalaacopilariei.wordpress.com/category/articole/

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

...

...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitom spune:

Buna fetelor! Dupa ce am discutat cu mai multe persoane care considera ca la baietelul meu nu e vorba de alergie la lapte,am decis sa fac o incercare/test sa vad daca apare vreo reactie daca ii dau lapte de vaca. Asa ca avem aproape o saptamana decand am introdus laptele de vaca la pranz si lapte praf humana junior seara si dimineata. Reactia:niciuna. Copilul e bine,nu i-a aparut nimic pe piele,nu ii curge nasul,nu tuseste.Intrebarea mea e: e prea devreme sa trag concluzii? Cumva nu apare nicio reactie datorita Singulair-ului?Se poate sa fi trecut asa zisa alergie dupa o luna de ceai de trei frati patati si o sapamana de cura cu oua de prepelita(si mai continuam)?Mi se parea ciudat ca daca ii dau antibiotic ii trece ff repede tusea in conditiile in care toata iarna nu i-am dat antibiotic si din aceasta cauza a tot tusit.Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cisi5 spune:

Cand aud cazuri la copii ca au scapat de tuse dupa antibiotic, pe bune ca as vrea sa-mi prescrie si mie un medic antibiotic, avand in vedere ca piciu meu tuseste de f . mult timp, cu mici pauze, dar si in acest monet tuseste:(. Noi am incercat cu flixotide, siropele, remedii homeopate si nimic...dispare un timp si revine. Acum e pe Singulair, dar are iar tuse cu secretii si zau ca nu mai stiu ce sa-i dau, sa-i fac ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Cisi, baietelul meu a tusit 3 luni, tuse cu haraiala in piept. A luat si Singulair, dar nu a trecut (doar putin se ameliorase). Acum i-a fost administrat un tratament cu antibiotice, si tusea i-a trecut de tot. Daca mai tuseste o data pe zi....I-a fost depistata o pneumonie, care nu se auzea deloc la consult, s-a vazut numai la radiografie (pe care imi pare rau ca nu i-am facut-o mai devreme).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cisi5 spune:

Noi am facut radiografie de vreo 3 saptamani, era ok. Mie mi se pare ca tusea e intretinuta de secretiile din gat, el are tot timpul imflamate amigdalele dar nu ni s-a prescris nici un tratament pentru ele.

Mergi la inceput